Kunnen Franse bulldogs buiten leven bij warm weer of in een koude omgeving?

Zou een Franse Bulldog niet buiten zou moeten leven? Sommige hondenrassen zijn bedoeld om binnenshuis te blijven en sommige zijn gevoeliger voor gezondheidsproblemen die verband houden met kou of hitte.

Bekijk hier 31 gezondheidsproblemen van Franse Bulldogs.

Het is dus belangrijk om te weten of je huisdier buiten moet leven.

Kunnen Franse Bulldogs buiten leven? 

Franse Bulldogs mogen niet buiten leven of buiten slapen. Ze zijn gefokt om binnenhuis te leven en mogen niet lang buiten in de hitte (of kou) blijven, omdat ze vatbaar zijn voor uitputting door hitte. Laat ze dus niet te lang alleen buiten staan. In dit artikel zal ik wat meer details bespreken over waarom Franse Bulldogs geen buitenhonden zijn en waarom ze niet voor langere tijd buiten mogen blijven. Ik zal ook een aantal van de belangrijkste vragen beantwoorden over het opvoeden van een Franse Bulldog en hoe dit zich kan verhouden tot de hitte en kou.

Waarom de Franse Bulldog geen buitenhond is

De meeste Frenchies kunnen redelijk goed omgaan met slechte weersomstandigheden (afgezien van hitte), mits ze niet extreem zijn. Maar ze zijn beslist geen hondenras dat geschikt is om buiten te leven. Franse Bulldogs zijn heel aparte en uitzonderlijke honden die gefokt zijn als kamergenoten.  Ze zijn geweldig voor mensen die in kleinere appartementen wonen en vereisen in de meeste gevallen minder beweging dan veel andere rassen. Frenchies genieten echter van plezier buiten. Ze spelen, rennen, snuffelen, onderzoeken, spetteren graag in een klein zwembad. In de winter rollen ze zelfs graag in de sneeuw, ondanks de koudere temperaturen. Frenchies zijn niet delicaat en zijn zeer robuuste kleine wezens. Ze moeten echter in huis leven bij hun eigenaar en de andere gezinsleden. 

Een Frenchie zal dol zijn op hun familie en verlangen er altijd na om bij jou en bij anderen te zijn. Voor degenen die vanuit huis werken, Frenchies zijn graag constant bij je en gaan overal met je mee. Ze zijn een vriendelijk ras en verlangen naar een sociale omgeving met veel stimulatie en sociale interactie. Franse Bulldoggen zijn honden voor binnenshuis, maar ik raad je wel aan om met de jouwe een minimaal een kwartier (tweemaal daags) te wandelen om ze in vorm te houden. Daarnaast moeten ze er ook nog een aantal keer uit om even een plasje of poepje te kunnen doen.

Kunnen Franse Bulldogs buiten slapen?

Frenchies zijn geen honden voor buiten en mogen niet buiten worden gelaten om te slapen. Als een Frenchie uren achtereen buiten wordt gelaten en hij buiten het huis moet slapen, leidt dit waarschijnlijk tot depressie.

Kunnen Franse buldoggen bij warm weer leven?

Franse Bulldoggen kunnen leven op plaatsen met warm weer, maar je hebt airconditioning nodig. Ook moet je moet hun wandelingen en buitentijd beperken tot ’s ochtends vroeg en’ s avonds laat als het buiten niet zo warm is. Maar er zijn nog andere redenen waarom je Franse Bulldog niet ook buiten zou moeten leven. Ze kunnen namelijk last krijgen van hitte-uitputting als ze te lang direct in zonlicht zijn. Als brachycefaal ras hebben ze verkorte snuiten, wat kan leiden tot ademhalingsmoeilijkheden. Heet weer kan dodelijk zijn voor hen, omdat ze niet de luchtwegen hebben die zijn ontworpen om ze hun warmte te laten reguleren door diep te ademen. Ze kunnen dus niet buiten blijven ​​als het te warm is.

Welke temperatuur is te hoog voor een Franse Bulldog?

Op te zeggen welke temperatuur te hoog is voor een Franse Bulldog, zou ik schatten dat het gemiddeld iets boven de 20 graden is. Als de stoep te heet is om aan te raken, is dat een ander teken. In mijn persoonlijke ervaring is het echter zo dat de zon niet eens zo heet hoeft te zijn, het al te veel kan zijn voor een Frenchie. Wees dus heel voorzichtig zodra de zon schijnt en de hitte is begint te komen.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Tekenen van oververhitting van een Franse Bulldog

Nu de zomer op het punt staat te beginnen, is dit het juiste moment om de tijd buitenshuis die je Frenchie krijgt, te gaan voorbereiden. Frenchies en overmatige hitte gaan nu eenmaal niet goed samen. Afgelopen zomer moest ik het tijdstip veranderen waarop ik mijn Frenchie Buddha meenam voor zijn ochtend- en middagwandelingen. Ik ontdekte toen dat wanneer de zon om 9 uur ’s ochtends warm begon te worden, het hem te veel werd. Hij begon letterlijk te worstelen na 10 minuten in de hitte. Om dit tegen te gaan begon ik hem om 7 uur ’s ochtends uit te laten voordat de temperatuur steeg en’ s middags nam ik hem pas weer mee om te wandelen na 19.00 uur als de warmte begon af te nemen. Ook heb ik wat geld geïnvesteerd in een koelmat. Dit is een mat waar een soort gel in zit, die de hond koel houdt. Dat zet ik klaar ​​om op te liggen na een wandeling, en het werkt heel goed – samen met veel koud water natuurlijk (maar dwing hem niet te drinken)

Mijn eigen (schrik)ervaring

Er was echter een dag waar ik echt bang ben geweest voor het leven van Buddha door te veel warmte. We maakten samen een wandeling van 30 minuten toen de zon vanachter de wolken tevoorschijn kwam. We zijn toen in 15 minuten onder schaduw van bomen teruggelopen naar de auto. Ondanks de schaduw van de wolken was Buddha binnen 15 minuten oververhit en toen we samen in de auto met airco gingen zitten, duurde het een uur voordat zijn ademhaling weer normaal was. Ik beloofde mijzelf dat dit nooit meer zou gebeuren, omdat ik oprecht dacht dat ik hem zouden verliezen. Het was verschrikkelijk. Het is van cruciaal belang om de tekenen van een oververhitte Franse Bulldog te kennen als je in een gebied woont dat regelmatig warmer wordt dan 25 graden. Sterker nog, het wordt door veel dierenartsen geadviseerd om Bulldogs binnen te houden als het 20 graden of warmer buiten is. Veel andere brachycefale rassen hebben dezelfde neiging tot oververhitting. Ze kunnen niet efficiënt hijgen en kunnen niet zo gemakkelijk afkoelen als andere hondenrassen.

Dit zijn de tekenen van een oververhitte Franse Bulldog:

  • Vreemde geluiden komen uit de keel
  • Overmatig hijgen
  • Naar adem happen
  • Zeer losse, slappe en verkleurde tong
  • Mogelijk schuimvorming uit de mond
  • Uitputting

Je Franse Bulldog raakt of is waarschijnlijk oververhit als je een van deze symptomen ziet.

Tips om te voorkomen dat een Frenchie oververhit raakt

Oververhitting kan een beangstigende situatie zijn voor een eigenaar van een Franse Bulldog en ik spreek dus uit ervaring, zoals eerder op de pagina had beschreven. Hier zijn vier tips om te voorkomen dat je Franse Bulldog oververhit is geraakt:

  • Als je Frenchy oververhit is, haal hem dan weer naar binnen en plaats hem dan bij een ventilator.
  • Je zou ook een verkoelende gelmat kunnen overwegen die ik eerder heb beschreven.
  • Spreid de vacht van een Franse Bulldog met je vingers om de vacht te openen. Dit zorgt voor een betere luchtstroom door het lichaam. Probeer dit te doen nadat je je Franse Bulldog in een bak met koud water (maar niet ijskoud) hebt gedaan.
  • De vacht is een effectieve isolator tegen koud weer en het openspreiden van de vacht van een Franse Bulldog vermindert de isolatie.

Zorg natuurlijk dat ze voldoende water bij de hand hebben om te drinken.

Lees dit artikel voor meer informatie over het koel houden van de temperatuur van je Frenchie dit artikel om ze koel te houden in de zomer.

Koel een Franse Bulldog af met water

Een van de beste manieren om oververhitting te voorkomen, is door wat koud water te gebruiken. Neem je Frenchie mee naar binnen en laat hem in koud water zitten als je tekenen van oververhitting opmerkt. Zorg ervoor dat je ook een beetje koud water over zijn hoofd giet – dit heeft in het verleden heel goed gewerkt voor mijn Franse Bulldog. Als je een Franse Bulldog niet in een badkuip of bad kunt plaatsen, spoel hem dan voorzichtig af. Zorg ervoor dat het water zijn poten doorweekt. En zorg er altijd voor dat er voldoende koud water te drinken is.

Laat ze niet in de auto achter

Laat je Franse Bulldog nooit alleen achter op warme dagen of in een voertuig. Als je je Frenchie alleen laat in de hitte zoals in een auto, dan is het mogelijk dat hij oververhit raakt, wat gemakkelijk tot de dood kan leiden. Laat je Franse Bulldog niet onbeheerd achter als je op een warme dag een zwembad hebt, omdat de kans groter is dat hij erin springt. Franse Bulldogs kunnen namelijk niet zwemmen. Klik hier voor een artikel over het zwemmen van Franse Bulldogs.

Test de bestrating op hitte

En nog een laatste tip. Hete trottoirs kunnen de poten van Franse Bulldogs verbranden. Als je het niet zeker weet, leg je je handpalm gewoon op de stoep. Als het te warm is op je eigen handpalm, dan wordt het te warm voor hun poten en moet je wachten tot grond weer wat kouder is.

Zijn Franse Bulldogs gevoelig voor kou?

Het advies van dierenartsen is dat Franse Bulldogs het beste leven bij gematigde temperaturen, waarbij er goed op moet worden gelet of het te koud of te warm is. Hoewel koud weer niet zo schadelijk is voor een Franse Bulldog als hitte, moet je ze toch niet blootstellen aan extreme koude weersomstandigheden.

Welke temperatuur is te koud voor een Franse Bulldog?

Frenchies kunnen met kou omgaan en de algemene vuistregel is dat de temperatuur die te koud is voor een Franse Bulldog iets lager is dan vriespunt, maar dit hangt af van je hond. Je kunt kleine jasjes kopen voor Frenchies, maar een simpele regel is: bedenk goed je jezelf inpakt tegen de kou. Als je zelf mutsen en sjaals draagt, dan heeft een hond van een klein ras iets soortgelijks nodig. Pak hem alleen niet te warm in, want zoals eerder beschreven raken Frenchies snel oververhit.

Welk ras van Franse Bulldog is goed voor warme klimaten?

Er is geen specifiek ras van Frenchies die goed zijn voor warme klimaten. Alle Frenchies zijn genetisch vatbaar voor lijden in warmere klimaten. Je zult geen specifiek deel van dit ras vinden dat goed overweg kan in een zeer heet land. Leestip: lees ook dit artikel voor meer informatie over Frenchies en koud weer. Het bevat tips over winterwandelen, hoe je ze ’s nachts warm houdt en hoe de symptomen van verkoudheid kunnen worden behandeld.

Hoeveel beweging hebben Franse Bulldogs nodig?

Nu we hebben vastgesteld dat Franse Bulldoggen niet buiten mogen leven, hoe reguleren we dan hun lichaamsbeweging? Geen twee Franse Bulldogs zijn hetzelfde als we spreken over temperament, levensstijl, gewicht en grootte van de eigenaar. Dit is waarom we alleen schattingen kunnen maken over hoeveel beweging Frenchies elke dag zouden moeten krijgen. Een dagelijkse wandeling rond het blok is meestal voldoende voor de meeste Franse Bulldogs en de meeste mensen lopen 2 wandelingen per dag van ongeveer 15 minuten per keer.Jonge Franse Bulldoggen hebben echter meestal een hoger energieniveau en hebben behoefte aan meer lichaamsbeweging. Jongere Franse buldoggen moeten regelmatig rond kunnen rennen een omheinde tuin of hondenpark. Naarmate Franse Bulldoggen ouder worden, worden ze minder energiek. Je moet echter de gelegenheid niet voorbij laten gaan om ze naar buiten te brengen voor een wandeling door het park.De belangrijkste factoren die bijdragen aan de gezondheid van een Franse Bulldog zijn gewicht, voeding, genetica en lichaamsbeweging.

Samenvatting

Op basis van mijn eigen ervaring en wat ik online heb gelezen van websites van dierenartsen, kunnen Franse Bulldogs niet buiten leven. Ze mogen dus in geen enkel geval als een buitenhond worden beschouwd. Franse Bulldogs leven in huis met een eigenaar of een heel gezin. Ze mogen niet lange tijd aan de hitte worden blootgesteld, omdat ze gevoelig zijn voor uitputting door hitte.

Nawoord

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel meer inzicht hebt gekregen over de leefomstandigheden van een Franse Bulldog. Heb jij ook een Franse Bulldog en heb jij nog andere tips? Laat deze dan achter hieronder in de reacties!

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie