Jack Russell trainen – Kun jij dit aan?

Een Jack Russell eigenaar worden betekent dat je bereid bent om zowel hem als jezelf in te schrijven voor een goed trainingsprogramma. Hoewel elke hond moet worden ingeschreven voor gehoorzaamheidsklassen, geldt dit dubbel voor jack russell terriërs.In dit artikel lees je waarom.

Jack Russell gehoorzaamheidstraining

Van alle verschillende jack russell trainingstechnieken die je je hond zou kunnen leren, is gehoorzaamheidstraining het belangrijkste. Je zult veel problemen krijgen als je het bevel niet neemt en je Jack Russell over je heen laat lopen. Je jack russel moet zijn plaats in je roedel weten. Hij moet je zien als de roedelleider, anders zal hij onmogelijk te controleren zijn.

Hier zijn enkele jack russell trainingstips voor gehoorzaamheid:

Begin jong met trainen

Je moet je Jack Russell laten zien wie de baas is vanaf het moment dat je hem krijgt. Hoe langer je wacht met het trainen van je hond, hoe moeilijker hij zal zijn om hem onder controle te houden. Het is bijvoorbeeld niet eerlijk om een ​​puppy weg te laten komen met dingen als aan de riem trekken, en hem er vervolgens voor te berispen als hij ouder wordt. Hij zal niet begrijpen wat hij verkeerd doet.

Wees de leider

Jack russell training gaat over het laten zien aan je hond waar hij staat in je roedel. Je kunt hem leren dat je de leider bent door:

  • Voor hem door deuren lopen
  • Eerst eten voordat je hem zijn eten geeft
  • Stevig en consistent bent met zijn training en discipline

Respecteer hun intelligentie

Jack russells zijn een intelligent ras en hun slimheid moet worden gerespecteerd. Bied ze uitdagingen die ze leuk zullen vinden en die zich niet zullen vervelen.

Profiteer van hun energie

Jacks zijn ballen van energie, waardoor Jack Russell-training effectiever en leuker worden voor jullie beiden. Hoe? Denk er eens over na, je moet ervoor zorgen dat je Jack wil doen wat je wilt dat hij doet. Net als bij een kind mag je geen enthousiaste reactie verwachten, tenzij het iets leuks en interessants is om te doen. Als je de aandacht van je pup niet kunt houden, verspil je alleen jouw tijd en die van hem.

Geef ze tijd en aandacht

 Gehoorzaamheidstraining vereist veel tijd en energie, maar het is de enige manier waarop je je Jack kunt laten zien dat je het meent, terwijl je graag tijd met hem doorbrengt. Bovendien, hoe meer tijd je met je hond doorbrengt, hoe meer je zijn gewoontes zult oppikken en slechte mensen ervan zult weerhouden te groeien.

Korte aandachtsspanne

Vergeet niet dat de aandachtsspanne, net als van mensen, van een Jack Russell-puppy ook slechts enkele seconden duurt. Daarom moet je er in het begin voor zorgen dat de training niet alleen consistent maar ook korter is. Voer 5 – 10 minuten trainingssessies met je hond en speel dan met hem. Naarmate je Jack ouder wordt, zal zijn aandachtsspanne verbeteren en kun je langere trainingssessies van maximaal 30 minuten hebben.

Algemene Jack Russell trainingstips

Zindelijkheidstraining

Zindelijkheidstraining (de hond trainen om buiten te plassen en poepen) zou moeten beginnen op de eerste dag dat je je puppy in huis neemt.

Puppy-cursus

Dit is een beginnersopleiding voor puppies. Zie het als een warming-up voor een echte gehoorzaamheidstraining. Op de puppy-cursus leert je jack russel pup basistraining vaardigheden in een ontspannen en minder rigide omgeving die niet al te veel van zijn aandacht vraagt.

Gehoorzaamheidsklas

Je jack russel moet worden ingeschreven voor een gehoorzaamheidsklas zodra hij de vereiste leeftijd heeft bereikt (meestal tussen 4 en 6 maanden). Controleer de vereisten van je plaatselijke gehoorzaamheidsschool voor honden.

Wees consistent met je training

Verander de methode waarmee je je hond commando’s geeft niet, want je brengt hem alleen maar in verwarring en hij zal het niet begrijpen. Verander bijvoorbeeld niet de woorden die je gebruikt wanneer je een opdracht geeft. Vermijd uitspraken als “kom hier” en gebruik slechts één woordcommando’s zoals “kom” om het je hond gemakkelijker te maken om te leren. Zorg er bovendien voor dat iedereen in het gezin dezelfde consistentie gebruikt als je jack russel wat heeft geleerd. Wees standvastig bij het discipelen. Wees standvastig maar zacht als je je boer disciplineert. Laat hem weten dat je zijn wangedrag niet tolereert en blijf hem lesgeven totdat hij het goed doet. Het ligt in de natuur van Jack om je geduld te beproeven en je te slim af te zijn. Blijf doorgaan, en je jack zal weten wie de baas is. 

Opmerking: sla je hond nooit tijdens het disciplineren!

Prijs, prijs, prijs!

Prijs je Jack elke keer wanneer een commando correct uitvoert. Jack Russell Terriërs die goed zijn opgeleid, zijn zelfverzekerd en GELUKKIG! Als je een hond wilt die liefdevol, loyaal en sociaal is, moet hij worden opgeleid. Training is de enige gids die je hond heeft in zijn leven. Het is niet wreed, zoals sommige mensen denken; het is wat de hond nodig heeft om gezonde eigenschappen te ontwikkelen die hem tot eer van zijn ras maken.

Speciaal voor Jack Russel eigenaren

Hoewel deze veelgestelde vragenlijst al redelijk compleet is, zijn er veel meer zaken die nodig zijn om een Jack Russel te houden.

Elk hondenras heeft zijn eigen specifieke behoeften en daarom is het belangrijk om een speciale handleiding te hebben voor het opvoeden van je Jack Russel. Het “Jack Russel Handboek” is een uitgebreid boek dat alle benodigde informatie bevat om je Jack Russel op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het boek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van honden, vooral Jack Russels. Het boek is beschikbaar voor aankoop met een speciale kortingscode, waardoor het volledige pakket inclusief bonussen verkrijgbaar is voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie