Een Border Collie trainen

Overweeg je om een ​​Border Collie te nemen? Weet dan goed dat het ras is zeer intelligent en zeer trainbaar is, maar het vereist toewijding en consistentie. 

Als je bereid bent om leiding te geven aan je hond, hem eerlijk te trainen en hem voldoende fysieke activiteit en mentale stimulatie te geven, dan is een Border Collie wellicht de perfecte hond en goede keuze voor jou.

Persoonlijkheid en temperamentoverzicht

De intelligentie van een Border Collie mag niet worden onderschat. Ze worden beschouwd als een van de slimste hondenrassen en staan ​​erom bekend hun baasjes te slim af te zijn als ze niet goed in de gaten worden gehouden.

Border Collies zijn middelgrote herdershonden die zijn gefokt om natuurlijke herders te zijn. Ze zijn erg slim en gedijen goed als ze werk te doen hebben.

Het ras heeft een ongeëvenaarde focus en humor die kunnen leiden tot destructief gedrag als ze zich vervelen. 

Hun herdersinstinct en loyaliteit zorgen ervoor dat ze hun gezin te allen tijde bij elkaar willen houden.

Een goed opgeleide Border Collie zal opgroeien tot een braaf huisdier en een uitstekende metgezel. 

Lees hieronder meer over het trainen van Border Collies!

Begin vroeg

Je moet beginnen met het trainen van een Border Collie-puppy op de dag dat je hem naar huis brengt. 

Als ze maar een paar weken oud zijn, kunnen ze veel informatie absorberen. 

Als je een paar maanden wacht om te beginnen met trainen, heb je te maken met een eigenwijze hond die niet zo vatbaar is voor bevelen.

Het is een goed idee om je Border Collie-puppy, indien mogelijk, naar een puppycursus te laten gaan als hij ongeveer 12 weken oud is. 

Totdat je je Border Collie-puppy naar de gehoorzaamheidsschool kunt laten gaan, kun je thuis beginnen met het training- en socialisatieproces.

Bench Training van een Border Collie

Bench moet meteen worden gestart vanaf dat je je Pup in huis hebt. 

Je Border Collie-puppy zal nieuwe informatie opnemen, of je nu direct begint met trainen of niet. Het is dus een goed idee om hem op jonge leeftijd positieve gewoonten aan te leren.

Voor benchtraining wil je je puppy in een kleine ruimte houden. Het kan een bench zijn, of in een kleine kamer. 

Zo houd je je Border Collie in de gaten en neem je hem meteen mee naar buiten als je deze uitlaat. 

Honden hebben de neiging om liever niet te ontlasten in de ruimte waar ze slapen, dus het is minder waarschijnlijk dat je pup zal plassen of poepen terwijl hij in zijn bench zit.

Het is van vitaal belang dat je je puppy regelmatig uitlaat en een consistent schema volgt. 

Bovendien zal het elke dag op hetzelfde tijdstip voeren van je Border Collie bijdragen aan meer consistente ontlastingstijden.

Als je een Border Collie in een bench doet, wil je hem belonen voor goed gedrag. 

Direct nadat je puppy met succes heeft geplast of gepoept, prijs je je hond of bied hem een ​​kleine traktatie aan.

Gehoorzaamheidstraining voor Border Collies

Tijdens gehoorzaamheidstraining leert je Border Collie de regels bij je thuis te volgen en zich in verschillende situaties te gedragen. 

Het proces stelt je in staat om agressief of destructief gedrag te voorkomen en je huisdier te leren je bevelen te gehoorzamen.

Ten eerste wil je leiderschap vestigen en je Border Collie laten weten dat jij de baas bent. Dan kun je hem nieuwe regels leren en eventuele ongunstige temperamenten corrigeren.

Gebruik bevestiging

Border Collies houden ervan om nieuwe dingen te leren, dus ze moeten niet worden geforceerd. 

Het intelligente ras staat te popelen om te behagen en reageert goed op lof en bevestigingen. 

Positieve bekrachtiging is de meest effectieve manier om een ​​Border Collie-puppy te trainen.

De beste bestraffing die een Border Collie nodig heeft, is hem gewoon vertellen dat hij een slechte hond is en hem een ​​uurtje negeren. 

Het ras gedijt op aandacht en zal snel leren dat het overtreden van de regels zijn sociale tijd zal verminderen. 

Over het algemeen zullen Border Collies leren door positieve bevestigingen, niet door middel van straf. 

Goed gedrag moet worden beloond met traktaties of eenvoudige complimenten. 

Als je je huisdier laat zien dat zijn acties goed zijn, zal het hem motiveren om dat gedrag opnieuw te proberen.

Training van Border Collies

Border Collies zijn uitstekende leerlingen en kunnen gemakkelijk nieuwe trucs en opdrachten oppikken. 

Als je je hond een nieuw gedrag leert, moet je dit voor hem opsplitsen. 

Als je hem bijvoorbeeld leert om te blijven, kan dit in een paar stappen worden opgesplitst. 

Ten eerste wil je je Border Collie leren zitten en niet achteruit te gaan totdat je hem dat zegt.

Laat je hond vervolgens een korte tijd blijven. Probeer hem daarna voor een langere periode te laten blijven. 

Door dit commando te leren, kun je hem regeren als hij zich misdraagt ​​of probeert mensen of dieren te hoeden. 

Het zal wat tijd en moeite kosten om je Border Collie-puppy te trainen om op commando te zitten of te blijven, maar je zult de basis voor gehoorzaamheid willen leggen zodra je je nieuwe hond mee naar huis neemt.

Houd de aandacht van je Border Collie vast

Om een ​​Border Collie met succes te trainen, heb je zijn volledige aandacht nodig. Kies een plaats en tijd met weinig of geen afleiding voordat je aan een trainingssessie begint. 

Een ongetrainde Border Collie heeft een zeer korte aandachtsspanne en zal ongeduldig zijn bij het leren van nieuwe taken. Let op de stemming van je hond en probeer hem alleen te trainen als hij gefocust en energiek is. 

Daarom is het ontwikkelen van een routine van vitaal belang. Je Border Collie zal zich verheugen op training wanneer deze zich dagelijks voordoet.

Wees consistent

Als je consistent bent met training, zal je Border Collie snel leren. Concentreer je op een specifiek commando en blijf eraan totdat de hond het opneemt. 

Begin met eenvoudige en duidelijke bevelen, geef het commando een naam en houd je eraan. Al snel zal je Border Collie het concept volledig begrijpen.

Het is vooral belangrijk om consistent te blijven wanneer je je Border Collie leert zich in je huis te gedragen. Omdat ze zo’n intelligent ras zijn, zal een Border Collie in de war raken als ze de ene dag op de bank mogen springen en de volgende dag ervoor worden gestraft. 

Om verwarring en vertragingen bij de training te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat iedereen in je huis op dezelfde lijn zit als het gaat om de huisregels voor je pup.

Houd de controle

Zorg ervoor dat je tijdens het trainen van een Border Collie controle hebt. Het trainen van een puppy vereist veel tijd en toewijding. Je zult je Border Collie constant moeten voorzien van stopcontacten voor hem energie en slimheid.

Behalve dat je je hond zijn naam leert, is het belangrijk om een ​​Border Collie te leren zitten, komen, genezen en blijven. Deze basiscommando’s helpen je de controle over je huisdier te houden.

Houdt voet bij stuk

Van Border Collies is bekend dat ze gevoelige wezens zijn en ze kunnen afsluiten of weigeren commando’s op te volgen als ze hard worden behandeld.

Het is essentieel dat je de controle op een vriendelijke, maar stevige manier vestigt. Dit zal het beste van het unieke temperament van een Border Collie naar boven halen en je hem met autoriteit laten trainen. 

Een goed opgeleide Border Collie doet graag wat zijn baasjes vragen en zal een lieve, trouwe metgezel zijn.

Leer het gegrom van je Border Collie

Border Collies hebben twee verschillende grommen. De ene is speels en de andere serieus. 

Je moet onderscheid kunnen maken tussen de twee grommen om te weten wanneer je hond van streek is of het naar zijn zin heeft. Let op hoe je Border Collie gromt als hij aan een speeltje trekt, zodat je onderscheid kunt maken tussen dat en een serieuzere grom.

Houd rekening met het hoedeninstinct van je Border Collie

Het natuurlijke drijfinstinct van een Border Collie maakt een groot deel uit van zijn persoonlijkheid en temperament. 

Het is mogelijk om je hond te trainen om zijn drang om te hoeden te beheersen, maar het zal altijd deel uitmaken van zijn natuurlijke instincten.

Socialisatie

Border Collies zijn gefokt om hun eigenaren te helpen werken. Hierdoor gedijen ze goed bij hun familie, maar zijn ze minder sociaal als ze in de buurt van vreemden zijn en proberen ze mogelijk groepen mensen te hoeden die ze niet kennen.

Het is essentieel dat je je Border Collie vanaf het begin leert hoe hij zich in de buurt van mensen moet gedragen. 

Zodra je Border Collie-puppy is geïmmuniseerd, kun je hem voorstellen aan dieren en mensen van alle leeftijden. Als je hond eenmaal gewend is geraakt aan het omgaan met andere mensen, kun je hem leren zich in deze situaties te gedragen.

Fysieke activiteit en speeltijd

Omdat Border Collies een van de meest intelligente en atletische rassen zijn, hebben ze veel fysieke en mentale stimulatie nodig. 

Om gedragsproblemen te voorkomen, moeten ze elke dag minstens twee uur actief zijn, wat voor sommige hondenbezitters een uitdaging kan zijn.

Als een Border Collie niet aan zijn oefenings- en activiteitsniveaus voldoet, zullen ze vaak angstig of destructief gedrag vertonen. 

Sommige gezinnen voelen zich aangetrokken tot het ras vanwege de gemiddelde grootte en het hoge energieniveau, maar dit kan een probleem worden als ze geen goede uitlaatklep hebben om hun energie te verdrijven.

Border Collies zijn niet geschikt om in een appartement te wonen. Ze hebben veel ruimte nodig om te rennen en te spelen.

Omdat ze oorspronkelijk zijn gefokt om schapen te hoeden, zijn ze het gelukkigst op een boerderij met werk te doen. Boerderijen zijn een ideale thuissituatie voor het ras, maar wonen in een huis met een grote tuin en een actief gezin is ook voldoende.

Door voldoende fysieke en mentale stimulatie kan je Border Collie zijn gelukkigste leven leiden. Ze hebben veel bewegingsruimte nodig en zullen nog gelukkiger zijn met een hondenvriend om mee om te gaan. 

Zelfs met een grote tuin is het belangrijk om je huisdier regelmatig van je terrein te halen. Dagelijkse wandelingen of hardloopsessies zijn essentieel voor dit ras.

Bij het trainen van een Border Collie is het belangrijkste om leiderschap te verwerven en consistent te blijven. Als je hond je ziet als zijn roedelleider, zal hij je bevel opvolgen. 

Sta bovendien sterk in je schoenen en gebruik positieve bekrachtiging. Als je je Border Collie-puppy op een zachte maar zelfverzekerde toon aanspreekt, zal hij goed reageren op training.

Nawoord

Border Collies zijn geweldige metgezellen en gezinshonden. Het is echter van essentieel belang dat ze worden gekoppeld aan eigenaren die hen bezig kunnen houden met voldoende fysieke en mentale stimulatie. 

Als je er klaar voor bent om je hond dagelijks veel lichaamsbeweging en een verscheidenheid aan activiteiten en speeltijd te geven, dan is een Border Collie wellicht de juiste hond voor jou!

Plaats een reactie