Welke groenten kunnen Franse bulldogs eten?

Het is belangrijk om te weten dat honden niet echt groenten hoeven te eten als ze een compleet en uitgebalanceerd dieet krijgen van hun dagelijkse hondenvoer. Frenchies houden er echter van om alles (wat los en vast zit) te eten, dus het is niet ongebruikelijk dat wij hondeneigenaren ons huisdier af en toe groente laten eten.

Kunnen Franse bulldogs groenten eten? 

Franse Bulldogs kunnen bepaalde groenten eten, maar slechts als een klein onderdeel van hun dieet. Dierenartsen raden aan om groenten in het dieet van een Frenchie alleen te voeren als caloriearm tussendoortje dat niet meer dan 10% van hun dagelijkse voedsel uitmaakt. Sommige groenten zijn echter giftig voor Frenchies. Groenten kunnen goed zijn voor Franse Bulldogs, maar mogen alleen als tussendoortje of snack worden gevoerd. Sommige groenten kunnen zelfs veel gezonder zijn dan de meeste snacks die je in je dierenwinkel te koop ziet. Omdat groenten weinig calorieën bevatten, kunnen groenten je helpen om het gewicht van je Frenchie op peil te houden. Maar geef ze niet ‘alleen maar’ groenten en beperk de hoeveelheid groenten in feite tot maximaal 10% van hun dagelijkse calorie-inname. Zoals met alles wat je je Frenchie voert, moet je echter controleren op diarree en verstikking. Als je hond een voorgeschiedenis van allergieën heeft, zou ik al helemaal voorzichtig zijn. En vergeet vooral niet dat ik geen dierenarts ben, dus raadpleeg altijd een professional voordat je iets toevoegt aan het dieet van je Franse Bulldog. Alles hier is gebaseerd op mijn eigen online research naar wat dierenartsen zeggen.

Maar houden Franse Bulldogs van groenten?

Ik kan alleen uit persoonlijke ervaring praten met mijn eigen Frenchie, Buddha. Hij is een groot liefhebber van groenten en ik laat hem af en toe wat gestoomde worteltjes eten die over zijn van mijn eigen diner. Ik hoop dat je geniet van mijn onderzoek hieronder, waarin ik uitleg welke groenten goed zijn voor Franse Bulldoggen en welke je volledig moet vermijden. Sommige zijn giftig, onder andere uien, knoflook en sjalotten.

Groenten voor Franse Bulldogs

In deze lijst kun je zien wat de beste groenten voor Franse Bulldogs zijn. Sommige zijn goed, andere niet; dus lees alstjeblieft elke stuk volledig. Er zijn enkele van deze groenten die met een waarschuwing komen; hetzij met betrekking tot verstikking, allergische reacties of zelfs toxiciteit.

Artisjokken

Franse Bulldoggen kunnen artisjokken eten, maar alleen met mate en zonder enige aanvullende of schadelijke toevoegingen aan het recept. De harten, bladeren en stengels zijn prima in kleine porties, maar mogen niet in grote hoeveelheden deel uitmaken van hun normale dieet. Artisjokken bevatten veel voedingsstoffen die heel gezond kunnen zijn voor een Frenchie waaronder vitamine C, foliumzuur, magnesium en vezels. Sommige dierenartsen zeggen zelfs dat artisjokken kunnen helpen bij Frenchie-scheten en prikkelbare darmen. Als antioxidant kan artisjok helpen beschermen tegen kanker, hartproblemen en hun immuunsysteem versterken. Als je besluit om artisjok aan je Franse Bulldog te voeren, haal dan de buitenste bladeren eraf. Zorg ervoor dat hij rauw is en snijd hem in hele kleine stukjes om verstikking te voorkomen. Garneer of breng het niet op smaak met zout, paprika of knoflook.

Asperges

Franse Bulldoggen kunnen asperges veilig eten, omdat het niet giftig is voor honden. Aspergestelen kunnen echter erg taai zijn, dus snijdt deze in kleine stukjes en kook ze lichtjes voordat je ze aan je Frenchie voert. Rauwe asperges kunnen leiden tot diarree, winderigheid en braken, omdat het moeilijk verteerbaar is als het rauw is en niet in kleinere stukjes wordt gesneden. Zoals met alle andere groenten op deze lijst die Frenchies veilig kunnen eten, voeg geen andere ingrediënten toe aan de asperges. Boter is iets dat je helemaal moet vermijden. Maar let op, de asperge varen is giftig voor honden. Als je de asperges zelf kweekt, zorg er dan voor dat je eerst het giftige varengedeelte volledig verwijdert. Deze vind je niet in asperges die je in de winkel koopt. Het is ook het vermelden waard dat als je Franse Bulldog asperges eet, zijn urine raar kan ruiken. Het is precies hetzelfde met mensen, maar dit zou geen probleem moeten zijn, als je Frenchie zindelijk is en buiten plast.

Aubergine (aubergine)

De meeste Franse Bulldoggen kunnen aubergine en aubergine veilig eten, mits ze met mate worden gevoerd. Als je besluit om aubergine en aubergine aan je Frenchie te voeren, doe dat dan maar in kleine hoeveelheden als traktatie. Aubergine maakt deel uit van de nachtschadefamilie, een veelvoorkomende oorzaak van allergieën bij zowel mensen als honden. Je moet je Frenchie ook nauwlettend in de gaten houden in geval van een allergische reactie. Persoonlijk vermijd ik het voeren van aubergines aan mijn Frenchie helemaal, want zo is er geen enkel risico. Er zijn andere groenten voor een Franse Bulldog die je in plaats hiervan zou moeten proberen. Als je echter toch besluit om je Frenchie aubergine te laten eten, kan dit heel gezond voor hen zijn. Aubergine bevat fytonutriënten die helpen bij het bestrijden van ziekten zoals kanker, hartaandoeningen en neurologische problemen. Het zit ook boordevol vitamines zoals B6 en K, plus essentiële mineralen zoals kalium, foliumzuur en niacine. Het is dus een kwestie van uitproberen en goed naar je Franse Bulldog kijken.

Bonen

Franse Bulldoggen kunnen veel verschillende soorten bonen eten, maar er zijn er enkele die giftig kunnen zijn voor hun gezondheid. Groene bonen zijn de veiligste en gezondste omdat ze antioxidanten, ijzer, kalium, eiwitten, magnesium en vitamine A, C en K bevatten. De bonen die je niet aan je Frenchie moet geven, zijn gebakken bonen, bonen in blik, tuinbonen en rauwe rode bruine bonen. Vanwege het grote aantal verschillende bonensoorten heb ik een artikel geschreven over welke bonen Frenchies kunnen eten. Dit artikel gaat meer in detail over wat wel en niet veilig is.

Rode biet

Franse Bulldoggen kunnen veilig bieten en rode bieten eten, maar zoals met alle Frenchie-groenten in hun dieet, moet je rode biet met mate geven. Deze groente bevat veel gezonde elementen zoals vezels, foliumzuur, mangaan, kalium en vitamine C waarvan wordt gezegd dat ze goed zijn voor de vacht van een Frenchie. Bieten zijn niet giftig zijn goed voor Frenchies en honden in het algemeen. Rode biet wordt het best gekookt en gepureerd geserveerd of je kunt het zelfs over hun normale voedsel of brokjes versnipperen.

Broccoli

Franse Bulldoggen kunnen prima broccoli eten, of het nu rauw of gekookt is. Net als andere groenten die een Franse Bulldog kan eten, moet broccoli worden geserveerd zonder kruiden of boter. Deze groente is rijk aan vitamine C en vezels, plus een zeer laag vetgehalte, waardoor het een gezond tussendoortje is. Er zit echter wel wat risico aan, omdat broccoliroosjes isothiocyanaten bevatten. Het is bekend dat deze bij honden maagirritatie veroorzaken. Als je je Frenchie broccoli laat eten, zorg er dan voor dat het maximaal 10% van hun dagelijkse calorieën is. Alles meer dan 25% kan giftig voor hen zijn. Het kan ook verstikkingsgevaar opleveren als het rauw en in grote stukken is, dus serveer het heel klein en bij voorkeur eerst gekookt.

Spruitjes

Franse buldoggen kunnen spruitjes eten zolang ze met mate worden gevoerd. Het is echter bekend dat spruiten een van die groenten zijn die de meeste winderigheid produceren, dus het is niet iets dat ik mijn eigen scheetenlatende Frenchie zou laten eten! Spruiten zijn een gezonde traktatie die Frenchies kunnen eten en waar ze wat baat bij hebben. Ze bevatten vitamines en vezels plus antioxidanten die helpen bij het bestrijden van schade aan de cellen van je hond. Maar terug naar de scheten… Spruitjes helpen wel bij de stoelgang, dus je Frenchie zal mogelijk veel scheten laten na het eten ervan.  Dat is echter niet per se een slechte zaak, want als je de stank kunt verdragen, kan het de gezondheid van hun dikke darm echt ten goede komen. Brussel is ook rijk aan vitamine K die gezonde botten ondersteunt, plus mineralen zoals kalium en mangaan die helpen bij de opbouw van spiereiwitten.

Pompoen

Franse Bulldoggen kunnen flespompoen veilig eten, op voorwaarde dat je ze niet de zaden en de huid laat eten (deze kunnen blokkades in hun spijsverteringssysteem veroorzaken). Alle soorten squash pompoenen zijn oké voor Frenchies om te eten en er wordt zelfs gezegd dat ze hen helpen om over diarree heen te komen. Voer je Frenchie-flespompoen door hem in kleine stukjes te snijden, verwijder de schil, schil en zaden, stoom en pureer deze en combineer dit met hun normale dieet. De pompoen moet ook worden gekookt, want rauwe pompoen zal moeilijk te verteren zijn voor een Frenchie. Geef je Frenchie dus geen rauwe pompoen. De makkelijkste manier om pompoen aan een Franse Bulldog te voeren. De ingeblikte variëteit is gekookt, zacht gemaakt en bevat geen pompoenpitten, kruiden en suikers. Pompoen bevat weinig calorieën, veel vezels en kan zelfs helpen bij het afvallen als het wordt gebruikt om een ​​deel van hun dagelijkse brokjes te vervangen. Pompoenen bevatten gezonde elementen zoals vitamine A, vitamine C, vezels en kalium. Het bevat ook ijzer en bètacaroteen, die allemaal met mate gezond en goed zijn voor een hond. Deze elementen zouden helpen bij hun gezichtsvermogen, dikke darm, immuunsysteem, spierontwikkeling en meer.

Kool

Franse buldoggen kunnen kool eten, of het nu zwarte, Deense, groene, paarse, rode, savooiekool of Toscaanse kool is. Deze groente zou de spijsvertering van je hond bevorderen, goed zijn voor de huid en zelfs kanker helpen bestrijden. Geef je Frenchie echter geen grote hoeveelheden kool. Kool bevat een natuurlijk voorkomende stof genaamd thiocyanaat. Dierenartsen zeggen dat dit hun schildklier kan onderdrukken en kan leiden tot hypothyreoïdie. Door de kool goed te koken, kun je het thiocyanaat verwijderen. Stoom of kook het en snipper het dan in kleine stukjes om toe te voegen aan hun dagelijkse calorie-inname.

Bloemkool

Franse Bulldoggen kunnen bloemkool eten, maar ik zou aanraden om ze niet rauw te voeren. Deze groente is goed voor Franse Bulldoggen, zolang hij maar eerst is gestoomd, gekookt of geroosterd, omdat dit de gasachtige eigenschappen zal elimineren. Veel recepten, zoals bloemkoolkaas, bevatten echter ui en knoflook, die beide giftig zijn voor honden. Dus als je je Frenchie-bloemkool voedt, zorg er dan voor dat deze de gewone vorm heeft van alleen de groente zonder kruiden of zuivelelementen.

Wortels

Franse buldoggen kunnen wortels eten, maar ze moeten voor het serveren in kleine en eetbare stukjes worden gesneden. Wortels zijn een gezond tussendoortje dat veel vezels bevat en weinig calorieën bevat. Je kunt je Frenchie rauwe of gekookte wortelen voeren. Lees ook dit artikel om meer te weten te komen over deze veilige Frenchie-groente.

Knolselderij

Franse Bulldoggen kunnen knolselderij of knolselderij eten. Knolselderij zit boordevol goedheid, waaronder vitamine K en de mineralen calcium, koper, ijzer, mangaan en fosfor. Knolselderij mag echter alleen in zeer kleine hoeveelheden worden gevoerd, omdat het een hoger dan gemiddeld suikergehalte heeft voor een groente. Als koolhydraat kan het ook veel opgeblazen gevoel en gas veroorzaken … en zoals we weten, zijn Frenchies vatbaar voor scheten (dus mogelijk een groente om te vermijden).

Selderij

Franse buldoggen kunnen selderij eten, maar ik zou ze er niet te veel van laten eten. Van selderij is bekend dat het meer plassen veroorzaakt, dus als je in een appartement woont, kan dit meer uitstapjes naar buiten en een ongemakkelijk hondje betekenen. Interessant is dat te veel selderij ervoor kan zorgen dat honden veel meer dan normaal plassen. Maar wanneer je het snijd in kleine, kauwbare, verteerbare stukjes – met de bladeren verwijderd – is selderij prima voor honden in beperkte hoeveelheden. Selderij is veilig voor honden en wordt vaak aanbevolen door dierenartsen om een ​​Frenchie te helpen bij het afvallen. Het is een uitstekende bron van vezels en vitamines en kan er zelfs voor zorgen dat je Frenchie een frissere adem krijgt door de manier waarop hij wordt gekauwd. Ik zou echter aanraden om selderij in zeer kleine hoeveelheden aan je Frenchie te voeren en het in hapklare brokken te snijden om verstikking te voorkomen.

Venkel

Franse buldoggen kunnen venkel eten omdat het een veilige groente is die boordevol vitamine A en C zit, plus calcium, ijzer en kalium.  Dierenartsen zeggen dat venkel ook kan helpen bij het bestrijden van de slechte adem, indigestie en winderigheid van je Frenchie. Van venkel wordt ook gezegd dat het de stoelgang verbetert, het spijsverteringssysteem van een hond kalmeert, antioxidanten bevat en je Frenchie sterk en gezond houdt. Sommige hondenbezitters koken venkelzaadjes en mengen het venkelwater met het normale voer van hun pup. Sommige hondenvoer- en vlooienbehandelingen bevatten zelfs deze geweldige groente voor Frenchies.

Knoflook (giftig: niet voeden)

Franse Bulldoggen mogen geen knoflook eten! Deze groente maakt deel uit van de Allium-familie, net als bieslook, uien en prei en zijn giftig voor honden. Knoflook is giftig voor Franse Bulldogs en je moet ze het dus nooit laten eten. Voordat je in paniek raakt, het zijn grote hoeveelheden knoflook die giftig kunnen zijn voor een Franse Bulldog, dus als ze een klein beetje van de vloer hebben gegeten, is de kans groot dat ze in orde zullen zijn. Maar als je enige twijfel heeft en je ziet braken of diarree, neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts. Knoflookvergiftiging symptomen duren mogelijk een paar dagen nadat je Frenchie het heeft gegeten, duidelijk, dus let op tekenen zoals:

 • Buikpijn
 • Diarree
 • Kwijlen
 • Verhoogde ademhalingsfrequentie
 • Lethargie
 • Misselijkheid
 • Bleek tandvlees
 • Braken

Gember

Franse Bulldoggen kunnen gember in kleine hoeveelheden eten. Gember bevat antioxidanten waarvan wordt gezegd dat ze helpen bij reisziekte, bloedcirculatie, een opgeblazen gevoel en gastro-intestinale problemen. Gember is ook een ontstekingsremmende groente, dus het kan een Frenchie met artritis helpen. Geef je Frenchie alleen rauwe gember, misschien gestrooid over hun normale voedsel. Ik zou niet meer dan één theelepel gember per dag aanbevelen. Laat je Frenchie geen peperkoek, gemberkoekjes of gemberkoekjes eten. Deze bevatten veel suiker en zijn bijzonder slecht voor de gewichtstoename en voor honden die vatbaar zijn voor het ontwikkelen van diabetes.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Kruiden en specerijen

Franse Bulldoggen kunnen wat kruiden en specerijen met mate eten, maar sommige zullen gevaarlijk zijn. Hieronder ziet je de veilige kruiden en specerijen, gevolgd door degene die giftig kunnen zijn voor honden.

Veilige lijst (alleen in kleine hoeveelheden)

 • Anijs
 • Basilicum (kan helpen bij artritis, stemming, stress en angst)
 • Cayenne peper
 • Kamille
 • Chia-zaden (bevatten essentiële omega-oliën)
 • Kaneel (is ontstekingsremmend en kan diabetes tegengaan)
 • Koriander
 • Dille (zou winderigheid verminderen)
 • Venkel
 • Gember
 • Munt
 • Oregano
 • Peterselie (kan gifstoffen uit het lichaam van je Frenchie spoelen)
 • Rozemarijn
 • Salie
 • Tijm
 • Kurkuma (kan de stofwisseling stimuleren en helpen bij het afvallen)

Giftige lijst (dus niet voeden!)

 • Cacaopoeder (lees meer over de giftigheid van chocolade)
 • Smeerwortel
 • Knoflook
 • Nootmuskaat
 • Pennyroyal
 • Zout

Boerenkool (niet voeren)

Franse buldoggen mogen geen boerenkool eten. Hoewel dat misschien in tegenspraak is met veel ander advies dat je online hebt gezien van bloggers van huisdieren die dit een hondensuperfood noemen, vertrouw ik liever op dierenartswebsites. Ik heb online dierenartsen gevonden die zeggen dat boerenkool nier- en blaasstenen kan veroorzaken. 

‘Boerenkool is misschien voedzaam voor mensen, maar houd het uit de buurt van je honden. Veel eigenaren van gezelschapsdieren zijn begonnen met het voeren van boerenkool aan hun honden als traktatie, maar boerenkool bevat veel calciumoxalaat, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken, waaronder nier- en blaasstenen. De meeste honden kunnen hiervan herstellen met medicatie, maar ziekenhuisopname en ondersteunende zorg kunnen echter nodig zijn om het herstel te bevorderen. “

Prei (niet voeren)

Franse Bulldoggen mogen geen prei eten.  Net als knoflook waar ik eerder naar verwijs, maakt prei deel uit van de Allium-familie en kan het giftig zijn voor honden. Slechts een kleine hoeveelheid prei kan de rode bloedcellen van je Frenchie beschadigen, wat leidt tot een afname van zuurstof in het bloed. Voor details over waar je op moet letten, scroll dan naar terug naar boven om de sypmtomen van knoflook te zien. Deze zijn namelijk hetzelfde.

Sla

Franse Bulldogs kunnen sla eten, en het is in feite een van de beste groenten voor Frenchies. Sla zit boordevol vitamine A, C en K, die allemaal in een hondendieet zouden moeten zitten. Het is ook een caloriearm tussendoortje dat de spijsvertering kan bevorderen en voor vezels kan zorgen. De gezondheidsvoordelen van sla hangen echter sterk af van hoe je het aan je Frenchie geeft. Rauwe sla is bijvoorbeeld beter voor ze, maar geef ze het niet met een dressing of vinaigrette erop.

Paddestoelen (niet voeden)

Franse Bulldoggen kunnen bepaalde soorten paddenstoelen eten, maar alleen specifieke, daarom raad ik aan om ze helemaal van tafel te laten. Hoewel paddenstoelen gezondheidsvoordelen hebben, zoals vitamines en eiwitten, hebben sommige een hoge toxiciteit. Het enige dat nodig is, is om je Frenchie het verkeerde type paddenstoel te laten eten om problemen te ontwikkelen. Paddestoelvergiftiging kan in het ergste geval tot de dood leiden, toevallen en orgaanfalen zijn een reële mogelijkheid. Paddestoelen die giftig zijn voor honden zijn onder meer:

 • Lever giftige paddenstoelen: Amanita phalloides (Death Cap Mushroom), Amanita ocreata (Angel of Death), Lepiota (False Parasol) en Galerina.
 • Hallucinogene paddenstoelen: Conocybe, Gymnopilus, Psilocybe en Panaeolus.
 • Paddestoelpaddestoelen: Amanita pantherina (Panther Cap) en Amanita muscaria (Vliegenzwam).
 • Paddestoelen die muscarinemiddelen bevatten: Inocybe en Clitocybe.
 • Valse morieljes: Gyromitra esculenta (biefstuk), Gyromitra caroliniana, paddenstoelen in het Verpa-genre, paddenstoelen in het Helvella-genre.
 • Paddestoelen die gastro-intestinale klachten veroorzaken: Boletus, Chlorophyllum en Entolomo.

Uien (niet voeren)

Franse Bulldoggen mogen geen uien eten. Net als prei en knoflook kunnen uien in grote hoeveelheden giftig zijn. Het maakt niet uit of ze rauw of gekookt zijn, Frenchies mogen geen enkele vorm van ui krijgen. Het toxiciteitsniveau van uien is echter afhankelijk van de grootte van je hond en hoeveel hij heeft gegeten. Raadpleeg bij twijfel direct je dierenarts. Om eerlijk te zijn, een klein stukje ui dat op de grond valt en wordt opgeslokt, is waarschijnlijk prima, maar het is altijd beter problemen te voorkomen.

Pastinaak en koolraap

Franse buldoggen kunnen pastinaak en koolraap eten.  Deze wortelgroenten zijn veilig voor Frenchies en bevatten goede dingen zoals vitamine B6 en C, plus foliumzuur en kalium. Deze groenten zijn goed omdat er wordt gezegd dat ze de stofwisseling en zelfs de nierfunctie helpen. Zoals met alle groenten op deze lijst, mag gekookte of rauwe pastinaak of koolraap alleen met mate aan een Frenchie worden gevoerd. Ik raad aan om ze fijn te hakken en over het normale voer van je hond te strooien.

Erwten

Franse Bulldoggen kunnen erwten eten omdat ze een goede bron van vitamines zijn. Erwten worden zelfs vaak aangetroffen in in de handel verkrijgbaar hondenvoer. Bevroren erwten, peultjes, suikererwten, tuinerwten en Engelse erwten zijn prima, maar vermijd erwten in blik. De reden waarom je geen erwten uit blik aan je Frenchie moet voeren, is vanwege de toegevoegde zouten waarin de erwten vaak worden gedrenkt. Als je ze toch ingeblikte erwten wil geven, moet je deze eerst spoelen en even koken om eventueel natrium te verwijderen. Erwten bevatten goede ingrediënten, waaronder A-, K- en B-vitamines, plus zijn rijk aan eiwitten en veel vezels… die allemaal de gezondheid van ogen, hart en huid kunnen verbeteren.

Paprika’s

Franse Bulldoggen kunnen paprika’s eten, maar met mate. Paprika’s zijn veilig om te eten en kunnen een knapperige en gezonde snack zijn.  Pepers van de pittige variëteit, zoals jalapeno of chilipepers, moeten echter koste wat het kost worden vermeden. Pittige pepers zullen de maag van je Frenchie van streek maken en leiden tot braken. Paprika’s van de groene, gele en rode variëteit zijn oké voor Frenchies om te eten en bevatten veel vitamine C. Rode paprika’s zijn het gezondst omdat ze de meeste vitamine A en C bevatten, dus het is prima om deze aan je Frenchie’s te voeren. Voer je Frenchie nooit paprika’s die zijn blootgesteld aan kruiden, zout of knoflook en ui. Een fajita-mix kan bijvoorbeeld enkele van de elementen bevatten die giftig zijn voor honden. Om peper voor je Frenchie te bereiden, zou je ze idealiter moeten stomen en pureren om de buitenste schil te verwijderen. Deze huid kan behoorlijk taai zijn om op te kauwen en te verteren. Hier zijn de meest populaire paprika’s:

 • Paprika’s (veilig in kleine hoeveelheden)
 • Cayennepeper (niet voeren)
 • Chilipepers (niet voeren)
 • Jalapeno-paprika’s (niet voeren)
 • Paprikapepers (niet voeren)
 • Rode en gele paprika’s (veilig in kleine hoeveelheden)
 • Tabasco-peper (niet voeren)
 • Aardappel (niet voeren)

Franse Bulldoggen mogen geen rauwe aardappel eten. Aardappelen bevatten een element genaamd solanine dat in grote hoeveelheden giftig kan zijn voor sommige honden. Het moet zeker worden vermeden bij diabetische Frenchies. Je kunt je Frenchie echter kleine hoeveelheden gekookte of gekookte aardappel voeren, omdat het kookproces het grootste deel van de solanine zal vernietigen. Maar voor de zekerheid is het niet iets dat ik mijn Frenchie zou laten eten, en dat geldt ook voor patat, frites en chips. Ik heb een groter artikel geschreven over waarom deze groente slecht kan zijn voor je Frenchie, dus lees die ook voor alle details.

Radijs

Franse Bulldoggen kunnen radijs in kleine porties eten. Radijs is een geweldige bron van vezels, kalium en vitamine C die de spijsvertering, het immuunsysteem en zelfs de spiergroei van je Frenchie kunnen ondersteunen. Met een ruwe buitenkant kunnen radijsjes ook helpen om de tanden van je Frenchie schoner te houden, omdat het tandplak en andere voedselresten zal verplaatsen. Ik raad echter kleine porties aan die in dunne plakjes worden gesneden om elk risico op verstikking te voorkomen.

Rabarber (niet voeden)

Franse buldoggen kunnen rabarberstelen veilig eten, maar de bladeren zijn giftig voor honden. Op basis daarvan raad ik je af om je Frenchie rabarber te laten eten om volledig veilig te zijn. Honden die rabarberblaadjes eten, worden ziek, met overmatig speeksel, lethargie en mogelijk nierfalen. Hoewel de meeste rabarber die je in de winkel koopt, de bladeren niet hebben, is het naar mijn mening het risico niet waard. Ik raad je ook af om je Frenchie rabarbercrumble, rabarbertaart, rabarberjam of rabarberyoghurt te laten eten vanwege het hoge suikergehalte.

Sjalotten (niet voeden)

Franse Bulldoggen mogen geen sjalotten eten. Sjalotten maken, net als uien, deel uit van de Allium-familie, een groentegroep waarvan bekend is dat ze giftig is voor honden. Van sjalotten en uien is bekend dat ze de rode bloedcellen van honden beschadigen, wat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen als ze in grote hoeveelheden worden gegeten. Als je Frenchie een deel van een sjalotje heeft opgegeten dat op de grond is gevallen, komt het waarschijnlijk wel goed, maar ik raad aan contact met je dierenarts opnemen indien hij tekenen van ziekte begint te vertonen.

Spinazie

Franse Bulldoggen kunnen spinazie eten, maar alleen in zeer kleine hoeveelheden. Spinazie bevat oxalaten die in supergrote hoeveelheden nierbeschadiging kunnen veroorzaken, dus het zou slechts af en toe een kleine snack moeten zijn naast de hoofdmaaltijd. Als je hond nierproblemen heeft, zou ik hem helemaal geen spinazie geven. Als je je Frenchie-spinazie wilt voeren, kan deze goed zijn vanwege het hoge vitaminegehalte, maar zorg er wel voor dat hij gestoomd is, een heel kleine portie, en dat er geen kruiden, oliën of specerijen aan zijn toegevoegd.

Zoete maïs

Franse buldoggen kunnen suikermaïs eten en het wordt eigenlijk gebruikt als vulmiddel in veel commercieel hondenvoer. Het bevat echter veel koolhydraten en suikers, dus het zou een kleine portie moeten zijn, en alleen de stukjes maïs die van de kolf zijn gehaald. Suikermaïskolf kan een groot risico vormen bij het kauwen. Het is groot en ruw genoeg om verstoppingen te veroorzaken in het spijsverteringskanaal van je Frenchie, dus laat ze alleen de maïs eten en niets anders.

Zoete aardappel (niet voeren)

Franse Bulldoggen mogen geen zoete aardappel eten. In tegenstelling tot gewone aardappelen is zoete aardappel niet giftig voor honden, dus het moet veilig zijn om te eten. Recent onderzoek suggereert echter dat zoete aardappel een van de voedselgroepen en groenten kan zijn die hartaandoeningen kunnen veroorzaken. Je zult veel hondenbezitters vinden die de deugden van zoete aardappel verheerlijken, en ik was ooit een van die mensen. Het is tenslotte niet vet en bevat veel nuttige vitamines. Ik geef echter de voorkeur aan het advies van het meest up-to-date onderzoek naar deze groente.

Tomaat (niet voeren)

Franse Bulldoggen mogen geen tomaten eten, ook al zijn rijpe tomaten veilig. Tomatenplanten, stengels en bladeren bevatten solanine dat in grote hoeveelheden schadelijk is voor honden. Hoewel een kleine hoeveelheid tomaat oké zou moeten zijn voor je Frenchie, zou ik het vanwege de waarschuwingen over solanine helemaal niet aanbevelen. Ik zou ook afraden om je Frenchie tomatenketchup, tomatensaus en tomatensoep te laten eten. Hoewel deze niet veel solanine bevatten, bevatten ze vaak veel suikers en bevatten ze kruiden. Voor meer informatie heb ik wat onderzoek gedaan naar de vraag of tomaten veilig zijn voor Frenchies om te eten.

Raap

Franse buldoggen kunnen rapen eten, op voorwaarde dat ze geen schildklierproblemen hebben. Het is bekend dat rapen de schildklierfunctie onderdrukken. Afgezien daarvan kunnen rapen gezond zijn omdat ze foliumzuur, magnesium en de vitamines B6 en C bevatten. In grote hoeveelheden kunnen rapen honden spijsverteringsproblemen geven, dus zoals met alle groenten die Franse Bulldogs kunnen eten, moet je ervoor zorgen dat dit alleen bij speciale gelegenheden is. Voer het fijngehakt of gepureerd zonder zuivelproducten.

Waterkers (niet voeren)

Franse Bulldoggen mogen geen waterkers eten, omdat deze stoffen bevat die giftig kunnen zijn voor honden als ze in grote hoeveelheden worden gegeten. Wilde waterkers is bijzonder gevaarlijk omdat het kan leiden tot nier- en schildklierbeschadiging. Als je Frenchie wat waterkers eet die is gekocht voor menselijke consumptie, is de kans groot dat het goed komt, maar ik zou ze geen wilde waterkers laten eten die ze tijdens een wandeling tegenkomen.

Courgette

Franse Bulldoggen kunnen courgette of courgette eten. Deze groente is veilig en zit boordevol voedingsstoffen, waaronder vezels, mineralen en vitamines. Het is ook een caloriearm tussendoortje, met slechts 20 calorieën in een kopje rauwe courgette. Net als alle groenten die Franse Bulldoggen kunnen eten, mag het niet meer dan 10% van hun dagelijkse calorie-inname uitmaken. Waarschuwing: voer je geen als ze een voorgeschiedenis van allergieën hebben. Je hond heeft dan kans op jeuk, huiduitslag en maagklachten. Raadpleeg altijd je dierenarts voordat je menselijke voeding aan het dieet van je hond toevoegt.

Samenvatting

Elke Frenchie is uniek. Alleen omdat onze Franse Bulldog graag groenten eet, wil dat nog niet zeggen dat het veilig is voor je eigen hond om dit te doen. En aangezien Frenchies bekend staan ​​om hun gruwelijke scheten, zijn groenten misschien wel het laatste dat je ze wilt geven! En daarnaast, als je Frenchie al een commercieel verkrijgbaar hondenvoer van hoge kwaliteit eet dat door een dierenarts is goedgekeurd, heeft hij niet echt groenten nodig die je aan zijn dieet toevoegt om zijn voedingsbehoeften in evenwicht te brengen. Een ding dat ik wel aanraad, is dat je ook dit met de 25 slechtste voedingsmiddelen die je een Frenchie kunt voeren, goed leest. Sommige zijn slecht voor hun gezondheid, andere zijn zelfs giftig! Honden hebben geen groenten en fruit nodig in hun dieet zoals mensen dat doen. Ze zijn vleesetend in het wild en eten vegetatie als er schaars vlees is. Maar als af en toe tussendoortje of traktatie voor je hond, zijn groenten een gezonde, caloriearme optie. 

Nawoord

Ik hoop dat je wat hebt aan dit artikel over welke groenten je aan je Franse Bulldog kunt geven. Geef je zelf wel eens groenten aan je Franse Bulldog en wil je dit delen? Laat dit dan achter in de reacties hieronder!

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

2 gedachten over “Welke groenten kunnen Franse bulldogs eten?”

 1. Even als het artikel over fruit ben ik erg blij met dit stuk!

  Super uitgebreide en duidelijke informatie voor een franchise owner!

  Ik zou ook hiervan graag een mooi overzichtje willen zoals die te downloaden was bij het artikel over fruit. Als dat mogelijk is.

  Groetjes Chanelle & Nayla

  Beantwoorden

Plaats een reactie