Trainingstips voor Franse Bulldogs

Franse Bulldoggen kunnen koppig zijn als het gaat om het trainingsproces als puppy. Hoewel Frenchies een loyaal en intelligent hondenras zijn, kunnen ze volhardend zijn om dingen naar hun zin te krijgen. Hun schattige, gesloten gezichten, vleermuisoren en grote ogen maken het moeilijk om ze niet precies te geven wat ze willen, maar als eigenaar van dit ras moet je vanaf het begin streng en volhardend zijn.Frenchies houden ervan hun baasjes te plezieren, vooral als ze hen respecteren, dus de trainingssessies worden veel gemakkelijker als je tijdens hun puberteit een sterke commandostructuur opbouwt.

Benchtraining

Een van de eerste dingen die je wilt doen als je een Franse Bulldog mee naar huis neemt, is hem kennis laten maken met zijn bench. Benchtraining is een ongelooflijk effectieve manier om positieve gedragspatronen bij je hond vast te stellen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, vinden honden het leuk om tijd door te brengen in hun bench, en het wordt vaak een rustgevende rustplaats.Het gebruik van een bench is handig als je niet direct toezicht kunt houden op je hond. Dit is belangrijk als ze een puppy zijn, omdat ze nog niet weten wat goed en fout is. Door je Frenchie in een bench te houden als je weg bent, voorkom je dat hij in de problemen komt en er een zooitje van maakt in je huis. Bovendien is benchtraining een goed begin om met het zindelijkheidstrainingsproces te beginnen terwijl ze puppy’s zijn.

Hoe een Franse Bulldog zindelijk te maken

Hoewel alle puppy’s problemen hebben met het leren hoe ze zichzelf op de juiste manier kunnen verlichten, hebben Frenchies het bijzonder moeilijk vanwege hun kleine blaas. Dit zorgt ervoor dat Franse Bulldogs vaker een boodschap moet doen dan de meeste rassen.Als eigenaar van een Franse Bulldog moet je op zijn beurt ongelooflijk attent zijn en je bewust zijn van wanneer je hond naar een boodschap moet doen. Door veel ongelukken onder je radar te laten glippen, wordt het zindelijkheidstrainingsproces veel langer en verwarrend voor je Frenchie.Het is bewezen dat het combineren van zindelijkheidstraining en benchtraining een zeer effectieve manier is om dingen duidelijk en consistent te houden voor je franse bulldog pup. Nadat je je pup uit zijn bench hebt gehaald, doe je onmiddellijk zijn riem om en zeg je iets zoals “tijd voor een plasje!”Neem hem mee naar buiten en beloon hem met positieve complimenten nadat hij zijn zaken heeft gedaan. Door hem meteen naar buiten te brengen nadat hij in zijn bench heeft gelegen, leert je pup dat zijn bench niet de juiste plek is om te plassen. Binnenkort zal hij een soort trigger ontwikkelen om je te laten weten dat hij moet plassen. Dit kan in zijn bench gaan staan, jammeren of bij de deur staan ​​als hij niet in zijn bench zit.

Introduceer een goede socialisatie

Franse Bulldoggen zijn een erg liefdevol en loyaal ras, bijna te loyaal. Ze hebben een niet-losmakende band met hun eigenaren, waardoor ze afstandelijk kunnen zijn tegenover vreemden. Door je franse bulldog aan verschillende mensen voor te stellen, vooral degenen die het meest in de buurt van de hond zullen zijn, tot ze 14 weken oud zijn worden gevoelens van angst en ongerustheid bij je hond tegengegaan.Er zijn een paar manieren om het socialisatieproces te benaderen. Je kunt ervoor kiezen om je hond zo vaak mogelijk voor te stellen aan mensen op straat, zoals je buren, de postbode, tuinmannen, enz., Of je kunt het benaderen als onderdeel van het trainingsproces.

Als onderdeel van het trainingsproces

In de laatste benadering kun je je pup in dezelfde ruimte plaatsen als andere mensen en honden en wachten tot hij de vreemden benadert. Als je pup naar de andere honden of mensen toe beweegt, beloon hem dan met iets lekkers en positieve complimenten. Als hij terugdeinst voor de vreemden, beloon hem dan gewoon en forceer de interactie ook niet. Je pup dwingen kan hem angstiger maken bij toekomstige pogingen.Afgezien van het algemene trainingsproces voor puppy’s, zijn franse bulldoggen een van de meest unieke en lonende hondenrassen om te bezitten. 

Nawoord

Hun humoristische maniertjes en speelse persoonlijkheid maken het trainingsproces veel minder ontmoedigend en maken je soms zelfs in tijden van teleurstelling aan het lachen.Deze honden hebben niets dan liefde en bewondering te geven aan hun baasjes. Neem de tijd tijdens het trainingsproces en je zult een weg vol geweldige herinneringen en avonturen beleven met deze ongelooflijke metgezel aan je zijde.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen vanFranse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie