Verharen Beagles?

Voordat je een hond in huis neemt, wil je natuurlijk al het mogelijke over een pup weten voordat je deze mee naar huis brengt. In het geval dat je voor de eerste keer een Beagle neemt, kan er veel informatie zijn die je graag wilt leren. Een van die vragen die je misschien hebt, is: Verharen beagles? 

Beagles hebben kort haar en worden gecategoriseerd als honden met matige werping.Het werpen is een min of meer continue cyclus, aangezien oud haar uitvalt en nieuw haar erin groeit. Nieuw haar duwt oud haar er echter niet uit, zoals men zou denken. Elk haarzakje heeft zijn eigen groeicyclus van groeien, rusten en uitvallen.

Seizoensgebonden jas

Beagles hebben, zoals de meeste honden, seizoensjassen. Je moet altijd verwachten dat je Beagle in de lente meer werpt, zelfs als je in een redelijk warm klimaat leeft. Dit komt omdat honden van nature een dikkere vacht krijgen tijdens de winter, zelfs als de temperatuur niet significant daalt. De winterjas van een Beagle wordt meer beïnvloed door het licht dan door de temperatuur. De jassen van honden zullen dikker worden als er minder daglicht is. Dit is een evolutionaire eigenschap, maar is desalniettemin nog steeds zichtbaar.

Tweevoudige jas

Onthoud dat Beagles werden gefokt voor de jacht op hazen en konijnen op het Engelse platteland. Iedereen die Engeland kent, kent regen! Beagles hebben dus geleerd hiermee om te gaan met een tweelaagse vacht, ook wel een dubbele vacht genoemd. Hun ondervacht is zacht en dicht om ze warm te houden, terwijl de bovenvacht veel grover is met langer, dicht opeengepakt haar dat enigszins waterdicht is. Dus ook al zien Beagles er niet uit als zulke voor de hand liggende werpers, zoals Golden Retrievers, je ogen kunnen je een beetje misleiden. Je zult zeker een pluizenroller bij de hand willen hebben.

Uiterlijke verzorging

Omdat beagles dichte vachten hebben, zal het borstelen van hun vacht enorm helpen om het werpen te verminderen. Je kunt een borstel met gemiddelde haren of een hondenhandschoen gebruiken. Een hondenhandschoen is een rubberen handschoen met noppen op de handpalm die je kunt gebruiken om los haar en huidschilfers uit te wrijven. Je Beagle zal altijd vervellen vanwege de manier waarop de continue groeicyclus van haar werkt. Maar als je er een doel van maakt om je pup minstens één keer per week schoon te maken, zul je een enorme afname van haarverlies op je bank en op je kleding opmerken.

Wanneer je Beagle in de lente zijn winterjassen afstoot, is het ideaal om hem 2-3 keer per week te borstelen om zijn afstoten beter beheersbaar te maken. Bovendien hebben Beagles bij het verzorgen meestal niet te veel hondenbaden nodig; aangezien het niet bijzonder vieze honden zijn. Maar Beagles houden ervan om geuren te ontdekken en te volgen, dus ze kunnen tijdens hun avontuur in iets vies terechtkomen. Een snelle spoeling met de slang is misschien alles wat je nodig hebt.

Voeding

Voeding heeft natuurlijk invloed op de vacht van Beagles. Een goede voeding is essentieel om je hond een gezonde vacht te geven. Als je pup ondervoed is, zal hij zwakker, brozer haar hebben dat sneller uitvalt. Veel mensen concentreren zich alleen op de hoofdmaaltijden van een hond voor hun gezondheid en voeding, waarbij ze vaak het effect van lekkernijen verwaarlozen. Iedereen wil zijn kleine pup verwennen met lekkernijen, maar het is belangrijk om niet te veel te voeren en slecht voedzaam voedsel te geven. Zelfs een hond met overgewicht kan een ondervoede hond zijn als hij niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Dus al met al zijn Beagles geen zware werpers, maar als je erover nadenkt om een ​​Beagle in huis te nemen, moet je zeker wat gematigd haarverlies verwachten. Maar met regelmatig poetsen en de juiste voeding, zou het werpen zeer beheersbaar moeten zijn.

Speciaal voor Beagle-eigenaren

Als je je Beagle goed wilt opvoeden zodat hij gezond en gehoorzaam is, dan is het belangrijk om te begrijpen dat elk hondenras verschillende behoeften heeft. Het “BeagleHandboek” is een uitgebreide gids die alle informatie bevat die je nodig hebt om je Chihuahua goed op te voeden. De auteur van het boek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van honden, vooral Beagles. Je kunt het boek met een speciale korting kopen, waardoor je het volledige pakket inclusief bonussen kunt krijgen voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie