Is een Labrador de juiste hond voor jou?

Zijn Labradors goede honden? In het bijzonder als het gaat om het leven als familiehuisdier? Zijn labradors ideale huisdieren voor elk huis, of zijn ze meer geschikt voor het ene gezin dan voor andere? Het belangrijkste is dat een labrador de juiste hond is voor jou en je gezin? We gaan de goede en slechte punten van Labradors bekijken om je te helpen de vraag te beantwoorden:

Ben je klaar voor een labrador? Op hondenboekjes vind je ontzettend veel artikelen over hoe geweldig Labradors zijn. Wij vinden ze natuurlijk briljant! Maar dat is niet voor iedereen hetzelfde. Een Labrador is niet de juiste hond voor elk gezin, en de beste tijd om dit feit te ontdekken, is voordat je jezelf eraan verbindt door er een in huis te nemen. Neem de tijd om elk van de onderstaande punten met je hele gezin door te nemen, en zorg ervoor dat jullie allemaal blij zijn om dit mooie maar soms uitdagende nieuwe lid van de clan bij je thuis te verwelkomen.

Hoeveel beweging hebben Labradors nodig?

Een volwassen Labrador heeft regelmatig lichaamsbeweging nodig. Net als mensen moeten honden hun cardiovasculaire systeem en spieren gezond houden door regelmatig te gebruiken. Voor een minimale conditie moet elke volwassen Labrador die regelmatig toegang heeft tot een tuin, ook een dagelijkse wandeling van minimaal een half uur per dag hebben. En een langere en krachtigere trainingssessie van 1 à 2 uur, minstens drie keer per week.

Als je in alle weersomstandigheden niet zoveel tijd hebt om buiten met je hond door te brengen, is een Labrador niet de juiste hond voor jou. Als je in een flat woont, moet je je labrador veel vaker meenemen om zijn darmen en blaas te ledigen, zijn benen te strekken en wat frisse lucht te krijgen. Als je je zorgen maakt dat je een Labrador misschien niet de oefening kunt bieden die hij nodig heeft, bekijk dan het artikel ‘Hoeveel beweging heeft mijn Labrador nodig?’ Als je denkt dat je hier geen tijd voor hebt, dan is dit helaas misschien niet het juiste moment om een ​​Labrador te krijgen.

Hoeveel training hebben Labradors nodig?

Het is van vitaal belang om je labrador te trainen en hem enkele basismanieren aan te leren. Grote honden moeten leren om niet op mensen te springen, ze over te drijven, voedsel te grissen, in de vingers te bijten of te happen, of zich over het algemeen onaanvaardbaar te gedragen. En zoals alle honden moeten ze worden getraind om te komen wanneer ze worden geroepen. Dit kost allemaal tijd en moeite. Om nog maar te zwijgen van geduld. Je moet ook minstens twee keer per dag een time-out nemen om een ​​aantal formele trainingssessies in huis of in de tuin te doen. Vooral als je puppy jong is, is het belangrijk om hem de basiscommando’s te leren die je zullen helpen om gelukkig samen te leven terwijl hij groeit.

Hoeveel aandacht hebben Labradors nodig?

Labradors houden van gezelschap. Het zijn geen solitaire dieren en zullen het grootste deel van de dag samen willen zijn als je kunt. Ze zullen je door het huis willen volgen terwijl je schoonmaakt, of aan je voeten ploffen terwijl je aan het werk bent op de computer. Labradors moeten niet alleen regelmatig uitgelaten worden om zichzelf te ontlasten, maar ze hebben ook iets nodig om hun geest te bezighouden. Kauwspeelgoed en activiteitenspeelgoed zijn een geweldige manier om de hersenen van je Labrador bezig te houden terwijl je anders bezig bent. Een kong vullen met lekkers om ze af te leiden is een grote favoriet in ons huis.

Kan een Labrador de hele dag alleen worden gelaten?

Labradors kunnen niet de hele dag alleen worden gelaten terwijl je aan het werk bent. Als je fulltime werkt en je Labrador niet mee kunt nemen, moet je zorgvuldig plannen hoe je hem gelukkig kunt houden terwijl je weg bent. Als je een kleine puppy mee naar huis neemt, moet je vanuit huis werken of ten minste een paar weken vrij nemen van het werk terwijl ze zich gaan vestigen en de zindelijkheidstraining serieus begint. De maximale tijd dat je een hond alleen kan laten is 3 tot 4 uur, dus als je fulltime werkt, moet je een iets regelen zoals een hondenopvang of een hondenuitlaatservice. Labradors kunnen destructief, luidruchtig en erg overstuur worden als ze te lang alleen worden gelaten. Lees ookk dit artikel voor goed advies over het opvoeden van een puppy als je fulltime werkt.

Kauwen Labradors veel?

Labradors die lange tijd achterblijven, kunnen destructief worden en de meest gebruikelijke methode om dingen te vernietigen is door te kauwen. Maar het zijn niet alleen eenzame Labradors die dingen stuk kauwen. Labrador puppy’s kauwen veel, maar vooral als ze tandjes krijgen. Als geboren en getogen retrievers vinden Labradors het heerlijk om dingen op te pakken en rond te dragen. Als je veel kostbare, kwetsbare meubels hebt of erg sentimenteel bent over de staat van je huis, kan een Labrador-puppy je in die eerste kauwmaanden veel stress bezorgen.

Gelukkig zijn er manieren waarop je het kauwen van je Labrador kunt verminderen en de situatie kunt aanpakken.  Als dit een probleem is, zorg er dan voor dat je leest hoe je je Labrador kunt laten stoppen met kauwen en besluit direct of dit iets is dat je bereid bent te doen. Denk na over hoe je zich zult voelen als er onvermijdelijk iets door het net glijdt en wordt beschadigd door je lieve labrador vriendje.

Kunnen Labradors in kleine huizen leven?

Labradors zijn relatief grote honden. Een volwassen mannetje kan wel 40 kilo wegen. Het zijn ook redelijk levendige honden, vooral in de eerste paar jaar, en nemen behoorlijk wat ruimte in je huis in beslag. De bench die je lab nodig heeft als puppy, is groot en kan een jaar of langer je keuken of bijkeuken domineren. Dit ziet er niet mooi uit, het zit in de weg en je zult het voor de meeste Labradors ongeveer 18 maanden moeten blijven gebruiken.

Hebben Labradors een tuin nodig?

Hoewel het mogelijk is om een ​​Labrador gelukkig in een vrij groot appartement te houden, moet je jezelf ertoe verplichten hem regelmatig buiten uit te laten.  Of je nu gasten wilt ontvangen of je bent gefrustreerd om de kinderen vandaag voor de zevende keer in en uit hun regenlaarzen te krijgen, je hebt geen keus. Zorg ervoor dat je er vaak genoeg uitgaat, vooral tijdens zindelijkheidstraining. Gedurende deze tijd zul je deze uitstapjes naar de tuin misschien wel zo regelmatig moeten doen als elke twintig minuten.

Beschadigen Labradors tuinen?

Een deel van je tuin zal worden gebruikt voor Labrador toiletdoeleinden en je zult zijn uitwerpselen dagelijks moeten oprapen en afvoeren. Puppy’s, teven en zelfs sommige honden zullen ook op je gras plassen. Dit kan het gras vaak doden, waardoor bruine ronde plekken op je gazon achterblijven. Er is geen enkele methode die we ooit zijn tegengekomen, in pillen, sprays of voedingssupplementen, die dit daadwerkelijk voorkomt. Je zult moeten accepteren dat het gazon niet perfect zal zijn en een zak graszaad bij de hand hebben om in de gaten te gooien.

Sommige jonge Labradors zijn ook dol op graven en zijn best in staat om een ​​flinke krater in je bloembedden te bouwen als ze buiten zonder toezicht worden gelaten. Deze dingen moeten in overweging worden genomen als je een enthousiaste tuinman bent of graag een opgeruimde achtertuin wilt houden. Er zijn enkele manieren om het graven te verminderen, maar als je de hond niet beperkt tot een geasfalteerd gebied, zul je waarschijnlijk merken dat sommige honden het nooit helemaal zullen stoppen.

Ruik je Labradors?

Labradors zijn een van de sterkere ruikende hondenrassen. Hun jassen hebben een natuurlijke ‘hondengeur’ die sterker is als ze vochtig zijn. Sommigen van ons zijn nogal gevoelig voor deze geur. Anderen zijn dat niet. Hondenshampoo kan helpen, maar baden vermindert slechts tijdelijk de labrador geur, en het verwijdert ook de natuurlijke waterdichtheid van de jassen. Dus je moet je labrador in de winter niet in bad doen als hij waarschijnlijk gaat zwemmen. Labradors worden aangetrokken door water en modder, en het kan moeilijk voor je zijn om te voorkomen dat een Labrador gaat zwemmen.

Je zult de geur van je Labrador na een tijdje niet meer opmerken, dus wees voorbereid als je een labrador bezit, je huis zal een uitgesproken aroma aannemen waarvan je niet-hondenvrienden zich bewust zullen zijn. Als dit je stoort, is een Labrador niets voor jou. In dit artikel leest u meer over de beste manier om uw Labrador te wassen en te verzorgen.

Verharen Labradors veel?

Labradors hebben een zeer dichte ondervacht die ze ongeveer twee keer per jaar op je tapijten afzetten. Meestal in het voor- en najaar. Je kunt het afstootproces een beetje versnellen door te verzorgen, maar het kan niet helemaal worden vermeden. Zelfs als je regelmatig stofzuigt, zul je enkele weken per jaar zeer harige tapijten en harige kleding hebben. De rest van het jaar zullen ze behoorlijk behaard zijn. Als je last hebt van hondenhaar of als een familielid allergieën heeft, moet je dit serieus nemen en meenemen in de overweging voordat je je Labrador in huis neemt. Is je hele familie het erover eens dat ze de komende tien tot vijftien jaar graag bij een labrador willen wonen? Als dit niet het geval is, kun je beter heroverwegen of je dit wel wilt doen.

Is een Labrador geschikt voor mij?

Als we je niet hebben afgeschrikt, en je wilt echt een Labrador, dan wordt het tijd om op zoek te gaan! Wil je nog meer weten over labradors? Kijk dan snel verder bij al onze labradors artikelen!

Speciaal voor Labrador Retriever eigenaren

Om je Labrador Retriever op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van het ras. Het “Labrador Retriever Handboek” is een uitgebreide gids die alle benodigde informatie bevat voor het opvoeden van je hond. Het boek is beschikbaar voor aankoop met een speciale kortingscode, waardoor je het volledige pakket inclusief bonussen kunt krijgen voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie