Beagle trainingstips

Als je voor het eerst een Beagle neemt en als het hebben van een Beagle ook je allereerste hond is, heb je waarschijnlijk veel vragen over hoe je dit hondenras moet trainen. Alle honden hebben training nodig en de beste manier om elk type hond te trainen is met consequente oefening, geduld en beloningen.  Beagles zijn met name werkhonden die in Groot-Brittannië zijn gefokt om te helpen bij het jagen op konijnen en haas. Het zijn zeer geurgedreven, lastdieren. Het zijn ook zeer volgzame, vriendelijke, enthousiaste en nieuwsgierige honden. Door de geschiedenis van een Beagle en de basiselementen van hun temperament te onthouden, wordt training een stuk gemakkelijker. Beagles houden van elke gelegenheid om een ​​taak uit te voeren en te werken, dus houdt daar tijdens de training rekening mee.

Waar te beginnen?

De eerste stap bij het trainen van je Beagle is jezelf vestigen als de alfahond. Nogmaals, Beagles zijn roedeldieren en ze reageren goed op respect voor een leider. Door ervoor te zorgen dat je hond ziet dat jij de baas bent, zal hij op de lange termijn veel beter naar je luisteren. Bovendien is een kalme en assertieve energie het eerste dat je moet onthouden, en daarna moet je grenzen stellen. Lichaamstaal en oogcontact werken hiervoor heel goed, omdat je je hond laat zien wat acceptabel is en wat niet.

Huistraining

Zindelijkheidstraining is het meest effectief als je je aan een schema houdt. Alleen je hond op bepaalde tijden laten eten en drinken, gevolgd door geplande toiletpauzes buiten is erg belangrijk voor de eerste weken dat je pup thuis is. Prijs je Beagle altijd nadat hij op de juiste plek buiten naar de badkamer is gegaan door genegenheid, vriendelijke woorden en misschien zelfs een kleine traktatie.

Socialiseren

Beagles zijn roedeldieren en doen het heel goed met gezinnen, kinderen en andere honden. Het is echter belangrijk om ze op jonge leeftijd aan andere honden en jonge kinderen te laten wennen. Je zult merken dat je Beagle veel gelukkiger zal zijn in grote groepen, omdat ze van aandacht houden. Door je pup te socialiseren met andere honden en met andere mensen, geef je je Beagle-stimulatie die hij nodig heeft, terwijl je ervoor zorgt dat hij zijn hele leven met anderen overweg kan.

Leeropdrachten

Als het gaat om het aanleren van commando’s aan je hond, kan het erg nuttig zijn om hem naar een gerenommeerde trainer of trainingsklas te brengen. Als je jezelf al hebt gevestigd als de alfahond, zal dit de commandotraining een stuk gemakkelijker maken. Beagles streven er ook echt naar om een ​​taak of baan te hebben en ze graag een taak of baan hebben, dus zullen ze leren en trainen als een leuke ervaring beschouwen zolang jij dat doet.

Hier zijn een paar trainingstips:

  • Oefeningen kort en krachtig houden is een goed idee om Beagles effectief te trainen. Helaas zijn Beagles niet de gemakkelijkste honden om te trainen. Ze kunnen ook behoorlijk onafhankelijke denkers zijn, wat training moeilijk maakt en erg nuttig is.
  • Zorg ervoor dat je Beagle niet teveel energie heeft! Als je Beagle te hypt is, zal hij zich niet op jou en jouw training kunnen concentreren.
  • Zorg ervoor dat iedereen in het nieuwe pakket van Beagles, of het gezin, bij de training wordt betrokken. Als iedereen bij de training betrokken is, zal iedereen dezelfde commando’s en op dezelfde manier gebruiken. Dit zal op zijn beurt de training voor je Beagle gemakkelijker maken.
  • Sla nooit je Beagle omdat je je misdraagt. Beagles zullen hier niet goed op reageren, vooral niet als ze respect leren. Verander in plaats daarvan de toon van je stem om aan te geven dat je boos bent over het gedrag van je pup.

Onthoud dat het essentieel is om jezelf te vestigen als de alfa om respect van je Beagle te ontvangen. Positieve complimenten als hij iets correct uitvoert, is ook een must om goed gedrag te belonen. Vergeet ten slotte niet om plezier te hebben, van je nieuwe harige vriend te houden en geduld te hebben.

Speciaal voor Beagle-eigenaren

Als je je Beagle goed wilt opvoeden zodat hij gezond en gehoorzaam is, dan is het belangrijk om te begrijpen dat elk hondenras verschillende behoeften heeft. Het “BeagleHandboek” is een uitgebreide gids die alle informatie bevat die je nodig hebt om je Chihuahua goed op te voeden. De auteur van het boek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van honden, vooral Beagles. Je kunt het boek met een speciale korting kopen, waardoor je het volledige pakket inclusief bonussen kunt krijgen voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie