Labrador eigenschappen

Een labrador is een prachtig ras met veel geweldige eigenschappen. Zorg ervoor dat je alle informatie hebt die je kunt krijgen over het Labrador-ras, voordat je besluit er een in je leven te nemen.

Hier zijn de belangrijke feiten die je moet weten:

Grootte

Labradors hebben een gemiddelde bouw en worden 57 cm bij de schouders. Ze wegen tussen de 25 en 25 kilo.

Temperament

De Labrador-hond is vriendelijk, lief, loyaal en onafhankelijk. Ze zijn niet agressief of verlegen. Dat gezegd hebbende, sommige Labradors, vooral in hun eerste paar jaar, kunnen zeer gespannen worden als ze niet goed worden begeleid of getraind.

Levensduur 

De gemiddelde levensduur van een Labrador is 12 – 14 jaar.

Gezondheid

Labradors zijn een relatief gezond ras, maar ze zijn vatbaar voor enkele erfelijke problemen zoals heup- en elleboogdysplasie. Ze lopen ook risico op oogproblemen zoals cataract.

Verzorging

Labradors hebben een korte vacht die waterafstotend is en dik en dicht. Ze houden zichzelf goed schoon, maar moeten om de twee weken worden geborsteld, en vaker tijdens het vervaarseizoen. Labs werpen nogal wat af, vooral twee keer per jaar wanneer ze groeien en hun vacht afwerpen.

Sociale vaardigheden

Labradors zijn ongelooflijk sociaal en kunnen met iedereen overweg. Ze zijn even dol op kinderen als op volwassenen. Labradors zijn zelfs vriendelijk tegen bezoekers. Dit maakt ze een slechte waakhond.

Leven

De Labrador-hond kan zowel op het platteland als in de stad gedijen. Als ze echter in de stad wonen, moeten ze in een huis zijn met een achtertuin van behoorlijke omvang.

Beweging

Labs vereisen veel beweging. Ze moeten minstens twee keer per dag tijdens wandelingen van 20-30 minuten worden meegenomen. Bovendien moet je ze voldoende speeltijd geven. Houd er bovendien rekening mee dat dit ras dol is op zwemmen, wat ook een geweldige oefening is.

Training

Labradors zijn gemakkelijk te trainen omdat ze snel leren. Je moet ze inschrijven voor gehoorzaamheidstraining als je wilt dat ze zich ontwikkelen als een eer voor hun ras.

Ras

De Labrador wordt erkend als hondenras. Dit hondenras staan ​​bekend om hun volgvaardigheden en jachtcapaciteiten. Ze hebben een onberispelijke geur en zijn buitengewoon bedreven in het apporteren.

Andere huisdieren

Labradors zijn vriendelijk en accepteren gemakkelijk andere huisdieren.

Eerste keer hondeneigenaar

Labradors zijn een prima keuze voor eerste hondenbezitters. Zorg ervoor dat je voldoende onderzoek doet en klaar bent om de verbintenis aan te gaan. Een goed idee is om met andere Lab-eigenaren te praten om erachter te komen waar je aan begint.

Speciaal voor Labrador Retriever eigenaren

Om je Labrador Retriever op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van het ras. Het “Labrador Retriever Handboek” is een uitgebreide gids die alle benodigde informatie bevat voor het opvoeden van je hond. Het boek is beschikbaar voor aankoop met een speciale kortingscode, waardoor je het volledige pakket inclusief bonussen kunt krijgen voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie