Kunnen Franse bulldogs veilig appels eten?

Als ik in mijn keuken ben, is mijn Frenchie Buddha constant op zoek naar alles wat op de grond valt. Ik ben grote fans van fruit en ik eet elke dag appels. Het is niet ongebruikelijk dat ik mijn Franse Bulldog een schijfje van mijn appel laat eten als tussendoortje. Maar ik moest wel dubbel controleren of het oké is voor Franse bulldogs om appel te eten, of het veilig was. Ik maakte me zorgen maakte over pitten, zaden en de kern.  Dit is wat ik ontdekte.

Kunnen Franse Bulldogs appels eten? 

Franse Bulldoggen kunnen veilig appels eten, maar zorg ervoor dat je de pitjes, zaden en het klokhuis verwijdert, want deze kunnen maagklachten veroorzaken. Appel bevat vitamine A en C, dus het kan een gezondheidsvoordeel zijn, maar mag niet aan Frenchie-puppy’s worden gegeven. Dit komt omdat hun spijsverteringssysteem mogelijk niet zo goed op appel reageert.

Zijn appels goed voor een Franse Bulldog?

Kortom, ja, dat kunnen ze zijn, maar matiging is de sleutel om de gezondheidstoestand van je hond te behouden. Appels bevatten veel vitamine A, C en K, dus ze kunnen botziekte helpen voorkomen en het immuunsysteem van je Frenchie versterken en hebben ook voordelen voor hun huid. Ik sprak met mijn dierenarts over het voeren van appel aan mijn Frenchie, en dit is wat ze zei:

“Kleine hoeveelheden appel kunnen ok zijn voor een hond vanwege de vezels en vitamines. Maar probeer het te beperken tot slechts een paar keer per week en alleen in kleine porties. Er zitten natuurlijke suikers in fruit, dus te veel kan een slechte zaak zijn. Appels kunnen ook helpen de tanden van je Frenchie schoon te houden, en het kan zelfs de geur van zijn adem verbeteren. “

Voor gezonde volwassen Frenchies zou een paar keer per week een kleine hoeveelheid appel geen risico moeten vormen. Dit op voorwaarde dat je de pitjes en het klokhuis verwijdert en de appel op de juiste manier klaarmaakt. Alle honden zijn echter individuen. Net als elk ander fruit bevatten appels natuurlijke suikers en kunnen ze dus schadelijk zijn voor honden met diabetes, waar hun suikerinname moet worden gereguleerd. Hoewel mijn hond Buddha het elke week prima doet met een kleine appel, wil dat nog niet zeggen dat jouw hond dat ook zal zijn. Je dient met je dierenarts te praten en rekening te houden met eventuele reeds bestaande of potentiële gezondheidsproblemen die deze kunnen hebben voordat je risico’s neemt met het voedsel dat je hem laat eten.

De mogelijke bijwerkingen van appel

Zelfs als je voorzichtig bent, is er geen garantie dat je Frenchie niet slecht zal reageren op het eten van een appel. Zoals met elk nieuw voer dat je in het dieet van je hond introduceert, moet je het in het begin heel langzaam doen om ervoor te zorgen dat ze geen maagklachten krijgen en ziek worden. Als je Frenchie enige vorm van braken of diarree ervaart, geef hem dan onmiddellijk wat vers water en raadpleeg je dierenarts als dit niet binnen 24 uur is opgelost.

Kunnen Franse Bulldog-puppy’s appels eten?

Dit is waar ik de grens zou trekken. Frenchie-puppy’s zijn berucht omdat ze maagproblemen hebben als ze jonger zijn. Ze hebben een zeer delicaat spijsverteringssysteem, dus het is essentieel om hun dieet basis te houden, met het juiste puppyvoer. Toen ik Buddha voor het eerst als puppy kreeg, was het moeilijk om te voorkomen dat hij iets at dat hij buiten tegenkwam en kon hierdoor vaak ziek zijn. Braken is op zichzelf niet ongebruikelijk op de leeftijd van een puppy, maar je kunt dit helpen verminderen door zeer strikt te zijn met het dieet van de puppy.

Appel bereiden voor een Frenchie

Voordat je erover nadenkt om je Franse Bulldog-appels te voeren, moet je ervoor zorgen dat je de kern eruit snijdt en eventuele pitjes en zaden verwijdert. Snijd de appel in kleine hapklare stukjes en test eerst met een blokje. Reageert hij er goed op, dan mag je hem er nog wat meer geven. Maar beperk de hoeveelheid appel tot slechts een paar kleine blokjes en behandel het op dezelfde manier als een hondensnoepje. Met andere woorden, less is more. Uit het onderzoek dat ik heb gedaan, is er geen verschil tussen groene of rode appels, en de aanwijzingen in deze gids zijn precies hetzelfde. Je kunt de dingen zelfs een beetje door elkaar halen en ze gewoon voeren als een klein plakje rauwe appel zoals ik dat doe, maar ook als gekookte appel. Gekookte appel wordt zachter en is gemakkelijker om op te kauwen, vooral voor een oudere Frenchie. Op hete zomerdagen vries ik zelfs de kleine appelblokjes in, omdat dit een verkoelende snack voor Buddha is.

Redenen om de kern en pitten te verwijderen

Appelzaden bevatten een kleine hoeveelheid cyanide die vrijkomt als de pitten worden gekauwd. Het kan zich na verloop van tijd in het lichaam van je hond ophopen en tot gezondheidsproblemen leiden. Maar maak je geen zorgen.  Als je Frenchie een appelkern en pitten eet, is de kans groot dat het helemaal goed gaat, zolang je hem dit niet nog een keer of regelmatig laat doen. Cyanide in appelpitten moet op zeer grote schaal worden ingenomen om een ​​gezondheidsprobleem te veroorzaken, maar het is nog steeds de moeite waard om te vermijden. Het meest waarschijnlijke gevaar voor je Frenchie is dat hij stikt in de kern of dat een zaadje ergens in zijn spijsvertering vast komt te zitten.

Kunnen Frenchies elke dag appel eten?

Je herinnert zich waarschijnlijk het oude gezegde uit de kindertijd: “Een appel per dag houdt de dokter weg.” Zoals met de meeste ‘menselijke’ voedingsmiddelen, raad ik af om je Frenchie-appels elke dag te voeren. Beschouw het in plaats daarvan als een traktatie om ze met mate te geven, misschien niet meer dan een paar keer per week een paar plakjes.

Hoe zit het met andere op appel gebaseerde voedingsmiddelen?

Maar hoe zit het met andere voedingsmiddelen die appel bevatten, en hoe veilig zijn ze om aan je Franse Bulldog te voeren? Hier is een lijst met populaire recepten met groene of rode appels, en of ze geschikt zijn.

Appeltaart / appelkruimeltaart: dit kan veilig zijn voor een Frenchie, mits het de klassieke ingrediënten zoals appels, suiker en kaneel bevat. Ik raad het echter niet aan, omdat het een hoog suikergehalte kan hebben en als je crème toevoegt, kan dit maagklachten veroorzaken. Wat je altijd moet vermijden is nootmuskaat in appeltaart. Nootmuskaat bevat myristicine, een toxine dat schadelijk is voor honden als het in grote hoeveelheden wordt ingenomen.

Appelmoes / appelpuree: dit is veilig om in kleine hoeveelheden te eten, maar probeer een appelmoes met veel suikers en vrij van bewaarmiddelen en kleurstoffen te vermijden. Appelmoes mag niet meer bedragen dan 5% van de dagelijkse calorie-inname van een hond. Geef een Frenchie-puppy geen appelmoes, want hun spijsverteringsstelsel zal er moeite mee hebben om ermee om te gaan.

Samenvatting

De manier waarop ik nieuwe voedingsmiddelen in het dieet van Buddha introduceer, is door aan hem te denken als een peuter. Met andere woorden, doe het rustig aan en geef je hond in het begin slechts kleine hoeveelheden, zodat je kunt reageren op elke situatie die zich kan voordoen. Franse Bulldoggen kunnen geen appelkern of appelpitten eten en ik raad je af om een ​​Frenchie-puppy überhaupt appel te laten eten. Kortom, er is geen reden waarom een ​​paar keer per week een kleine hoeveelheid appel geen goede bron van extra vezels en vitamines voor je hond kan zijn.

Nawoord

Hopelijk heb je wat gehad aan deze informatie over het geven van appel aan je Franse Bulldog. Geef jij je Frenchie wel eens appel en wil je hier wat over delen? Laat het achter in de reacties hieronder!

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Lees hier welke voedingsmiddelen giftig zijn voor Franse Bulldogs

Lees hier welk fruit Franse Bulldogs kunnen eten

Lees hier welke groeten Franse Bulldogs kunnen eten

Plaats een reactie