Labradoodle nemen: 9 dingen die je moet weten

Leven met een hond kan een van de beste ervaringen in je leven zijn. Toch is het belangrijk om te weten dat verschillende rassen verschillende behoeften hebben. Het aanschaffen van een Labradoodle kan een van de belangrijkste keuzes van je leven zijn. In dit artikel vind je een lijst met verschillende dingen die huidige Labradoodle eigenaren graag hadden geweten voordat ze er een namen.

Hoeveelheid verzorging en verzorging Labradoodles nodig hebben

Een van de belangrijkste dingen die huidige eigenaren denken dat je het moet weten voordat je een Labradoodle koopt, is de hoeveelheid verzorging en verzorging die nodig is. Toen Labradoodles voor het eerst populair begonnen te worden, was er een algemene misvatting dat ze heel gemakkelijk te verzorgen waren en vrijwel geen verzorging nodig hadden. Maar dat is niet het geval, want een Labradoodle heeft best veel dagelijkse verzorging nodig. Je zou elke dag minstens 15 minuten aan verzorging moeten besteden als je wilt voorkomen dat je Labradoodles-haar verstrikt raakt. Wat ook belangrijk is om te weten is dat als je je Labradoodle elke 2 maanden naar een trimmer brengt, dit elke keer best wat geld kost.

Gedragsproblemen

Labradoodles zijn afkomstig uit een lijn van zeer actieve hondenrassen en zijn ook zeer energieke honden. Als de honden geen methode vinden om al hun stoom af te blazen, zullen ze vaak ongewenste gedragsproblemen ontwikkelen. Sommige problemen kunnen specifieke problemen zijn, zoals op mensen springen, alles bijten, of in het algemeen nogal een handjevol werk zijn. Meestal kan dit worden gecorrigeerd met voldoende en correcte training. Toch er zijn ook gevallen waarin het onmogelijk blijkt dat de hond ooit een geweldige familiehond kan worden.

Hoeveel oefening is er nodig

Dit hangt vaak ook samen met het vorige punt over gedragsproblemen. Labradoodles zijn zeer actieve honden en hebben gewoonlijk minstens 45 minuten lichaamsbeweging per dag nodig, maar soms ook meer! Zorg ervoor dat je in staat bent om aan de trainingsbehoeften van je hond te voldoen voordat je er een neemt, vooral een hond die zo vol energie zit als een Labradoodle.

De verschillende haartypes

Labradoodles kunnen een behoorlijk gevarieerde haarstijl hebben. De vacht kan van haar, wol of fleece zijn en elk heeft voor- en nadelen in vergelijking met de andere soorten. Er zijn ook verschillende kleuren, variërend van wit tot abrikoos en zwart, en alles daartussenin. Dus als je van plan bent een Labradoodle te kopen, vergeet dan niet om je eigen onderzoek te doen naar de ouders van je gewenste hond, om een ​​beter idee te krijgen van hoe hij eruit zou kunnen zien als hij volgroeid is.

De kosten van eigendom

Het bezitten van een hond kan een behoorlijk dure ervaring zijn, en een Labradoodle verschilt niet van de meeste andere honden. Zelfs als je zoiets als het verzorgen van je hond zelf doet, zijn er een groot aantal uitgaven die je niet kunt negeren.

Verlatingsangst

Labradoodles staan ​​erom bekend erg zorgzaam en aanhankelijk te zijn voor hun mensen. Maar daarmee komt ook de mogelijkheid dat je hond verlatingsangst heeft. Voor sommige honden kan de oplossing een bench zijn waarin hij comfortabel en ontspannen aanvoelt, en het benchtrainen van een Labradoodle heeft over het algemeen veel positieve voordelen! Maar voor sommigen is een bench geen oplossing, maar gelukkig zijn er verschillende opties. Sommigen hebben zeer positieve ervaringen met het gebruik van een angstjack dat voor een redelijke prijs op Amazon te vinden is. En anderen gebruiken liever speelgoed of speciale kussens waarmee de hond kan ontspannen met iets waar ze van houden. Deze kussens zijn er in veel verschillende soorten en maten, dus er is waarscijnlijk wel een geschikt kussen te vinden.

Gezondheid

Net als de meeste honden zijn Labradoodles vatbaar voor verschillende gezondheidsproblemen, sommige ernstiger dan andere. De meeste ziekten kunnen worden genezen met een snel bezoek aan de dierenarts en sommige antibiotica, terwijl voor andere langere periodes van medicatie of zelfs een zeer dure operatie nodig kunnen zijn. Zorg ervoor dat je een goede ziektekostenverzekering voor huisdieren afsluit als je van plan bent een hond te krijgen, aangezien een operatie meestal enkele duizenden dollars zal kosten.

Ze zijn niet hypoallergeen

Een andere misvatting over Labradoodles is dat ze hypoallergeen zijn. Hoewel het waar is dat sommige honden beter zijn dan andere als het gaat om allergievriendelijk zijn, is geen enkele hond echt hypoallergeen, en dat geldt ook voor Labradoodles. Dus als je allergisch bent, maar een Labradoodle wilt, probeer dan een dag of twee met een hond door te brengen die zo dicht mogelijk bij je gewenste haartype ligt, en kijk hoe je op die hond reageert. Dat is waarschijnlijk het beste wat je kunt testen of je een sterke reactie hebt op het specifieke type vacht in een Labradoodle.

Kleur veranderen

Het laatste punt was dat Labradoodles meestal de kleur van hun vacht veranderen naarmate ze ouder worden. Bij sommige Labradoodles vervaagt de kleur gewoon naarmate ze ouder worden, maar bij andere kan de kleur zelfs dramatisch veranderen. Dus wees erop voorbereid dat als je een Labradoodle krijgt, deze er over een paar jaar misschien niet meer hetzelfde uitziet als wanneer het een puppy is.

Speciaal voor Labradoodle eigenaren

Om je Labradoodle op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond is het belangrijk om te begrijpen dat elk hondenras zijn eigen specifieke behoeften heeft. Het “Labradoodle Handboek” is een uitgebreid boek dat alle benodigde informatie bevat om je te helpen bij het opvoeden van je Labradoodle. De auteur van het boek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van honden, met name Labradoodles. Het boek is verkrijgbaar met een speciale kortingscode, waardoor je het volledige pakket inclusief bonussen kunt krijgen voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie