Hoeveel uur slapen Franse bulldogs?

De Franse bulldogs zijn uitstekende huisdieren voor appartementen of kleinere huizen. Ze gedijen prima in steden, maar ook op het platteland. De Fransen zijn blij waar ze ze zich ook maar bevinden. Behalve in extreme hitte, omdat ze gemakkelijk oververhit kunnen raken. Airconditioning in auto’s en huizen op warme dagen is essentieel.

Gemakkelijk

De Franse bulldogs zijn niet zo moeilijk te bevredigen als we ze goed voeden, van ze houden, ze een comfortabel bed geven, ze meenemen voor korte wandelingen en naar hondenparken op koude dagen … ze hebben niet veel nodig. Het zijn kleine honden die zich heel gemakkelijk kunnen aanpassen en graag bemind worden. Ze kunnen gemakkelijk gedijen met één eigenaar, maar ook met een gezin. Ze kunnen worden grootgebracht met kinderen en andere dieren. Kortom, het hangt af waar je van houdt, wat het beste voor jou is.

Slapen

Als je een Franse bulldog hebt, raad eens wat hij momenteel doet? Waarschijnlijk is het antwoord: slapen! Wetenschappers en dierenartsen zijn niet zeker waarom Franse bulldogs zoveel slapen, maar ze brengen meestal een halve dag slapend door. Eén theorie: in tegenstelling tot mensen die meestal de hele dag wakker blijven en dan ’s avonds laat slapen, brengen ze tot 25% van hun slaap door in REM-slaap (Rapid Eye Movement). De korte slaapfase van honden betekent dat slechts 10% van hun slaap doorbrengen als REM-slaap. Het resultaat is dat ze meer slaap nodig hebben om genoeg te krijgen van het soort herstel dat ze nodig hebben.

Hoeveel slapen Franse bulldogs dagelijks?

Hoeveel slaap is een normale slaap voor Franse bulldogs?
In een cyclus van 24 uur slaapt de gemiddelde hond ongeveer 12 tot 14 uur. Dit is echter nog maar het begin. Puppy’s die veel energie gebruiken hebben om te verkennen en te leren, hebben 18-20 uur slaap per dag nodig. Ook oudere honden hebben meer rust nodig, evenals sommige rassen. Fransen brengen vaak 50% van de dag door met slapen, 30% is wakker zijn en relaxen en slechts 20% is actief. Maar in tegenstelling tot mensen die beter slapen als ze doorslapen, zijn honden flexibele slapers: ze kunnen gemakkelijk ontwaken als er iets gebeurt (zoals wanneer een postbode voor de deur staat) en ze slapen als ze zich vervelen.

Kunnen Franse Bulldoggen leven bij gezinnen met een baan van 9 tot 5?

Het antwoord is … Absoluut! Ik heb nooit fokkers begrepen die erop staan ​​dat alle honden bij thuisblijvers moeten wonen. Dit is het echte leven en veel mensen werken. Natuurlijk zou elke hond zich in een ideale situatie bevinden, in een huis met iemand 24 uur per dag aanwezig, maar dit is niet de realiteit … De meeste mensen werken buitenshuis.

De Franse buldoggen slapen meer uren van de dag dan dat ze wakker zijn. Hierdoor slapen ze wanneer je niet thuis bent en zijn ze wakker na je werk, in het weekend en in de avond. Wanneer ik buiten het huis werk, wordt de hond alleen thuis gelaten. Het zou oneerlijk zijn als de werkende mensen geen honden zouden kunnen hebben en de ervaring leert dat het plezier van het opvoeden van een hond bij veel mensen uit hun kindertijd mist!

Onze best getrainde hond was een puppy en hij werd grootgebracht toen mijn ouders weg waren van huis met een baan van 9 tot 5. Hij was gehoorzaam, sociaal, goed opgeleid, had goede manieren en was lief. Hij hield van alle mensen en had het meest stabiele karakter dat je kon vragen … Het maakte hem niet uit dat we niet de hele dag thuis waren, hij had meer dan genoeg aandacht.

Zorg voor een comfortabele slaapplek

Het is belangrijk om een ​​goede nachtrust te hebben. Niet alleen voor mensen, maar ook voor honden. Dus als Frenchie-eigenaar zul je moeten overwegen om een comfortabel bed voor je hondje te kopen. We raden je aan een bed van de juiste maat te hebben. Een zonder vormen die Frenchies laten snurken. Franse bulldogs zijn namlijk populaire snurkers.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via een speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Lees hier meer over de slaapgewoontes van de Franse Bulldogs

Lees hier meer feiten over de Franse Bulldog

Lees hier alles over het Franse Bulldog Dieet

Plaats een reactie