Slaapgewoontes van de Franse Bulldog

Als Franse bulldog eigenaar, heb je mogelijk vragen over je hond die je in de war brengen. Natuurlijk wil je graag behoren tot een van de beste hondeneigenaren en dit ook aan jezelf bewijzen. Je doet je best om je hondje de meest comfortabele omgeving in huis te bieden.  Hierdoor kunnen ze van elk moment genieten en samen met jou veel mooie herinneringen opbouwen. Maar deze taak is is een hele uitdaging op zichzelf. Van hem precies op het juiste moment en op de juiste maniervoeden tot hem in bad te doen. Van hem te laten slapen tot een wandeling met em maken, van het selecteren van hun accessoires tot het opruimen van hun poep. Alles moet met uiterste zorg worden gedaan. Voor een jonge puppy is hun eigenaar hun enige ouder.

Hoeveel slaap heeft je Frenchie nodig?

Als je eigenaar van een frenchie bent, dan kan het slaappatroon of de slaapgewoonte van je Franse bulldog aka Frenchie je mogelijk zorgen baren. Het kan zijn dat je frenchie niet zo actief is en het grootste deel van zijn tijd besteedt aan het opladen van zijn batterijen. Het is volkomen normaal dat dit prachtige ras regelmatig dutjes doet. Maar wat een normaal slaappatroon is voor een frenchie moet worden besproken. Een Franse bulldog kan ongeveer 12 tot 14 uur in zijn bedje doorbrengen en zich toch slaperig voelen. Honden, en met name een Frenchie, slapen overdag meer dan dat ze wakker zijn. Deze slapende koninkjes moeten worden voorzien van hun slaap, want als ze van hun slaap worden beroofd, kunnen ze zich vreemd gedragen en ziek worden.

Slaappatroon van een Franse bulldog puppy

Een jonge Franse bulldog-puppy is totaal anders dan een volwassen Franse bulldog. Net zoals de behoeften van een menselijke baby verschillen van die van een volwassen mens. Ze kunnen uren en uren blijven slapen en soms zelfs met hun ogen wijd open. De normale slaapduur van een frenchie pup van 10 weken oud is 18 uur per dag. Hoe verleidelijk het ook maar is om ze wakker te worden en plezier met ze te hebben, het is nooit een aanrader om dit te doen. Als ze van een goede slaap worden beroofd, kan dit de gezondheid nadelig beïnvloeden.

Observeer het slaapgedrag van je Franse Bulldog 

Franse bulldogs worden beschouwd als het slaperig ras. Dit komt vanwege hun liefde voor een dutje. Het in de gaten houden van hun slaappatroon is echter net zo belangrijk als al het andere.

Als je frenchie ongewone slaapgewoonten vertoont, kunnen ze zich onwel voelen en is het tijd om de dierenarts te ontmoeten. 

Hier zijn enkele symptomen waar je op moet letten:

  • Meer dan 10 uur per dag wakker blijven
  • De slaapcyclus loopt niet synchroon, wat betekent dat hij ’s nachts wakker blijft.
  • Moeilijk om ze wakker te maken, zelfs na een goede hoeveelheid slaap.
  • Deze veranderingen zullen je misschien niet snel opmerken, maar als je ze lang negeert, kan je lieve huisdier in een moeilijke situatie terechtkomen.

Slapen met open ogen

Een andere veel voorkomende gewoonte van Franse buldoggen is om te slapen met hun ogen open. Ja, je hebt het goed gehoord. Je praat misschien met ze en vraagt ​​je af waarom je frenchie niet reageert. Het antwoord is dat je babyhondje bezig is met het uitvoeren van zijn schoonheidsslaapje.

Soms lijkt het alsof ze hun ogen in hun achterhoofd hebben gerold. Deze gewoonte is aan hen overgedragen van hun voorouders die vroeger in natuurlijke habitats woonden en dit was een van hun afweermechanismen tegen roofdieren. Hoewel je Franse bulldog geen roofdieren meer heeft, is deze eigenschap erfelijk in hun DNA. Maar soms kan het te wijten zijn aan een geheel andere reden, namelijk aanvallen. Let daarom op of hij ook andere rare tekens vertoont.

Frenchie met zijn tong uit zijn bek tijdens het slapen

Je frenchie heeft ook de neiging om hun tong uit zijn bek te laten hangen tijdens het slapen. Dit gebeurd samen met zwaar kwijlen, wat volkomen normaal is. Let er gewoon op dat hij deze na het slapen terug in zijn bek legt om het te bevochtigen. Anders kan het namelijk een teken zijn van kaakletsel of hangend tongsyndroom. Snelle ademhaling is ook gerelateerd aan slaapgewoonten.

Dit komt door beperkte luchtgolven en onderontwikkelde snuit in vergelijking met andere rassen. Als je frenchie altijd snel ademt en een hoge lichaamstemperatuur heeft of zijn zithouding anders is dan normaal, is dit iets waar je op moet letten.Om samen te vatten, het is absoluut prima voor je Franse bulldog om 12-14 uur per dag een dutje te doen of zelfs tot 18 uur voor jonge Frenchies. Laat ze een goede nachtrust hebben voor hun groei en overgiet ze met je liefde terwijl ze wakker zijn.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via een speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Lees hier hoeveel uur Franse Bulldogs slapen

Lees hier 9 weetjes over de Franse Bulldog

Lees hier over het alleen laten van de Franse Bulldog

Plaats een reactie