Voedsel dat je Niet aan Franse Bulldog moet geven

Elke ochtend wanneer je wakker wordt van het melodieuze geblaf (sarcasme) van je schattige Frenchie, komt het gevoel van een nieuwe dag bij ons boven. Franse bulldog eigenaren over de hele wereld kennen het gevoel wakker te worden met het spuug van hun Frenchie op hun gezicht terwijl ze worden gelikt. De liefde die over hun baasjes wordt uitgestort is om een ​​van de twee redenen.

De Eerste reden

dat je Franse bulldog je wakker maakt is dat hij wil dat je met hem gaat wandelen. Hij heeft zijn vroege ochtendverlichting nodig, dat weet je toch nog wel?

De Tweede reden

en belangrijkste reden waarom ze je wakker maken vroeg in de ochtend is wanneer hij honger heeft. Hun honger is veel grote dan de onze. Het maakt ze wild. Waarom? Voedsel is de sleutel tot hun zielen die in hun buik ronddraaien van pijn. De honden voelen deze pijn en jij kan ze hiervan verlossen. Daarom, als je wakker wordt van het constante geblaf van je Franse bulldog. Voer ze dan niet het eerst wat je kunt vinden binnen hardbereik om je hond te bedaren. Bovendien is het slecht voor de gezondheid van je hond om maar van alles te voeren. De hoofdreden is dat het honden zijn, geen mensen! Het is heel belangrijk om te onthouden dat je geen menselijk eten aan je hond mag voeren en voorzichtig moet zijn met het Franse bulldog-voedingsmenu.

Vandaag zal ik je een inzicht geven in de eetgewoonte van je hond en wat moet worden vermeden als het gaat om het voeren van Franse bulldogs. Dierenartsen raden aan eten te geven, wat gezond en lekker voor ze is. Het is alleen niet noodzakelijk dat ze het lekker zullen vinden. Maar pas op. Er is een grote kans dat de avocado’s die je dagelijks gebruikt voor je eigen gezondheidsvoordelen, gevaarlijk zijn voor je geliefde harige vriend. Hoewel Franse bulldogs de harigheid missen, zijn het zeker de meest schattige kleine puppy’s. Ondanks dat ze klein zijn in vergelijking met grote hondenrassen, voeden Frenchies zich goed met voedsel. Ze staan ​​bekend om hun verbazingwekkende eetlust.

De volgende voedingsmiddelen kunnen beter niet aan het voedingsmenu van je Franse bulldogs mogen worden toegevoegd:

Cafeïne en cacao

Zoek een wezen dat niet van chocola houdt of er niet van houdt, slechts weinigen zullen zich melden. Bijna niemand heeft een hekel aan chocoladeproducten. Ze zijn lekker, energiegevend en verslavend. Mensen houden ervan om grote hoeveelheden van deze producten te consumeren. We houden ervan het toe te voegen om verschillende andere voedingsmiddelen te verbeteren. Zoals chocolade dat aan melk wordt toegevoegd om het lekkerder te maken. We voeren onze honden vaak dezelfde chocolade die we zelf consumeren. Stop hier direct mee.

Deze producten bevatten ‘methylxanthine’ (te vinden in cacaozaden). Dit is niet goed voor deze honden. Dus ook niet voor Franse bulldogs. Wanneer huisdieren producten krijgen die hiervan zijn gemaakt, zijn ze vatbaar voor braken omdat het diarree en verschillende andere ziekten bij de dieren veroorzaakt. Ze lijden aan overmatige dorst en plassen. Honden ervaren een abnormale hartslag, trillingen, toevallen, hyperactiviteit en in sommige gevallen veroorzaakt het zelfs de dood. Het klinkt misschien dramatisch, want hoe kan cacao of cafeïne iemand schaden. Nou, dat doet het met honden. Wees daarom voorzichtig met het eten van je Frenchies.

Alcohol en dranken

Het is ongebruikelijk en ongezien. Toch kunnen gekke wilde dagen ertoe leiden dat mensen hun huisdier alcohol geven om te consumeren. Het wordt gewoon voor de lol gedaan, maar men moet weten dat het een illegale daad is en geweld tegen dieren is.

Alcohol en dranken die mensen consumeren, mogen niet aan de honden of andere dieren worden gevoerd. Het veroorzaakt diarree, braken, depressie, ademhalingsproblemen, abnormale zuurgraad van bloed en soms de dood. We zijn allemaal getuige geweest van alcoholveroorzakende dood bij mensen, dus als een hond eraan bezwijkt, is het geen verrassing. Alcohol is een strikte ‘nee’ voor Franse bulldogs of een ander hondenras of enig ander dier.

Avocado

Het eerste dat bij ons opkomt is: ‘Wat?’ Nou, ja, avocado’s zijn niet zo goed voor Franse bulldogs als voor ons. Avocado is heerlijk en gezond voor menselijke consumptie. Maar honden zijn geen mensen. Avocado’s bevatten Persin (stof) dat diarree en braken veroorzaakt bij de honden die het consumeren. Afgezien van honden zijn zelfs vogels en knaagdieren gevoelig voor avocado. Het veroorzaakt vergiftiging, congestie, vochtophoping, moeilijke ademhaling en verstikking bij dierlijke consumenten (honden en andere avocadogevoelige dieren). Het is dus een grote nee voor het voeren van avocado aan Franse Bulldoggen.

Bieslook, uien en knoflook

Je houdt van die beboterde knoflooksmaak met gebakken uien en bieslook als topping voor je hamburgers en hammen. Geef het alsjeblieft niet aan je Franse bulldog om hem liefde te laten zien, omdat je het zelf zo lekker vind. Deze kruiden en groenten veroorzaken gastro-intestinale problemen zoals irritatie en zwelling. Het veroorzaakt schade aan rode bloedcellen bij hondenconsumenten. Een hoge dosering van dergelijke eigenschappen in het voer van de hond kan tot gezondheidsproblemen leiden en moet daarom worden vermeden om in het voedingsmenu van Frenchies te worden opgenomen.

Melk

Onze harige vrienden zien er schattig uit en geven ons het gevoel van een peuter. Standaard proberen we het melk te geven. De honden vinden het ook nog eens hartstikke lekker. Maar helaas kunnen ze dit niet verteren, omdat honden niet over de juiste hoeveelheid lactase in hun spijsverteringsstelsel beschikken. De lactase is een enzym dat de lactose in melk en verschillende andere op melk gebaseerde producten helpt af te breken. Consumptie van zuivelproducten zou leiden tot braken en diarree.

Zout

De consumptie van overtollig zout is niet goed voor ons lichaam. Nou, het is ook niet goed voor de Franse bulldogs. Een grote hoeveelheid zout veroorzaakt overmatige dorst bij huisdieren en leidt tot abnormaal plassen. Bovendien kan natriumionen in het zout en ander zout voedsel tot vergiftiging in het hondensysteem leiden.

Sommige voedingsmiddelen die door een mens worden geconsumeerd, hebben geen plaats in het voedingsmenu van de Franse bulldog. Het zou goed voor ons kunnen zijn, maar vergif voor de honden. Afgezien van deze voedingsmiddelen, vermijd het voeren van de noten, xylitol (voedselzoetstof), gistdeeg, druiven en harsen van je hond. Haal een voedingsschema voor je hond op bij de dierenarts of lees hier meer over het Franse bulldog dieet.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Lees hier alles over het Franse Bulldog dieet

Lees hier hoeveel voer een Franse Bulldog nodig heeft

Lees hier meer over buikproblemen van de Franse Bulldog

Plaats een reactie