Franse Bulldog Dieet: Alles wat je moet weten

Er is veel te vinden over het maken van zelfgemaakte recepten als hondenvoer voor je Franse Bulldog. Je kunt ze een rauw dieet te geven of een dieet die uitsluitend biologische ingrediënten bevatten. Maar waar moet je over het algemeen op moet letten bij het kopen van hondenvoer?

Hondenvoer advies

Ik ben hier niet om je te vertellen wat je moet gaan kopen of wat je je hond moet gaan voeren. Alle mensen zijn verschillend en alle honden zijn verschillend. Er is niet één dieet dat werkt voor alle mensen. En één soort dieet werkt dus ook niet voor alle soorten honden.

Verschillende factoren

Veel verschillende factoren trekken mensen aan om een ​​soort voeding of een nieuwe voedselbereiding voor hun Franse Bulldog te proberen. Dit komt vooral voor als je hond ziek is. Deze heeft bijvoorbeeld een prikkelbaar darmsyndroom of soortgelijk iets. Overschakelen van in de winkel gekocht voedsel kan hierop het antwoord zijn. Je gaat waarschijnlijk voedsel van betere kwaliteit krijgen door op te letten wat in het voer zit.

Zelfgemaakt hondenvoer

Laten we bespreken waarom zelfgemaakt hondenvoer een goede pasvorm is voor je Franse Bulldog. Zelfgemaakt hondenvoer zorgt ervoor dat je weet waar het vlees vandaan komt en dat het vers is. Wanneer je nadenkt over zelfgemaakte Franse Bulldog-voedsel recepten, houd er dan rekening mee dat biologische en grasgevoerde dieren de beste kwaliteit vlees zullen zijn om te consumeren. Maar voel je niet slecht als je daar de financiële middelen niet voor hebt. Het is niet noodzakelijk en het feit dat je om je hond geeft en je bewust bent van wat je frenchie eet is het belangrijkste!

Lees hier meer over je Franse Bulldog rauw voeren

Waarop je moet letten

Het maken van je eigen hondenvoer zorgt ervoor dat je Franse Bulldog geen kunstmatige ingrediënten en vitamines consumeert, zoals vitamine K3, de kunstmatige versie van vitamine K1. Vitaminen K3 kan ernstige gezondheidsrisico’s veroorzaken. Je wilt ook niet dat je Franse bulldog vlees-bijproducten eet.

Franse Bulldog &Eiwitten

Vlees moet ten minste de helft van het dieet van je Franse Bulldog uitmaken, vooral wit vlees, tenzij je hond ongelooflijk actief is! Botten worden vaak aan honden gevoerd, maar vergeet niet dat dat je je Franse Bulldog geen gekookte botten geven. Deze kunnen namelijk splinteren en de darm perforeren.

Zalm toevoegen

Zalm is een geweldig vlees om toe te voegen aan het reeds gemaakte hondenvoer. Neem dit vooral op in je zelfgemaakte recept. Van zalm wordt gezegd dat het een van de gezondste dingen is die je aan het voer van je hond kunt toevoegen. Het is gevuld met zink en veel voedingsstoffen die je hond nodig heeft. Vis levert vitamine D, wat een essentieel onderdeel van het dieet is. Als je je frenchie geen vis te eten geeft, moet dit met vitamine supplementen worden aangevuld.

Lever toevoegen

Een tip is om dagelijks kleine hoeveelheden lever te geven. Runderlever of kippenlever is een geweldig ingrediënt om in je zelfgemaakte hondenvoer recept te stoppen. Eén ons lever per pond andere dierlijke producten is een goede verhouding.

Eieren

Eieren zijn ongelooflijk voedzaam! Wanneer je Franse Bulldog ongeveer 9 kilo is, dan kunnen ze prima een ei per dag eten. Kleinere Frenchies kunnen ook gewoon eieren hebben, maar niet zo veel in één keer. Voeg ook de eierschalen toe aan het voeg, maar wel gemalen. Eierschalen bevatten namelijk veel goede voedingsstoffen, zoals calcium, magnesium, fosfor en kalium.

Zuivelproducten

Yoghurt, kefir, cottage cheese en ricotta zijn ook allemaal gezond voor je hond! Andere soorten kazen bevatten vaak te veel vet. Geef daarom de voorkeur aan cottage- en ricottakaas.

Dus uit welke ingrediënten moet je zelfgemaakte Franse bulldog voeding bestaan? 

Zetmeelrijke groenten zijn goed voor Franse bulldogs die moeite hebben om wat vlees aan hun botten te houden. Deze moeten met mate worden gegeven aan honden die wat aan de zwaardere kant zijn. Zetmeelrijk voedsel moet goed worden gekookt om verteerbaar te zijn.

Wat te kiezen

Aardappelen, zoete aardappelen, winterpompoen, pompoen en peulvruchten zijn allemaal geweldige opties. Bladgroenten bevatten weinig calorieën en kunnen in elke hoeveelheid worden gevoerd! Houd er echter wel rekening mee dat dit veel gas kan veroorzaken. Broccoli en bloemkool zijn goed voor honden, maar het wordt aanbevolen dat als je deze in grote porties voedt, van tevoren te koken. Dit kan namelijk de schildklierfunctie  onderdrukken. Bananen, appels, bessen, meloen en papaja zijn allemaal veilige en gezonde keuzes. Maar voed je Franse Bulldog geen druiven of rozijnen, omdat dat nierfalen kan veroorzaken.

Granen

Granen zijn erg controversieel. Sommige honden kunnen er prima mee omgaan, sommige honden niet. Ze kunnen bijdragen aan ontstekingen veroorzaakt door allergieën, artritis of inflammatoire darmaandoeningen, epileptische aanvallen en andere problemen. Ga dus voorzichtig te werk als je ze toevoegt aan je zelfgemaakte Franse Bulldog voedsel recept.

Rijst

Het is niet duidelijk of zetmeelrijke groenten hetzelfde doen. Veel zelfgemaakte recepten voor hondenvoer vragen om rijst. Dit kun je altijd later verwijderen als je Frans Bulldog-korrels dit niet goed verdraagt. Granen en zetmeelrijke groenten mogen niet meer dan de helft van het dieet uitmaken.

Supplementen

Supplementen zijn een ander belangrijk onderdeel van elk zelfgemaakt hondenvoer recept. Calcium, visolie, levertraan, plantaardige olie, vitamine D, vitamine E, jodium en groene melanges worden allemaal aanbevolen om je Franse Bulldog een compleet dieet te geven. De meeste van deze vitamines zitten in het voedsel dat je je hond geeft. Vaak is het moeilijk om precies te weten hoeveel je je hond moet geven. Ook is het moeilijk om bij te houden. Je Franse Bulldog voeren kan op dezelfde manier worden bekeken als het voeden van een kind. Het is belangrijk dat je kind de benodigde vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Maar het is niet cruciaal dat het kind alle kleine vitamines en mineralen binnen krijgt telkens elke maaltijd. Hetzelfde geldt voor je Franse Bulldog.

Balans

Je dierenarts kan je helpen waaraan je hondenvoer moet voldoen. Over het algemeen wordt gezegd dat de vereisten zeer minimaal zijn voor je hond om te overleven. Je doel met het voeren van een zelfgemaakt dieet aan je frenchie is vooral het vinden van een balans tussen het voldoen aan de minimale vereisten om je Franse Bulldog in leven te houden en overvoeding en te veel van deze vitaminen en mineralen te geven.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via een speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Lees hier hoeveel voer een Franse Bulldog nodig heeft

Lees hier welk voedsel een Franse Bulldog niet mag hebben

Lees hier over buikproblemen van de Franse Bulldog

Plaats een reactie