9 Weetjes over de Franse Bulldog

Wie kent ze nou niet, die kleine schattige hondjes met grote vleermuis oren die de show stelen in elke ruimte. Los van het feit dat ze ontzettend leuk zijn is er nog veel meer dat je te weten kan komen over de Franse Bulldog.

Ze zijn helemaal niet Frans

Ondanks wat hun naam doet vermoeden, is de Franse Bulldog helemaal niet Frans van origine. Ze stammen af van de Engelse Bulldog, deze zouden gekruist zijn met Franse Terriërs. Maar ze werden pas echt populair in Frankrijk toen Engelse arbeiders zich in Frankrijk gingen vestigen en deze honden met zich mee namen.

Spelen, spelen en nog eens kattenkwaad uithalen

Franse Bulldogs zijn extreem speels en worden ook vaak de clown van de klas genoemd, omdat ze ook een erg ondeugende kant aan zich hebben. Je kan ze goed bezig houden met het apporteren van een balletje en met een wedstrijdje touwtrekken maak je ze ook erg blij.

Kindervrienden

De Franse Bulldog is gefokt als gezelschapshond voor de mens, daarom is het ook niet zo raar dat ze goed overweg kunnen met kinderen. Ze zijn sterkgenoeg dat ze het onhandige gedrag van kleine kinderen goed aan kunnen. En door hun speelsheid zullen ze met alle plezier lang met kinderen spelen, die dat op hun beurt natuurlijk ook tot in de eeuwigheid kunnen volhouden.Maar zoals bij elke hond geld, laat je kinderen niet alleen bij ze achter zonder het toezicht van een volwassene.

Lekker lui

Ondanks hun speelse aard zijn het helemaal geen actieve honden. Het grootste deel van de dag zijn ze aan het relaxen en tussen hun slaapjes door willen ze wel graag even spelen. Dus als je een hond wilt om elke dag erg actief mee bezig te zijn en lange wandelingen te maken, dan is de Franse Bulldog niet geschikt voor jou. Hun lichamen laten dit ook niet goed toe door hun korte snuiten en gedrongen lichamen. Ze zijn wel zoals alle honden hun dagelijkse wandelingen nodig om hun lichaam goed te onderhoudenZe liggen dan ook graag bij je op de bank te knuffelen. Meestal zijn de teefjes zelfs nog wat aanhankelijker dan de reuen, maar beide ploffen graag naast je neer op de bank.

Vrienden met alles en iedereen

Door hun sociale aard kunnen Franse Bulldogs niet alleen goed overweg met mensen, ook andere honden zijn geen probleem. Je kan ze zelfs makkelijk aan andere (huis)dieren laten wennen.Maar de mate van socialisatie op jonge leeftijd heeft hier natuurlijk ook veel invloed op. Ga dus al zo vroeg mogelijk met ze naar de kinderboerderij en ga bij de buurvrouw op visite die een kat heeft. Grote kans dat je al deze dieren zonder problemen aan ze kan introduceren.

Houd ze uit de buurt van het zwembad

De meeste honden zijn gek op water en ook wanneer ze water niks vinden, kunnen ze alsnog zwemmen wanneer dit nodig is. Het is iets dat ze van nature kunnen, maar de Franse Bulldog hoort hier niet bij. Door zijn korte snuit en gedrongen lichaam kan hij dit niet.Door hun korte snuiten moeten ze hun hoofd erg ver naar achteren kantelen om te voorkomen dat er water in hun neus loopt. En dit zorgt er dan ook weer voor dat ze hun hele lichaam helemaal naar achteren moeten kantelen. Ook kunnen ze door hun grote hoofden en korte pootjes niet drijven. Zwemmen zal hij misschien eventjes kunnen, maar het zal niet lang duren voordat hij verdrinkt.Pas dus erg goed op je Franse Bulldog wanneer je in de buurt van water komt. Voor de veiligheid kan je hem ook altijd nog een reddingsvest aan doen speciaal voor honden.

Samen op vliegreis gaan is een slecht idee

Het was al duidelijk dat de Franse Bulldog niet an zwemmen, maar dat is niet het enige probleem die hun korte neus veroorzaakt. Hun korte neus in combinatie met stress en temperatuursveranderingen kunnen er voor zorgen dat ze ademhalingsproblemen krijgen tijdens het vliegen. Er zijn dan ook al meerdere Franse Bulldogs overleden tijdens een vlucht.Dit betekend niet dat je je Franse Bulldog nooit mee kan nemen op een vlucht, maar ga wel eerst in overleg met je dierenarts. En zoek een luchtvaartmaatschappij die weet om te gaan met dit soort honden tijdens een vlucht.

Ze hebben weinig vachtverzorging nodig

Door zijn korte vacht is de Franse Bulldog bijna geen vachtverzorging nodig. Af en toe borstelen is meer dan voldoende, tijdens de rui zou je dit eens wat vaker kunnen doen. Het borstelen kan je het beste doen met een zachte rubberen borstel.Wassen is iets dat je al helemaal bijna nooit hoeft te doen, alleen wanneer je hond echt heel erg vies is zou je het kunnen doen. Een hond heeft namelijk van nature een beschermlaag om zijn huid zitten en wanneer je je hond dan regelmatig wast, dan beschadig je deze laag. Mocht je toch besluiten je hond te wassen, gebruik dan een hondenshampoo. Gebruik nooit mensen shampoo, omdat de zuurtegraad anders is en de beschermende laag kan beschadigen.Waar je wel extra aandacht een moet besteden zijn de plooien om hun kop, hier kan vuil zich makkelijk in ophopen en uiteindelijk voor ontstekingen zorgen.

Niet de gezondste hond

De Franse Bulldog is een van de honden rassen met de meeste gezondheidsproblemen, dit komt voornamelijk door hun korte snuit. Door hun korte snuit kunnen ze slecht tegen extreme weersomstandigheden. Afkoelen door te hijgen hebben ze vooral moeite mee, daarom kan je ze het beste uit de buurt houden van gebieden met hoge temperaturen. Omdat ze hier moeite mee hebben zijn intensieve activiteiten ook niet verstandig om te doen, ze raken gewoon te snel oververhit.

En door hun gedrongen lichaam kunnen ook veel Franse Bulldogs zich niet op een natuurlijke manier voortplanten, maar moet dit worden gedaan door middel van kunstmatige inseminatie. De reu kan namelijk vaak niet dichtbij genoeg komen bij de teef om dit zelf te doen. De geboorte van Franse Bulldogs word ook vaak door middel van een keizersnede gedaan, omdat de teefjes door hun bouw niet op een natuurlijke manier kunnen bevallen.Ondanks deze gebreken kunnen Franse Bulldogs wel 10 tot 12 jaar oud worden.

Conclusie

De Franse Bulldog is een ontzettend speels en sociaal hondje, die graag met je op de bank knuffelt. Het is de ideale hond voor mensen die een rustig leven leiden en het leuk vinden om een kleine clown in huis te hebben.Jammer genoeg komt de Franse Bulldog wel met wat gezondheidsproblemen, ga dus opzoek naar een goede fokker wanneer je besluit een Franse Bulldog te willen hebben.Wil je graag een Franse Bulldog of heb je er al één (of twee…of veel) dan kan dit boekje je helpen met hoe je deze kleine clowntjes moet opvoeden.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Lees hier meer feiten over de Franse Bulldog

Lees hier of een Franse Bulldog wat voor jou is

Lees hier de geschiedenis van de Franse Bulldog

3 gedachten over “9 Weetjes over de Franse Bulldog”

  1. Goede site ik heb net een Franse Bulldog (gestroomd)

    Ze heet Sammie!🐶en bijna één jaar!op 26Juni echt over een paar dagen! En superleuke weetjes en plaatjes!
    😊👍👍

    Beantwoorden

Plaats een reactie