Welk fruit kunnen Franse bulldogs eten?

Wil je weten of je Franse Bulldog fruit kan eten?  En zo ja, welk fruit? Het is van cruciaal belang het juiste fruit voor je Franse Bulldog te kiezen, aangezien sommige soorten fruit tot gezondheidsproblemen zullen leiden. Sommige soorten fruit kunnen zelfs giftig genoeg zijn om je hond te doden.

Inhoudsopgave

Kunnen Franse bulldogs fruit eten? 

Het korte antwoord is, is dat Franse Bulldogs het meeste fruit zonder problemen kunnen eten. Pas op dat je de zaden, eventuele kernen en een deel van de schil verwijdert voordat je het als tussendoortje en met mate voedt. Je mag Franse Bulldogs echter nooit druiven of rozijnen voeren, omdat deze giftig zijn voor honden en tot leverfalen kunnen leiden. Nu ik deze uitzondering heb genoemd, geef ik je in dit artikel de meest voorkomende soorten fruit die Frenchies kunnen eten. Bij elk zal ik de voordelen en negatieve gevolgen uitleggen die kunnen optreden als het door je Frenchie wordt geconsumeerd.

Tip: download een overzichtelijke lijst met fruit dat je Franse Bulldog kan eten, plus degenen die gevaarlijk zijn en moeten worden vermeden. Je kunt deze afdrukken en in je keuken bewaren. Het schema staat verderop in de pagina.

Kunnen Franse Bulldogs appels eten?

Frenchies kunnen appel eten zolang de kern en de zaden van deze vrucht worden verwijderd. De zaden bevatten giftige hoeveelheden cyanide voor honden als ze in grote hoeveelheden worden gegeten. Appels kunnen een fantastische traktatie zijn voor je Franse Bulldog. Appels bevatten antioxidanten en zitten boordevol vitamine A en C, wat helpt bij het bevorderen van gezonde botten, gewrichten en weefsels. Dit is vooral goed voor Frenchies, die vatbaar zijn voor het ontwikkelen van gewrichtsproblemen en artritis naarmate ze ouder worden. Appels bevatten ook iets dat pectine wordt genoemd. Pectine is een soort oplosbare vezel die helpt bij het bestrijden van overmatige bloedsuikerspiegel, diabetes en het helpt bij het oplossen van cholesterol. Het helpt ook om diarree op afstand te houden.

Leestip: Klik hier om meer informatie te lezen over appels en hoe je deze kunt bereiden voor je Frenchie.

Appels zijn een vrucht met veel vezels en weinig vet, waardoor ze een goed alternatief zijn voor de Frenchie op dieet! Bovendien kunnen ze een goede traktatie zijn voor oudere honden die hun vlees- en eiwitinname moeten beperken. Omdat appels weinig proteïne en vet bevatten, kunnen ze een gezonde en smakelijke optie zijn voor de ouder wordende Frenchie.

Kunnen Franse Bulldogs abrikozen eten?

Frenchies kunnen abrikozen eten, maar ik raad het niet aan. De zaden kunnen gevaarlijk zijn, omdat ze giftig kunnen zijn voor honden. Voer abrikozen met de nodige voorzichtigheid, want de zaden kunnen ook vast komen te zitten in de darmen van je hond, waardoor een verstopping ontstaat die (in het ergste geval) fataal kan zijn. Abrikozen zitten echter vol met vezels, ijzer, kalium en bètacaroteen, die beide goed zijn voor de spijsvertering. Als je je Frenchie echt wat abrikoos wilt geven, geef hem dan altijd in plakjes en blokjes zonder pitten.

Kunnen Franse Bulldogs avocado eten?

Frenchies mogen geen avocado eten, omdat het een zeer gevaarlijke vrucht voor hen is. Het bevat persin, een chemisch gif dat bij honden braken en diarree kan veroorzaken. De persin zit in de schil van avocado’s, dus hoewel het vruchtvlees van een avocado in kleine hoeveelheden veilig is, raad ik het gewoon niet allemaal aan vanwege de risico’s. Avocado’s bevatten ook grote pitten, dus laat deze vrucht niet achter in de buurt van je nieuwsgierige en hebzuchtige Frenchie.

Kunnen Franse Bulldogs bananen eten?

Frenchies kunnen bananen eten. Deze vrucht zit vol vezels, maar zit ook vol met calorieën en suiker, dus geef het spaarzaam aan je hond. Bananen kunnen ook leiden tot constipatie, maar als ze diarree hebben, kan dit helpen om er vanaf te komen.

Leestip: Ontdek meer over hoe bananen een geweldige aanvulling kunnen zijn op het dieet van je Frenchie met enkele ideeën en recepten voor hondenbananen. (nog te publiceren)

Bananen zijn rijk aan kalium en kunnen de gezondheid van hart en nieren bevorderen. Bananen zouden echter af en toe een tussendoortje moeten zijn. Zorg er ook voor dat je de schil verwijdert voordat je hem geeft.

Kunnen Franse bulldogs bramen eten?

Frenchies kunnen bramen eten. Ze bevatten veel antioxidanten die helpen bij het bestrijden van de vrije radicalen in hun lichaam en bevatten ook veel vitamines en vezels. Bramen zijn een vrucht met weinig suiker en calorieën, waardoor ze gezonde traktaties zijn en ideaal voor gewichtsbeheersing. Net als bij de andere bessen op deze lijst, is het het beste om alles te vermijden dat suiker aan deze opties toevoegt, zoals bramensap, taarten, yoghurt en sauzen.

Kunnen Franse Bulldogs bosbessen eten?

Frenchies kunnen bosbessen eten. Bosbessen bevatten veel antioxidanten en zijn rijk aan fytonutriënten. Frenchies zijn er dol op en we hebben ze gebruikt als traktatie met onze eigen hond in plaats van een hondensnoepje. Het is een van onze favoriete fruitsoorten die een Franse Bulldog kan eten, en net als voor mensen, kun je bosbessen zien als een superfood om het dieet aan te vullen. Er zijn zelfs aanwijzingen dat ze kunnen helpen kanker te voorkomen en celschade te herstellen.

Kunnen Franse Bulldogs meloen eten?

Frenchies kunnen meloen eten, maar vanwege het hoge suikergehalte moet het zeer spaarzaam worden gegeven. Frenchies kunnen vatbaar zijn voor diabetes, dus je kunt deze vrucht vermijden als je huisdier gewichtsproblemen heeft. Frenchies houden van meloen, omdat het een erg zoete smaak heeft en er veel verfrissend water in zit, wat goed is om uitdroging te voorkomen. Deze voedselkeuze wordt ook geleverd met veel vitamine C, B en A, evenals antioxidanten, waardoor het een goede vrucht is voor de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem. Net als bij de andere genoemde vruchten, haal de zaadjes eruit, verwijder de meloenhuid en snijd deze in kleinere vlezige stukjes voordat je ze serveert. Meloen mag alleen als een traktatie worden beschouwd en mag geen vast onderdeel zijn van het dieet van je hond. Leestip: als je creatieve en smakelijke ideeën wilt over hoe je meloen aan je Frenchie kunt voeren, lees dan dit artikel (nog te publiceren).

Kunnen Franse Bulldogs kersen eten?

Frenchies kunnen kersen eten, maar zolang je je maar aan het vlees houdt en de kersenpitten volledig verwijdert. De pitten kunnen gifstoffen bevatten die giftig kunnen zijn voor honden als ze in grote hoeveelheden worden gegeten. Kersen bevatten de A- en C-vitamines, plus antioxidanten en vezels die dierenartsen aanbevelen als onderdeel van het dieet van je hond. Persoonlijk ben ik erg voorzichtig wanneer ik ​​kers in huis heb, omdat de pitten gevaarlijk kunnen zijn vanwege de toxiciteit en het risico op verstikking.  Als je een kom met kersen in huis hebt, zet ik ze buiten bereik.

Kunnen Franse Bulldogs kokosnoot eten?

Frenchies kunnen kokos eten, maar alleen als het op de juiste manier is bereid en met strikte mate wordt gegeven. Dat betekent dat de schil volledig wordt verwijderd. Hoewel je misschien denkt dat kokosnoot een goede optie is om op te kauwen voor een gezond gebit, kan het in stukjes breken en interne blokkades veroorzaken.Kokosnoot bevat geen elementen die giftig zijn voor honden, maar bevat wel kleine hoeveelheden triglyceriden met middellange ketens. Deze kunnen bij sommige honden tot gastro-intestinale problemen leiden, dus zorg ervoor dat je je dierenarts raadpleegt voordat je dit aan ze geeft.

En hoe zit het met kokosolie en kokosmelk?

Er wordt gezegd dat kokosolie en kokosmelk gunstig zijn voor honden. Er is ook onderzoek waarin staat dat het kan helpen bij de spijsvertering en de gezondheid van de vacht. 

Kunnen Franse bulldogs veenbessen eten?

Frenchies kunnen veenbessen eten, zowel gedroogd als in hun normale vorm. Het mag alleen als traktatie aan hen worden gegeven. Een ding om op te letten zijn mixen van gedroogd fruit. Cranberries worden vaak vermengd met rozijnen die extreem giftig zijn voor honden, dus wees voorzichtig als je ze gedroogd fruit laat eten.

Kunnen Franse Bulldogs dadels eten?

Frenchies kunnen dadels eten, maar zorg ervoor dat ze spaarzaam worden gevoerd, zonder pit, en niet wanneer de dadels zijn omhuld met suiker of siroop. Dadels hebben een zeer hoog suikergehalte. Er zit maar liefst 16 gram suiker in slechts één dadel, dus hoewel je Frenchie er dol op zal zijn, is het niet aan te raden. Te veel dadels kunnen ook maagklachten veroorzaken vanwege het hoge vezelgehalte.

Kunnen Franse Bulldogs vijgen eten?

Frenchies kunnen vijgen eten, maar in zeer kleine hoeveelheden. Ik zou niet meer dan een paar vijgen per week aanbevelen en langzaam testen op tekenen van maagklachten. In zeer zeldzame gevallen kunnen vijgen diarree, braken en de kans op huiduitslag, zweren of tong- en mondontsteking veroorzaken. Alleen al om die redenen zou ik mijn eigen Franse Bulldog Buddha geen vijgen laten eten.

Kunnen Franse bulldogs guavefruit eten?

Frenchies kunnen guavefruit eten, omdat niet bekend is dat het een negatief effect op hen heeft. Appelguave, de meest voorkomende variant van guave, komt uit de mirtenfamilie. Deze vruchten hebben geen toxiciteit, maar zoals bij elk fruit, kan het tot problemen leiden als het teveel wordt gevoerd.

Kunnen Franse Bulldogs kruisbessen eten?

Frenchies mogen geen kruisbessen eten. Deze vrucht kan giftig zijn voor je harige vriend, dus het is het beste om kruisbessen helemaal te vermijden. Je zult andere websites zien die zeggen dat het oké is, maar ik heb gelezen dat kruisbessenstruiken honden kunnen vergiftigen.  Op basis daarvan staat het op mijn lijst met fruit om te vermijden.

Kunnen Franse bulldogs druiven eten?

Frenchies mogen nooit druiven eten, omdat ze giftige stoffen bevatten die kunnen leiden tot permanente nierbeschadiging en in het ergste geval fataal kunnen zijn. Van al het fruit dat een Franse Bulldog op deze lijst kan eten, is dit het fruit dat je hem NOOIT mag voeren.

Kunnen Franse bulldogs honingmeloen eten?

Frenchies kunnen met mate honingmeloen eten. Vanwege het hoge suikergehalte is het beter om het niet teveel te voeren, vooral niet aan honden met obesitas of diabetes. Als je je Franse Bulldog honingmeloen geeft, verwijder dan eerst de schil en eventuele zaadjes. De honingmeloen bevat wel veel vezels.

Kunnen Franse buldoggen jackfruit/nangka eten?

Frenchies zouden niet echt jackfruit moeten eten. Het vlezige deel van de jackfruit aan je hond worden gevoerd, maar ik raad je aan om met je dierenarts te praten voordat je dit aan je hond geeft.

Kunnen Franse bulldogs kiwi’s eten?

Frenchies kunnen kiwi’s eten, maar het is veel meer gedoe dan het eigenlijk waard is. Het kan maagklachten veroorzaken en je zult de schil en zaden volledig moeten verwijderen vanwege het verstikkingsgevaar en de giftige aard. Als je vastbesloten bent om je Frenchie-kiwi te voeren, geef ze dan alleen het vruchtvlees zonder zaden. En zorg ervoor dat het slechts een incidentele traktatie is.

Kunnen Franse buldoggen Kumquat-fruit eten?

Frenchies mogen geen kumquats eten. Kumquat-fruit komt uit de fortunella-groep en hoewel het niet giftig is voor honden, bevat het veel magnesium dat laxerend kan werken als het in grote hoeveelheden wordt gegeten. Er staan ​​tal van andere soorten fruit op deze lijst die Franse Bulldoggen kunnen eten, dus omwille van de gevoeligheden zou ik kumquat van de veilige lijst met geschikt voedsel laten.

Kunnen Franse Bulldogs citroenen of limoenen eten?

Frenchies mogen geen limoen of citroen krijgen. Dit zijn citrusvruchten met een extreem zure smaak die honden absoluut zullen haten. Er zijn ook psoraleenverbindingen en aromatische oliën in citroenen en limoenen die hun maag van streek zullen maken. Limoenen zijn geen optie voor een Frenchie. Limoenen zijn giftig voor honden en zelfs alleen contact met de bladeren, schil of limoenfruit zelf kan ervoor zorgen dat je hond ziek wordt.

Kunnen Franse Bulldogs lychees eten?

Frenchies kunnen lychees eten, maar zolang ze rijp zijn. Lychees kunnen giftig zijn voor mensen als ze niet gerijpt zijn, en het is dezelfde situatie voor onze trouwe viervoeters. Zorg ervoor dat de lychees goed rijp zijn. Zou ik aanraden om lychees aan een Franse Bulldog te voeren? Nee, het lijkt een hoop gedoe, vooral omdat je de zaden moet verwijderen en schillen voordat je gaat voeren.

Kunnen Franse Bulldogs mango’s eten?

Frenchies kunnen mango eten zolang het is ontpit, in plakjes gesneden en van de huid ontdaan. Mango’s kunnen in kleine porties aan je Frenchie worden gevoerd. Door de mango te villen, wordt het voor je Frenchie gemakkelijker om te verteren en vermindert het risico op maagklachten. Mango’s bevatten veel vezels, magnesium, kalium en vitamine A, C, E en B6, waardoor het weer een gezonde snack voor je Frenchie is.

Kunnen Franse Bulldogs nectarines eten?

Frenchies kunnen nectarines eten. Net als sinaasappels en mandarijnen, heeft deze vrucht een zeer hoog suikergehalte, dus moet je hem als een traktatie beschouwen. Ik heb meer geschreven over hoe je sinaasappels aan Frenchies voedt in een aparte artikel. Nectarines bevatten ook veel vezels en kunnen maagklachten en diarree veroorzaken, dus het is het beste om deze smakelijke traktatie in een zeer kleine portie te testen voordat je je hond meer laat eten. Zorg er ook voor dat je de nectarine-putten verwijdert, omdat ze niet alleen verstikking veroorzaken en een interne blokkering kunnen veroorzaken, maar ook sporen van cyanide bevatten.

Kunnen Franse buldoggen olijven eten?

Frenchies kunnen olijven eten, maar met mate, en absoluut nooit met de olijvenpitten of -pitten erin. Een of twee olijven op een onregelmatige basis zullen geen kwaad veroorzaken, aangezien er geen giftige elementen in zwarte of groene olijven zitten. Het zijn echter de pitten die voor problemen zullen zorgen. Als je olijven hebt waar de pitten nog in zitten, plaats ze dan buiten het bereik van je Franse Bulldog. De pitten in groene en zwarte olijven kunnen bij honden verstikking of darmblokkades veroorzaken.

Kunnen Franse Bulldogs sinaasappels eten?

Frenchies kunnen sinaasappels eten. Verwijder gewoon eerst de schil, het merg en de zaden, omdat ze het spijsverteringsstelsel kunnen irriteren. Sinaasappels bevatten veel vitamine C, wat geweldig is voor honden en kan helpen om eventuele gifstoffen uit hun lichaam te verwijderen. Sinaasappels bevatten echter zeer veel natuurlijke suikers, dus overmatig eten kan tot zwaarlijvigheid leiden. Frenchies zijn vatbaar voor obesitas, dus sinaasappels moeten als een incidentele traktatie worden beschouwd.

Kunnen Franse bulldogs papaja’s eten?

Frenchies kunnen papaja eten en ze kunnen een zeer gezonde hondentraktatie zijn. Net als bij ander fruit op deze lijst, moet je ervoor zorgen dat je de papajazaden verwijdert, omdat deze sporen van cyanide bevatten of kunnen leiden tot darmblokkades. Je moet ook de schil verwijderen voordat je het serveert. Als vrucht zijn papaja’s zoet, lekker en vol voedingsstoffen, ze bevatten vitamine C, papaïne en antioxidanten, waardoor het vlezige deel geweldig is voor het spijsverteringskanaal.

Kunnen Franse bulldogs passievrucht eten?

Frenchies mogen geen passievrucht eten. Net als ander fruit op deze lijst, bevatten passievruchtzaden sporenelementen van cyanide die dodelijk kunnen zijn voor honden als ze in grote hoeveelheden worden gegeten. Het probleem met passievrucht is dat hoewel het vlees veilig is voor honden om te eten, het bijna onmogelijk is om alle zaden te verwijderen. Ik raad je hond af om enige vorm van passievrucht te eten, inclusief yoghurt, sorbet, ijs of de passievruchtschil. Zelfs met passievruchtensappen zijn de zaden erin gemengd, dus dat is ook aan te raden om te vermijden.

Kunnen Franse Bulldogs perziken eten?

Frenchies kunnen perziken eten, maar verwijder de pitten. Honden houden meestal van de smaak van perziken. Ze hebben antioxidanten en helpen met omega 3 en 6 vetten. Zolang de perzik is ontpit en in plakjes is gesneden, is dit een fantastische optie voor je Frenchie. De perzikvrucht bevat vitamine A en C, en is ook een uitstekende bron van vezels, perziken bevorderen gezonde ogen, huid en immuunsysteem. Vitaminen zijn ook erg goed voor het spijsverteringskanaal. Het is echter belangrijk om weg te blijven van perziken in blik, omdat deze veel suiker bevatten en maagklachten kunnen veroorzaken. Zorg er ook voor dat je de zaadjes wast en verwijdert voordat je ze aan je geliefde Frenchie geeft.

Kunnen Franse Bulldogs peren eten?

Frenchies kunnen peren eten. Deze vrucht is rijk aan vitamine C en A, die honden helpen gezond te houden. Ze hebben ook gezonde mineralen, koper en vezels, wat goed is voor de spijsvertering. Er zit ook vitamine K in peren. Dit kan de kans op bloedstolling helpen verkleinen en bij mensen wordt gezegd dat het het risico op een beroerte met wel 50% vermindert. Peren zijn goed voor gezonde bloedcellen. Was nogmaals het fruit en verwijder alle zaadjes, want er zullen sporen van cyanide in de pitten zitten als ze in grote hoeveelheden worden gegeten.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Kunnen Franse bulldogs ananas eten?

Frenchies kunnen ananasfruit eten, maar verwijder eerst de harde schil, de schil en eventuele zaden. Ananas bevat veel vitamines en mineralen. Ze zijn ook vochtrijk, wat ze zo erg verfrissend maakt. Ze bevatten bromelaïne, een enzym dat helpt bij de spijsvertering van honden bij het afbreken van eiwitten. Ananas bevat echter een zeer hoog gehalte aan natuurlijke suikers, dus terwijl je Frenchie je om meer zal smeken, voer het hem dan met mate toe. Het moet worden gezien als een traktatie, en niets meer.

Kunnen Franse Bulldogs pruimen eten?

Frenchies kunnen pruimen eten zolang je de pitten weggooit en ze alleen het vruchtvlees van de vrucht geeft. Ik raad pruimen echter helemaal niet aan in het dieet van een Frenchie, omdat ze niet alleen laxerend zijn, maar als de pit wordt gegeten, kan deze vast komen te zitten in hun spijsverteringsstelsel. De zaden en stenen bevatten ook cyanidegehaltes, dus als je Frenchie zijn hoofd in een kom met pruimen steekt zonder dat je het weet, zullen er gevolgen zijn. Vermijd pruimen in het dieet van je hond. Overmatig of zelfs matig eten van pruimen kan darmproblemen, spijsverteringsblokkades en de mogelijkheid van vergiftiging veroorzaken als de pitten worden ingeslikt.

Kunnen Franse bulldogs granaatappel eten?

Frenchies kunnen granaatappels eten, maar dierenartsen raden aan om ze deze vrucht niet te laten eten. Dit komt omdat de zaden kunnen leiden tot buikpijn, braken en diarree, aangezien je hond het moeilijk zal vinden om de tannines, anthocyanen en ellaginezuren in granaatappel af te breken. Je zult echter af en toe hondensnoepjes zien die granaatappel bevatten. Deze zijn veilig voor je Franse Bulldog om te eten, omdat de fabrikanten de tannines hebben verwijderd. Dat betekent dat je Frenchie de gezondheidsvoordelen kan krijgen zonder het potentiële risico van braken van de zaden.

Kunnen Franse Bulldogs rozijnen eten?

Franse Bulldoggen mogen geen rozijnen eten. Net als druiven zijn rozijnen erg giftig voor honden, en slechts een handvol kan leiden tot nierfalen. Wetenschappers weten nog niet waarom rozijnen en druiven dit dodelijke gif bevatten, maar vermijd het gewoon. Als je Frenchie per ongeluk rozijnen eet, neem dan direct contact op met je dierenarts.

Kunnen Franse Bulldogs frambozen eten?

Frenchies kunnen frambozen eten, omdat ze, net als de meeste bessen, volkomen veilig zijn voor een hond om te eten. Frambozen zitten boordevol vitamine B, koper, foliumzuur en magnesium. Als je Frenchie zwaar begint te worden, bevatten frambozen ook vezels die kunnen helpen bij het verminderen van het gewicht. Waarom? Het is omdat vezels honden helpen zich voller te voelen dan ze in werkelijkheid zijn, ondanks dat je ze een kleinere portie geeft. Je vraagt ​​zich misschien ook af of je je Franse Bulldog frambozenjam, gelei of yoghurt kunt voeren. Ze bevatten allemaal veel suiker, meer dan het fruit als ze alleen worden gevoerd, dus ik zou deze smakelijke traktatie vermijden, ondanks hoeveel je hond smeekt om meer.

Kunnen Franse Bulldogs aardbeien eten?

Frenchies kunnen aardbeien eten. Deze vrucht is zoet, vezelrijk en caloriearm. Aardbeien zijn een andere smakelijke fruittraktatie voor je Franse Bulldog. Je kunt hierover meer lezen in mijn artikel voor Frenchies en aardbeien. Ze bevatten veel vezels en vitamine C, en sommige deskundigen beweren dat verse aardbeien (met mate gegeven, zoals bij alle lekkernijen) het verouderingsproces kunnen vertragen en het immuunsysteem kunnen versterken. De antioxidanten in aardbeien kunnen ook helpen om de vacht en huid van je hond gezond te houden en gifstoffen te verwijderen. Ze zijn ook goed voor hun botten en spijsverteringskanaal. Ze zijn ook een andere goede fruitoptie voor de Frenchie met overgewicht die een beetje moet afvallen. Aardbeien kunnen vers, ingevroren of gepureerd aan je Frenchie worden gevoerd. Het is echter belangrijk om aardbeienopties met toegevoegde suiker te vermijden, zoals aardbeien uit blik of aardbeien op siroop.

Kunnen Franse bulldogs mandarijnen eten?

Frenchies kunnen mandarijnen eten, maar net als de sinaasappels en clementines waar ik eerder over sprak, bevatten ze een zeer hoog natuurlijk suikerniveau. Dit kan leiden tot gastro-intestinale problemen als je hond ze in grote hoeveelheden eet, evenals tot gewichtstoename en mogelijk diabetes. Het citroenzuur in mandarijnen is echter geen probleem, dus als je besluit om je Franse Bulldog mandarijnen te laten eten, gebruik het dan alleen als een tussendoortje in hun dieet.

Kunnen Franse Bulldogs tomaat eten?

Frenchies mogen geen tomaten eten. Tomatenplanten, stengels en bladeren (de groene delen in feite) bevatten een stof genaamd solanine en kunnen gevaarlijk zijn voor honden als ze het in grote hoeveelheden eten. Naarmate tomaten rijpen, metaboliseert de solanine, wat betekent dat de toxiciteit wordt verwijderd. Dus in kleine hoeveelheden kan het prima zijn als je Frenchie per ongeluk tomaat heeft gegeten, maar persoonlijk zou ik het risico niet nemen. Ik heb dit onderzocht en je kunt hier meer lezen over de risico’s van tomaat. En voordat je je afvraagt: tomaten zijn toch wel een groente, geen vrucht, dit is wat ik online vind:

“Tomaten zijn een vrucht, maar worden door voedingsdeskundigen ook als groente beschouwd. Botanisch gezien is een vrucht een gerijpte bloem-eierstok en bevat ze zaden. ” 

Kunnen Franse bulldogs watermeloen eten?

Frenchies kunnen watermeloen eten. Watermeloen is een bijzonder goede optie voor Franse Bulldogs in de zomer, omdat ze meer last hebben van de hitte dan sommige andere rassen.Omdat watermeloenen meestal uit water bestaan, kan de zoetheid van deze vrucht een uitstekende stimulans zijn om je Frenchie gehydrateerd te houden. Bovendien zitten watermeloenen boordevol vitamine A, C, B6 en kalium, wat helpt voor een gezonde spiergroei en zenuwfunctie. Watermeloenen bevatten ook antioxidanten, die helpen bij het verwijderen van gifstoffen in de darmen.

Leestip: Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over Franse bulldogs watermeloen geven. Het bevat meer informatie plus ideeën over hoe je dit het beste kunt geven. (nog te publiceren)

Als je besluit om het watermeloenfruit aan je Frenchie te voeren, zorg er dan voor dat je de zaden, pitten en schil verwijdert. De pitten kunnen in hun maag terechtkomen, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen en mogelijk gevaar.

Kunnen Franse buldoggen courgette eten?

Frenchies kunnen courgette eten en ze zijn een geweldig alternatief voor calorierijk fruit dat in dit artikel wordt vermeld voor wat voor fruit Franse Bulldogs kunnen eten. Hoewel soortgelijke voedingsmiddelen zoals uien en knoflook nooit aan een hond mogen worden gegeven, is courgette volkomen veilig voor hen om te eten en is het een van de beste voedingssupplementen die je ze kunt geven. Net als bij tomaten, denk je waarschijnlijk waarom ik courgette heb toegevoegd als het duidelijk een groente is. Toch is de realiteit dat dit een fruit is. “Botanisch gezien zijn courgettes vruchten, een soort botanische bes genaamd” pepo “, de gezwollen eierstok van de courgettebloem.”

Waarom bepaalde soorten fruit gezond kunnen zijn voor je Franse Bulldog

Mensen krijgen vitamines, vezels en antioxidanten binnen door fruit te eten. Normaal gesproken ontbreekt het in droog hondenvoer aan antioxidanten. Antioxidanten zijn effectief bij het afweren van kanker, hartproblemen en andere ziekten. Franse bulldogs kunnen ook veel andere voordelen behalen door het eten van fruit. Het is belangrijk op te merken dat ze ook veel gezondheidsproblemen kunnen krijgen door het eten van bepaald fruit en ik heb aangegeven wat die zijn in de bovenstaande lijst.

Goed om te onthouden

Vraag meer informatie bij je dierenarts voordat je menselijk voedsel geeft, inclusief fruit, en houd er rekening mee dat je Frenchie niet allergisch is voor fruit, zodat je geen problemen zult hebben. Elke soort fruit moet worden gewassen en zorg ervoor dat alle zaden zijn verwijderd, aangezien ze allebei giftig zijn. Geef honden niet te veel fruit. Ze moeten ook worden gewassen en in kleine stukjes worden gesneden. Gebruik ook geen fruit om gewone maaltijden te vervangen.  Geef ze gewoon af en toe aan je Frenchie. Fruit werkt geweldig als traktaties die hondenkoekjes kunnen vervangen voor training. Fruit kan worden ingevroren en in een hondenspeelgoed worden gestopt om je hond bezig te houden.

Is je hond een slechte eter? Probeer fruit aan hun voedsel toe te voegen om ze gezonder te laten eten. Fruit kan aan pups worden gegeven om ze te laten wennen aan het eten van fruit voor de rest van hun leven. Geef honden ook nooit rozijnen of druiven, deze zijn namelijk erg giftig voor honden. Voordat je een Frenchie-vrucht voedt, is het van vitaal belang om te voorkomen dat ze fruit en ander voedsel binnenkrijgen dat tot gezondheidsproblemen zal leiden.

Moet je je Franse Bulldog fruit voeren? Net als mensen zijn honden wat ze eten. Je kunt je hond beschermen tegen veel leed en voorkomen dat je dierenartsrekeningen oploopt door het dieet van je Franse Bulldog te verbeteren.

Hier zijn enkele redenen om je Franse Bulldog wat fruit te geven:

1. De kwaliteit van bewerkte en commerciële voedingsmiddelen is niet altijd duidelijk

Hondenvoer mag legaal vlees bevatten van stervende, dode en gehandicapte dieren. Ook restanten van molenvloeren, roadkill en maïs die is verontreinigd met hoge niveaus van pesticiden, zijn ook in kleine hoeveelheden toegestaan. Hoe goedkoper het hondenvoer, hoe goedkoper de ingrediënten.Investeren in goed hondenvoer is daarom altijd een aanrader. Fruit is meestal vrij van pesticiden en kan veel gezonder zijn dan typisch hondenvoer, maar zorg ervoor dat je je Franse Bulldog niet te veel fruit geeft.

2. Elke dag hetzelfde voedsel zal de voeding beperken

Stel je voor dat je elke dag alleen maar ranzig vet, maïs en kippenboutjes eet. Voedingsdeskundigen adviseren mensen om een ​​breed scala aan voedingsmiddelen te eten voor verbeterde voeding en een verbeterd immuunsysteem. Franse Bulldoggen hebben ook afwisseling nodig, dus probeer ze wat fruit te geven.

3. Compleet en evenwichtig is het niet hetzelfde als de beste

Compleet en uitgebalanceerd hondenvoer betekent dat een voer voor de gemiddelde hond minimale voedingsbehoeften heeft. Koop geen marketingtrucs en weet dat tekorten aan enzymen en voedingsstoffen in de loop van de tijd onvermijdelijk zijn. Zelfs enkele van de beste commerciële hondenvoeding bevat enkel maar wat van de vitamines die in fruit worden aangetroffen.

Download de lijst met fruit dat veilig of gevaarlijk is om te eten

Ik hoop dat de bovenstaande informatie nuttig voor je is. Wat ik heb gedaan, is het maken schema om af te drukken op basis van de onderstaande tabel, die je kunt uitprinten en in je keuken kunt bewaren.

FruitsoortVeilig om gevenAanvullingen
AppelsJaVerwijder de zaden en het klokhuis.
Abrikozen Ja (maar niet aanbevolen)Verwijder de zaden.
Avocado’s Nee Bevat grote pitten en persin.
Bananen Ja Schil verwijderen.
BramenJa
BosbessenJa
Meloen Ja Verwijder zaden en korst.
Kersen Ja (maar niet aanbevolen) Pitten verwijderen.
Kokosnoten Ja (maar niet aanbevolen) Verwijder de schil.
Cranberries Ja Zorg ervoor dat er geen rozijnen in worden gemengd.
DadelsJa (maar niet aanbevolen) Pit verwijderen
Vijgen Ja (maar niet aanbevolen)
GuavaJa
KruisbessenNee
Druiven Nee Zeer giftig voor honden.
Honingmeloen Ja Zaden en schil verwijderen.
Jackfruit Ja (maar niet aanbevolen)
Kiwi’s Ja (maar niet aanbevolen) Verwijder de zaadjes en de schil.
KumquatJa
CitroenenNee
LimoenNee
Lychees Ja (maar niet aanbevolen) Ongerijpte lychee kan giftig zijn.
Mango’s Ja Verwijder de zaadjes en de schil.
Nectarines Ja (maar niet aanbevolen) Verwijder pitten.
OlijvenJa (maar niet aanbevolen) Pitten verwijderen.
Sinaasappels Ja Verwijder schil en zaden.
Papaja’s Ja (maar niet aanbevolen) Verwijder zaadjes.
PassievruchtNee
Perziken Ja (maar niet aanbevolen) Verwijder pitten.
Peren Ja Zaden verwijderen.
Ananas Ja (maar niet aanbevolen) Verwijder de schil en de zaden.
Pruimen Ja (maar niet aanbevolen) Verwijder de pitten.
Granaatappel Ja (maar niet aan te raden)
Rozijnen Nee Zeer giftig voor honden.
FrambozenJa
AardbeienJa
MandarijnenJaZaden verwijderen
TomatenNeeBevat solanine
WatermeloenenJaVerwijder schil en zaden
CourgetteJa

DISCLAIMER: Ik ben geen dierenarts en heb geen veterinaire opleiding gehad. Deze gids is ontwikkeld door mijn eigen onlineonderzoek te doen. Je moet altijd je dierenarts raadplegen voordat je je hond enige vorm van menselijk consumeerbaar voedsel geeft.

Samenvatting

Als je weet welk fruit een Franse Bulldog kan eten, onderscheidt je je van onverantwoordelijke hondenbezitters. Over het algemeen zijn fruit geweldig voor Frenchies, omdat ze veel verschillende vitamines, antioxidanten en mineralen bevatten. Zorg ervoor dat je wat onderzoek doet naar de vrucht, of wat voor soort voedsel dan ook, voordat je een Franse Bulldog voert. Het conditioneren van een puppy om van fruit te houden, is een geweldig idee als je hem gezond wilt houden. Voer geen druiven, rozijnen of fruit met zaden of een schil. Praat bij twijfel met de dierenarts van je hond.

Leestip: Als je dit artikel leuk vond, zul je mijn artikel over veilige Frenchie-groenten ook leuk vinden.

Fruit zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten en is goed voor ons. Sommige soorten fruit zijn inderdaad superfoods en helpen kanker te bestrijden. Maar zijn alle vruchten goed voor Franse Bulldoggen? Het antwoord is nee. 

Hoewel er veel fruit is dat veilig is voor honden om te eten, zijn sommige soorten fruit giftig en sommige brengen ongewenste risico’s met zich mee. Honden kunnen bijvoorbeeld geen avocado’s en druiven eten, terwijl de pitten in kersen en pruimen ook voor hen een probleem kunnen vormen. De vruchten die honden kunnen eten, helpen hun immuunsysteem te versterken, de huid te verbeteren, ontstekingen te verminderen en de spijsvertering te bevorderen. Met dit in gedachten is het voor het welzijn van je hond essentieel om te weten welke vruchten veilig zijn en welke gevaarlijk.

Leestip: Ik heb ook een artikel geschreven met meer dan 30 verschillende gezondheidsproblemen van de Franse Bulldog. Lees dat als je wilt weten op welke waarschuwingssignalen je moet letten.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie