Omgaan met verlatingsangst van een Franse Bulldog

Bijna elke Franse bulldog eigenaar heeft zijn hondje wel eens alleen thuis gelaten en bij thuiskomst een bende aangetroffen. Soms komt het omdat je Franse bulldog zich heeft verveelt. Soms komt het omdat we ze alleen hebben gelaten om te zien hoe ze hiermee omgaan. En soms vergeten we ze gewoon in hun bench te doen voordat je bent vertrokken. Hoewel een bende een teken kan zijn van verlatingsangst, is het belangrijk om het verschil te herkennen tussen je Frenchie die zich verveelt en verlatingsangst terwijl je weg bent.

Tekenen van verlatingsangst

Je hond heeft waarschijnlijk verlatingsangst als een van deze symptomen wordt vertoond:

  • Plassen of poepen terwijl je voor een korte tijd weg bent. Vooral als de hond zich in een afgesloten ruimte bevindt.
  • Overmatig blaffen
  • Overmatig hijgen / kwijlen als het niet warm is.
  • Ontsnappen of proberen te ontsnappen
  • Vernielen van dingen zoals het opeten van kozijnen of de onderkant van deuren / muren, jaloezieën, raambekleding of andere dingen.

Nu je weet hoe verlatingsangst eruit ziet wordt het tijd om erachter te komen wat je eraan kunt doen.

Scheidingsangst voorkomen

Er kunnen een aantal mogelijke oorzaken zijn van de verlatingsangst van Franse bulldogs. Bijvoorbeeld onlangs verhuizen naar een nieuw huis of een wijziging in het werkschema of een andere belangrijke verandering in levensstijl. Dergelijke situaties kunnen elke hond ongemakkelijk en nerveus maken en ze weten niet hoe ze op de juiste manier met de verandering moeten omgaan.Franse buldoggen vertonen angst wanneer ze weten wat er gaat gebeuren als ze zien dat hun eigenaar zich klaarmaakt om te vertrekken. Dit kan het gevolg zijn van overmatige gehechtheid aan de eigenaar wanneer de eigenaar thuis is. Daarom is het, wanneer je vertrekt, een grote gebeurtenis waar je hond niet goed mee om kan gaan.Als je een hond krijgt, kan het heel verleidelijk zijn om elke minuut met hem door te willen brengen. Maar dit kan het hem erg moeilijk maken als je even je huis uit moet gaan. In zo’n geval zal het helpen om zo snel mogelijk terug te keren naar de normale routine.

Behandeling van verlatingsangst bij Franse Bulldogs

Gezondheid van de Franse Bulldog

Het is van cruciaal belang dat je er eerst voor zorgt dat je hond een goede algehele gezondheid heeft. Het zou oneerlijk en ineffectief zijn als we zouden proberen de verlatingsangst aan te pakken als er een onderliggende medische oorzaak is. Het is belangrijk dat je bij je dierenarts een grondige medische controle laat uitvoeren.

Aandacht van de Frenchie minderen

Een groot onderdeel van verlatingsangst bij Franse bulldogs is de terugtrekking van de fysieke, verbale en ruimtelijke aandacht die je hen geeft wanneer je thuis bent. Het is normaal om tijdens een groot deel van het hondenbezit bij je honden te willen zijn om hun aandacht te tonen. Helaas is het zo dat te veel aandacht geven negatieve gevolgen kan hebben.In plaats van je Franse bulldog naast je op de bank te laten zitten, laat je ze op de grond naast de bank zitten. Aai je Frenchie minder vaak. Hierdoor zorg je ervoor dat aaien meer een beloning wordt. Door de mindering van aandacht zullen ze je minder missen als je van huis bent. Geef jezelf en je hond wat “alleen tijd” wanneer je thuis bent.

Speelgoed voor je Franse Bulldog

Laat je Franse bulldog achter met speelgoed waar ze van houden, maar dat ze meestal niet hebben. Zorg ervoor dat dit een item is dat je hond alleen krijgt als je op het punt staat te vertrekken.

Routines afwisselen

Franse bulldogs zijn erg goed in het opmerken van routines en voorspellen wanneer je je klaarmaakt om te vertrekken. Je moet ervoor zorgen dat het moment dat je je klaarmaakt zoals het ophalen van autosleutels, het aantrekken van schoenen, het aankleden van werkkleding, enz. gewoon te maken. Zorg ervoor dat je hond deze acties niet langer te associëren met je vertrek.

Desensibiliseren van je Franse bulldog

Het desensibiliseren van je Franse bulldog kan een zeer langzaam en geleidelijk proces zijn. Je kunt proberen je sleutels te schudden, je schoenen aan te trekken en vervolgens weg te gaan. Als je hond daar eenmaal aan gewend is, is de volgende stap dat je met zeer korte tussenpozen vertrekt en de tijd opbouwt waarvoor je weg bent. Dit zal helpen om te beseffen dat wanneer je weggaat, het niet altijd voor een lange periode is, maar voor een moment.

Laatste redmiddel

Helaas is medicatie meestal de laatste optie die door veel dierenartsen en trainers wordt gesuggereerd om verlatingsangst aan te pakken. Het wordt vaak als laatste redmiddel beschouwd als alle andere haalbare opties zijn uitgeput. Prozac wordt vaak aanbevolen door dierenartsen, maar het is altijd beter om naar de arts te gaan die de controle van je Franse bulldog heeft uitgevoerd voordat je de medicijnen toedient.Het heeft altijd de voorkeur om te proberen de verlatingsangst van je Franse bulldog op elke mogelijke manier te verbeteren en alleen naar farmaceutische opties te kijken als al het andere is mislukt.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie