31 Veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij de Franse Bulldog

Ik schaam me een beetje om dit toe te geven, maar toen ik Buddha heb gekocht, heb ik niet zoveel onderzoek gedaan naar de gezondheidsproblemen van de Franse Bulldog als ik had moeten doen.  Pas nadat ik hem had gekocht, werd ik me meer bewust van de gezondheidsproblemen waarmee een Frenchie in zijn leven wordt geconfronteerd en hoe hun leven kan worden beïnvloed door hun genetische samenstelling. Gelukkig is Buddha erg gezond en heb ik tot nu toe (bijna) geen gezondheidsproblemen met hem gehad.

Maar Frenchies zijn berucht vanwege het feit dat ze bepaalde gezondheidsproblemen hebben. Ik zou je aanraden om je onderzoek te doen voordat je zelfs maar overweegt een Franse Bulldog puppy te kopen. Hoewel het lieve honden zijn met schattige kenmerken, kunnen de verschillende gezondheidsproblemen van de Franse Bulldog vragen oproepen over ethiek.  Er is al tijden een sterke discussie gaande over de vraag of we het fokken van Frenchies wel moeten aanmoedigen, gezien het feit dat hun lichaamsbouw later in het leven tot problemen kan leiden.

Belangrijk: Frenchies zijn geweldige metgezellen en gezinshonden, maar koop a.u.b. alleen bij verantwoordelijke fokkers die voor hun honden zorgen en gezonde puppy’s produceren.

De kwestie van ethiek is er een die ik een andere keer zal behandelen. Vandaag wil ik je zoveel mogelijk informatie geven over wat de meest voorkomende gezondheidsproblemen van de Franse Bulldog zijn.

Inhoudsopgave

Gezondheidsproblemen bij de Franse Bulldog

Vraag je je af welke gezondheidsproblemen Franse Bulldogs hebben? Overweeg je een Franse Bulldog te kopen? Weten welke gezondheidsproblemen en zorgen een Franse Bulldog kan hebben, is erg belangrijk. Door op de hoogte te zijn van de volgende problemen en zorgen, kan je helpen dingen sneller op te pakken. Het is belangrijk te weten hoe belangrijk een verzekering zal zijn en je te helpen beslissen of dit ras een goede keuze is voor jouw en je gezin. Om deze lijst te maken met de meest voorkomende gezondheidsproblemen heb ik een uitgebried onderzoek uitgevoerd. Elk van de onderstaande gezondheidsproblemen heeft een percentage erachter. Deze percentages laten zien hoeveel van de Franse Bulldogs de eerste jaren van hun leven het specifieke gezondheidsprobleem hadden.

Samenvatting: Samenvattend had 72,4% van alle Frenchies ten minste een van de onderstaande gezondheidsproblemen. 

De meest voorkomende gezondheidsproblemen waren 

 • Huidproblemen (17,9%)
 • Oorontstekingen (14%)
 • Diarree (7,5%)
 • Conjunctivitis (3,2%).

Lijst met gezondheidsproblemen met de Franse Bulldog naar prevalentie

1. Otitis externa (ontsteking van het middenoor) – 14%

Dit soort oorontstekingen komt veel voor bij Franse Bulldoggen vanwege hun lage weerstand tegen allergieën en de vernauwde gehoorgangen. Ze hebben smallere gehoorgangen dan andere hondenrassen vanwege de manier waarop ze zijn gefokt. Het kan ook optreden als gevolg van hormonale onevenwichtigheden. Het manifesteert zich wanneer de oorklieren opzwellen en meer oorsmeer produceren dan normaal. Dit zal leiden tot een overproductie van vezelachtig weefsel in het oor, waardoor het kanaal smaller wordt en in feite ontstoken raakt. In meer ernstige gevallen kan het trommelvlies zelfs scheuren, wat veel pijn veroorzaakt. Je Frenchie zal veel ongemak en irritatie ervaren, dus let op overmatig krabben aan het oor en roodheid aan de binnenkant van het oor als een vroeg waarschuwingssignaal.

Klik hier voor gehoorproblemen bij Frenchie om meer te ontdekken.

2. Diarree – 7,5%

Diarree is een veel voorkomend gezondheidsprobleem bij de Franse Bulldog, vooral bij puppy’s en jongere honden jonger dan 12 maanden. Hoewel je misschien in de verleiding komt om het gewoon toe te schrijven aan hun gevoelige maag en misschien iets dat ze hebben gegeten, kan het een teken zijn van iets ernstigers. Dit kan bijvoorbeeld te wijten zijn aan een virus of interne parasiet, waaronder:

 • Parvovirus.
 • Distemper-virus.
 • Zweepwormen.
 • Haakwormen.
 • Salmonella.
 • E coli.

Als je Frenchie toch regelmatig last krijgt van diarree, raadpleeg dan je dierenarts, omdat dit kan betekenen dat hij iets heeft ingeslikt dat hij niet zou mogen hebben, of een mogelijk fatale parasiet of virus heeft. Tekenen dat hun diarree mogelijk ernstig is, zijn onder andere wanneer:

 • Hun ontlasting nat is, vloeibaar en heeft een teerachtige consistentie.
 • De geur veel sterker is dan normaal en het stinkt heel erg.
 • Je ziet bloed in de ontlasting.
 • Je Frenchie tekenen vertoont van verlies van eetlust, lethargie, braken en koorts.

3. Conjunctivitis – 3,2%

Als brachycefaal (of kortneus) ras bevinden Franse Bulldoggen zich in een categorie met een hoog risico op conjunctivitis.  Het zal optreden als gevolg van bacteriële en virale ziekten, vreemde voorwerpen in het oog (zoals stofdeeltjes) of allergische reacties op bepaalde stoffen. Let op de volgende symptomen als je vermoedt dat je Franse Bulldog conjunctivitis heeft (ook bekend als roze ogen of rode ogen).

 • Je Frenchie begint meer dan normaal te knipperen of te knipperen.
 • Roodheid of rozeheid rond de ogen.
 • Slijm of etter uit de ogen.
 • De ogen van je Frenchie beginnen op te zwellen.

Lees ook dit artikel dat je zal helpen te begrijpen waarom je Frenchie rode ogen heeft en wat je eraan kunt doen.

Als de conjunctivitis bij je Franse Bulldog het gevolg is van een bacteriële infectie, kan deze worden behandeld met antibiotica.In ernstigere gevallen kan er een verstopt kanaal in het oog zijn dat een operatie vereist.  Af en toe, vooral bij tumoren en kankers, moet de hele getroffen oogbal worden verwijderd.

4. Te lange nagels en klauwblessures – 3,1%

Hoewel lange nagels misschien niet meteen een belangrijk gezondheidsprobleem lijken te zijn bij je Franse Bulldog, kan het, als het niet wordt behandeld, tot ernstigere problemen en zorgen leiden. Nagelaandoeningen kunnen worden veroorzaakt door te korte of te lange nagels, of door trauma en bacteriële infectie. Tekenen dat je Frenchie een nagelaandoening of klauwletsel kan hebben, zijn onder meer:

 • Overmatig likken van pootjes.
 • Moeilijkheden met mobiliteit en lopen.
 • Duidelijke pijn en ongemak in hun poten.
 • Rode zwelling rond hun nagels.
 • Abnormale nagelkleuring.

In ernstigere gevallen kan je dierenarts aanbevelen om de nagelplaat (het harde deel van de nagel) te verwijderen, aangevuld met een antibioticakuur en antimicrobiële weken.

5. Huidplooien dermatitis – 3,0%

Een deel van de aantrekkingskracht van Frenchie is het schattige gezicht en de gevouwen huid rond hun snuit en neus. Dit kan echter leiden tot dermatitis in de huidplooien, wat een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen is die je bij je pup kunt tegenkomen. Het is echter niet alleen het gezicht waar huidplooi-dermatitis zich kan manifesteren. Bij teven kan het voorkomen rond het vaginale gebied, en bij beide geslachten kan het voorkomen in de oksels en nek.

Tekenen om op te letten zijn onder meer:

 • Overmatige jeuk en krabben.
 • Bijten en wrijven van de gevouwen huid.
 • Roodheid, korst, zweren en striemen onder de gevouwen huid.

Om dermatitis van de huidplooi van de Franse Bulldog te voorkomen, moet je een onderhoudsroutine hebben. Het is erg belangrijk dat je ze helpt hun huidplooien droog en schoon te houden, anders kunnen ze gemakkelijk geïnfecteerd raken.Mijn dierenarts raadde me aan om dagelijks onder de huidplooien van Buddha te vegen met enkele ongeparfumeerde babydoekjes. Het volhouden van die routine kan moeilijk zijn, dus probeer dit minimaal één keer per week te doen.

Leestip: Ik heb 8 mogelijke huidproblemen gevonden waaraan je Frenchie zou kunnen lijden. Klik hier voor de volledige lijst met huidaandoeningen met advies over hoe je deze zelf thuis kunt verhelpen.

6. Verstopte anaalklieren – 2,9%

Een paar weken geleden was ik ervan overtuigd dat Buddha tekenen had van verstopte anaalklieren. Hij trok herhaaldelijk zijn billen over het gazon. Gelukkig was het niets ernstigs en was het gewoon een jeukende kont, maar het had een teken kunnen zijn van een ernstiger gezondheidstoestand.Anale zakimpactie treedt op wanneer vocht in de anale zakjes van je Frenchie begint op te drogen. Het hoopt zich op, wat leidt tot ongemak en pijn voor je hond. Tekenen van verstopping van de anaalklieren bij een Franse Bulldog zijn onder andere wanneer:

 • Je Frenchie zal op zijn billen op de grond gaan schuren.
 • Hij overmatig aan zijn billen gaat knabbelen of likken.
 • Je ruikt misschien iets heel smerigs (erger dan zijn scheten als dat mogelijk is).
 • Hij kan tekenen van verstopping of pijn gaat vertonen als hij poept.
 • Bij een doorgebroken anaalklierontsteking is een open wondje onder de onus te zien en ruiken.

Het is gemakkelijk te behandelen, maar het is geen bijzonder prettige taak als je het zelf wilt verhelpen.Als je dapper genoeg bent, moet je voorzichtig met je vingers in de anale zakjes van je Frenchie knijpen om te proberen de stinkende smurrie eruit te persen. Ik raad het echter niet aan om dit te doen, vooral niet als het niet echt nodig is. 

Lees hier meer over de anale klieren van de Franse Bulldog.

Het is iets dat ik liever een dierenarts laat doen … gelukkig heeft Buddha (nog) niet te maken gehad met dit gezondheidsprobleem.

7. Infectie van de bovenste luchtwegen (Upper respiratory tract, oftewel URT) – 2,7%

Als brachycefaal ras zijn Frenchies erg vatbaar voor infecties van de bovenste luchtwegen. URT’s kunnen hun holtes aantasten, zoals de bronchiën, luchtpijp, keel en neus.De kans is zeer groot dat dit op een bepaald moment in zijn leven met je Franse Bulldog zal gebeuren, aangezien de meeste honden een infectie als deze zullen krijgen. URT’s zijn zeer besmettelijk en komen vaker voor bij honden die samenwonen of die nauwe sociale netwerken voor honden hebben. Een URT lijkt erg op hoe wij als mensen verkouden zouden worden. De symptomen zijn onder meer loopneuzen, keelpijn en hoesten.Maar, in tegenstelling tot ons, kan een Frenchie het moeilijk vinden om een ​​verkoudheid van zich af te schudden, dus het is belangrijk dat je advies inwint bij je dierenarts als je een van de onderstaande symptomen ziet:

 • Verstopte neus en afscheiding.
 • Hoesten.
 • Jeukende neus.
 • Lopende en waterige ogen.
 • Niezen meer dan normaal.
 • Verlies van eetlust.
 • Tekenen van lethargie.

8. Pyodermie (bacteriële huidinfectie) – 2,7%

Pyodermie is een veel voorkomende gezondheidsklacht bij Franse Bulldoggen, maar kan in de meeste gevallen gemakkelijk worden behandeld. Deze bacteriële huidinfectie treedt op nadat je hond een snee, schaaf of kras op de huid heeft gekregen, omdat de wond geïnfecteerd en pijnlijk kan raken.Tekenen van pyodermie bij een Frenchie zijn onder meer:

 • Jeuk rond een wond.
 • Rode en boos uitziende huid.
 • Er komt pus uit de wond.
 • Krokante huid rond de wond.
 • Haarverlies rond de wond.

Het is een veel voorkomend gezondheidsprobleem bij hondenrassen met huidplooien, dus let op als je Frenchie zich heeft gesneden tijdens het spelen met een andere hond.Deze soorten huidinfecties zijn eenvoudig te behandelen. Je dierenarts zal de wond schoonmaken en je medicijnen of antischimmelmiddelen geven die je thuis kunt aanbrengen.

9. Verzakte nictitans klier (cherry eye) – 2,6%

Ook bekend als ‘Cherry eye’, een verzakte nictitans-klier treedt op wanneer de klier van de derde oogleden van je Frenchie niet op zijn plaats valt. Het is eenvoudig te herkennen, omdat je een rode en duidelijk ogende bobbel in een ooghoek ziet. De tekenen van French Bulldog cherry eye zijn onder andere:

 • Pootjes en krabben op het aangedane gebied rond de ogen.
 • Rood en droog ogend oog.
 • Overmatig turen en knipperen.
 • Rode bult die een deel van het hoornvlies van je hond bedekt.

Het zal erg pijnlijk zijn en zal af en toe een chirurgische behandeling vereisen om het te corrigeren. In minder ernstige gevallen kan het echter worden behandeld met een speciale gel die je dierenarts kan aanbevelen.

Klik hier om meer te weten te komen over Cherry eye.

10. Pododermatitis – 2,5%

Pododermatitis is een veel voorkomende, maar ernstige pootallergie waar Franse Bulldoggen vatbaar voor zijn. Het kan optreden als gevolg van een allergische reactie op voedsel, een infectie, ondervoeding, zwaarlijvigheid of blootstelling aan warme ondergronden waar ze de aan huid kunnen verbranden.Tekenen van het gezondheidsprobleem van pododermatitis French Bulldog zijn onder meer:

 • Overmatig likken van de poot.
 • Pusknobbeltjes op de poot.
 • Gezwollen rode poten.
 • Haaruitval rond de poten.

Het moet snel door je dierenarts worden behandeld, alsof het kan leiden tot bacteriële infecties.De beste manier om Frenchie-pododermatitis te voorkomen, is door de poten van je hond schoon te houden en na elke wandeling te controleren op vuil of puin in het gebied.

11. Brachycefaal obstructief luchtwegsyndroom (BOAS) – 2,4%

BOAS komt voor bij hondenrassen met een brachycefaal karakter, waarbij Franse Bulldoggen in de risicocategorie vallen vanwege hun verkorte snuiten en platgedrukte gezichten.

Het kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals:

 • Ademhalingsproblemen en kortademigheid.
 • Oogproblemen zoals hoornvlieszweren.
 • Huidproblemen inclusief huidplooi-infecties.
 • Rugproblemen zoals abnormaal gevormde wervels.
 • Geboorteproblemen door kleinere bekkenstructuren.

Tekenen dat je Franse Bulldog mogelijk lijdt aan brachycefaal obstructief luchtwegsyndroom zijn onder meer:

 • Overmatig ademhalingsgeluid.
 • Stenose van de neusgaten.
 • Gastro-intestinale problemen.
 • Obstructieve slaapapneu.
 • Warmte-intolerantie.
 • Cyanose en instorting.

Ademhalingsproblemen treden voornamelijk op vanwege de intolerantie van een Frenchie voor warmte en lichaamsbeweging. Dit kan zelfs resulteren in een fatale zonnesteek, dus het is het beste om buiten spelen of activiteiten te vermijden als het warm is.Helaas zijn Frenchies een ras dat deze symptomen altijd zal vertonen, en het is een van de belangrijkste redenen waarom ze zo vatbaar zijn voor zo ernstige gezondheidsproblemen naarmate ze ouder worden.

12. Colitis – 2,4%

Colitis bij honden is een ontsteking van de dikke darm of dikke darm. Het kan vroeg worden opgemerkt, met de waarschuwingssignalen waaronder de volgende gezondheidsproblemen om op te letten:

 • Bloed in hun ontlasting.
 • Slijm in hun ontlasting.
 • Overbelasting en constipatie tijdens het poepen.
 • Geen ontlasting geproduceerd bij het naar het toilet gaan.
 • Verlies van eetlust.
 • Gewichtsverlies.
 • Tekenen van lethargie bij verlaagde activiteitsniveaus.

Het is erg moeilijk om vast te stellen of je Frenchie colitis heeft, omdat er zoveel verschillende oorzaken zijn die tot dit gezondheidsprobleem kunnen leiden. 

De oorzaken van colitis bij de Franse Bulldog zijn onder meer:

 • Parasieten in het darmstelsel.
 • Negatieve reacties op een medicijn.
 • Stress en zorgen.
 • Pancreatitis.
 • Allergieën of voedingsintoleranties.
 • Non-foodproducten eten, zoals gras of mensenvoeding.
 • Bacteriële en virale infecties.
 • Inslikken van vreemde voorwerpen.
 • Prikkelbare darmsyndroom (IBS).
 • Darmkanker (komt vaker voor bij oudere Frenchies).

Je kunt Frenchie-colitis helpen voorkomen door je hond gezond te houden door:

 • Een goed dieet te geven
 • Hem vrij te houden van parasitaire infecties
 • Je hond volledig te vaccineren
 • Je hond weg te houden van zieke honden en hem niets te laten eten wat hij niet zou moeten doen (wat moeilijker is dan het klinkt).

13. Agressie – 2,3%

Onze Frenchie heeft nooit enige tekenen van agressie getoond en uit mijn persoonlijke ervaring is het vrij ongebruikelijk om een ​​agressieve volwassen Frenchie te hebben. Als puppy’s kunnen ze agressiever zijn, maar de meeste zullen na ongeveer 12 maanden uit dit specifieke gezondheidsrisico groeien.Agressie is een natuurlijke eigenschap, en veel Fransen laten het zien wanneer ze zich bedreigt, jaloers of geprovoceerd voelen. Het wordt meestal niet serieuzer dan blaffen en kleine hapjes.Op bepaalde momenten kunnen hun afkomst en genen echter naar voren komen, waarbij sommige agressieve kenmerken vertonen die problematisch kunnen worden.De beste manier om dit bij de gedrag te voorkomen, is ervoor te zorgen dat je je hond op de correcte wijze socialiseert en goed te kijken naar zijn lichaamstaal, zodat je kan ingrijpen wanneer hij zich niet prettig in een situatie voelt. Zo voorkom je dat hij zich genoodzaakt voelt om agressie in te zetten.

14. Hartruis – 2,2%

Hartruis zijn abnormale hartgeluiden en hartslagen en komen zeer vaak voor bij Franse Bulldog-puppy’s. Ze worden vaak verkeerd gediagnosticeerd bij jongere honden en zijn in feite geen ernstige gezondheidsproblemen tijdens de puppymaanden.Bij oudere honden kan hartruis echter een zeer ernstig gezondheidsprobleem zijn en kan het leiden tot een verminderde levensverwachting.Er zijn een aantal aandoeningen die kunnen leiden tot hartruis, die allemaal turbulentie veroorzaken bij al het bloed dat door het hart van je Frenchie stroomt.De meest voorkomende redenen voor het ontwikkelen van hartruis bij een Franse Bulldog kunnen zijn:

 • Verzwakte hartspierwanden (verwijde cardiomyopathie).
 • Lekkend hartklepje.
 • Gebreken aan de hartwand.
 • Blokkades in de hartkleppen.
 • Hartwormziekte.
 • Infectie van de hartkleppen (endocarditis).
 • Tumoren.

Er zijn verschillende graden van ernst met hartgeruis bij honden, die een dierenarts allemaal kan detecteren met een stethoscoop.

 • Graad 1: Dit is een zeer zacht en stil geruis dat bijna niet op te sporen is.
 • Graad 2: dit is een zacht geruis dat gemakkelijk door een dierenarts kan worden gehoord.
 • Graad 3: dit is een laag tot matig geluid.
 • Graad 4: Dit is een matig tot hard geluid.
 • Graad 5: dit zal luid genoeg zijn om de borst van uw hond te laten trillen.
 • Graad 6: Dit is te horen zonder rechtstreeks op de borstwand te luisteren.

Graad 1 en 2 bieden geen zorgen, en je Frenchie moet een vol en lang kunnen leven leiden. Graad 3 vereist dat je Frenchie een hartscan heeft, waarna je dierenarts je hond een medische behandeling kan aanbevelen. Als het hartgeruis aan de bovenkant van de schaal wordt beoordeeld, heeft je Frenchie een kortere levensverwachting. Als bij je Frenchie een hartruis is vastgesteld, moet je door je huisdierenverzekering worden gedekt, op voorwaarde dat deze niet als een reeds bestaande aandoening werd vermeld. 

15. Braken – 2,2%

Braken is een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen van de Franse Bulldog. Ik ben de tel kwijtgeraakt hoe vaak Buddha als puppy braakte. Gelukkig is het nu afgenomen, maar hij zal nog steeds af en toe overgeven als het hem is gelukt iets te eten dat hij niet had mogen doen. Als je Frenchie veel overgeeft, moet dit niet lichtvaardig worden opgevat.

Om dat samen te vatten, zijn hier enkele redenen waarom je Franse Bulldog zal overgeven:

 • Voedsel allergie.
 • Het inslikken van een vreemd lichaam.
 • Te snel eten en drinken.
 • Slokdarmproblemen en aandoeningen.

Braken komt heel vaak voor bij Franse Bulldoggen en is meestal niets om je zorgen over te maken. Ik zou echter toch voorzichtig zijn. Als je hond vaak moet braken en het lijkt alsof hij van streek is en pijn heeft, breng hem dan onmiddellijk naar de dierenarts.

16. Infectieuze tracheobronchitis bij honden (kennelhoest) – 2,1%

Ook wel kennelhoest genoemd, infectieuze tracheobronchitis bij honden treedt op wanneer je Franse Bulldog een infectie ontwikkelt in zijn luchtpijp en bronchiën. Het is zeer besmettelijk, maar het is vaak een milde ziekte die binnen een maand kan worden behandeld en genezen met behulp van antibiotica of die kan worden voorkomen met een vaccinatie. Dit is een ziekte om alert op te zijn als je je Frenchie voor een bepaalde tijd in kennels achterlaat of als je hond in de buurt van andere honden leeft en speelt.

17. Patellaire luxatie (ontwrichte knieschijf) – 2,1%

Frenchies houden van rennen en springen en zullen nooit nadenken over de gevolgen hiervan. Onze Franse Bulldog is een complete clown en heeft geen gevoel voor gevaar. Het verbaast me dat hij zichzelf nooit door spel heeft verwond, omdat hij waarschijnlijk een groot risico loopt om patellaire luxatie te ontwikkelen. Dit gezondheidsprobleem treedt op wanneer de knieschijf van je Frenchie (ook wel patella genoemd) uit de groef in het dijbeen komt. Het is een veel voorkomend gezondheidsprobleem bij Franse Bulldog. Patellaire luxatie kan optreden in Frenchies waar:

 • Er sprake is van degeneratieve artritis.
 • De hond een genetische misvorming heeft.
 • De hond een traumatische knieblessure heeft opgelopen.

Als je ziet dat je Frenchie zijn achterpoten omhooghoudt, kan dat een teken zijn van een ontwrichte knieschijf.  Hij zal dit doen zodat de spieren in zijn achterpoten ontspannen, omdat de ontwrichte knieschijf dan kan terugkeren naar zijn normale positie. Het zal echter blijven ontwrichten als het eenmaal is gebeurd, dus het moet door de dierenarts worden bekeken.

18. Keratitis ulcerosa (oogzweer) – 2,1%

Dit is een oogzweer die het hoornvlies aantast.  Het hoornvlies is het doorzichtige deel van het oog van je hond, met zweren die om verschillende redenen kunnen optreden, waaronder:

 • Letsel aan het oog.
 • Oogziekten.
 • Ooginfecties.
 • Iets in de ogen.
 • Verbrandt het oog door een bijtende vloeistof.
 • Gezichtsverlamming.

Als het een diepe oogzweer is, heeft je Frenchie mogelijk een chirurgische ingreep en een beschermende kraag nodig om te voorkomen dat hij aan de zweer krabt. Antibiotica kunnen worden toegediend voor minder ernstige gevallen, waarbij sommige oogzweren binnen 7 dagen na de behandeling verdwijnen. Tekenen dat je Franse Bulldog mogelijk een gezondheidsprobleem met oogzweren heeft, zijn onder meer:

 • Rode en pijnlijke ogen.
 • Waterige ogen.
 • Loensen en lichtgevoeligheid.
 • Pootjes in de ogen.
 • Sluiten van het oog.
 • Een doorschijnende film over het oog.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

19. Atopische dermatitis – 2,0%

Dit is een veel voorkomende allergie voor de Franse Bulldog die de neiging heeft zich te ontwikkelen wanneer de hond tussen de drie en zes jaar oud is. Het treedt op wanneer hun huid gevoelig wordt voor bepaalde elementen, zoals pollen, onkruid, gras, huisstofmijt en zelfs menselijke roos. Je kunt tekenen opmerken zoals hooikoortsachtige symptomen, astmatisch gedrag, prikkelbare huid en jeukende huiduitslag.Delen van het lichaam waar je Frenchie atopische dermatitis kan vertonen, zijn onder meer:

 • Oren.
 • Voeten / poten
 • Lies
 • Neus
 • Maag

Het kan worden behandeld met plaatselijke behandelingen en mogelijk worden voorkomen door speciale luchtreinigers te gebruiken die zijn ontworpen om atopische dermatitis bij honden te verminderen.

Wist je dat? 10% van mensen is allergisch voor honden. Als je erover nadenkt om een ​​Frenchie te kopen, omdat deze hypoallergeen zou zijn of niet, lees dan eerst deze blogpost hierover met alles wat je moet weten.

20. Gastro-enteritis – 1,9%

Gastro-enteritis bij Franse Bulldoggen treedt op wanneer je pup een virus oploopt en zich manifesteert met diarree en braken. Het kan vanzelf verdwijnen, maar als de gezondheidsproblemen aanhouden, verdient het de voorkeur dat deze snel door een dierenarts wordt behandeld. De meest voor de hand liggende tekenen van gastro-enteritis bij een Franse Bulldog zijn:

 • Braken.
 • Diarree.
 • Uitdroging
 • Bloed in braaksel of kak.
 • Misselijkheid.
 • Depressie.
 • Lethargie.
 • Verlies van eetlust.

Vaak kan een gezondheidsprobleem met gastro-enteritis worden toegeschreven aan zoiets eenvoudigs als dat je Frenchie iets eet wat ze niet hadden mogen doen, maar in meer ernstige gevallen kan dit gebeuren door:

 • Dieet indiscretie.
 • Gifstoffen opnemen.
 • Tumoren.
 • Bacteriële infectie.
 • Parasieten.
 • Buikaandoeningen.
 • Systematische infecties – urineweginfecties (UTI), meningitis, longontsteking.
 • Schildklier aandoening.

Als je Frenchie gastro-enteritis heeft ontwikkeld, kun je deze behandelen door ze vers water te drinken te geven, maar tegelijkertijd hun voedselinname te verminderen. De sleutel tot succes is om ze kleine hoeveelheden voedsel te geven die hun maag niet verder van streek maken, zodat het tot rust komt. Dierenartsen bevelen gekookte kip en rijst aan.

21. Oorontlading – 1,9%

Oorontlading op zich is geen specifiek gezondheidsprobleem of aandoening van de Franse Bulldog, maar kan een teken zijn van een onderliggend probleem. Het kan een gevolg zijn van een oorontsteking of oormijt. Hier is de volledige lijst met mogelijke gezondheidsproblemen die leiden tot afscheiding uit de oren:

 • Oormijten: pas op voor krassen aan de oren en een droge (achtige) bruine afscheiding.
 • Buitenoorontsteking (otitis externa): let op een wasachtige geelbruine afscheiding.
 • Binnenoorontsteking (otitis interna): let op tekenen die lijken op de bovenstaande aandoening.

Effectieve behandelingen voor oorontstekingen zijn onder meer antibiotica, waarbij oormijten soms een vloeistof nodig hebben die de eieren doodt.

22. Alopecia – 1,8%

Frenchies verliezen hun haar veel, maar je moet het verschil weten tussen normaal haarverlies en wat het ernstiger gezondheidsprobleem van alopecia zou kunnen zijn. Bij alopecia zie je plekken met haarverlies op je hond, in plaats van een uniforme hoeveelheid haarverlies. Het kan worden veroorzaakt door:

 • Dermatitis.
 • Acrale likdermatitis.
 • Allergieën.
 • Schurft.
 • Hormoonproblemen.
 • Abnormale orgaanfunctie.
 • Slechte bloedcirculatie.
 • Door parasieten veroorzaakte alopecia.
 • Slechte voeding.
 • Door de behandeling veroorzaakte haaruitval.
 • Genetische aanleg.

Vanwege de verschillende oorzaken van alopecia van de Franse Bulldog, zullen de behandelingen variëren afhankelijk van de diagnose.

23. Demodicose (parasitaire mijten) – 1,7%

Canine demodicose treedt op wanneer parasitaire mijten in de haarzakjes en olieklieren van je Frenchie leven. Geloof het of niet, alle honden hebben tot op zekere hoogte parasitaire mijten, maar ze kunnen een serieuzere gezondheidsproblemen bij de Franse Bulldog worden wanneer ze beginnen te groeien en zich verspreiden. Tekenen en symptomen van demodicose zijn onder meer:

 • Dunner wordend haar.
 • Schilferige huid.
 • Jeukende huid.
 • Roodbruine huid.
 • Lethargie.
 • Verlies van eetlust.

Gelukkig is het een gemakkelijk te behandelen gezondheidstoestand. Je dierenarts zal een klein stukje van de huid van je Frenchie schrapen en enkele tests uitvoeren. Afhankelijk van de diagnose krijgt je Frenchie mogelijk antibiotica en crèmes voorgeschreven.

24. Stenotische neusgaten (ademhalingsmoeilijkheden) – 1,7%

Als een brachycefaal ras lopen Franse Bulldoggen een hoog risico op stenotische neusgaten. Dit is waar de neusgaten van je hond zo smal zijn dat hij moeite zal hebben met ademhalen. Als je Frenchie veel snurkt en snuift, is dit de reden waarom. Bij veel Frenchies zal het hen niet onnodig beïnvloeden, maar in ernstigere gevallen kan het leiden tot gezondheidscomplicaties, waaronder:

 • Luidruchtige ademhaling.
 • Kokhalzen.
 • Braken.
 • Warmte-intolerantie.
 • Mond ademen.

Als de luchtstroomweerstand van je Frenchie te hoog is, kan dit leiden tot een hoger sterftecijfer en complexe gezondheidsproblemen. Er zijn echter chirurgische ingrepen die kunnen helpen om de neusgaten te verwijden, waaronder:

 • Alar vleugelamputatie (handelaarstechniek).
 • Ponsresectie.
 • Verticale wig.
 • Horizontale wig.
 • Alapexy (twee kleine incisies).
 • Laserablatie.

Overweeg alleen een operatie als je Frenchie ademhalingsmoeilijkheden heeft. Er zijn een aantal andere manieren waarop je het snurken van je Franse Bulldog kunt stoppen zonder een chirurgische ingreep te hoeven ondergaan. Lees deze in dit artikel.

25. Teken

We wonen in de buurt van een bos en gaan regelmatig met Buddha wandelen. Een van de grootste gezondheidsproblemen die we hebben, is dat hij een tekenbeet opneemt. Teken brengen bacteriën over op je hond, maar kunnen ook hun menselijke eigenaren aantasten, wat leidt tot ziekten zoals:

 • Anaplasmose.
 • Babesiose.
 • Ziekte van Borrelia miyamotoi.
 • Ziekte van Borrelia mayonii.
 • Ehrlichiose.
 • Ziekte van Lyme.
 • Powassan-virusziekte.
 • Tularemie.

Teken zijn eenvoudig genoeg om op je Frenchie te zien. Gaat met je handen over zijn vacht en controleert op eventuele knobbels, bultjes of vlekken. Ze hebben de neiging zich vast te hechten aan het hoofd, de nek, de voeten en het oor. Je kunt ze zelf verwijderen door middel van een draaiende methode. Je kunt tools kopen voor het verwijderen van teken in dierenwinkels.Om teken op je Frenchie te voorkomen, moet je proberen te voorkomen dat hij door lang gras rent en hem altijd een tekenband te laten dragen tijdens de zomermaanden wanneer teken het meest actief zijn.

26. Hitte-intolerantie

Frenchies zijn niet ontworpen om goed in de hitte te kunnen. Het zijn geen honden die om deze reden buiten zouden moeten leven (lees hier waarom). Met Buddha beperken we zijn tijd buitenshuis tijdens de zomer en zullen hem alleen ’s morgens vroeg en laat in de middag uitlaten als de hitte van de zon begint te zakken. Welke temperatuur is te hoog voor een Franse Bulldog vraag je jezelf nu waarschijnlijk af. Ik zou schatten dat dat al begint wanneer het buiten 21 graden is of warmer.  Als de stoep te heet is om aan te raken, is dat een ander teken dat je hem niet buiten moet laten lopen.

27. Heupdysplasie

Heupdysplasie bij honden treedt op wanneer de heup- en dijgewrichten worden verplaatst. Het kan erg pijnlijk zijn voor je Frenchie en is helaas een bijproduct van hun fokkerij. Symptomen van heupdysplasie bij de Franse Bulldog zijn onder meer:

 • Verminderde activiteit vergeleken met normaal.
 • Verminderd bewegingsbereik en bewegingsvrijheid.
 • Moeilijkheden of onwil om op te staan, te springen, te rennen of de trap op te gaan (dit is waarom ook springen slecht is voor Frenchies).
 • Kreupelheid in hun achterste uiteinde.
 • Losheid in hun gewrichten.
 • Smallere houding dan normaal.
 • Tijdens het lopen zul je een zwaaiende, “konijnenhoppende” gang opmerken.
 • Raspen in het gewricht wanneer ze zich verplaatsen.
 • Verminderde spiermassa in het bovenbeengebied.
 • Opvallend grotere schouderspieren die zich ontwikkelen als compensatie voor het niet zo beweeglijk zijn van het achterste uiteinde.
 • Pijn en ongemak.
 • Stijfheid in de gewrichten.

De behandeling hangt af van hoe ernstig de heupdysplasie is en hoe lang deze niet is behandeld. Je dierenarts zal waarschijnlijk het volgende aanbevelen:

 • Gewichtsvermindering om de heupen te ontlasten.
 • Beperking van de training, vooral op harde oppervlakken.
 • Fysiotherapie.
 • Ontstekingsremmende medicijnen (niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s), aspirine, corticosteroïden).
 • Gewrichtsvloeistofmodificatoren.

In ernstigere gevallen kunnen er chirurgische oplossingen zijn, waaronder dubbele of drievoudige bekkenosteotomie (DPO / TPO), femurkopostectomie (FHO) of een totale heupprothese (THR).

28. Gebitsproblemen

Franse Bulldogs zijn vatbaarder voor gebitsproblemen vanwege hun verkorte kaak en gezicht. Dit betekent dat de tanden in hun mond vol kunnen raken en dicht bij elkaar kunnen worden gedrukt, waardoor tandvlees- en gebitsproblemen ontstaan. Tandheelkundige aandoeningen, gingivitis, tandvleesaandoeningen en parodontitis kunnen ook wijdverbreid zijn in dit ras, aangezien tandplak zich ophoopt in hun mond.De tandaandoeningen in je Frenchie kunnen leiden tot het stukgaan van tandvlees en zelfs botverlies.

29. Verlatingsangst

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat Franse Bulldogs er een hekel aan hebben alleen gelaten te worden. We moesten Buddha op een dag voor 5 uur alleen achterlaten vanwege een noodgeval in mijn familie, en toen we terugkwamen, leek hij ongeveer een dag daarna depressief. Franse Bulldogs zijn zeer sociale wezens en beschouwen zichzelf als een van de roedels met jou en jouw gezin, dus kunnen last hebben van verlatingsangst wanneer ze voor langere tijd alleen gelaten worden. Verlatingsangst is een echt gezondheidsprobleem voor de Franse Bulldog, dus koop alsjeblieft geen Frenchie als je de hele dag op je werk gaat.

Leestip: als je denkt dat je Frenchie lijdt aan verlatingsangst of als je ze de hele dag alleen thuislaat, neem dan de tijd om dit artikel over de symptomen van verlatingsangst te lezen.

30. Kwijlen

Franse buldoggen kwijlen veel.  Wat de oorzaken van het kwijlen zijn en wat je eraan kunt doen, lees je in deze gids voor Frenchie-kwijlen. Overmatig kwijlen kan worden veroorzaakt door verschillende gezondheidsproblemen, waaronder:

 • Opwinding en eten.
 • Mondziekte en tandbederf.
 • Zonnesteek.
 • Bewegingsziekte.
 • Angst en stress.
 • Vergiftiging.
 • Mondletsel.
 • Hondsdolheid.
 • Orgaanziekte.

Als je Frenchie meer dan normaal kwijlt, moet je zo snel mogelijk een dierenarts raadplegen.

Gerelateerde vragen over gezondheidsproblemen

Door bovenstaande te hebben gelezen zou je al een veel beter idee moeten hebben van de gezondheidsproblemen waarmee Frenchies worden geconfronteerd. Ik nam ook een kijkje in forums en Facebook-groepen om te zien welke andere vragen mensen stelden over medische aandoeningen. Hier zijn die vragen en de antwoorden die ik heb onderzocht.

Worden Frenchies ziek als ze hun eigen poep eten?

Nee, waarschijnlijk niet, maar ze kunnen ziek worden als ze de poep van een ander dier opeten, vooral katten bij wie toxoplasmose een risico kan zijn.

Zijn Franse Bulldoggen vatbaar voor gezondheidsproblemen?

Hoewel ik je niet bang wil maken met deze enorme lijst van gezondheidsproblemen met de Franse Bulldog, moet je voorbereid zijn op hoe het leven met een Frenchie eruit zou kunnen zien. Franse Bulldoggen zijn zeer vatbaar voor gezondheidsproblemen, waarbij hun brachycefale aard en fokgeschiedenis leiden tot een breed scala aan mogelijke gezondheidsproblemen en problemen, vooral op latere leeftijd. Ik zou zelfs willen zeggen dat hoewel ik van mijn Frenchie houd, ik de ethiek achter het fokken van honden van dit ras sterk in twijfel trek. Dit is alle informatie die ik heb geleerd sinds ik hem kocht, en we zouden je waarschijnlijk niet aanraden om een ​​Frenchie te kopen op basis van hoe vatbaar ze zijn voor gezondheidsproblemen.

Voor welke ziekten zijn Franse Bulldogs vatbaar?

In de bovenstaande lijst heb ik de verschillende ziekten beschreven waar Franse Bulldogs vatbaar voor zijn.  Om samen te vatten, zijn Franse Bulldoggen vatbaar voor de volgende ziekten:

 • Kanker.
 • Tandheelkundige ziekten.
 • Suikerziekte.
 • Oogziekten.
 • Hartworm.
 • Kennelhoest.
 • Parvovirus.
 • Ringworm.
 • Schildklier aandoening.
 • Virale ziekten.

Zijn mannelijke of vrouwelijke Frenchies meer vatbaar voor gezondheidsproblemen?

Uit studies blijkt dat mannelijke Frenchies meer vatbaar waren voor gezondheidsproblemen in vergelijking met hun vrouwelijke tegenhangers.  In onderstaande tabel kun je zien hoe de gezondheidsstoornissen en problemen worden vergeleken tussen mannelijke en vrouwelijke Frenchies.

StoornisAantalTeefjesReuen
Otitis externa3123.7%14.4%
Diarree1677.0%7.1%
Conjunctivitis712.4%3.9%
Nagels te lang692.6%3.6%
Huidplooi dermatitis662.6%3.3%
Impactie van de anale zak643.1%2.7%
URT                 612.1%3.3%
Pyodermie 601.9%3.5%
Verzakte nictitans klier 572.4%2.7%
Pododermatitis  552.2%2.7%
 BOAS  541.4%3.4%
Colitis 532.1%2.6%
Agressie  510.8%3.7%
Hartgeruis  491.7%2.7%
Braken481.4%2.9%
Infectieuze tracheobronchitis 472.2%2.0%
Patellaire luxatie  461.9%2.3%
Keratitis ulcerosa 461.7%2.5%
Klauwletsel 441.3%2.6%
Atopische dermatitis 441.7%2.3%
Gastro-enteritis    432.0%1.9%
Afscheiding uit het oor 421.6%2.2%
Alopecia  411.9%1.8%
Demodicose   371.5%1.8%
Stenotische neusgaten 370.9%2.4%

Welke gezondheidstests moet een Franse bulldog krijgen?

Vanwege het brachycephalisch syndroom zijn er verschillende gezondheidstests die een Franse Bulldog zou moeten ondergaan, waarvan er vele worden aanbevolen door je dierenarts, met aanvullende tests die je apart kunt regelen voor gemoedsrust. De gezondheidstests die een Franse Bulldog zou moeten hebben, zijn onder meer:

 • BOAS-ademhaling: omvat beoordeling van de neusgaten en wordt getest in rust en na inspanning.
 • Oogtesten: dit is essentieel voor brachycefale honden omdat hun verkorte snuit kan leiden tot oogaandoeningen.
 • Oogstaar: in het bijzonder moet jaarlijks een test op erfelijke staar worden uitgevoerd.
 • Heupdysplasie: het heup- en dijbeen kunnen worden verplaatst, maar vroege tests kunnen dit detecteren.

De aanvullende gezondheidstests die je misschien ook wilt overwegen, zijn onder meer:

 • Cardioloog-test: Dit is een test van het hart en kan op hartruis controleren naarmate je Frenchie ouder wordt.
 • Gebitscontrole: tanden kunnen overvol raken door de verkorte kop van een Frenchie, dus gebitscontroles kunnen eventuele problemen signaleren.
 • DNA-testen: dit zal een reeks gezondheidsproblemen en genetische gezondheidsproblemen aantonen.
 • Röntgenfoto van de wervelkolom: hiermee wordt gecontroleerd op een misvormde wervelkolom en rugklachten.

Hoe je een Franse Bulldog kunt testen

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je de gezondheid van je Franse Bulldog kunt laten testen, zijn er een aantal manieren waarop je dit kunt doen. Om de gezondheid van je Franse Bulldog te testen, moet je een afspraak maken met je dierenarts en zij zullen met je doornemen welke van de bovenstaande tests geschikt zijn voor jouw huisdier.

Wat zijn de belangrijkste doodsoorzaken in Frenchies?

Hopelijk zal je Frenchie een lang en gezond leven leiden en ouder worden dan 10 jaar.  Als je hond ongezond is en lijdt aan een van de bovenstaande aandoeningen, kan hij vroegtijdig overlijden. Volgens het onderzoek waarnaar in dit artikel wordt verwezen, hadden Frenchies die stierven voordat ze hadden moeten doen, de volgende sterfteredenen door hun dierenarts vermeld.

Gegroepeerde stoornisAantal PercentageLeeftijd bij overlijden
Hersenaandoening  1011.9%2.1 jaar
Ruggenmergaandoening89.5%4 jaar
Stoornis van de onderste luchtwegen67.1%0.9 jaar
Massa laesie67.1%7 jaar
URT  67.1%2.5 jaar
Ongewenste gedragsstoornis 56.0%2.1 jaar
Traumatisch letsel 56.0%2.6 jaar
Vertebrale spinale aandoening 56.0%5.3 jaar
Complicatie in verband  met klinische zorgprocedure44.8%2.4 jaar
Enteropathie      44.8%0.8 jaar
Andere  2529.8%

Moet je je Franse Bulldog verzekeren tegen gezondheidsproblemen?

100% ja. Als je je huisdier niet verzekert, kan dit behoorlijk in de kosten lopen. Het zijn niet alleen de gezondheidsproblemen waartegen je gedekt bent.  Frenchies zijn een van die rassen die meer risico lopen om te worden gestolen, en een adequate verzekering kan die eventualiteiten dekken.

Gezondheidsproblemen waar je op moet letten bij het kopen van een Franse Bulldog

Ik raad je aan om alleen een raszuivere Franse Bulldog-puppy te kopen van een lokale en gerenommeerde fokker. Je dient hun documentatie te raadplegen en om getuigenissen en referenties te vragen. Kijk ook goed naar het contract van de koper. Een eerlijke fokker zal persoonlijk willen ontmoeten en praten met mensen die een pup willen kopen. Bovendien zullen ze trots pronken met de ouders, leefruimtes en dierenartsgegevens van de pup. Koop nooit een Franse Bulldog puppy als je hem niet bij de moeder kunt zien. Als de fokker die vragen positief kan beantwoorden, betekent dit dat je (in theorie) een puppy moet nemen waarbij de kans op genetische gezondheidsproblemen sterk wordt verkleind.

Hoe de ademhaling van een Franse Bulldog te verbeteren

Aangezien zoveel van de gezondheidsproblemen te wijten zijn aan de ademhalingsproblemen die Frenchies kunnen hebben, heb ik hieronder enkele tips bij elkaar gezet over hoe je dit kunt verbeteren als je je hond al bezit. Helaas maken ademhalingsproblemen deel uit van het gebied dat gepaard gaat met het bezit van een Franse Bulldog. Ze zijn een brachycefaal ras, dus moeite om te ademen, net als andere brachycefale honden. Maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om hun ademhalingsproblemen te verlichten.

Controleren of een Franse Bulldog een gezond gewicht heeft, is een goed begin. Franse Bulldoggen kunnen erg snel aankomen, en dit kan een grote invloed hebben op hun ademhaling, vooral tijdens het slapen. Breng je Franse Bulldog met overgewicht naar de dierenarts, zodat hij kan controleren of hij gezond is voor zijn leeftijd. Zorg er ook voor dat hij het juiste voedsel eet. Ten slotte kun je ervoor zorgen dat je Franse Bulldog een behoorlijke hoeveelheid lichte lichaamsbeweging krijgt, maar niet in de hete zon of hitte. Door behoorlijke hoeveelheden lichaamsbeweging te krijgen, kan het effect van ademhalingsproblemen ’s nachts of overdag worden verminderd. Er is helaas maar zoveel dat je kunt doen. De ademhalingsproblemen komen voort uit genetica en kunnen moeilijk helemaal  voorkomen worden. Neem contact op met je dierenarts als je denkt dat de ademhalingsproblemen van je hond erger worden, aangezien er chirurgische oplossingen beschikbaar zijn.

Conclusie

Het is een grote verantwoordelijkheid om een ​​Frenchie te bezitten, en niet iets waar je je op moet haasten. Ja, ik weet dat ze echt leuk en schattig zijn … hun gezichten, kleine benen, grote hoofden, enorme ogen en gevouwen huid maken ze echt begeerlijk voor veel mensen. Dan is er hun persoonlijkheid en energie waardoor ze heel leuk zijn om in de buurt te zijn en bij je thuis te hebben. Ze hebben echter veel gezondheidsproblemen in vergelijking met andere hondenrassen. Als je besluit om er een te kopen, zoek dan een fatsoenlijke fokker, blijf op de hoogte van hun gezondheidstests, houd ze veilig, uit de hitte en verzorg ze goed. Er is een grote kans dat de jouwe een genetisch gezondheidsprobleem krijgt, en je zult gelegenheden ervaren waarin je je zorgen maakt over hun gezondheid. Deze zullen meestal te wijten zijn aan hun intolerantie voor hitte en lichaamsbeweging, plus de genetische ziekten met betrekking tot hun oren en huid, brachycefaal syndroom en mogelijke spinale problemen.

Omdat dit ras een verkorte kop heeft, zijn hun ademhalingsorganen niet goed ontworpen om lucht vrij door hun longen te laten bewegen, dus zullen ze vaak problemen met het brachycefale syndroom hebben. Er zijn aanzienlijke kosten als een operatie nodig is om misvormingen in hun luchtwegen te herstellen. Dit kan een operatie zijn aan een te lang gehemelte, naar buiten gedraaide larynxzakjes en te kleine neusgaten. Het bezitten van een Frenchie (of wat voor huisdier dan ook) is niet iets dat je moet doen als je niet de tijd of het geld hebt om hen adequate gezondheidszorg te bieden. Aangezien mannetjes meer gezondheidsproblemen hebben dan vrouwtjes, kan dit een doorslaggevende factor voor je zijn bij het kiezen van het geslacht. 

Nawoord

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel niet te erg bent afgeschrikt om een Franse Bulldog te nemen. Ondanks hun gezondheidsproblemen zijn deze vrolijke, blije honden een aanwinst in je leven. Je zult waarschijnlijk geen Franse Bulldog eigenaar tegenkomen die het hier niet mee eens is. Heb jij een Franse Bulldog en nog andere tips voor nieuwe Franse Bulldog eigenaren? Deel deze dan hieronder in de reacties!

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

1 gedachte over “31 Veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij de Franse Bulldog”

 1. Wat een informatief artikel. Sinds januari heb ik een reu van 9 jaar. Waarschijnlijk ben ik eigenaar nr. 5.? Hij was zwaar verwaarloosd. Maar nu is hij helemaal in orde. Gewicht, vaccinaties, oor- en oogontstekingen behandeld en gebit! Wat een leuke hond. Wel heeft hij last van verlatingsangst. Gelukkig ben ik veel thuis. Ik hoop dat hij bij mij een leuke oude dag heeft. Zeer aanhankelijk en lief.

  Beantwoorden

Plaats een reactie