Zindelijkheidstraining van je Franse Bulldog

Voor veel Franse bulldog bezitters kan zindelijkheidstraining een beetje een frustratie zijn. Frenchie puppy’s zijn vooral vatbaar voor een ongelukje en de troep die daarbij komt kijken. Als je een Franse Bulldog bezit, dan weet je inmiddels dat dit een heel bijzonder ras is dat zichzelf graag schoner houdt dan alle andere hondenrassen. Dit betekent dat als je je Frenchie eenmaal met succes hebt getraind, ze veel minder rommel zullen maken en hun eigen rommel zullen opruimen. De geur kan echter niet worden geholpen!

Vier basisstappen bij het zindelijk trainen

Het Franse bulldog ras is heel gemakkelijk gemaakt om zindelijk te trainen! Er zijn vier basisstappen om je hond zindelijk te maken. Het is altijd gemakkelijker om de pups te trainen nadat ze 2-3 weken oud zijn. Want naarmate ze beginnen te groeien, bouwen ze gewoonten op die niet gemakkelijk te doorbreken zijn. Je kunt je Franse bulldog pup na 4-8 weken zindelijk maken om hem sneller te trainen. Normaal gesproken duurt het nadat 10 weken of ouder zijn langer voordat om zindelijk worden.

Er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je met de training gaat beginnen

Maak een routineschema met eet momenten en uitlaat momenten. Het wordt aanbevolen om je hond meteen mee naar buiten te nemen na het opstaan, na het spelen of na het eten en drinken. Franse Bulldogs zijn veel gemakkelijker zindelijk te trainen dan welk ander hondenras dan ook. Wanneer je je puppy voor het eerst krijgt, begin dan ook met zindelijkheidstraining. Neem ze elke dag op hetzelfde tijdstip mee naar buiten. Vergeet niet om al het eten tussen de maaltijden door te verwijderen, zodat je Franse bulldog leert dat hij naar buiten gaat nadat hij heeft gegeten. Je kunt ook de waterbak van je hond twee uur voor het slapengaan weghalen.

Beperk het gebied van de Franse Bulldog

Beperk je Franse bulldog pup tot een beperkt gebied als je niet kunt zorgen voor constant toezicht. Beperk je frenchie pup tot een grote bench of een klein afgesloten gebied in een kamer of tuin. Frenchies zijn een overwegend schoon ras en zullen niet poepen in hun slaapgedeelte. Puppy’s jonger dan 12 weken hebben nog geen volledige blaascontrole ontwikkeld. Ze kunnen hun plasje slechts evenveel uren als hun leeftijd in maanden plus 1 maand vasthouden. Houdt daar rekening mee.

Waarschuwings signalen die je Frenchie geeft

Pas op voor waarschuwingssignalen die je Franse bulldog geeft wanneer hij moet gaan. Deze waarschuwingssignalen lijken misschien op het lopen van kamer naar kamer, door de kamer cirkelen, snuiven, janken, blaffen of gewoon staren en friemelen. Als je deze waarschuwingssignalen ziet, breng ze dan onmiddellijk naar buiten, want het is hun zindelijkheidstijd. Je kunt met je pup ook een stevige wandeling maken tot ongeveer 5 minuten na de maaltijd. Loop met je hond totdat hij / zij klaar is om te urineren. Prijs ze zodra ze klaar zijn. Een van de sleutels tot zindelijkheidstraining is constante positieve aanmoediging. Veel knuffels, aaien, traktaties en wrijvingen zullen resulteren in goed gedrag. Hierdoor kan je pup tegelijkertijd oefenen en trainen. Zorg ervoor dat je ook een poepzak meeneemt, want ook deze zul je nodig hebben.

Commando’s voor je Franse Bulldog

Leer je Franse Bulldog een specifiek commando voor het plassen of poepen. Zodra het begint te plassen, zeg je “plasje”. Als hij klaar is, prijs hem dan met een traktatie terwijl hij nog buiten is. Wacht tot ze klaar zijn, anders gaat hij misschien thuis. Het duurt niet lang voordat je zegt: ‘plasje’ en je Franse bulldog weet wat er van hem wordt verwacht voordat hij begint met urineren.

Je huis schoonmaken

Maak je huis of kamer volledig schoon na een ongelukje om urine en uitwerpselen te verwijderen. Als je Franse bulldog uitwerpselen ruikt in je huis, zal hij die plek waarschijnlijk associëren met een locatie om te plassen. Als je hond in huis poept, plaats dan de uitwerpselen op een plek waar ze mogen gaan zodat de volgende keer dat hij naar buiten gaat deze plek kan vinden en ruiken.

Breng je Frenchie naar Dezelfde plek

Neem je Franse bulldog pup mee aan de lijn en breng hem elke keer naar dezelfde plek. Dit helpt je pup op de hoogte te zijn van goedgekeurde plekjes. Als ze naar buiten gaan, prijs ze dan onmiddellijk. Het is ongelooflijk hoeveel plezier dat Franse buldoggen hebben tijdens het ontvangen van basisaandacht en lof. Laat ze een tijdje rennen en spelen en profiteer van deze tijd, zodat ze tegelijkertijd hun zindelijkheids krijgen.

Dingen om te onthouden

Laat je Frans bulldog pup altijd ongeveer 5 minuten na elke maaltijd uit. Houd deze oefening 2-3 weken vast en ze moeten zindelijk zijn.Soms kan een Franse bulldog koppig zijn, dus je moet consequent en opdringerig blijven. Lof en prijs ze constant. Hiermee win je hun hart en gehoorzaamheid en ze herhalen het gedrag elke keer weer.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie