Franse Bulldog: 6 gezondheidstips bij rauw voeren

Het eerste dat je over Franse bulldog moet weten, is dat ze carnivoren zijn. Ze zijn duizenden jaren geleden door mensen gedomesticeerd. Honden zijn sindsdien echter geëvolueerd en zien er heel anders uit dan hun voorouders. Dat waren wilde honden en wolven. Maar het punt is dat zelfs als honden zijn geëvolueerd, hun genetisch materiaal hetzelfde blijft als dat van wolven en wilde honden.

Wat betekent dit?

Dit betekent in feite dat zelfs het spijsverteringssysteem van de honden niet veel is veranderd. Van honden die we hebben als onze huisdieren is bekend dat ze een spijsverteringssysteem van een carnivoor. Inclusief hun tanden, darmen, maag en de specifieke enzymen die helpen bij de vertering van dierlijk vlees. Net als elk ander carnivoor dier hebben zelfs honden voeding nodig die rijk is aan eiwitten en een beperkt aantal koolhydraten. Honden hebben hetzelfde soort voedsel en voeding nodig als hun wilde familieleden. In dit specifieke artikel gaan we kijken naar het rauwe dieet voor het voeren van Franse bulldogs:

Franse Bulldog Raw Diet

De meeste hondenbezitters vertrouwen op hondenvoer dat op de markt verkrijgbaar is. Maar het ding met hondenvoer is dat het bekend is dat het veel chemicaliën en andere additieven bevat die schadelijk kunnen zijn voor het voeren van Franse bulldogs. Er zijn verschillende soorten hondenvoer op de markt, maar van de meeste is bekend dat ze schadelijke toevoegingen en conserveringsmiddelen bevatten. Daarom is het belangrijk dat hondenbezitters van Franse bulldogs een bepaald soort dieet volgen dat nuttig kan zijn voor hun buldoggen.

Het wordt geadviseerd om hun honden zelfgemaakte voeding te geven om hun spijsverteringssysteem gezond en draaiend te houden. Voor een vleeseter als een hond wordt rauw dieet als het beste beschouwd, omdat het voor hen het gemakkelijkst verteerbare voedsel is. Maar voordat je een rauw dieet voor je bulldog bereidt, is het belangrijk dat je ook rekening houdt met het energieniveau van je hond.

Tips

 • Je moet puppy’s bijvoorbeeld ten minste zes keer per dag voeren tot 10% van hun totale lichaamsgewicht. Maar wat volwassen honden betreft, moet je ze zes keer per dag voeren in een hoeveelheid van 3 % van hun totale lichaamsgewicht.
 • Bij een rauw dieet moet vlees 75% van het dieet van de hond vullen. Vleeseters zoals honden hebben daarom niet veel groenten nodig. Het is helemaal prima als je niet veel groenten aan het dieet van je hond toevoegt. Zelfs het spijsverteringssysteem van franse bulldogs kan groenten niet gemakkelijk verteren. Als je je hond groenten wilt voeren, is het enige dat je in gedachten moet houden dat je het in kleine stukjes snijdt.
 • Voor Franse bulldogs vormen gehakt en vers vlees het beste dieet. Vlees moet ook uit botten bestaan, omdat dit erg belangrijk is voor de honden om op te kauwen. Het is nodig om het tandvlees en de tanden van je hond te versterken. Daarom moet je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk botten in het dieet van je hond plaatst. Het toevoegen van botten aan het dieet van je hond houdt ze ook uren bezig en het is ook bekend dat ze hier gelukkig mee zijn. Dit voorkomt ook dat ze op andere dingen in je huis kauwen, zoals meubels en schoenen. Maar wees voorzichtig met de vorm en grootte van botten. Zodat Frenchie niet stikt of het spijsverteringskanaal beschadigt.
 • Het wordt ook aanbevolen om je hond te voeren met een verscheidenheid aan vlees. De verschillende soorten vlees die je je honden kan voeren zijn konijnenvlees, kip, rundvlees, kwartel, varkensvlees, vis, lam en indien nodig kan men ook enkele supplementen toevoegen aan de hoofdmaaltijd van hun honden. Er zijn verschillende voordelen die je kunt behalen door je Franse bulldog een rauw dieet te geven. Het is bijvoorbeeld bekend om hen te helpen langer te leven, ze te beschermen tegen ziekten en ook om hun immuunsysteem te versterken.
 • Als je Franse bulldog drachtig is, is het beter om deze rauw vlees te voeren, omdat het veel voordelen heeft zoals hierboven vermeld.
 • Zorg ervoor dat je Franse bulldog langzaam eet. Snel eten leidt tot scheten, overgewicht en andere maagproblemen.

Uit de bovenstaande punten blijkt dat het duidelijk is dat het voeren van je Franse bulldog met rauw vlees het beste is wat je kunt doen.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

2 gedachten over “Franse Bulldog: 6 gezondheidstips bij rauw voeren”

 1. We hebben een vraag over onze Franse bull lola. Altijd roal canin gehad maar wil nu toch gaan kijken om over te stappen op vers vlees vooral omdat ze zoveel poept en het toch wat beter is voor haar nu ze wat ouder word. Is dat een goede beslissing om over te stappen?.
  Groetjes carla

  Beantwoorden

Plaats een reactie