Hoe je een Franse Bulldog gezond kunt houden

Franse bulldogs lijken altijd een somber gezicht te dragen, maar eigenlijk zijn ze vermakelijk, grappig en vriendelijk. Als puppy spelen ze graag rond en jagen op een bal is een van hun favoriete spelletjes. Volwassen bulldogs zijn waardiger, maar ze zijn ook grappig en gaan graag wandelen bij koud weer.

Gezondheid van een Franse Bulldog

De Franse bulldog is behoorlijk koppig en het trainen ervan is een grote uitdaging voor eigenaren van gezelschapsdieren. Maar als je ze eenmaal lesgeeft, kunnen ze gemakkelijk onthouden wat je ze hebt geleerd en goed reageren. Als je een Franse bulldog bezit, is het je belangrijkste zorg om ze gezond te houden.

De Franse Bulldog staat bekend als een misvormd ras. Eigenlijk zijn ze op twee manieren vervormd: chondrodysplastisch en brachycefaal. Deze aandoeningen kunnen andere gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals ademhalingsproblemen, orthopedische problemen en oogproblemen.

Je hond zou een chondrodysplastische misvorming hebben als zijn benen korter zijn en zijn rug lang. Hij heeft de brachycefale toestand als hij een kort ingeduwd gezicht heeft. Ondanks deze aandoeningen worden ze nog steeds als gezond beschouwd als ze de bovengenoemde gezondheidsproblemen niet krijgen.

Tips voor het voorkomen van gezondheidsproblemen

Sommige van de gezondheidsrisico’s die je Franse bulldog kan krijgen, kunnen worden veroorzaakt door de omgeving of door genetisch materiaal. Genetisch zijn gezondheidsproblemen die van hun ouders kunnen worden geërfd. Dit gezondheidsprobleem komt tegenwoordig veel voor bij de Franse bulldog vanwege onjuiste fokpraktijken. Als je plannen hebt om een ​​Franse bulldog te nemen, kies dan er dan een puppy die genetisch gezond is.

Franse Bulldog gezond houden

Milieu gerelateerde gezondheidsrisico’s worden meestal alleen veroorzaakt door de manier waarop je voor je hond zorgt. Er zijn bepaalde dingen die je moet doen om je hond gezond te houden. Let daarbij op de volgende dingen:

  1. Er is een dagelijkse verzorgings routine nodig die je moet volgen. Dit zal ervoor zorgen dat je hondje langer zal leven en een gezond leven zal leiden. Je moet elke dag een wandeling maken met em maken. Houd er rekening mee dat je je Frenchie niet mag blootstellen aan warm weer. Maak dus vooral een wandelinget bij lage temperaturen.
  2. Geef je hond het juiste voer. Goed voedsel is belangrijk voor je hond zoals echte kip, bizon, vis, kalkoen, rundvlees, wild en anderen. Geef ze geen mensenvoeding. Normaal hondenvoer bevat ook de belangrijke voedingsstoffen die je hond nodig heeft.
  1. Een goede hygiëne is ook belangrijk om je hond gezond te houden. Je moet hem regelmatig naar de dierenarts brengen en laten checken. Je kunt zijn nagels laten knippen door experts, zijn haar laten knippen en zijn vouwen laten schoonmaken.
  2. Zorg ervoor dat je hond de benodigde vaccinaties en entingen heeft gehad. Je moet weten of je bulldog jaarlijkse entingen nodig heeft of niet. Je kunt je dierenartse vragen naar de vaccinatierichtlijnen.
  3. Als je het leuk vindt om je hond aan te kleden, zorg er dan voor dat je de juiste Franse bulldog kleding kiest.

Je Franse bulldog kan een stuk langer leven als je leert hoe je goed voor hem kunt zorgen. Door deze punten te volgen blijft je hondje gezond en langer leven.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie