Franse Bulldog: Het belang van Lichaamsbeweging

Een sportieve training is een geweldige manier om je Franse Bulldog fit en gezond te houden. Er zijn verschillende vormen van lichaamsbeweging om je Frenchie te laten uitvoeren om fit te blijven. Maar niet alle soorten fysieke activiteiten werken voor onze schattige Frenchie. Dit ras heeft veel zorg nodig als het gaat om fysieke oefeningen.

Wat je moet weten als je je Franse Bulldog traint

Het is geen twijfel mogelijk dat lichaamsbeweging net zo belangrijk is als voedsel en water voor de Franse bulldogs, net zoals voor de mens. Maar het is voor Franse bulldogs niet mogelijk om lange kilometers te lopen of zich over te geven aan hondensportactiviteiten om fit te blijven. Ze hebben een bepaald niveau van fysieke activiteit nodig om zichzelf fit en fijn te houden, maar intensieve sportive activiteiten zijn niet acceptabel voor deze schattige Frenchies.

Algemene kennis

Franse bulldog bezitters moeten over wat algemene kennis beschikken over het niveau van lichaamsbeweging dat hun huisdier nodig heeft. Ze hebben niet veel beweging nodig zoals andere honden, maar ze hebben wel wat beweging nodig in hun dagelijkse routine. Het bewegingsregime voor Franse bulldogs hangt ook af van hun leeftijd. Frenchie puppy’s houden van hun speeltijd, maar als het gaat om traningsoefenen hebben ze niet veel nodig in vergelijking met oudere Frenchies.

Welke oefeningen Franse Bulldogs nodig hebben

Franse bulldogs hebben verschillende trainingsbehoeften. Dit is afhankelijk van hun leeftijd. We moeten hun trainingstijdbaseren op basis van hun leeftijd, zodat ze niet overwerkt raken.

  • Je Frenchie-puppy van acht weken oud heeft ongeveer tien minuten beweging nodig, twee keer per dag.
  • Een Frenchie-puppy van drie maanden oud heeft twee keer per dag vijftien minuten beweging nodig.
  • Is je puppyvier maanden oud, dan heeft deze twee keer per dag twintig minuten beweging nodig.
  • Een oudere puppy van zes maanden oud heeft minstens een half uur beweging nodig.
  • Ten slotte tweemaal daags en vijfenveertig minuten bewegings ronde voor een Frenchie puppy van negen maanden oud.

Dit is een algemene gids voor de hoeveelheid lichaamsbeweging van een Franse bulldog. De tijdsduur van de training hangt ook af van het energieniveau van je Franse bulldog. Als je Frenchie tijdens het sporten vroeg moe wordt, is het beter om de activiteit later uit te voeren en ze te laten rusten. Let op tekenen van vermoeidheid en uitputting wanneer je met je Frenchie traint. Het is niet aan te raden om je schattige Frenchies uit te putten.

Beste trainingsroutine voor de Franse Bulldog

Een van de beste vormen van lichaamsbeweging voor Franse buldoggen zijn dagelijks dagelijkse korte wandelingen. Lopen geeft hen al de stimulatie die ze nodig hebben zonder al te veel uitgeput te raken. Lopen voorkomt ook dat hun gewrichten overbelast raken, zoals bij rennen of springen kan gebeuren. Oefening is essentieel voor de Franse bulldogs om hun fysieke gewicht gezond te houden. Ze komen meestal snel aan zonder regelmatig te bewegen. In de tuin spelen is ook een goede vorm van beweging voor de Frenchie. Andere vormen van beweging zijn rustige wandelingen om de buurt of spelen in het park. Zelfs met je Frenchie door het huis loopt of een spel met weinig stress speelt. Je kunt ook gewoon enkele oefeningen Frenchie doen voor lichaamsbeweging.

Vermijd teveel hardlopen

Vermijd hardloop oefeningen met je Franse bulldog. Zelfs korte stukken hardlopen kunnen je jonge Frenchie uitputten. Lange speeltijd, inspannende speelactiviteiten of traplopen of heuvelachtige gebieden zijn enkele vormen van oefeningen die je absoluut moet vermijden met Franse bulldog. Je moet begrijpen dat ze simpelweg niet kunnen omgaan met activiteiten van hoge energie.

Besteed aandacht aan de ademhaling van Franse Bulldog

Franse bulldogs zijn brachycefaal van aard. Dit betekent dat ze korte koppen hebben met een plat gezicht en een korte neus. Deze gezichtsanatomie van Franse bulldogs zorgt ervoor dat ze moeite hebben met ademhalen. Hierdoor kunnen ze snel door de zon oververhitten. Om deze reden is het het beste om hun oefensessies op te splitsen in verschillende en korte sessies om ze niet te zwaar te belasten. Het is erg belangrijk om je Frenchie niet te veel ineens te belasten tijdens een oefensessie. Als je Frenchie de sessie wil afblazen, laat hem dan afkoelen en laat hem rusten. Franse bulldogs kunnen hoge temperaturen niet goed verdragen. Je moet ze dus heel goed in de gaten houden, vooral op warme zomerdagen. Kijk goed om te zien dat ze niet uitgeput zijn. Ze zijn vatbaar voor uitputting door hitte, dus vermijd ze op warme dagen te belasten. Dat is de reden waarom Franse bulldog bezitters die de situatie begrijpen, ervoor kiezen om hun hond ’s ochtends of’ s avonds te laten wandelen als de temperatuur veel koeler is.

Hoeveel beweging zou het beste zijn voor Franse Bulldog

Franse buldoggen hebben eigenlijk niet veel oefeningen nodig. Ze hebben heel weinig energie om te geven aan inspannende activiteiten. Maar ze houden wel van speelse activiteiten in de tuin. Een korte speeltijd of een korte wandeling is voldoende voor de Frenchie om fit te blijven.Franse bulldogs zijn slim en intelligent. Ze zijn vrij gemakkelijk te trainen. Maar soms weigeren ze mee te werken. Ze kunnen soms behoorlijk koppig zijn, omdat deze rassen vrijdenkers zijn. Weigeren te spelen, dan moet je verschillende trainingstechnieken proberen met de Frenchie.

Als een methode niet werkt, zijn er veel andere activiteiten die je kunt proberen. Als sommige trainingsmethoden niet succesvol zijn, kunt je de oefentijd omzetten in wat speeltijd. Speelse activiteiten zijn ook een leuke manier om je jonge Frenchie te trainen. Dus als ze weigeren te oefenen, kun je de oefening veranderen in leuke en speelse activiteit waar deze van kan genieten. Op die manier krijgen je Frenchie nog steeds de lichaamsbeweging die hij lichaam nodig heeft, terwijl hij tegelijkertijd kan genieten van een speelactiviteit. Als je je Franse bulldog traint, moet je stevig in je schoenen staan en geduldig zijn, zonder te hard voor ze te zijn.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Lees hier hoe je je Franse Bulldog gezond houdt

Lees hier alles over het Franse Bulldog dieet

Lees hier trainingstips voor je Franse Bulldog

Plaats een reactie