Een Franse Bulldog nemen…Wat voor jou?

De Franse Bulldog, ook wel de Frenchie genoemd, is een gespierd en compact type hondje dat geweldig is voor kleine woonlocaties. Ze hebben een kleine tot middelgrote constructie, zijn ongeveer 10 tot 12 kilo en 28 tot 33 cm hoog. De vacht is kort, glad en fijne gelaagd. Hun huid hangt en is zacht, vooral op het hoofd en schouders waar rimpels ontstaan.

Vacht en kleuren

Franse Bulldogs verharen in lagen ​​tijdens de wisseling van seizoenen. Gestroomd, fawn met wit en gestroomd met wit zijn de meest voorkomende kleuren. Ook de kleuren effen grijs, zwart, lever, zwart en wit, zwart en bruin, en wit met zwart komen voor, maar worden niet geaccepteerd in de rasstandaard.

Speciaal hondje

Er is geen twijfel dat deze briljante honden iets speciaals hebben. Ja, ze hebben een beetje zorg nodig en training. En ze houden ook van de aandacht. Maar wat je terugkrijgt van je Franse Bulldog of Frenchie is erg belonend. Veel mensen hebben er daarom ook meer dan één. Het is gewoon zo de moeite waard! Aarzel daarom niet om te genieten van alle informatie die ik je op deze site ga geven. Ik zal je voorzien van tips en artikelen. Elk mogelijk aspect van het bezitten van een van deze briljante kleine honden zal ik bespreken.

Hoe zit het met hun persoonlijkheid?

Moedig, maar toch aanhankelijk en speels. Het karakter van de Franse Bulldog is wat kinderachtig. Ze vinden het leuk om aardig gevonden te worden en aandacht te vragen. Ze willen altijd in het middelpunt van staan. ​​Dit is nog meer het geval met een Franse bulldog-adoptiehond. Ze zijn constant aan het observeren, zijn analytisch en briljant, waardoor ze prachtige maatjes zijn. Ze zijn dol op plezier. Je zult merken dat ze constant in de ban raken door gewoon door de tuin te dwalen. Vriendelijk, loyaal en erg vriendelijk, ze voelen zich graag veilig, maar ze kunnen soms volhardend en veeleisend zijn.Ze zijn sociaal en kunnen goed overweg met vrijwel iedereen. Dit is inclusief andere dieren, honden, jongeren en kinderen. Ze kunnen af ​​en toe een huisdier voor één persoon zijn, hoewel ze normaal gesproken socialer zijn. Ze hebben soms de neiging om te mokken als ze zich buitengesloten of verwaarloosd voelen.

Meer over het bezit van een Franse Bulldog …

De Franse Bulldog leeft omdat hij je vriend is! Dit ras is klein, gespierd en heeft een stevige botstructuur. Hun aanhankelijke eigenschappen en uitgebalanceerde instelling maken ze tegenwoordig tot een enorm populair ras. Ze zijn over het algemeen alert en energiek, maar ook lui.De Franse Bulldog heeft heel weinig verzorging nodig vergeleken met andere huisdieren. Regelmatig borstelen met een stevige borstel volstaat en badtijd hoeft alleen te worden gedaan als dat echt nodig is.

Wat een karakter!

De Franse Bulldog is levendig, zorgzaam en goedhartig. Dit ras is voornamelijk als beste maatje gereproduceerd en is intelligent, trainbaar en het gelukkigst met hechte menselijke relaties. Ze zijn over het algemeen uitstekend met kinderen. Daarnaast zijn ze over het algemeen vriendelijk tegenover andere huisdieren en honden. Maar een goede socialisatie is nog altijd erg belangrijk.

Leefomgeving van de Franse Bulldog

Franse bulldogs moeten dagelijks lange wandelingen maken. Vrij rondrennen in een groot omheind gazon is onvoldoende om hun instinct om te wandelen te behagen. Eigenaren moeten er ook rekening mee houden dat dit ras niet goed is met hoge temperaturen vanwege de korte snuit. Ze kunnen namelijk ademhalingsproblemen ervaren tijdens extreem hoge temperaturen. Het is heel belangrijk dat dit ras niet te zwaar wordt belast in warme klimaten met een felle zon. Dit kan namelijk leiden tot een zonnesteek. Water en geschikte schaduw zijn altijd noodzakelijk, helemaal als het erg heet is.

Je Frenchie trainen

Van het ras is bekend dat ze soms lui en koppig zijn. Ze zijn uitdagend om te trainen en kunnen een probleem hebben met het leren reageren op commando’s. Eigenaren moeten volhardend en geduldig zijn. Sommige mensen kiezen ervoor de Franse Bulldog hond in een bench te trainen. Franse Bulldogs kunnen zich namelijk moeilijk kunnen concentreren op training sessies en raken gemakkelijk afgeleid.

Fundamentele commando’s

Het is noodzakelijk voor dit ras om te reageren op de fundamentele commando’s. Tijdens gerenommeerde puppycursussen zullen ze je de allerbeste manieren leren om dit soms koppige hondje te socialiseren. Je moet vanaf jonge leeftijd beginnen met trainen om deze ongewenste gewoonten te overwinnen en het beste uit je Frenchie te halen.

Waarom een ​​Franse bulldog kopen?

Als je een nieuwe hond wilt nemen, zijn er tal van opties. Je kunt kiezen uit een breed scala aan rassen en elk ras heeft zijn eigen ups en downs. Maar waarom zou je kiezen voor een Franse bulldog? Is er iets dat dit specifieke ras interessant en geschikt voor je maakt? Dat gaan we nu uitzoeken!

Zijn Franse bulldogs onderhoudsarm?

Dit is heel belangrijk om in gedachten te houden. De Franse bulldog is een hond die ten eerst niet veel onderhoud nodig heeft. Je kunt er gemakkelijk voorzien van zijn behoeften, omdat ze niet zoveel beweging nodig hebben. Natuurlijk moet je deze wel eens meenemen op wandelingen.

Wat voer je een Franse Bulldog?

Bovendien werkt normaal hondenvoer prima voor de Franse Bulldog. Je hebt geen voedsel van hoge kwaliteit nodig dat veel kost. Je kunt gewoon kiezen voor normaal hondenvoer. Dit is prima geschikt en zal de hond alles geven wat deze nodig heeft. Het zal een beetje tijd kosten om de beste resultaten te krijgen. Maar de ervaring leert dat dit zeer de moeite waard zal zijn. 

Dierenarts bezoeken met de Franse Bulldog

Ook het aantal dierenarts bezoeken van dit ras is normaal. Dit is geen zeer veeleisend ras in dat opzicht. Er is dus geen bijzondere behoefte voor veel bezoeken aan de dierenart. De reguliere bezoeken voldoen dus prima.

Zijn Franse bulldogs duur?

Hoewel er enkele Franse bulldogs zijn die meer dan 3000 euro kosten, is dit meestal enkel het geval bij hondenshow winnaars en rashonden met stamboom. Meestal kun je een Franse bulldog krijgen van rond de 1000  euro of zelfs minder dan dat. Het is dus het is niet bepaald een zeer goedkope hond om mee te beginnen. Zelfs als je op een krap budget zit, kun je vaak wel een puppies vinden die minder duur is. Vooral in vergelijking met volwassen frenchies. Het is gewoon het geld waard, deze hondjes zijn namelijk gewoon een puur genot om in je leven te hebben!

Het is wel zo dat puppy’s duidelijk speciale zorg en aandacht vereisen. Afgezien van het feit dat je wat vaker zult moeten schoonmaken vanwege het feit dat ze nogal wat kwijlen is het zeker de moeite waard. De Franse bulldogs misschien wel de beste appartement honden. Ze lopen niet zo veel in huis rond, maar rusten liever uit. Als je kinderen hebt, is het belangrijk op te merken dat ze altijd met kinderen spelen. Dit is dus eigenlijk een van de beste, mensvriendelijke rassen die je daar kunt vinden.

Het is een heel goed idee om voor een Franse bulldog te kiezen als je een geweldig, interessant hondenras wilt!

Deze honden zijn zeer vriendelijk, een puur genot als gezelschap en een van de beste hondenrassen die een hondenliefhebber zou willen hebben. Bovendien zijn ze heel schattig en kinderen zijn er ook dol op. Dit zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom je zou moeten overwegen om een ​​Franse bulldog te nemen. Kies bijvoorbeeld voor adoptie hond of kijk waar je een nestje bevindt die pups verkopen.

Conclusie

Eén ding is zeker, je zult veel waarde krijgen door een Franse Bulldog in huis te nemen. Kijk hier gewoon naar uit, want je zult er beslist geen spijt van krijgen!

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via een speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie