Waarom vernietigen honden hun speelgoed?

Terwijl je ziet hoe je blaffende vriendje een net aangeschaft duur speeltje verscheurt, ben je net zo gescheurd als het speeltje zelf. Verdorie, dat speelgoed was duur! Maar hij of zij ziet er gelukkig en vermaakt uit … Ik denk dat ik haar gewoonte moet blijven voeden … of is er een manier om dit te omzeilen die ik niet weet?

Het antwoord is zowel ja als nee. Laten we dit bespreken:

Waarom verscheuren honden hun speelgoed?

Elke hond is een individu, waardoor hun speelgoedvernietiging uniek is voor elk van hen. De meest voorkomende redenen waarom honden hun speelgoed vernielen, zijn:

Jacht instinct

Het is soms moeilijk te onthouden dat onze verwende puppy’s afstammen van wolven! Ook al is je hond je baby, je hond is ook een dier met natuurlijke instincten die zijn doorgegeven van hun voorouders.

Als je bijvoorbeeld het geluid van een gewond konijn googelt naar een gedomesticeerde hond, bootst de pieper van een speeltje dit geluid na. Het geluid voedt hun jachtinstinct.

Als je een stuk speelgoed wiebelt en je hond jaagt erop en worstelt ermee, dan komt dat door hun jachtinstinct.

Verveling en amusement

Als mensen zich vervelen, hebben we onbeperkte mogelijkheden om onze aandacht te trekken. Honden aan de andere poot hebben die luxe niet.

Wanneer een hond zich verveelt, zal hij naar iets zoeken om zijn aandacht te trekken, en in veel gevallen zal een hond die aan zijn lot is overgelaten iets kauwen als amusement.

Zijn er echt duurzame hondenspeeltjes?

Hoewel er hondenspeelgoed is dat duurzamer is dan andere, moet je er rekening mee houden dat er niet zoiets bestaat als 100% kauwbestendig hondenspeelgoed. 

Hondenspeelgoed zal versleten raken en moet worden vervangen, net zoals je persoonlijke eigendommen verslijten en vervangen moeten worden.

Bedenk ook dat hondenspeelgoed veel doormaakt! Ze worden op verschillende oppervlakken en vanaf verschillende hoogtes gegooid, getrokken, gescheurd, gemalen, gekauwd.

Honden hebben constant hun speelgoed in hun mond. Net zoals het bijtspeelgoed van een kind er slechter uitziet dan speelgoed waarmee ze hun handen gebruiken om mee te spelen, verslijt hondenspeelgoed alleen maar sneller als gevolg van hun speelmethode.

Winkelmethoden voor hondenspeelgoed

Er zijn twee mogelijke manieren om hondenspeelgoed te kopen: koop een grote hoeveelheid goedkoop speelgoed, wetende dat je ze regelmatig zult vervangen, of koop een bescheiden hoeveelheid speelgoed van hoge kwaliteit dat niet zo vaak zal worden vervangen omdat ze langer meegaan.

Geen van beide is superieur; wat het beste werkt voor je hond en je budget, is de te volgen methode.

Wat zijn de eigenschappen van duurzaam hondenspeelgoed?

Let bij het kopen van duurzaam hondenspeelgoed op de volgende eigenschappen:

Vullingsvrij

Honden zijn er dol op om een ​​hap vulling uit speelgoed te halen! Dit is universeel bij alle rassen. Als het speelgoed geen vulling heeft, zal er minder motivatie zijn om het open te scheuren.

Interactief en uitdagend

Hoe interactiever en uitdagender speelgoed is, des te waarschijnlijker is het dat uw hond zich zal vermaken voorbij het punt dat hij wil gaan zitten en kauwen, wat hij doet met eenvoudig speelgoed.

Touw

Beproefd en waar, klassiek touwspeelgoed is bestand tegen ruw spel en biedt het extra voordeel dat het de tanden van de hond helpt “flossen”.

Rubber

Rubberen hondenspeelgoed dat stevig aanvoelt of moeilijk te buigen is, is geweldig voor zware kauwers. Rubberen speelgoed dat flexibel en dun is, gaat over het algemeen echter niet lang mee, dus kies verstandig.

Nylon

Stevige plastic botten, zoals Nylabones, zijn bestand tegen zwaar kauwen.

Canvas

Speelgoed gemaakt van stevig canvas is meestal dikker en duurzamer. Vaak is dit speelgoed opvulvrij of bevat het weinig vulling en is het meestal versterkt met extra stiksels voor extra duurzaamheid.

Hogere prijs speeltjes

Houd er rekening mee dat duurzaam hondenspeelgoed meestal meer kost als gevolg van de kwaliteit van de benodigde benodigdheden, het extra werk dat nodig is om ze te maken als gevolg van versterkte stiksels, enz.

Speelgoed waarvan is bewezen dat het duurzaam is

Hier is een lijst met speelgoed waarvan is bewezen dat het duurzaam is op basis van mijn persoonlijke ervaring en feedback van mijn lezers:

  • Planet Dog maakt zeer duurzame rubberen ballen. De framboos is perfect voor chihuahua’s en ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar voor verschillende hondenrassen.
  • De GODog Dragons zijn opvulvrij, gevoerd met gaas en veilig dubbel gestikt. Deze draken zijn gemaakt in grote en kleine maten en bieden plezier voor verschillende rassen.
  • Nylabones zijn verkrijgbaar in verschillende sterkteniveaus en verschillende maten. De sterkere versie, de durachew, is geweldig voor zware kauwers. Over het algemeen gaan de flexibele rubberen nylabones en de eetbare nylabones niet zo lang mee voor zware kauwers.
  • Kong maakt veel stoer speelgoed. Klassieke Kongs zijn er in verschillende maten, zodat ze geschikt zijn voor vele hondenrassen. Ze zijn bestand tegen zware kauwers en kunnen worden gevuld met lekkernijen om honden bezig te houden. Bonus, ze zijn vaatwasmachinebestendig!
  • Tuffy maakt speelgoed dat uit meerdere lagen bestaat en versterkt is met extra rijen steken. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere maten, drijven in water en zijn wasbaar in de machine.
  • De Pet Safe Buddy Barnacle geeft traktaties af en is gemaakt voor krachtige kauwers.
  • Overweeg ook om je hond te vermaken met lastig puzzelspeelgoed. Hoe meer een hond moet nadenken, hoe langer hij wordt vermaakt en hoe kleiner de kans dat hij destructief is. 

Hier zijn wat puzzelspeelgoed om te overwegen:

Bezorgdheid over de veiligheid

Er zijn honden die krachtige kauwers zijn en deze hebben het potentieel om speelgoed in stukken te scheuren die ze zouden kunnen eten. 

Als een hond genoeg stukjes speeltje eet, riskeren ze een operatie om de stukjes uit hun maag of darmen te verwijderen, en/of spijsverteringsproblemen als gevolg van hun lichaam dat probeert de stukjes te verwijderen.

Het is dus belangrijk dat je als eigenaar altijd je hond laat spelen onder toezicht. Is het speeltje dusdanig beschadigd en zie je als toezichthouder dat de hond het speeltje zo ernstig beschadigd, dat hier stukken vanaf komen, dan is het advies om dit speeltje zo snel mogelijk bij de hond weg te halen en te vervangen voor een speeltje dat wel veilig gebruikt kan worden door de hond.

Nawoord

Door de kauwgewoonten van je hond te leren en slim speelgoed te kopen, kun je speelgoed vinden waar je hond van houdt en dat langer meegaat om het meeste uit elke aankoop te halen.

Ongeacht hoe sterk een stuk speelgoed wordt geadverteerd, honden moeten altijd onder toezicht staan ​​met speelgoed om te voorkomen dat ze verstikken of stukjes speelgoed inslikken.

Als je een hond hebt die zijn speelgoed graag kapotmaakt, zou ik graag willen weten of je hier een gepaste oplossing op hebt gevonden die duurzaam en leuk zijn.

Plaats een reactie