Buikproblemen voorkomen van de Franse bulldog

Spijsverteringsproblemen zijn een heel groot probleem voor bijna elk mens of dier op aarde. Evenzo hebben Franse bulldogs hetzelfde probleem. We weten allemaal dat we van onze Frenchies houden. Ze zijn schattig, lief, soms grappig en vaak hilarisch. Maar ze onthouden van maagproblemen kan een moeilijke taak zijn om te bereiken. Frenchies staan ​​bekend om hun veranderende spijsvertering en scheten. Helaas, dit is waar.

Maar er zijn ook oplossingen voor dit probleem. Je hebt vast de zin weleens gehoord: ‘Waar een wil is, is een weg’. Ik weet zeker dat iedereen wil dat zijn hond gezond is en geen gezondheidsproblemen heeft.

Hier zijn enkele oorzaken die de oorzaak kunnen zijn van boeren en scheten die bij de Frenchies voorkomen:

  • Gezichtsstructuur: Deze honden zijn een brachycefaal ras met een korte snuit en in de bovenkaak geduwd. Vanwege deze kenmerken zijn Frenchies goed bekend. En het is een feit dat Frenchies meer door hun mond ademen dan door hun neus. De honden van dit ras slikken tijdens de maaltijden lucht in. En het gewoon gezond verstand om te beseffen dat hoe meer lucht naar binnen gaat, hoe gas eruit komt.
  • Sommige bacteriën in het darmkanaal zijn één van de redenen voor de gasproductie bij uw pup. De enzymen van de pup kunnen bepaalde soorten vezels en eiwitten van lage kwaliteit die aanwezig zijn in het voer niet verteren – en dit is wanneer de bacteriën werken. Terwijl ze het eiwit- en vezelresten breken af en veroorzaken waterstofsulfide. De waterstofsulfidede is reden wordt waarom het gas erg stinkt.
  • (Potentiële) Medische aandoeningen: Er kan een mogelijkheid zijn dat je hond een medisch probleem heeft. Frenchies hebben dit genetisch en hierdoor kan je pup elke keer lijden aan het probleem van een maagklachten. Alvleesklierinsufficiëntie, voedselintolerantie, parasieten of inflammatoire darmaandoeningen kunnen soms een aanvulling zijn op de gastro-intestinale problemen.

Oplossingen die je Franse bulldog kunnen helpen om zich ontspannen te voelen en maagproblemen te verminderen:

  • Kies het juiste voer: Franse bulldogs kunnen beter tegen voer dat een zeer hoge bron van eiwitten. Vermijd ook voer met vezels heeft die niet de bacteriën voorkomen en gas produceren in de dikke darm. Probeer sommige dingen zoals soja, erwten of bonen te vermijden, wat niet goed voor ze is. Zoiets als een voedsel formule met een laag residu zal ook heel goed werken. Het betekent dat voornamelijk de voedingsstoffen van dit dieet door de pup worden opgenomen en verteerd zijn voordat ze de microben kunnen bereiken die gasachtig zijn.
  • Verander de maaltijden: als je je Frenchie meerdere keren per dag voedt, kan de hoeveelheid lucht die ze daarbij ook verminderen. Je kunt ze droogvoer voeren naast ingeblikt voedsel. Dit zal ook helpen.
  • Neem contact op met de dierenarts van je pup: er bestaat de kans op ernstige maagproblemen. Er bestaat de mogelijk dat je pup extra zorg nodig heeft. Let erop dus op of je pup veel last heeft van maagproblemen en de problemen langdurig zijn. Hiervoor kunt je eventueel een arts raadplegen om extra voorzichtig te zijn.
  • Stop met zuivel: het is normaal dat we melk of kaas aan huisdieren voeren. Maar wist je dat melk en kaas lactose bevatten, die niet goed worden verteerd door een volwassen hond? Je moet dus waarschijnlijk stoppen met het voeren van zuivelproducten aan je Franse bulldog!

Uiteindelijk hebben zowel mensen als honden vaak gezondheidsproblemen. Met wat extra inspanning en zorg kunnen deze problemen van de Frenchies of de mens tot een bepaald niveau worden teruggebracht. Je kunt je gewoon ontspannen en zonder zorgen de deur uitgaan. Maak gewoon samen plezier en geniet met je hond. Verken de wereld terwijl je hond gezond en stressvrij is.

Zorg dus vanaf nu voor wat extra zorg voor je Franse bulldog. Voor meer informatie hierover kun je je dierenarts raadplegen.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie