De levensduur van de Franse Bulldog

Franse bulldogs kunnen levenslange metgezellen zijn. Hoe langer ze leven, hoe beter. Verschillende hondenrassen hebben echter een verschillende levensduur. Dus of je het nu leuk vindt of niet, er zijn rassen die niet voor een heel leven bij je kunnen zijn vanwege hun kortere levensverwachting. Desalniettemin speelt de gemiddelde levensduur van de hond een cruciale rol bij het kiezen van een hond. Vooral als je een Franse bulldogliefhebber bent.

Eigenschappen

Franse bulldogs kunnen een uitstekende gezelgschapshonden zijn. Franse bulldoggs passen mogelijk bij je levensstijl als je op zoek bent naar eigenschappen zoals hieronder:

 • Klein, maar sterk
 • Aanhankelijke gezinshond
 • Goed gehumeurd en kan zich aanpassen aan verschillende omgevingen
 • Onderhoudende en eigenzinnige persoonlijkheid
 • Vriendelijk, speels en lief

Deze goede eigenschappen zijn de redenen waarom veel dierenliefhebbers een voorliefde voor de Franse Bulldog hebben ontwikkelt. Er zijn echter belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden. Frenchies kunnen niet goed tegen hitte. De hond kan ook territoriaal zijn en kan verlatingsangst ontwikkelen wanneer hij altijd alleen wordt gelaten. Franse bulldogs vertonen vaak veel piepende, snuffelende en snuivende geluiden en ze kunnen zelfs snurken. Dit ras is op de een of andere manier moeilijk te trainen en kan koppig zijn als je geen diepe relaties met hen vertoont.

Naast dat je vertrouwd raakt met de speciale eigenschappen van de Franse Bulldog, is het ook belangrijk om meer te weten te komen over hun levensduur.

Franse Bulldogs: hoe lang leven ze?

Een gemiddelde levensverwachting voor Franse Bulldogs is ongeveer 9 tot 12 jaar. Deze honden zijn zeker schattig. Er wordt echter gezegd dat ze kwetsbaar zijn voor verschillende ziekten en andere gezondheidsproblemen. Deze problemen hebben niet alleen invloed op hun levensduur, maar hebben ook nadelige gevolgen voor de algehele kwaliteit van hun leven.

Desalniettemin lopen statistieken en meningen uiteen. Sommige bronnen zeggen dat de levensduur van de gemiddelde levensduur van een Franse bulldog 10-12 jaar is, maar er zijn gegevens waaruit blijkt dat er honden zijn die meer dan 14 jaar oud zijn geworden.

Factoren die van invloed zijn op de levensverwachting van Franse Bulldog

Net als bij andere hondenrassen zijn Franse bulldogs kwetsbaarder voor bepaalde gezondheidsproblemen dan andere rassen. Deze gezondheidsproblemen kunnen de levensduur van dit bulldog ras aanzienlijk beïnvloeden. Zelfs angst en stress kunnen de levensverwachting van Franse Bulldogs verkorten. Dan speelt het geslacht van de hond ook een rol bij het bepalen van de levensduur.

Er zijn bepaalde onderzoeken die hebben aangetoond dat Franse bulldogs eerder worden gediagnosticeerd met stoornissen. Onderzoek toont ook aan dat het geslacht de levensduur tussen de vrouwelijke en mannelijke Franse bulldog niet beïnvloed.

Andere factoren

Andere gezondheidsfactoren die de levensverwachting van deze bulldog beïnvloeden, waren diarree, oorontstekingen, huiddermatitis en conjunctivitis of roze ogen. Ongeveer 12% van de Franse bulldogs wordt ook gediagnosticeerd met aandoeningen aan de luchtwegen als gevolg van brachycephalic gezichtsstructuur of een plat gezicht. Het aanpassen van rassen met een plat gezicht wordt niet echt aanbevolen vanwege de mogelijkheid van ademhalingsproblemen. Vanwege de platte gezichten van Franse Bulldogs hebben ze vaak ademhalingsproblemen die ertoe kunnen leiden dat ze snurken en slaapapneu krijgen.

Houd Franse Bulldogs koel

Ze zijn ook niet in staat om hun lichaamstemperatuur veilig te houden tijdens het hete seizoen of tijdens het sporten. De belangrijkste reden hiervoor is dat deze honden grotendeels afhankelijk zijn van de verdamping om af te koelen van het gehemelte en de mond. Om dit te bereiken heeft het ras met de platte kop echter niet echt voldoende oppervlakte.

Veel Franse Bulldogs gaan plotseling dood door oververhitting tijdens het sporten of tijdens extreem warm weer. Sommige gezondheidsproblemen kunnen daadwerkelijk worden getest. Desalniettemin zijn velen slechts het resultaat van fokken. Franse buldoggen als huisdier houden is niet echt aan te raden, simpelweg omdat de kans op ernstige gezondheidsproblemen veel te groot is.

Hoe je Franse Bulldog kunt helpen een gelukkig en lang leven te leiden

Als je Frenchie bezit of van plan bent er een te adopteren, zijn er essentiële dingen die je moet onthouden. Het eerste belangrijke is dat fokouders altijd moeten worden getest op te voorkomen gezondheidsproblemen. Vertrouwde fokkers moeten alle mogelijke tests voor een dergelijk ras uitvoeren om de mogelijke gezondheidsproblemen te verminderen. Alle gezondheidsproblemen hoeven niet noodzakelijkerwijs te worden getest, maar toch helpt het selecteren van een fokker die de tijd neemt om gezondheidstests uit te voeren, om een ​​gezondere Franse bulldog te krijgen. Er zijn twee tests die vaak worden uitgevoerd. Dit zijn heup- en oogtesten.

Oogtesten

De oogtests moeten worden uitgevoerd op fokdieren. Deze omvatten meestal erfelijke oog gezondheidsproblemen

Heup testen

Heupscore is een andere beschikbare test om de mogelijkheid van heupdysplasie te bepalen. Vertrouwde fokkers moeten scores kunnen geven aan de potentiële ouders van de puppy. Het uitvoeren van tests is zeer noodzakelijk om vermijdbare gezondheidsproblemen of problemen uit te sluiten.

Zorg ervoor dat je je Franse bulldog bij een betrouwbare fokker of bij een erkende faciliteit haalt. De fokkers moeten zeer ervaren zijn, over een vergunning beschikken en zorgen voor het uitvoeren van tests op de gezondheid van fokdieren. Zodra je je puppy hebt, moet je een aantal stappen volgen om hem veilig en gezond te houden.

Gezondheids Stappen

Deze stappen zijn als volgt:

 • Zorg ervoor dat je een gezond dieet volgt. Houd rekening met het voedsel dat je geeft, omdat sommige Franse bulldogs voedselallergieën hebben. Het dieet van de hond moet geschikt zijn voor zijn leeftijd.
 • Bezoek regelmatig een erkende dierenarts om ervoor te zorgen dat je hond gezond blijft en gezondheidsproblemen onmiddellijk worden aangepakt.
 • Help je Franse bulldog veel te bewegen. Dit hondenras is niet echt erg energiek, maar ze houden wel van regelmatige wandelingen.
 • Houdt toezicht op hun regelmatige gezondheidsonderhoud, zoals tanden poetsen, nagels knippen en vele andere verzorgingsbehoeften. Dit speelt een grote rol bij het verbeteren van de algehele gezondheid van de honden.
 • Houd toezicht op je Franse bulldog alsof je voor je eigen kinderen zorgt. Houd je hond uit de buurt van problemen en gevaarlijke voorwerpen.
 • Franse bulldogs kunnen gevoelig zijn voor hoge temperaturen, dus vermijd blootstelling hiervan. Je moet ook alert zijn op tekenen van stress.

Conclusie

Als je je Franse bulldog echt zo lang mogelijk wilt houden, moet je ze met vriendelijkheid en liefde behandelen. Je moet je best doen om stress uit hun leven te minimaliseren of volledig te elimineren.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie