Hoe je een band schept met je nieuwe hond

Als je nog nooit een puppy of hond hebt gehad, weet je misschien niet waar je moet beginnen. Het goede nieuws is dat een band met hen veel eenvoudiger is dan je misschien denkt! 

Wat moet je doen als je je nieuwe puppy of hond voor het eerst mee naar huis neemt?

Wat er op de eerste dag gebeurt, is afhankelijk van de leeftijd en achtergrond van je nieuwe harige vriendje.

Je puppy’s eerste dag

Het allereerste dat moet gebeuren, is dat je je nieuwe puppy moet laten uitlaten, voordat hij je huis binnengaat. Als ze niet meteen zindelijk zijn, loop dan door je tuin of buiten op en neer op straat, totdat ze dat wel doen.

Het doel van deze eerste pauze is simpelweg om hun blaas te legen. Je wilt namelijk dat hun blaas leeg is terwijl ze je huis verkennen. Latere zindelijkheidstrainingen kunnen meer gericht zijn op waar je wilt dat je nieuwe hondje de gewoonte krijgt om zichzelf te ontlasten.

De eerste week moet je je puppy elk uur uitlaten terwijl je thuis bent om deze te helpen zindelijk te worden.

Als je plasmatten wilt gebruiken, zorg er dan voor dat ze constant toegang hebben tot de pads en plaats wat van hun ontlasting op het plasmatras om ze aan te moedigen om het (weer) te gaan gebruiken.

Hoe dan ook, zorg ervoor dat je puppy meer dan genoeg lof krijgt als hij doet wat hij moet doen om hem te helpen begrijpen wat je wilt.

Zodra de blaas van je puppy leeg is, kun je met hem door je huis en tuin lopen, zodat hij zijn nieuwe huis kan zien.

Zorg ervoor dat je buiten een riem gebruikt als je geen veilige afrastering hebt.

Spelen, snacks & slapen

Laat je puppy het speelgoed zien dat je voor hem of haar hebt gekocht, en als hij met spelen begint, speel dan ook met hem of haar.

Geef ze wat water te drinken en zorg ervoor dat je de puppy na het drinken direct uitlaat om te helpen met zindelijkheidstraining.

Bied de eerste maaltijd aan rond de tijd dat je van plan bent elke dag ontbijt of diner aan te bieden.

Omdat de eerste dag meestal een grote overgang is, moet je, als je ervoor kiest om lekkernijen aan te bieden, iets flauws aanbieden als een hondenkoekje in plaats van iets rijks en vlezigs voor het geval hun buik van streek is.

Je puppy zal ook moe zijn, hij of zij had tenslotte een drukke dag! 

Zorg ervoor dat je een knus bedje hebt klaarstaan ​​voor hun eerste dutje. Blijf bij ze in de kamer terwijl ze een dutje doen, en aai ze als ze in slaap vallen. Probeer bij hen te zijn als ze wakker worden, want misschien moethij (of zij) direct plassen zodra hij wakker is.

Welke tijd je ook maar gaat slapen, het is van belang om deze tijd in te plannen. Besteed wat rond met jepuppy en leg je mobiele telefoon opzij om je aandacht op je puppy te vestigen. Houd het rustig.

Als je benchtraining gaat doen, breng de puppy dan nog een keer naar buiten. Leg voordat je je hondje in de bench doet een een neutrale snack in de bench wanneer je traint. Plaats de kist waar je deze op lange termijn wilt hebben staan.

Houd jezelf sterk, want als de puppy alleen is, zal hij of zij protesteren tegen dit grote onrecht. Als je de eerste nacht toegeeft, zal je puppy daarna waarschijnlijk elke nacht in je bed slapen.

Zorg ervoor dat er een zacht bed in de bench zit en een dekentje om ze lekker warm te houden. Een knuffel kan soms ook helpen.

De eerste dag van de reddingshond

Houd er rekening mee dat geredde honden ongeveer twee weken tijd nodig hebben om te wennen. Vooral de eerste dag, en de eerste twee weken, zouden rustig moeten zijn.

Als je al een hond hebt die opgewonden is als je een nieuwe hond meebrengt, is het verleidelijk om deze thuis te hebben laten wachten. Houdt er rekening mee dat je nieuwe hond niet wordt overweldigd door zo’n grote bijeenkomst op hun eerste dag.

Voor een hond die moet decomprimeren van het verblijf in een asiel, mogen er de eerste week geen bezoekers naar het huis komen. De tweede week konden een of twee gasten komen voor een rustig bezoek.

Als er meer dan twee willen bezoeken, is het aan te raden om samen naar een park te gaan.

Voor een hond die eerder in een pleeggezin heeft gezeten, zal de overgang iets vlotter verlopen omdat ze gewend zijn in een huis te wonen als onderdeel van een gezin.

Net als bij de eerste dag van een puppy, moet je ervoor zorgen dat je de blaas van je hond leegt voordat jenaar binnen gaat, en bied hem een ​​rondleiding door zijn nieuwe huis van binnen en van buiten aan.

Gebruik altijd een riem wanneer je naar een een gebied gaat dat niet veilig is omheind. Dit moet altijd worden gedaan voor de algemene veiligheid, maar het is cruciaal wanneer een hond voor het eerst thuiskomt. Dit omdat hij niet bekend is met het gebied, waardoor hij gemakkelijk kan verdwalen.

Eenmaal binnen, bied je de hond water aan en laat je de hond zien waar zijn kennel, mand en speelgoed zijn.

Volg hun voorbeeld als ze willen spelen of ontspannen. Als ze klaar zijn om te ontspannen, ga dan op de bank of op de grond zitten en lees een boek of kijk tv, zodat ze de kans krijgen om bij je te zitten, te ontspannen en geaaid te worden.

Serveer de eerste maaltijd rond het tijdstip dat je hond dagelijks gaat eten.

Als je achtergrondinformatie hebt over de hond die je aan het redden bent, gebruik die dan om hem of haar te helpen zich prettiger te voelen bij je thuis. 

Als je geen informatie hebt over de achtergrond van je nieuwe hond, wees dan goed oplettend om te weten wat hem angstig maakt, zodat je hem kunt helpen leren dat het leven niet eng is.

De eerste weken zullen voor jullie beiden een aanpassing zijn. Wonen in een kennelomgeving is niet ideaal voor een hond, dus je pup uit het asiel kan moeite hebben om zich aan te passen. 

Wees geduldig, liefdevol en vriendelijk. 

Onthoud dat je harige vriend misschien leert dat niet alle mensen gemeen zijn, en dat gedrag dat misschien niet ideaal is, het gevolg kan zijn van angst of ongerustheid. Aarzel niet om indien nodig de hulp in te roepen van een hondentrainer.

Bindingsactiviteiten

Zodra de eerste dag achter je ligt, is de volgende fase een hechte band hebben en elkaars persoonlijkheden en eigenaardigheden leren kennen. 

Hier is een lijst met activiteiten die je kunt doen om je ​​band met je puppy of hond te krijgen:

Aaien en knuffelen.

Honden aaien is als een massage geven en ze houden van de aandacht. De meeste puppy’s en honden houden ervan om lekker te knuffelen, maar niet allemaal, dus houd eerst rekening met de persoonlijkheid van je huisdier.

De meeste chihuahua’s houden ervan om als een burrito in een deken te wikkelen en op de schoot van hun eigenaar te zitten. Honden van elke grootte worden aangetrokken door een nest dekentjes en de belofte om geaaid te worden.

Je kunt met ze praten of ze voorlezen terwijl je ze aait en lekker knuffelt. De meeste honden vinden het heerlijk om hun mensen met hen te horen praten en vinden het rustgevend.

Ga voor walkies. 

Ongeacht de grootte van je hond, dagelijkse wandelingen zijn belangrijk voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Honden houden van wandelen en beschouwen samen wandelen als een roedelactiviteit die helpt bij het hechtingsproces.

Lichaamsbeweging helpt hen een gezond gewicht te behouden en actief blijven is ook gezond voor hen. Als jehond kleine pootjes heeft, hoef je niet te ver te gaan, of je kunt een kinderwagen of rugzak aanschaffen om ze te dragen als hun poten moe worden en je wilt blijven lopen.

Als je graag hardloopt of wandelt in liefdadigheidsevenementen, kun je waarschijnlijk iets met je hond doen; het biedt een hechtingsactiviteit, een leuke foto op en zamelt geld in voor een goed doel!

Maak een autorit voor een pup-beker. Veel honden houden ervan om in de auto te rijden, maar niet elke hond doet dat, dus oordeel over de voorkeuren van je hond.

Hoewel je hond mogelijk niet van autoritten houdt, er zullen momenten zijn dat ze in de auto moeten rijden, dus het is belangrijk om ze eraan te wennen. 

De beste manier om een ​​hond te helpen leren in orde te zijn met autoritten, is door korte dagelijkse ritten te maken die altijd op een zoete toon eindigen. 

De meeste dierenwinkels bieden gratis water aan, en veel dierenwinkels hebben ook gratis hondensnacks en brokken

Als je hond leert dat een autorit eindigt met een beker of naar het park gaat, zal hij leren er snel van te genieten!

Schaduwen. 

Laat je hond je schaduweb door hem op zoveel mogelijk plaatsen mee te nemen. Met een beetje creativiteit zul je merken dat je je hond het grootste deel van de dag bij je kunt hebben. Dit is ook geweldig voor socialisatie.

Boodschappen doen. Neem je hond mee om boodschappen te doen indien mogelijk. Dierenwinkels zijn niet de enige plekken waar honden nog kunnen winkelen; informeer bij lokale winkels of ze hondvriendelijk zijn. Bouwmarkten, tuincentra, boerenmarkten en zijn vaak hondvriendelijk.

Je kunt hier een lange lijst met hondvriendelijke winkels vinden. (toekomstige post!)

Door je hond naar verschillende winkels te brengen, biedt je ze de mogelijkheid om een ​​verscheidenheid aan mensen te ontmoeten, wat geweldig is voor gezelligheid. 

Zorg ervoor dat  je je hond uitlaat voordat je naar binnen gaat en bereid bent om onmiddellijk achter je huisdier op te ruimen als hij een ongeluk krijgt.

Vraag mensen het altijd voordat je je hond toestaat iemand te benaderen!

Opleiding

Het trainen van een hond is een effectieve manier om een ​​band te krijgen, en het helpt een hond om gehoorzaam te zijn en goede manieren te hebben. 

Aanmelden voor trainingslessen is een goede manier om je puppy of hond te socialiseren, aan training te werken en hondenvrienden te vinden om mee te spelen.

Uiterlijke verzorging

Zelfs als een hond het niet prettig vindt om gebaad en geborsteld te worden, hechten ze meestal een band met de persoon die ze verzorgt, omdat ze door die persoon worden verzorgd. En honden leren vaak te genieten van een ontspannende dagelijkse poetsbeurt (het helpt ook om het verharen onder controle te houden).

Slapen

Hoewel veel mensen ervoor kiezen om hun honden ’s nachts in een bench te zetten, zouden ze, als honden konden kiezen, ervoor kiezen om in hetzelfde bed te slapen als hun eigenaar. Als een roedel in hetzelfde bed slapen, helpt om een ​​band op te bouwen. Als je hond zich tegen je aan krult, betekent dat dat hij zich veilig voelt en comfortabel in slaap valt.

Puzzels

Voedselpuzzels zijn een goede manier om een ​​band met je hond te krijgen. Door de puzzel op te laden en ze aan te moedigen erachter te komen, bied je ze mentale verrijking en een band met ze terwijl ze de puzzel voltooien.

Bonuspunten: combineer de puzzel met hun maaltijden om de maaltijd interessanter te maken en om calorieën onder controle te houden.

Neem ze mee op ontbijt of diner 

De kans is groot dat je meer hondvriendelijke restaurants bij je in de buurt hebt dan je denkt! Zoek op Google naar hondvriendelijke restaurants en neem je pup mee om op het terras te eten.

Als je rond hun etenstijd gaat, neem dan hun eten mee zodat ze met je mee kunnen eten. De meeste hondvriendelijke restaurants bieden waterbakken voor de puppy-klanten en sommige bieden ook hondenmenu’s.

Een cursus volgen

Als je geïnteresseerd bent in een hondenactiviteit zoals behendigheid, hoeden, frisbee, enz., Schrijf je daneens in voor een les of een proefles om te zien of je hond het leuk zou vinden.

Een les volgen om iets nieuws te leren is altijd een goede hechtingservaring.

Onthoud dit wanneer je werkt aan een band met je nieuwe hond

Hier zijn nog enkele tips om in gedachten te houden terwijl je een band opbouwt met je nieuwe puppy of hond:

Het eerste dat je moet doen, is een routine opstellen, en die zou op de eerste volledige dag moeten beginnen. 

Honden houden ervan om te weten wat ze kunnen verwachten, vooral als ze een moeilijk leven hebben gehad.

Een puppy is meestal een schone lei wat betreft training en gewoonten, omdat ze nog niet zo lang in leven zijn. 

Gebruik deze tijd dan ook verstandig! 

Hoe je je puppy zich de eerste weken en maanden laat gedragen, zal de toon zetten voor de rest van zijn of haar leven.

Hechten betekent NIET dat je hond stout en wild mag zijn. Als je je hond laat wegkomen met slecht gedrag, zal hij leren dat het oké is. 

Een hond moet goed getraind zijn en het is heel goed mogelijk om een ​​band met een hond te krijgen terwijl je hem vasthoudt aan een norm van acceptabel gedrag.

Een band opbouwen betekent NIET je hond verwennen en hem de baas laten zijn. Een hond die wordt verzorgd, raakt verwend en dat leidt tot slecht gedrag.

Honden zijn dol op eten, maar als je van het voeren van je hond een te leuke ervaring maakt, zullen ze waarschijnlijk aankomen. 

Voedsel is niet hetzelfde als liefde; een hond helpen een gezond gewicht te behouden, staat gelijk aan liefde, omdat het hem helpt een gezonder, langer leven te leiden dan wanneer hij zwaarlijvig zou zijn.

Nawoord

Overweeg voordat je een activiteit met je hond gaat doen hoe je hond persoonlijk is. Als ze de activiteit niet leuk vinden, bedenk dan wat je nog meer samen kunt doen.

Hoewel activiteiten je kunnen helpen om een ​​band met je hond te krijgen, zullen de dagelijkse zorg en liefde die je aan je huisdier laat zien uiteindelijk de basis vormen van een sterke band. Alle puppybezitters leren, en alle hondenbezitters weten, hoe kostbaar en verbazingwekkend de band is als deze eenmaal is gevestigd.

Plaats een reactie