Kan je elke hond trucjes leren?

Als je denkt aan een hond die trucjes doet, dan denk je waarschijnlijk al snel aan een Border Collie. Maar je kunt niet alleen een Border Collie trainen om trucjes te doen. Een hond trucjes leren is niet zo exclusief voor dit soort rassen als je wellicht zou denken.

De meeste honden kun je prima trucjes aanleren, maar honden in de ene rasgroep zullen hier sneller warm voor lopen dan honden in andere rasgroepen.  Zo zal je waarschijnlijk verder komen met de meeste honden uit rasgroep 1 dan met honden uit rasgroep 4. Maar ongeacht welk ras jouw hond is kun je altijd aan de slag gaan met trucjes op jullie eigen niveau en tempo.

Waarom je hond trucjes leren?

Eerst gaan we eens kijken waarom je je hond trucjes zou leren. Sommige mensen vinden het maar nutteloos en vinden dat je een hond niet in een circusdier moet veranderen. Maar is dat wel waar? Is het echt zo nutteloos of hangen er wel degelijk voordelen aan?

Nutteloos is het zeker niet, want trucjes zijn niet alleen heel leuk om met je hond te doen maar het is ook manier om een band te scheppen met je nieuwe hond of de band met je hond te verbeteren. Je bent namelijk lekker samen ergens mee bezig en hebt even alleen aandacht voor elkaar. Samen werk je naar een doel toe.

Een ander belangrijk voordeel van je hond trucjes leren is dat het je hond mentaal stimuleert en moe maakt. Je hond zet zijn koppie aan het werk en wordt daar veel meer moe van dan een stuk rennen. Honden worden graag mentaal uitgedaagd en zullen na het trainen van trucjes voldaan zijn.

Een hond die voldaan en moe is zal veel minder snel dingen in huis gaan slopen en ander probleem gedrag laten zien. Problemen die vaak ontstaat bij honden die zich vervelen en niet mentaal uitgedaagd worden.

En wist je dat het niet alleen jou en je hond veel goeds kan bieden? Ook mensen om je heen en compleet vreemde mensen kun je er veel plezier mee geven. Stap maar eens uit je comfort zone en show op een druk plein de trucjes die je hond kan. Wedden dat je veel hoofden laat keren en mensen er blij van worden.

Ik ben zelf al vaker bedankt voor de show die ik met mij hond gaf (terwijl ik eigenlijk alleen in het openbaar met haar trainde) en veel mensen hebben ook een gesprek met me aangeknoopt door de trucjes. Zo leer je dus ook nog eens mensen kennen.

En je hond, die heeft weer mooi een extra training gehad.

Welke honden kun je trucjes leren?

Ik had al eerder benoemd dat je de ene hond makkelijker trucjes aanleert dan de ander. Vaak hoef je alleen maar naar de rasgroep te kijken waar jouw hond in hoort of specifieker naar het ras om er achter te komen of trucjes wat zijn voor je hond.

Rassen die graag samenwerken met de baas en er ook voor gefokt zijn om samen op pad te zijn, zoals de labrador en Duitse herder, zullen sneller trucjes met je willen doen dan rassen die zelfstandig aan het werk moeten en tijdens hun werk weinig met mensen te maken hebben, zoals beagles.

Maar ook die honden kunnen echt wel wat trucjes leren. Je moet alleen harder opzoek naar iets wat jouw hond motiveert.

Heb je nou een hond die het echt geen bal uitmaakt of jij er nou wel of niet bent en het liefste de hele dag buiten ergens hoger gelegen op de uitkijkt ligt? Tsja, dat zal waarschijnlijk niet zo’n geschikte honden zijn, maar waarschijnlijk heb je zo’n hond ook niet om gezellig dingen mee samen te doen.

Doet jouw hond nou wel graag dingen samen en in hij graag bij je in de buurt, dan zal ik zeker eens proberen je hond trucjes te leren. Onthoud dat je geduldig moet zijn en kleine stapjes moet nemen. Weet je niet zo goed hoe je het allemaal moet aanpakken? Maak dan gebruik van dit boekje. Daarmee leer je je hond niet alleen stap-voor-stap meer dan 40 trucjes aan met behulp van een hele hoop foto’s, maar je krijgt er ook nog gratis boekjes bij, waaronder één met trainingstips.

Je hond belonen

Als je aan de gang gaat met je hond trucjes aanleren dan moet je hem ergens mee belonen. Het makkelijkste is in de meeste gevallen om gebruik te maken van voer. Dit kunnen gewone brokjes zijn of lekkere snoepjes.

Ben je nou bang dat je hond te dik wordt door hem trucjes aan te leren en hier elke keer snoepjes voor te geven? Dan kun je gewoon met het dagelijkse eten van je hond trainen of gebruik groenten voor een caloriearme beloning.

Een ander goed alternatief is om je hond te belonen met een speeltje. Het belonen zal wat langer duren, maar kan even goed werken.

Speciaal voor het leren van trucjes

Honden worden graag mentaal uitgedaagd. En dat is precies wat je doet met het aanleren van trucjes. Je hond word er veel sneller moe van dan een stuk rennen. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend leuk om te doen!

In dit e-book vind je meer dan 40 honden trucjes en je krijgt ook nog eens gratis updates. Dus als de honden van de auteur nieuwe trucjes leren, kan jij die straks ook weer leren. Ik ben zelf groot fan van het boekje en heb mijn hond er al een hoop trucjes uit geleerd. Hierdoor heb ik speciaal voor jou kunnen regelen dan je met de code “hondenboekjes” maar liefst 20% korting krijgt.

1 gedachte over “Kan je elke hond trucjes leren?”

Plaats een reactie