Hoe Je PER DIRECT kan Voorkomen dat je Border Collie Poep eet

Je wilt toch niet dat jouw Border Collie poep eet? Ik weet dat dit onderwerp een beetje vies is. En als je aan het eten bent terwijl je dit leest, zorg er dan voor dat je eerst even je eten opeet en dan pas verder leest. Puppy’s zijn net als onze pasgeboren baby’s. Ze doen onbewust wat hun verstand van hen zegt. Honden die poep eten is geen veel voorkomend probleem. Er zijn namelijk heel weinig honden dat doen. Toch zijn er nog steeds een aantal mensen die slechte ervaringen hebben gehad met hun Border Collies. Hun Border Collie heeft namelijk de gewoonte ontwikkeld om poep te eten. Het is niet alleen erg vies, maar kan een ernstig gedragsprobleem zijn voor de eigenaar om te overwinnen. Stel je voor dat je een Border Collie hebt en je visite ziet dat jou hond poep eet… dat zou best wel gênant zijn, niet?

Het voornaamste probleem: Gezondheid

Naast een beschamende situatie, kan het een gevaarlijk probleem zijn om mee om te gaan. Bacteriën, virussen en ziekten die hij kan meebrengen door poep te eten kunnen de gezondheid van je hond ernstig beïnvloeden. Aan de andere kant kan het een stuk gevaarlijker zijn voor zijn gezondheid als je hond de poep eet van andere diersoorten, zoals van vreemde honden, vogels, katten enzovoort.

Uitzondering: Border Collie Moeder

Maar even een ander feit. Als je een Border Collie moeder hebt en die eet de poep van haar pasgeboren puppy’s, dan hoef je je geen zorgen te maken. Dit is namelijk gewoon natuurlijk, veilig en absoluut normaal. Ze eten de poep van hun pasgeboren puppy’s om ze tegen roofdieren te beschermen. Ze doen dit om zich te ontdoen van geur die roofdieren kan aantrekken. Maak je daarom geen zorgen als je dit voor het eerst ervaart, omdat bijna elke Border Collie-moeder dit doet om haar puppy’s te beschermen. Dat gezegd hebbende, als dat niet het geval is en je puppy of volwassen hond poep eet, dan moet je het probleem onmiddellijk aanpakken en hem trainen om daarmee te stoppen.

Oplossing: Hoe kunnen we voorkomen dat je Border Collie poep eet?

De beste manier om je Border Collie te trainen is hem te betrappen terwijl je hond op het punt staat dit te doen. Wanneer je hem ziet of betrapt bij het eten van poep van zichzelf of van een ander dier, zeg dan meteen met een stevige stem (niet schreeuwen) “NEE” of “STOP” .

Probeer zijn gedachten af ​​te leiden om ermee te stoppen. Laat hem begrijpen dat poep eten een slecht gedrag is en niet kan worden geaccepteerd. Wanneer hij dat doet, stop hem dan onmiddellijk en geef hem dan zijn favoriete traktatie en prijs hem met een aai. Dat helpt hem te leren dat het eten van kak een slechte zaak is en als hij ermee stopt, verdient hij zijn favoriete traktatie.

De reden van poep eten

Weet je waarom je Border Collie in de eerste plaats zijn eigen kak eet? Wat is de reden erachter? Zorg je voor zijn dieet en vitale voedingsstoffen die hij nodig heeft? Soms zorgt het gebrek aan voedzaam dieet ervoor dat ze hun poep eten. Dus als je hem huisgemaakt hondenvoer geeft, zorg er dan voor dat het voedzaam is en maak alle belangrijke voedingsstoffen bevat die die hun lichaam nodig heeft.

Border Collie alleen laten in de tuin

Als je een omheinde achtertuin of buitenruimte hebt waar je je hond zonder toezicht achterlaat om te spelen en al zijn activiteiten te doen, zorg er dan voor dat er geen poep aanwezig is voordat je hem daarheen laat gaan. Dit is belangrijk, omdat ze over het algemeen hun poep gaan eten wanneer je er niet bij bent.

Speciaal voor Border Collie eigenaren

Elk hondenras heeft zijn eigen specifieke behoeften en daarom is het belangrijk om een speciale handleiding te hebben voor het opvoeden van je Border Collie. Het “Border Collie Handboek” is een uitgebreid boek dat alle benodigde informatie bevat om je Border Collie op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het boek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van honden, vooral Border Collies. Het boek is beschikbaar voor aankoop met een speciale kortingscode, waardoor het volledige pakket inclusief bonussen verkrijgbaar is voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie