Hondenbench gebruiken

De meest populaire en handige bench is de opklapbare metalen bench. 

Deze rechthoekige kennels zijn er in alle maten en doordat ze opvouwbaar zijn, zijn ze gemakkelijk te vervoeren. 

Er zijn ook stoffen kratten verkrijgbaar, deze zijn lichtgewicht en felgekleurd maar niet geschikt voor destructieve honden.

Welke maat hondenbench moet worden gebruikt?

De bench moet lang genoeg zijn zodat je hond zich kan omdraaien en uitrekken en hoog genoeg om rechtop te zitten zonder de bovenkant aan te raken.

Als je voor een puppy een bench koopt, beoordeel dan de maat die je nodig hebt voor een volwassen hond van een vergelijkbaar type te meten. 

Bij twijfel is het beter dat de kennel aan de grote kant is in plaats van te klein.

De bench als hulpmiddel

Het is belangrijk dat een bench niet wordt gebruikt om een ​​hond voor langere tijd te straffen of te huisvesten. 

Bij correct gebruik bieden kratten een veilige, beveiligde en privéruimte voor je hond. Je hond moet regelmatig worden uitgelaten om te ontlasten, bewegen en te trainen.

Terwijl hij in de bench zit, moet je hond voorzien zijn van comfortabel beddengoed, water en een geschikt kauwspeeltje hebben.

Een geschikte plek voor de bench

De bench moet in een gezinsruimte worden geplaatst, waar je hond alles kan zien en zich niet buitengesloten voelt.

Zorg ervoor dat de bench niet in de buurt van directe hitte staat en bedek de bovenkant, achterkant en zijkanten met een laken om de kennel een gezellig, veilig, ‘hol’ gevoel te geven. Het laken helpt ook om tocht te voorkomen.

Je hond kennis laten maken met de bench

Plaats het ligbed van je hond in de bench en moedig je hond aan om het te verkennen door er lekkere traktaties in te gooien.

Sluit de kenneldeur NIET. 

Herhaal dit een paar dagen totdat je hond met plezier in en uit gaat en ervoor kiest om in de bench te gaan om uit te rusten.

Wanneer je dit stadium bereikt, kun je beginnen met het sluiten van de deur van de bench voor een paar minuten per keer.

Als je hond blij en ontspannen blijft, kun je de tijd die je hond in de bench doorbrengt tijdens elke sessie geleidelijk verlengen. 

Onthoud dat je in dit stadium in de kamer moet blijven.

De eerste keer dat je je hond alleen laat, moet je ervoor zorgen dat hij of zij goed is geoefend en laat je hond dan een paar minuten in de bench met een huid om op te kauwen of veilig speeltje, terwijl je de kamer uit bent. 

Verleng geleidelijk de tijd dat je hond achtergelaten mag worden, tot een maximum van vier uur (dit is de maximale tijd dat je hond in een bench mag blijven).

Plaats een reactie