Wanneer stoppen Labrador Puppy’s met bijten?

Veel Labrador eigenaars stellen de vraag: ‘Wanneer stoppen puppy’s met bijten?’ Het antwoord hierop is: ‘Niet snel genoeg!’ Gebeten worden door een labrador puppy van 8 weken is verrassend pijnlijk. Het is ook erg schokkend.

Wanneer stoppen puppies met bijten?

Puppy’s beginnen met tandjes krijgen na 3-4 maanden oud. Op enkele uitzonderingen na stopt het bijten van labrador puppy’s tegen de tijd dat je puppy na 7 maanden zijn volledige volwassen tanden heeft. Puppy’s bijten omdat ze tandjes krijgen, maar ze bijten ook tijdens het spelen. Dus we zullen naar beide problemen kijken. Gelukkig kun je voorkomen dat je puppy bijt lang voordat hij naar zijn volwassen tanden is gewisseld. En daar gaat dit artikel over. Laten we dus eens kijken hoe je kunt voorkomen dat een puppy je bijt en weer van hem kunt gaan genieten. Als je niet alles wilt lezen, maak dan gebruik van de bovenstaande legenda. Toch is het waarschijnlijk het beste om bij het begin te beginnen en je een weg door dit artikel te banen. Veel succes met je training en vergeet niet om vragen te stellen in de reacties hieronder!

Waar is mijn lieve puppy gebleven?

Iedereen weet dat Labradors ’s werelds meest lieve en liefdevolle honden zijn. Dus waarom is je schattige puppy vervangen door een kleine, harige bijtmachine? Ik ga dit met je doornemen.

Bijten alle Labradors?

Iedereen die zijn huis deelt met een puppy van 10 of 12 weken oud, zal je vertellen dat Labradors bijten! En ik kan je verzekeren dat dit voor alle Labradors geldt in de eerste paar maanden van hun leven. Gelukkig is dit een fase waar puppy’s doorheen gaan en is dit geen blijvende karakterfout. En de meeste volwassen Labradors zijn inderdaad zeer goedaardige honden. Voordat ik je ga laten zien hoe je je Labrador puppy van bijtmachine in knuffelige vriendje kunt veranderen, zullen we even kijken wat je puppy zo bijtend maakt. En wat normaal is en wat niet.

Mijn puppy bijt veel

Bezorgde nieuwe puppy eigenaren zullen vaak zeggen ‘maar ik denk niet dat dit normaal puppybijten is, hij bijt zo veel en bijt vooral de kinderen.’ En het is zeker zorgwekkend als de tranen van je kinderen na het spelen met de puppy niet de tranen van vreugde zijn die je had verwacht. Wanneer je nieuwe puppy in de volledige ‘bijtmodus’ is en je doodsbange driejarige door de keuken achtervolgt, kan het je vergeven worden dat je je afvraagt ​​of je een vreselijke fout hebt gemaakt door hem überhaupt in je leven te brengen. Laten we dat van dichterbij bekijken

Mijn puppy bijt mijn kinderen!

Als je kinderen in tranen zijn omdat ze elke keer dat ze proberen te spelen met hun nieuwe vriendje, in tranen zijn gebeten, vraag je je misschien af ​​of je puppy agressief wordt. Je kunt zich zelfs zorgen maken dat je kinderen gevaar lopen. Gelukkig kan ik je verzekeren dat dit niet het geval is. Terwijl je puppy je kinderen bang kan maken met zijn scherpe tanden en grommen. De manier waarop hij zich nu gedraagt, betekent niet dat hij in de toekomst een bedreiging voor hun veiligheid zal vormen.

Gelukkig hebben onderzoeken aangetoond dat gedrag bij kleine puppy’s niet voorspellend is voor de manier waarop ze zich als volwassenen zullen gedragen! De manier waarop sommige kleine puppy’s bijten en kinderen nog meer bang maken dan bij volwassenen, heeft alles te maken met de manier waarop kinderen zich gedragen in de buurt van puppy’s en heeft niets te maken met het karakter van uw puppy.

Waarom bijten puppy’s kinderen?

Sommige fokkers verkopen geen puppy’s aan gezinnen waar kleine kinderen zijn. Dit komt doordat labrador puppy’s kinderen en tieners vaak harder en hardnekkiger bijten dan volwassenen. Het is normaal dat puppy’s kleine kinderen aan het huilen maken, maar voordat je je puppy naar het plaatselijke asiel haast, moet je even geduld hebben, want daar kan ik bij helpen. Kinderen geven tegenstrijdige signalen af ​​aan de pup. En omdat puppy’s slecht zijn in het interpreteren van de bewegingen en geluiden van kinderen, reageren ze ongepast.

Gelukkig zijn er veel manieren om het jezelf en je kinderen gemakkelijker te maken. Die zullen we zo meteen bekijken. Maar kort gezegd, je moet op dit punt een beetje geduld hebben, en het helpt te weten dat deze fase vrij snel voorbijgaat. En dat het volkomen normaal is dat alle puppy’s veel bijten, en kinderen bijten met een bijzonder enthousiasme.

Waarom bijten Labrador-puppy’s zo veel?

Het moet gezegd worden dat Labradors in deze fase van hun ontwikkeling zelfs nog bijtiger zijn dan sommige andere hondenrassen. In feite zijn retrievers over het algemeen erg bijtend als puppy’s. We hebben deze honden generaties lang gefokt om een ​​beetje geobsedeerd te zijn door dingen in hun mond te stoppen, dus misschien is het niet zo verwonderlijk dat ze erg mondig zijn als ze nog klein en erg speels zijn.

Het constante bijten kan echter nog steeds als een schok komen, voor iedereen die dacht dat ze een ‘zachtaardig’ ras hadden geadopteerd. Net als de pijn van gebeten worden. ‘Dit zijn geen spelen meer’ zeggen veel nieuwe labrador puppy-eigenaren ‘het zijn echte ‘beten’!’ ‘Mijn puppy bijt zo hard!’ “Maar wacht even” roep je “Ik raak eigenlijk gewoon gewond door mijn puppy, dat is toch niet normaal?”

Het antwoord dat ik vrees is: ja, dat is het. Puppybeten doen pijn. En soms laten ze sporen achter. Pijn, blauwe plekken, krabben, kleine tandafdrukken op je peuter, dit hoort allemaal bij het opvoeden van een labrador puppy. Sommige zeer enthousiaste puppy’s zullen zelfs af en toe tot bloedens aan toe bijten. Dit is allemaal normaal, en ik zal uitleggen wat je eraan kunt doen. “Oké”, zegt je “dus het bijten is normaal, en de pijn is normaal, maar het geluid, het grommen, – dat is niet normaal – toch?” Laten we het uitzoeken.

Is mijn puppy agressief?

Misschien wel de grootste zorg die nieuwe puppyouders hebben, is de angst dat hun labrador puppy agressief wordt. We hebben misschien duizenden jaren naast honden geleefd, maar dat neemt niet weg dat dit krachtige roofdieren zijn met kaken die grote schade kunnen aanrichten. Het is niet meer dan normaal dat een onervaren puppybezitter zich zorgen maakt dat het gedrag van zijn puppy een teken kan zijn van een gevaarlijk dier in zijn midden. Wat mensen het meest waarschijnlijk doet denken dat hun puppy agressief is, is niet het constante bijten, of hoe hard de puppy bijt, of zelfs hoeveel pijn het doet. Wat mensen echt zorgen baart, is het gegrom.

Mijn puppy gromt naar me

Als puppy’s spelen, oefenen ze om fel te zijn. Ze storten zich met enorm enthousiasme in het hele toneelspel. En ze zijn er briljant in. Het doel van je puppy is om zichzelf enorm fel en eng te laten klinken. Het maakt allemaal deel uit van het spel. En het belangrijkste van dat spel is om zoveel mogelijk lawaai te maken en zo boos mogelijk te klinken. Dus alle puppy’s grommen of grommen woest als ze spelen, terwijl ze bijten, en soms wanneer ze proberen hun arme baasjes te verleiden tot weer een ander spel.

Je pup zal niet alleen fel klinken, hij zal er ook fel uitzien. Zijn gezichtje zal helemaal ineengekrompen zijn, zijn lippen naar achteren getrokken en zijn tanden zichtbaar. Het is niet verwonderlijk dat je kinderen er meteen vandoor zijn gegaan! De moeder van je puppy en zijn broers en zussen begrepen allemaal dat dit een spel was en hadden er geen last van. Hij heeft dus geen idee dat hij je kinderen bang maakt of dat je zich afvraagt ​​of hij in een vreselijk agressief en gevaarlijk beest verandert. Wees gerust, hoe heftig je puppy van tien weken ook klinkt. Het is maar een spel. Hij speelt echt gewoon.

Normaal puppy speelgedrag

Dus de harde waarheid is dat alle puppy’s bijten. En veel puppybeten zijn behoorlijk pijnlijk. Sommige Labrador-puppy’s bijten meer dan de meeste, en veel bijten, en tegelijkertijd grommen of grommen is normaal. Zo hard bijten zelfs dat je ogen gaan tranen en zelfs af en toe de huid doet bloeden. Puppy’s bijten in handen die ze gaan aaien, op blote voeten, en trekken vrolijk aan kleding, terwijl ze proberen zo fel mogelijk te klinken. Dit is allemaal normaal. Dus wil je natuurlijk weten wanneer het stopt!

Wanneer stoppen puppy’s met bijten?

Zelfs als je niets doet, en als je niet veel fysiek met je labrador puppy speelt, zal het bijten natuurlijk beginnen af ​​te nemen rond de leeftijd van ongeveer vier tot vijf maanden. Dit gebeurt meestal zonder veel actieve ‘no-bite’-training in gezinnen waar slechts een of twee volwassenen zijn, die ervaring hebben met puppy’s en die puppy’s niet enthousiast maken. Het komt ook voor in werkhondenfamilies waar de honden een kennel kunnen hebben of in ieder geval geen ongecontroleerde interactie met iemand anders dan hun trainer of hoofdverzorger. Uit een onderzoek bij geleidehondenpuppy’s bleek dat het simpelweg afwijzen van interactie en weigeren te spelen voldoende was om te voorkomen dat de puppy’s bijten op hun volwassen puppy eigenaren.

Maar, en het is een grote maar, in de meeste jonge gezinnen is dit niet altijd wat er gebeurt. In veel gezinnen, vooral waar de puppy nieuw is, speelt iedereen met de puppy, en vaak op een vrij fysieke manier. Dit maakt puppy’s erg opgewonden en heeft de neiging om het bijten erger te maken. Onervaren puppybezitters hebben ook de neiging om de bijtfase onbedoeld te verlengen door de puppy met aandacht te belonen wanneer hij bijt.

Dingen die bijten erger maken

Samenvattend zijn dit de drie dingen die bijten bij de meeste Labrador-puppy’s erger maken

 • Opwinding
 • Aandacht
 • Slechte bijtremming

Laten we elk van deze stuk voor stuk bij langsgaan:

Puppy’s bijten meer als ze opgewonden zijn. Hoe opgewondener ze worden, hoe harder ze bijten. Ruw fysiek spel maakt puppy’s opgewonden, wrijven puppy’s buikjes, puppy’s achtervolgen, puppy’s grijpen. Al deze dingen zorgen ervoor dat puppy’s bruisen van opwinding. Lawaaierig gedrag kan puppy’s ook enthousiast maken, dus kinderen gillen of huilen, volwassenen schreeuwen of boos worden. Al deze dingen kunnen kleine puppy’s in een soort ‘meltdown’ brengen.

Puppy’s belonen met aandacht

Het belonen van puppy’s voor bijten zorgt er ook voor dat puppy’s meer bijten en verlengt de bijtfase. Je denkt misschien niet dat je je puppy beloont voor het bijten, maar waarschijnlijk wel. En je beloont hem waarschijnlijk met ‘aandacht’. Puppy’s houden van aandacht. Labrador-puppy’s zijn bijzonder sociaal en houden meer van aandacht dan de meeste puppy’s. Elk soort contact met jou of andere leden van de familie, inclusief fysiek contact, praten, schreeuwen, zelfs oogcontact, beloont je puppy allemaal. En als je hem deze dingen geeft terwijl hij aan het bijten is, zal dit het bijtgedrag versterken en zal hij in de toekomst meer bijten.

Slechte bijtremming

Wat de beten meer pijn doet, is een slechte bijtremming. Dus in het volgende gedeelte wordt uitgelegd wat bijtremming is en hoe je je puppy kunt helpen zijn puppy te verbeteren.

Wat is bijtremming?

Met slechts acht weken oud zijn Labrador-puppy’s eigenlijk in staat om botten zo dik als je pink te verpletteren, met hun kaken. Maar je puppy breekt je vingers niet als hij je bijt! Hij beschadigd waarschijnlijk niet eens je huid. Dit is te danken aan een proces dat ‘bijtremming’ wordt genoemd. Je puppy heeft geleerd zijn beet te remmen sinds hij klein was. Het is het equivalent van ‘zijn stoten uittrekken’. Zijn moeder en broers en zussen hielpen hem allemaal om hem te leren hoe hard hij kan bijten zonder hen pijn te doen.

Bont versus huid

Helaas heb je geen mooie bontjas, dus de kracht die je puppy op zijn moeder zou kunnen uitoefenen, is te pijnlijk voor de gevoelige menselijke huid. Maar dat weet hij nog niet. Dit is waar je training van pas komt. Je gaat hem leren hoeveel kracht acceptabel is. Dus waarom leren we hem niet gewoon vanaf het begin helemaal niet te bijten? Nou, je kunt dit doen, maar een aantal experts denken dat geënsceneerde bijtremmingstraining erg belangrijk is om ervoor te zorgen dat je puppy de volledige controle heeft over de hoeveelheid kracht die hij op elk moment in de toekomst toepast. 

In dit artikel zal ik nog verder ingaan op bijtremming en bijtremmingstraining.

Hoe zit het met kinderziektes

We noemden tandjes krijgen eerder omdat mensen de neiging hebben om bijten te associëren met tandjes krijgen. Is het dus waar dat puppy’s zo vaak bijten omdat ze tandjes krijgen? En hoe lang gaat de tandjes door? In feite is het meeste probleem bij het bijten van puppy’s gewoon spelen. Puppy’s kunnen kauwen of op vingers kauwen om het ongemak van doorkomende tandjes te verlichten, maar dit is niet de belangrijkste oorzaak van de bijtproblemen die we tegenkomen in huizen met kleine puppy’s. En het is zeker niet de oorzaak van het grommen en trekken dat gepaard gaat met bijten. Dat zijn gewoon puppy’s die lol hebben. De meeste puppy’s hebben hun volwassen tanden tegen de tijd dat ze 7 maanden oud zijn, maar bijten duurt meestal niet zo lang.

Bijten op 9 weken of 10 weken

In dit stadium is de beet van je puppy niet zo krachtig als over een week of twee, maar die tanden zijn nog steeds naaldscherp. Vergis je niet in een vals gevoel van veiligheid omdat je puppy zo klein is. Hij groeit snel en tegen 11 of 12 weken zullen die beten veel meer pijn doen. Het is nu tijd om actie te ondernemen!

Hoe een puppy te trainen om niet te bijten

Dus nu hebben we gekeken waarom Labrador-puppy’s bijten, en enkele van de dingen die bijten erger maken, laten we eens kijken hoe we de dingen kunnen verbeteren. We gaan dit doen in fasen

 1. Scheiden en toezicht houden
 2. Stop met het erger maken
 3. Leer je puppy om je geen pijn te doen
 4. Train je puppy om niet te bijten
 5. Veilig spelen voor Labradors

# Stage One: scheiden en toezicht houden

De eerste stap in dit proces is het beschermen van alle kinderen die je hebt, en mensen die je puppy bezoeken en ermee spelen. Je hebt misschien wel een mooi beeld in gedachten gehad van je lieve puppy en kinderen die vrolijk samen spelen terwijl je ontspant met een glas wijn, of het gazon maait. Maar voorlopig moet je deze afbeelding opzij zetten. Kinderen onder de vijf kunnen simpelweg niet met een puppy onder de vier maanden spelen zonder gebeten te worden. Je moet dus elke interactie tussen hen begeleiden.

Puppy’s en kinderen – wat je wel en niet mag doen

Laat kinderen je puppy niet meenemen naar hun slaapkamer. Zet babyhekjes in deuropeningen, ook als je ze niet langer nodig hebt voor je kinderen.  Met babyhekjes kun je kinderen en puppy’s scheiden wanneer je geen tijd hebt om toezicht te houden. Laat kinderen zien hoe ze je puppy voorzichtig moeten aaien terwijl je het ene uiteinde van een kauwstaaf vasthouden en de puppy aan het andere uiteinde laat knagen. Zorg ervoor dat kinderen de puppy niet opgewonden maken of gillend rondrennen terwijl hij achter hen aan zit. Dit zal namelijk in tranen eindigen.

Speelse bezoekers

Het zijn niet alleen kinderen die ongepast met puppy’s spelen. Ik heb gemerkt dat zelfs volwassen mensen ruw worstelen met een kleine puppy, hem over de grond rollen, grommende geluiden maken, terwijl de puppy aan zijn knokkels knaagt. Het lijkt misschien een beetje leuk voor hun, met een dikke volwassenmensen huid, maar er komt geen happy end als de puppy dit spel op je peuter probeert. Nogmaals, toezicht of scheiding is de sleutel, en als je bezoeker niet kalm zal zijn rond je puppy, stop dan de kleine in zijn bench totdat je luidruchtige gast is vertrokken. Lees hier meer over hoe je veilig met je labrador kunt spelen.

Gebruik je gezond verstand 

Als je dit niet had verwacht, kan het een groot probleem lijken, maar toezicht en enige afscheiding is essentieel als je gezond wilt blijven, en je kinderen moeten hun tranen drogen en blijven genieten van hun puppy. Bij oudere kinderen moet je ze leren omgaan met de puppy zonder dat hij gestresst raakt. Labrador puppy’s zijn, net als peuters, gemakkelijk overdreven opgewonden. En als ze te opgewonden zijn, beginnen ze dom te worden. Maak je geen zorgen, de dingen zullen heel snel verbeteren als de puppy leert zijn bijten onder controle te houden. In de volgende fase moet je ervoor zorgen dat je alle dingen waar we het over hadden, die het bijten erger maken, vermijdt.

# Fase twee: maak het niet erger

Weet je nog hoe ik sprak over opwinding en aandacht? Je eerste taak in deze fase is om je puppy kalm te houden. Om te herkennen wanneer hij overdreven opgewonden raakt en het spel ‘opbreken’. Je tweede taak is om je puppy geen beloningen te geven voor het bijten. Onthoud dat de favoriete beloning van een Labrador-puppy je aandacht is. Zorg ervoor dat de pup helemaal geen beloning krijgt als hij iemand bijt. Vooral geen aandacht. In de volgende fase wordt uitgelegd hoe je dat kunt doen.

# Fase drie: leer je puppy om je geen pijn te doen

Dit is de ‘bijt conditionering’-training waar ik het hierboven over had. Het proces waarbij de puppy leert om zijn mond voorzichtig op je huid te gebruiken – en het duurt even. Bijtremming wordt in fasen aangeleerd. De pup leert de kracht van zijn beten geleidelijk te verminderen. En uiteindelijk wordt geleerd om de menselijke huid helemaal niet te ‘monden’. De meeste experts zijn van mening dat het de moeite waard is om hier tijd aan te besteden. We zullen zijn door de puppy te leren ons geen pijn te doen met zijn tanden.

Wat te doen als je puppy bijt

Als je puppy bijt en je pijn doet, trek dan onmiddellijk je aandacht weg. Dit is waar babyhekjes erg nuttig kunnen zijn. Als je met je puppy speelt en hij bijt, kun je over het hek stappen, waardoor je alle aandacht effectief van hem afneemt. Ineens is zijn speelkameraadje verdwenen.

Hoe zit het met piepen

Je hebt misschien gehoord dat een puppy stopt met bijten als je huilt of piept. En je kunt dit proberen, want het werkt bij sommige puppy’s.Maar veel puppy’s raken zelfs nog meer opgewonden van het gillen, en op anderen heeft het geen effect. Het sterkste signaal dat je je puppy kunt geven, is het verlies van je aanwezigheid en aandacht.

Hoe zit het met de straf?

Sommige mensen proberen te voorkomen dat puppy’s bijten door ze te slaan of tegen ze te schreeuwen. Hier zijn verschillende problemen mee. Ten eerste heeft het de neiging om alleen te voorkomen dat de puppy de persoon bijt die het schreeuwde. Het zal dus niet per se voorkomen dat je puppy je kinderen bijt. Ten tweede bouwt straf een verband op tussen een onaangename gebeurtenis en je aanwezigheid, dit kan je later problemen geven met het aanleren van dingen als ‘herinneren’. En je wilt in elk geval niet dat je puppy bang voor je is, dat is gewoon geen geweldige manier om je vriendschap te beginnen.

Het belangrijkste is dat straf door middel van fysieke of verbale berisping nu wordt geassocieerd met agressie later in het leven van een hond. Wat natuurlijk precies het tegenovergestelde is van wat je probeert te bereiken! Dat is de reden waarom moderne gedragsdeskundigen en dierenartsen nu allemaal aanbevelen dat puppy’s worden geleerd met behulp van positieve trainingsmethoden en niet met geweld. Lees hier meer over de mogelijke impact van het straffen van je Labrador.

Wat als u een bijtende pup moet verplaatsen?

Als je de pup weg moet halen in plaats van weg te lopen van de pup, kan het zijn dat hij in je handen bijt als je hem gaat optillen of zijn halsband vastpakt. Dit is wat je moet doen als dat gebeurt

Hoe je kunt voorkomen dat je labrador puppy in je handen bijt

Sommige puppy’s bijten als ze worden opgehaald. Anderen bijten als ze worden geaaid of geaaid. We houden ervan om met onze vingers naar puppy’s te wiebelen, ze te aaien en met onze vingers in hun vacht te wrijven, niet gedrag dat honden echt begrijpen. En veel puppy’s zien vingers en tenen als iets om te jagen en mee te spelen. Handen zijn een bijzonder doelwit voor puppybeten, dus leer je kinderen om met je puppy om te gaan met speelgoed waaraan hij kan trekken en bijten, in plaats van met hem te spelen met hun blote handen. In plaats van je hand als speeltje te gebruiken of over de buik van je puppy te wrijven, kun je een lang, sterk touwtrekspeelgoed gebruiken om met hem te spelen.

Je puppy afleiden

Als je wilt zitten en je puppy wilt aaien, of je kinderen doen dat, gebruik dan snoepjes of houd een kauwsnack van runder huid met één hand vast, zodat hij aan het uiteinde kan knagen. Als hij eenmaal rustig bezig is met eten of kauwen, kun je hem aaien zonder te worden gebeten

Met behulp van een huislijn

Als je puppy je regelmatig bijt als je hem gaat ophalen als hij te opgewonden raakt, heb je een betere manier nodig om hem te verwijderen van wat hij doet. Laat je puppy een harnas en lijn dragen, zodat je het uiteinde van de lijn kunt oppakken en hem kunt verplaatsen naar waar je hem wilt hebben zonder dat hij je handen vastgrijpt.

# Fase vier: train uw puppy om niet te bijten

Hier leren we de puppy om ons hem te laten aaien en aaien, of hem op elke manier vast te houden, zonder dat hij zijn mond om onze vingers legt. De beste manier om dit te doen is met een clicker en wat hondensnoepjes. Maar je kunt ook een woord als JA gebruiken in plaats van de klik.

Hier is hoe de trainingsoefening verloopt:

 • Je beweegt je hand een klein stukje naar de pup toe
 • Als hij zijn mond niet naar je hand beweegt, zeg dan JA! En leg iets lekkers voor hem op de grond
 • Beweeg nu je hand een beetje dichter naar de pup toe
 • Als hij zijn mond niet naar je hand beweegt, zeg dan JA! En leg iets lekkers voor hem op de grond

Snap je wat ik bedoel? Steek je hand niet recht in het gezicht van de puppy om mee te beginnen, maar zorg ervoor dat hij wint. Bouw langzaam op zodat je hem overal op zijn hoofd of lichaam kunt aanraken, zijn pootjes kunt oppakken etc. Allemaal zonder dat hij je vastgrijpt of naar je mept.

Wat moet ik doen als hij naar me uithaalt?

Als de puppy je hand vastpakt, ben je te dichtbij gekomen. Maak kleinere handbewegingen verder van hem af totdat hij die negeert, en breng de bewegingen dan geleidelijk dichterbij.

#Stage Five: veilig spelen

Als puppy’s ouder worden, kan het bijten weer verschijnen. Puppy’s tussen zes en negen maanden oud zijn extreem luidruchtig en kunnen tijdens het spelen met hun tanden gaan happen. Op deze leeftijd is je puppy voor meer dan de helft volwassen, en zijn grootte en gewicht zijn een groot probleem als ruw spel is toegestaan. Het geheim om dit probleem te vermijden en op te lossen, is de manier waarop je met je puppy omgaat te veranderen. En om ervoor te zorgen dat kinderen je voorbeeld volgen.

Onstuimige en opgewonden puppy’s mogen geen ruige spelletjes spelen met kleine mensen. De gevolgen kunnen erg onaangenaam zijn, en het is geen toeval dat dit de leeftijd is waarop veel jonge honden worden achtergelaten of opgegeven om te redden. Het geheim om dit soort problemen te vermijden, is ‘veilig spelen’. En je kunt alles lezen over hoe je veilig kunt spelen met een grote hond in dit artikel: Veilig spelen met je Labrador. Als je merkt dat je moeite hebt om luidruchtig bijten bij een jonge hond op te lossen, is het de moeite waard om een ​​uur of twee door te brengen met een professionele gedragsdeskundige. Ze zullen kunnen zien waar je de fout in gaat of bent gegaan en je praktische tips geven om je hond te kalmeren en het bijten voor eens en voor altijd te stoppen.

Samenvatting

Bijten is een frustrerende en soms pijnlijke fase in de ontwikkeling van een puppy, maar hoe heftig je puppy ook klinkt en hoe hard hij ook bijt, het is eigenlijk gewoon speels en normaal puppygedrag. Als dit je eerste puppy is, zal een goede puppycursus met behulp van moderne krachtvrije trainingsmethoden je tijdens deze fase ondersteunen en is het een geweldige manier om je te helpen ook andere puppygedragsproblemen te vermijden.

Speciaal voor Labrador Retriever eigenaren

Om je Labrador Retriever op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van het ras. Het “Labrador Retriever Handboek” is een uitgebreide gids die alle benodigde informatie bevat voor het opvoeden van je hond. Het boek is beschikbaar voor aankoop met een speciale kortingscode, waardoor je het volledige pakket inclusief bonussen kunt krijgen voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie