Interessante feiten over de Franse bulldog

Franse bulldogs hebben een geschiedenis als betrouwbare gezelschapshonden. Het zijn miniatuur bulldogs met wortels in Engeland, maar zijn nu verspreid over verschillende delen van de wereld. De honden zijn ook geschikt als rattenvangers, maar worden over het algemeen gefokt als gezelschapshondjes.

Dit ras is afkomstig uit Engeland en is gemaakt als een bulldog-versie op speelgoed formaat. Kantwerkers in Nottingham werden verliefd op de hond. In zo’n grote mate dat ze, zelfs toen ze naar Frankrijk en andere delen in Europa verhuisden, de honden meenamen.

Deze hondensoort is vervolgens gaan bloeien in Europa en Frankrijk en uiteindelijk hebben ze ook de Amerikanen gecharmeerd. Hun bijnaam ‘Frenchies’ doet de honden, die tegenwoordig in veel gezinnen zijn opgenomen, ook veel goed.

De hoogtepunten van de Franse Bulldog

 • De Franse bulldog vereist niet veel beweging, maar dagelijkse wandelingen zullen zeker bijdragen om de gezondheid in goede conditie te houden
 • Franse bulldogs gaan niet goed samen met warmte, daarom is het soms nodig ze in de gaten te houden, vooral op warme dagen
 • Franse bulldogs zijn gemakkelijk te trainen, maar kunnen ook koppig zijn, dus geduld en doorzettingsvermogen zijn belangrijk
 • Ze hebben soms last van winderigheid, kwijlen en verharen, vandaar dat het niet de schoonste hondensoort is
 • De Franse bulldog is geen frequente blaffer en is meestal erg stil
 • De Franse bulldog is een speelse hond. Hij houdt van aandacht en is ook erg goed met kinderen
 • Franse bulldogs zijn prachtige metgezel honden en waakhonden, maar kunnen ook territoriaal worden

Uiterlijk

Franse bulldogs zijn stevige kleine honden met grote vleermuisachtige oren en neuzen die pug-achtig zijn. Ze hebben zware botten en een gespierde uitstraling en hun hoofden zijn meestal plat, hoewel niet zo groot als die van Engelse bulldogs.

Hun voorhoofd is op de een of andere manier afgerond en de ogen zijn groot en rond. De staarten kunnen kurk schroef of recht zijn. Deze hond heeft meestal een vierkante vorm, maar ook een beetje peervormig zijn dankzij hun bredere schouders.

Het is waar om te zeggen dat de lichaamsdelen goed verdeeld zijn en dat de ene niet prominenter lijkt dan de andere als het gaat om symmetrie en verhoudingen. Wat de vacht betreft, deze is zacht en de kleuren kunnen variëren van gestroomd, wit en fawn of combinaties hiervan. Hun zachte, losse huid maakt ze onweerstaanbaar om te aaien. Het zijn gewoon schattige, speelse en aanpasbare kleine honden.

Grootte en gewicht

Franse Bulldogs zijn over het algemeen klein en staan ​​op 30 centimeter op schouderhoogte en wegen ongeveer 10 tot ongeveer 13 kilo. Degenen die de soort gebruiken als showhonden worden soms gediskwalificeerd als ze in sommige gevallen boven de 14 kilo zijn.

Voor gezondheidsdoeleinden is het belangrijk dat ze dit raskenmerk niet overschrijden. Het is belangrijk om te onthouden dat het korte kleine honden zijn, daarom moet het gewicht worden behouden om hun gezondheid in het algemeen uit te breiden.

Persoonlijkheid

De Franse bulldog heeft een gemakkelijke persoonlijkheid, waardoor het vrij gemakkelijk is om van ze te houden. Zoveel als hij van spelen houdt, houdt hij ook van ontspannen op de bank. Het heeft een ontspannen houding die trainingssessies gemakkelijk maakt en gezien het feit dat het een intelligente hond is, moet het trainen leuk zijn.

Deze vrij denkende hond is misschien niet het perfecte ras om te trainen in behendigheid en gehoorzaamheid, omdat hij ook koppig is als gevolg van de vrijdenkende aard. De hond houdt van menselijk contact en hunkert naar aandacht. Je zult het gelukkig houden door eenvoudige handelingen.

Fransen zullen niet veel blaffen, maar ze zijn behoorlijk spraakzaam in gorgels, jips en geeuwen. Qua taal zijn ze behoorlijk gehorig. Wees dus niet verbaasd als ze meezingen als je in je auto rijdt!

Het is belangrijk om te onthouden dat het gevoelige honden zijn en niet van kritiek houden. Je zult een verschil in hen zien wanneer je schreeuwt of snauwd. Ze reageren positiever op aanmoediging en positieve bekrachtiging dan op kritiek.

Hun bolle kop en vierkante frame maken het onmogelijk voor de honden om te zwemmen, daarom is het belangrijk om ze weg te houden van zwembaden en andere waterlichamen.

Vliegen is ook niet prettig voor de Franse bulldogs. Dit komt omdat ze kortere snuiten hebben in vergelijking met andere honden en ademhalingsproblemen hebben in bepaalde situaties. Als je moet vliegen, overweeg dan speciale luchtvaartmaatschappijen voor huisdieren, zodat je harige vriend speciale aandacht kan krijgen in geval van een paniekaanval of in het geval dat hij ziek wordt.

Sociaal gedrag

Dit ras houdt van gezelligheid. Het is eigenlijk een plezierige taak omdat het zo’n gemakkelijke metgezel is. Het heeft een ondeugende humoristische aard die enige consistentie, geduld en stevigheid van de eigenaar vereist. Soms kan het leiden tot capriolen die soms frustrerend kunnen zijn, maar tegelijkertijd verrukkelijk zijn voor anderen.

Deze honden zijn erg goed met kinderen. Je hoeft je hierover geen zorgen te maken. Zelfs niet als je een peuter in je huishouden hebt. Toch blijft het nog steeds belangrijk om je kind in de gaten te houden wanneer je hem bij je hond achterlaat.

Franse bulldogs zijn goede babysitters, maar je wilt niet dat de een de ander lastigvalt. Als het gaat om andere huisdieren, kunnen Frenchies prima opschieten met katten en andere honden. Het is echter wel mogelijk dat honden jaloers zijn op andere honden wanneer ze te veel aandacht krijgen van hun eigenaren. Dit is vooral als ze een beetje verwend zijn.

Verzorgingsbehoeften

Franse Bulldogs hebben gladde, glanzende, fijne korte vachten en huiden. Deze zijn gerimpeld en los, vooral rond de schouders en het hoofd. De zachte textuur vacht kan in verschillende kleuren zijn en kan zelfs vlekken/strepen in lichte of donkere tinten bevatten.

De vachten zijn gemakkelijk te onderhouden en hoeven slechts af en toe te worden geborsteld om ze er gezond en glanzend uit te laten zien. Deze honden zijn gemiddeld als het gaat om het verharen en je kunt ze op jonge leeftijd beginnen te trimmen. Om het hen gemakkelijker te maken, kunt je ze leren op een tafel of vloer te laten staan.

Tijdens het verzorgingsproces is het belangrijk om ze te controleren op schilferige of ruwe huid, kale plekken en korsten of andere tekenen van infectie. Controleer ook de tanden, ogen en oren op tekenen zoals nare geurtjes en andere afwijkingen die op een infectie kunnen wijzen. Als er een aanwezig is, is het belangrijk om contact op te nemen met je dierenarts voor de juiste behandeling daarvoor.

Om de oren schoon te maken moet je een warme vochtige doek gebruiken. Je kunt ook een wattenstaafje langs de kanaalwand halen om alle vuil te verwijderen. Steek het wattenstaafje niet te ver in het kanaal, anders kun je je hond verwonden. Je kunt babyolie of minerale olie gebruiken op droge oorranden of zelfs voor een droge neus.

Gezien het feit dat deze bulldogs geen nagels op de vloer dragen, moet je deze af en toe bijwerken. Het bijwerken helpt bij het voorkomen van scheuren en splijten die pijnlijk kunnen worden voor de hond. Je moet ook een paar keer per week de tanden poetsen om ervoor te zorgen dat je Frenchie geen halitosis ontwikkelt. Goed poetsen voorkomt tandverlies en bevordert tegelijkertijd gezond tandvlees en tanden, dus vergeet het niet.Het baden van de hond kan af en toe worden gedaan met speciale aandacht tussen huidplooien op het gezicht. Droog deze gebieden goed af om bacteriële infecties te voorkomen.

Een wasbeurt per maand zou voldoende moeten zijn, maar je kan de hond steeds wassen als je denkt dat dat nodig is. Je kunt een shampoo van hoge kwaliteit voor het baden krijgen, zodat je de natuurlijke oliën op de vacht en de huid van de hond behoudt.Franse bulldoggen zijn over het algemeen gemakkelijk te verzorgen. En dit kan een fijne bindingstijd voor jullie zijn wanneer je dit een positieve ervaringen maakt. Als je het gevoel hebt dat je de verzorgingseisen niet bij kunt houden, kun je altijd professionele trimmer services bezoeken. Zorg er echter voor dat de trimmer bekend is met de verzorging van dit hondenras om uiteindelijk de beste resultaten en ervaring voor je hond te krijgen.

De Franse Bulldog Voeren

Een Franse bulldog is een actieve hond, dus je mag verwachten dat hij behoorlijk wat voedsel eet. Maar vanwege de grootte moet je ook voorzichtig zijn met wat je het voedt. Zorg dat deze niet te zwaar wordt en wordt blootgesteld aan gezondheidsproblemen. Een gezonde Frenchie neemt elke dag 1 tot ongeveer 1,5 kopjes droog voedsel. Je kunt dit verdelen in twee maaltijden verspreid over de dag. Het is echter belangrijk op te merken dat deze hoeveelheid kan veranderen afhankelijk van de leeftijd, grootte, metabolisme, bouw en zelfs activiteitenniveau van de hond. De hond is misschien een goede eter, maar dit betekent niet dat hij hem elke dag met hetzelfde voedsel verveelt. Je kunt verschillende soorten voedsel proberen en ervoor zorgen dat je elke keer hoge kwaliteit krijgt om het gevoed en gezond te houden. Vraag indien nodig advies aan je dierenarts over hoe je je Frenchie goed kunt voeren. 

Reproductie

Franse bulldogs hebben ongewone proporties. Dit maakt het soms moeilijk voor hen om te paren. Mannetjes hebben meestal moeite met het bereiken van de vrouwtjes en ze raken uitgeput of oververhit, wat niet goed is voor de honden. Om deze reden worden de meeste Frenchies verwekt door kunstmatige inseminatie. Dit is de reden waarom het woord ‘gecreëerd’ wordt gebruikt bij het beschrijven van deze bulldogs. Fokkers controleren op mogelijke problemen tijdens het proces, ook al betekent dit dat ze een aanzienlijk bedrag kwijt zijn voor een nestje pups. Wanneer het tijd is om te bevallen, zullen de vrouwtjes vaak een keizersnede ondergaan omdat ze vaak ook problemen hebben tijdens het bevallen. Opereren verlicht veel druk en stress op het lichaam, waardoor gezondheidscomplicaties op afstand worden gehouden.

Gezondheid

Net als elk ander ras, is dit ras gevoelig voor het krijgen van ziekten. Er Het staat niet vast dat je hond een van de ziektes krijgt, maar het is nog steeds belangrijk om op te passen voor de mogelijkheden en de risico’s waaraan ze worden blootgesteld. Hieronder is een overzicht van de ziekten waaraan je bulldog tijdens zijn leven zou kunnen worden blootgesteld.

Allergieën

Ze komen veel voor bij honden en hetzelfde is het geval bij dit ras. De meest voorkomende zijn voedselallergieën, contactallergieën en inhalatie allergieën. De behandeling voor allergieën, zoals de inhalator, hangt meestal af van hoe ernstig de klachten zijn. Voor voedselallergieën moet je mogelijk het specifieke voedsel uit het dieet van de hond verwijderen. Mogelijk moet je ook chemicaliën, strooisel, poeders en andere producten weren die contactallergieën bij je hond veroorzaken.

Branchycefalisch syndroom

Deze aandoening komt vaak voor bij honden met korte koppen, zachte gehemelte en vernauwde neusgaten. Deze hond scoort dus goed als het gaat om deze eigenschappen. Zware ademhaling of luidruchtige ademhaling zijn de symptomen en er bestaat zelfs de kans op een totale luchtweg instorting zijn wanneer er een obstructie optreedt. Zuurstoftherapie kan worden aanbevolen door je dierenarts. Of zelfs een operatie om het korte gehemelte of neusgaten te verbreden. Je dierenarts kan je verder over adviseren over de mogelijkheden.

Heupdysplasie

Dit is een erfelijke aandoening waarbij het dijbeen niet werkt zoals het hoort in de bekkenholte rond het heupgewricht. Je hond kan geen klinische symptomen vertonen. Toch kan er kreupelheid en pijn op beide of op één van de achterpoten ontstaan. Artritis kan ontstaan ​​als de hond ouder wordt. Honden met deze aandoening mogen niet worden gefokt en daarom is het belangrijk dat je je fokker vraagt ​​naar de noodzakelijke tests om ervoor te zorgen dat je nieuwe hond vrij van dergelijke problemen.

Patella luxatie

Het is een probleem dat ook vaak wordt aangeduid als uitglijdende knieën en komt veel voor bij kleine honden zoals de Franse Bulldog. Het treedt op wanneer de patella niet goed is uitgelijnd, waardoor deze in en uit zijn plaats glijdt. Het is een aandoening die kan leiden tot abnormale loop of kreupelheid en is een aangeboren ziekte. Maar hoewel het aangeboren is, kan deze afwijking pas veel later aantoonbaar zijn. Als het niet wordt behandeld, leidt dit tot artritis. Chirurgische ingrepen kunnen nodig zijn in ernstige mate van de ziekte.

Overige gezondheidsproblemen

Andere ziekten waar je op moet letten als je geïnteresseerd bent in een Franse bulldog zijn Hemivertebrae, tussenwervelschijf ziekte, ziekte van Von Willebrand, gespleten gehemelte en langwerpig zacht gehemelte. Het is belangrijk om geen ongewone tekenen van je hond te negeren. Het is dus belangrijk om bij twijfels dit te laten wegnemen door een dierenarts. Zelfs als je niet zeker weet waar je mee te maken hebt. Net als bij mensen kan vroegtijdige interventie je hond redden van teveel pijn en voorkomen dat de ernstige verspreiding van de ziekte fataal kan zijn. Je kunt routinematige dierenartsbezoeken plannen, zodat je hond kan regelmatig kan worden gescreend en getest als dat nodig is. Een gezonde hond is elke dag een gelukkige hond.

Verzorgingstips voor je Franse Bulldog

Wanneer je een huisdier in huis neemt, is het belangrijk dat je er zoveel mogelijk over weet. Hierdoor kun je voldoen aan de vereisten voor het verzorgen ervan.

Dit zou hetzelfde moeten zijn als je een Franse Bulldog neemt. Het is niet zo moeilijk om de informatie te vinden die je nodig hebt over de hond. Je kunt deze prima in topconditie houden.

Om je op weg te helpen zijn hier enkele van de eenvoudigste dingen om te onthouden wat betreft de zorg voor de hond.

 • Franse bulldogs hebben een laag energieniveau en vereisen daarom niet veel oefeningen. Als je ze echter inactief houdt, riskeer je dat ze te zwaar worden. Dit  is niet erg goed voor hun kleine gestalte. Zorg daarom voor dagelijkse wandelingen en speelsessies, hoe kort ook. Deze zullen het verschil maken. Ze zijn speels en je kleine tuin volstaat prima om ze gelukkig en fit te houden.
 • Het ras raakt gemakkelijk overhit. Voer daarom oefeningen uit als het niet te warm is. Dit is ook niet het soort hond dat je lang buiten laat. Het is meer een binnenhond. Dus als je een hond zoekt waarvan je wilt dat deze de hele dag gaat rond springen en rennen, moet je een ander ras overwegen. Beperk spelen en wandelen enkel voor koele avonden en in de morgen. Elk ander moment van de dag wanneer de temperaturen hoog zijn kun je beter vermijden.
 • Training is noodzakelijk voor de Frenchie omdat ze intelligent zijn. Ze zullen je graag willen behagen tijdens dergelijke trainingen. Ze kunnen echter ook erg koppig worden omdat ze een vrijdenkend karakter hebben. Je kunt verschillende technieken gebruiken om ze met succes te trainen, maar vermijd schelden en schreeuwen naar ze. Kies in plaats daarvan voor positieve benadering en beloon ze door goed op ze te reageren. Het is gemakkelijker om de training leuk te maken met een spel waarbij prijzen worden uitgewisseld.
 • Kies het juiste voer voor je hond waarbij kwaliteit en voeding bovenaan de lijst staan. Houdt je aan de aanbevolen dagelijkse inname hoeveelheid. Je dierenarts kan je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuzes. Wees niet bang om te vragen, zodat je de gezondheid van je Franse Bulldog niet in gevaar brengt. Een professionele fokker moet ook in staat zijn om je alle hulp te bieden die nodig is met de hond.
 • Puppy’s moeten worden getraind, zodat ze niet op schadelijke of belangrijke dingen kauwen. Eenvoudige benaderingen kunnen geweldig werken, dus denk buiten de kaders om zelfs met de koppigste gevallen om te gaan.
 • Verzorg je hond op de juiste manier. Regelmatig poetsen en baden zorgen ervoor dat ze er goed uitzien. Aangezien dit niet de schoonste van alle honden is, moet je helaas wat werk verrichten om je hond schoon te houden. Denk niet alleen aan de vacht, maar denk ook aan de nagels, oren en huid. Koop de juiste producten en vraag professionele hulp als je hier niet zeker over bent.
 • Plan regelmatige dierenarts controles in om ervoor te zorgen dat je hond in topconditie blijft. Het is het beste dat je telkens een positieve gezondheidscheck hebt in plaats van te wachten tot er gezondheids gebreken verschijnen. Het is belangrijk dat je je dierenarts bezoekt in geval van veranderingen van je hond. Het bezoeken van een professionele trimmer kan ook de moeite waard zijn. Vooral bij het identificeren van onderliggende gezondheidsproblemen zoals bacteriële infecties en andere huidproblemen.
 • Franse bulldogs zijn erg goed gezelschap, zelfs met kinderen. Maar je moet ze goed in de gaten houden, hoe comfortabel je ook bent met je hond. Zorg ervoor dat je hond ook vertrouwd raakt met andere huisdieren en honden, zodat deze altijd sociaal blijft, zelfs wanneer je aan het wandelen bent. Een Frenchie kan territoriaal en jaloers zijn, dus een dergelijke blootstelling aan andere dieren helpt hen een beetje meer meegaand te zijn. Het is een sociale hond en zal het goed doen met andere honden en huisdieren in zijn omgeving.

Laatste opmerkingen over Franse bulldogs

De Franse bulldog is een liefhebbende en slimme hond die graag tijd doorbrengt met zijn eigenaren. Je zult een gelukkige, gezonde hond hebben als je genoeg tijd over hebt om aan zijn behoeften te voldoen. Zijn gezondheid is van het grootste belang. Het is dus logisch om voedsel van hoge kwaliteit te krijgen en het precies genoeg te voeren, zodat hij een goed gezond gewicht behoudt. Deze vrij denkende hond is gemakkelijk te trainen. Je hoeft deze alleen maar te bombarderen met veel spel, lof en beloningen om het soort resultaten te krijgen waar je naar op zoek bent.

Je hond zal altijd net zo goed zijn als de moeite die je erin steekt. Het kan een beetje veel onderhoud vergen, maar dit wordt gemakkelijk te hanteren als je eenmaal gewend bent aan de hond. Om het je gemakkelijker te maken, kunt je een schema opstellen dat je eraan herinnert wat je moet doen en wanneer. Sla nooit wandelingen en andere activiteiten over omwille van de gezondheid van de hond. De honden hebben een levensverwachting van ongeveer 10 jaar. Met de juiste zorg zul je je hond voor een aanzienlijk lange tijd als je metgezel hebben.Wanneer je de hond bij de fokker gaat bekijken, vraag dan naar de nodige tests. Vraag ook naar de leeftijd van de hond. Het is het beste dat je de huidige toestand van de hond kent voordat je deze betaald en mee naar huis neemt. 

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via een speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie