Hoeveel Voer heeft een Franse Bulldog Nodig?

Een van de eerste en meest voorkomen vraag die veel nieuwe eigenaren van de Franse bulldog stellen, is:

Hoeveel moet ik mijn Franse bulldog dagelijks te eten geven?

Over het algemeen gaat het verder met: Hoe vaak moet ik mijn Frenchie voeren? De vraag is hoeveel volume en hoe vaak. Het is moeilijk om precies uit te rekenen hoeveel je je Franse bulldog moet geven. De Franse bulldog kan tussen de 9 en 14 kilo wegen, maar ze hebben niet veel beweging nodig en houden van ontspannen.

Hoeveel eten geef je je Franse Bulldog?

Gebruik het gewicht van je hond om een ​​inschatting te maken van de hoeveelheid voer die je hond nodig heeft. Aan de hand van de leeftijd en gewicht kun je op de verpakking van je voer zien hoeveel voer dit moet zijn, verdeeld over twee of drie maaltijden. Een typische en gezonde Franse Bulldog moet tussen de 25 en 30 calorieën per kilogram lichaamsgewicht eten. Een Frenchies van 9 kilo die niet veel traint, krijgt 400-480 calorieën per dag. Een grotere en luie Franse Bulldog in het bereik van 14 kilo zou ongeveer 700-800 calorieën per dag verbranden. Daarom zou de gemiddelde volwassen Franse bulldog tussen de 550 en 750 calorieën per dag moeten krijgen. Weeg en bekijk je Franse Bulldog om de paar weken en zorg ervoor dat ze geen overgewicht of overgewicht hebben.

Gezond gewicht van de Franse Bulldog

Je zou de ribben van een Franse Bulldog niet moeten kunnen zien. Maar wel voelen als je er met een platte hand overheen gaat met lichte druk.Overleg altijd met je dierenarts over het gewicht. Ik zal niet doen alsof ik een hond gerichte voedingsdeskundige ben. Vraag je dierenarts om de ​​correcte hoeveelheid voer te weten te krijgen en gebruik daarnaast het aantal calorieën op de verpakking van het voer om een gezonde hoeveelheid te berekenen . Franse buldoggen kunnen licht overgewicht hebben, met name luiaards. Sommige Franse Bulldogs zijn hyperactief, terwijl andere liever op de bank hangen. Dit ras vereist niet zoveel beweging als de meer actieve tegenhangers en te veel beweging kan negatief zijn voor Franse Bulldogs. Het is ook belangrijk om een ​​constant voedingsplan van Frenchies te volgen en nooit de energie van je Frenchie te overschatten. Nog belangrijker is om je Frenchies de juiste hoeveelheid voer per dag te geven. Kijk op de verpakking van het voer hoeveel je hond per dag moet hebben.Pas de hoeveelheid aan als je het idee hebt dat hij te dun of dik wordt.Ik voer mijn Frenchie vroeg in de ochtend rond 8 uur en ongeveer 10 tot 12 uur later rond 6 uur.

Franse Bulldog voeding voor honden ouder dan 10 weken

Ik veronderstel dat je Frenchie door haar moeder werd gespeend en dat geleidelijk (in een periode van 2 tot 3 weken) de moedermelk werd afgebouwd en in puppyvoer veranderde. Jonge Frenchies hebben veel calorieën en voedzame behoeften. Om te weten hoeveel een Franse bulldog tussen de 8 en 12 weken moet eten is het belangrijk dat je goed kijkt naar het schema op het voer. De aangegeven hoeveelheid moet worden verdeeld over 3 of 4 maaltijden over de hele dag. De verdeling van maaltijden minimaliseert de energiepieken die je Franse Bulldog zal hebben als gevolg van stijgingen en dalingen van de bloedsuikerspiegel tussen maaltijden. Het verdelen van de maaltijden zorgt voor een goede hoeveelheid energie en voedingsstoffen in de buik van de puppy. Daarnaast past er vaak nog niet zo veel voer in de maag van een Franse Bulldog, waardoor je het in kleine beetjes per keer moet geven.Na ongeveer 6 maanden met 3 maaltijden per dag kun je het dieet twee keer per dag veranderen.

Hoe voer ik mijn Franse Bulldog van 6 tot 9 maanden oud?

In dit stadium bent je er klaar voor om je Franse bulldog voedingsroutine te starten. Deze routine kun je aanhouden gedurende de rest van het leven van je gelukkige en kleine hondje.Hierdoor zullen geen beperkingen ontstaan en zal deze zonder medische problemen de latere leeftijd bereiken. Van ongeveer 6 maanden tot 1 jaar oud kun je je Frenchie voeren met een hoogwaardig hondenvoer voor puppy’s. Je kunt altijd een paar traktaties gedurende de dag opnemen. Om te voorkomen dat je hond overgewicht krijgt kan je dan wat minder voer geven of geef alleen een traktatie op dagen dat je Franse Bulldog erg actief is geweest.Bewaar de vorige lichaamsgewicht rapporten en raadpleeg je dierenarts als je denkt dat je het verkeerd doet.

Hoevel eten geef je je Franse Bulldog bij ondergewicht?

Als je denkt dat je Franse Bulldog te licht is, voeg dan 20% meer toe per week ten opzichte van wat je dagelijks voert, totdat het gewicht is gestabiliseerd. Dus als je elke dag 150 gram voert. Dan zorg je ervoor dat hij elke week in totaal 30 gram meer krijgt. Dat is 4,3 gram per dag.Elke keer een 20% meer geven zorgt ervoor dat je Frenchie op een veilige en gecontroleerde manier aankomt. Op sommige dagen lijkt een Frenchie nooit genoeg te krijgen. Deze ogenschijnlijk natuurlijke honger is gerelateerd aan het ras. Onze lieve Buddha zal net zoveel eten als we hem geven en hij heeft zichzelf al vaak geholpen door het eten van onze andere hond te verorberen.

Controleer wanneer je Frenchie eet terwijl ook je andere honden eten en zorg ervoor dat deze alleen hun eten eten. Vooral als je je Franse Bulldog in de buurt van andere soorten huisdieren voert. De Franse Bulldog moet voldoende calorieën eten op basis van de vorige gewichtsverhoudingen als deze ergens binnen het normale gewichtsbereik liggen. Houd er rekening mee dat niet-gecastreerde mannen kunnen groeien tot zo’n 14 kilo. Dit is normaal, maar je moet er altijd voor zorgen dat je niet te veel voer geeft. Raadpleeg dus altijd je dierenarts.

Gezond gewicht van een Franse Bulldog

Soms als je een Franse bulldog hebt kan het zijn dat deze te licht is. Je hebt deze dus vaak wat meer voeding geven om ervoor te zorgen dat ze hun optimale gewicht krijgen. Een perfect gesteriliseerde / gecastreerde Franse Bulldog moet minstens 8 kilo wegen en maximaal 14 kilo. Houdt er wel rekening mee dat je Frenchie altijd buiten de standaard kan vallen om op een gezond gewicht te zitten.Je zou nooit de botstructuur van een Franse bulldog moeten kunnen zien. Het is belangrijk om deze vriendelijke metgezellen op het optimale gewicht te hebben om gezond en gelukkig te zijn.

Hoeveel moet ik mijn Franse Bulldog voeren als deze te licht is?

Hoeveel moet je geven ​​aan je Frenchie als deze te licht is? Als het hond niet zwaar ondervoed is kan je langzaam de hoeveelheid voer per week verhogen. Doe dit totdat ze binnen het bovengenoemde gewichtsbereik vallen. Verhoog niet te snel, want dan kan je hond juist overgewicht krijgen.Bij ondervoeding is het belangrijk om naar het soort voer te kijken dat je voert. Schakel hierbij hulp van een professional in.Raadpleeg je dierenarts over het gewicht van Franse Bulldog  en zorg ervoor dat je je zich geen zorgen meer maakt. Dit type consult is altijd snel en goedkoop / gratis en je bent als goed verzorger eigenlijk verplicht om de mening van een ervaren dierenarts te vragen. Als je de gewichtstoename niet voldoende kunt bereiken met je normale Franse bulldog voeding, moet je ook een dierenarts raadplegen.

Hoeveel eten geef mijn Franse Bulldog met overgewicht?

Franse bulldogs met overgewicht kunnen lijden aan zeer ernstige gezondheidsproblemen. Hieronder vallen hartaandoeningen, kortademigheid en energie voor lichaamsbeweging. Als het voeren van Frenchies tot overgewicht leidt, moet je controleren hoeveel je je Franse  Bulldog te eten geeft en ervoor zorgen dat ze geen voer van andere honden en dieren eten. Als je Frenchie te zwaar is en deze wil laten terugkeren naar een gezond gewicht, verminder dan de dagelijkse inname met ongeveer een 20%. Verhoog de waterinname en zorg ervoor dat ze in de avond bij koud weer wandelen. (Trek er nooit op uit om met een Frenchie te spelen met de verstikkende hitte, hierdoor kunnen ze doodgaan).Een zeer effectieve manier om te voorkomen dat de Franse bulldog te veel eet, is door deze langzaam te laten eten. Let ook goed op wat voor extra’s je je hond allemaal geeft. Elk kleine beetje kan al zorgen voor overgewicht.

Wat moet ik mijn Franse Bulldog voeren die ouder is?

Over het algemeen hebben oudere Franse Bulldogs iets minder voedsel nodig dan hun jonge versies. Oudere honden krijgen ok andere behoeften, waardoor je het beste kan overstappen naar voeding speciaal voor senior honden.Beperk het eten van je Frenchie echter niet als ze te licht zijn. Oudere Franse bulldogs voeden zich met ongeveer 20-25 calorieën per pond (als ze binnen het nominale gewichtsbereik of minder vallen). Als ze het voedsel in hun kom laten liggen, laat dit dan gewoon liggen tot de volgende maaltijd. Als je merkt dat je door deze hoeveelheid voeding gewichtstoename veroorzaakt, verlaag dan de dagelijkse inname, totdat ze weer gezond worden.

Vertraagd metabolisme

Oudere Franse bulldogs zijn minder actief op leeftijd en hun metabolisme vertraagt ​​geleidelijk met afnemende activiteit. Dit betekent dat je je Franse bulldog minder voedsel moet geven naarmate ze ouder wordt. We raden aan om de Franse Bulldogs meer dan 15-20 calorieën per pond te geven gedurende 7 jaar en hun gewicht te monitoren. Als ze dunner lijken dan normaal, kun je tot 5 calorieën per kilo extra geven tot je een magisch getal vindt. Geen enkele Frenchie is identiek en mijn suggesties zijn gebaseerd op gemiddeld berekende gewichten met een gemiddelde suggestie van een gemiddelde calorie-inname. Je kunt een paar dagen of weken een extra kwart kopje eten geven totdat je zeker weet dat je Frenchie de juiste hoeveelheid calorieën binnenkrijgt om een ​​gezond gewicht te behouden. 

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Misschien vind je dit ook leuk…

Lees hier alles wat je moet weten over het Franse Bulldog dieet

Lees hier wat je niet aan je Franse Bulldog moet geven

Lees hier meer over het rauw voeren van je Franse Bulldog

Plaats een reactie