Wat te doen als je hond zijn voer niet eet?

Hondeneigenaren weten als geen ander hoe kieskeurig hun honden kunnen zijn. Sommige kleine honden staan ​​erom bekend hun neus op te steken bij hun voerbakjes.

Je maakt liefdevol het eten van je hond klaar en zet het neer, in de verwachting dat ze er gretig in zal graven. Ze ruiken eraan, likken aan hun lippen en lopen weg. Geen enkele hoeveelheid overhalen zal ze terugbrengen naar hun kom. Wat moet je nu als hondenbezitter doen?

Er zijn veel manieren waarop je je hond kunt aanmoedigen om te eten. Laten we de opties bespreken, zodat je een spelplan kunt formuleren om je hondengenoot een culinaire connaisseur te laten worden!

Ontdek het waarom

Het eerste dat je moet doen, is ontdekken waarom je hond weigert te eten.

  • Begin met het lichamelijk controleren van je hond; ziet alles er normaal uit?
  • Hoe is de persoonlijkheid en het energieniveau van je hond? Medische problemen kunnen de eetlust van een hond beïnvloeden en ervoor zorgen dat ze zich anders gedragen ​​dan normaal.
  • Let extra goed op het gebit, want een hond met een gebitsprobleem kan door pijn weigeren te eten.
  • Als je afwijkingen opmerkt, maak dan onmiddellijk een afspraak met je dierenarts. Afhankelijk van het gezondheidsprobleem kan je dierenarts een eetlustopwekker voorschrijven om je hond te helpen eten.

Als je hond er gezond uitziet en zich normaal gedraagt, is ze misschien gewoon een kieskeurige eter of een selectieve eter. Er zijn verschillende strategieën die je kunnen helpen je kieskeurige eter aan te moedigen, die ik hieronder zal bespreken.

Heb je onlangs het voer van je hond veranderd? Als dat zo is, vindt ze het nieuwe eten misschien niet lekker. Hoewel dit misschien teleurstellend is als het nieuwe voer gezonder is dan het oude voer, zijn er enkele trucs die je kunt gebruiken om het aantrekkelijker te maken. Deze zal ik hieronder bespreken.

Onthoud dat het voer niet gunstiger is voor je hond als hij weigert het te eten. Overweeg om terug te schakelen als al het andere niet lukt en praat met je dierenarts over andere gezonde voedingsopties die je hond kan proberen.

Wat te vermijden

Als je een hond heeft die een selectieve eter is, zijn er een paar dingen die je moet vermijden, omdat deze dingen de situatie kunnen verergeren:

Snel schakelen tussen voedingsmiddelen

Wissel niet onmiddellijk van voedsel. Honden zijn niet ontworpen zoals mensen zijn; ze mogen niet bij elke maaltijd een ander gerecht eten, omdat dit de spijsvertering verstoort.

Honden hebben hun voer nodig; dit betekent dat het nieuwe voer over meerdere maaltijden met het oude voer wordt gemengd om het spijsverteringssysteem van je hond geleidelijk aan het nieuwe voer te laten wennen.

Zonder je hond over een periode van ongeveer een week van een oud voer naar een nieuw voer over te schakelen, zal je hond hoogstwaarschijnlijk last hebben van spijsverteringsproblemen. Een zure maag zal hun eetlust niet verbeteren.

Voedsel beleggen met lekkernijen

Als je het voer van je hond aanvult met hondensnoepjes, of stukjes kip of kaas, zullen ze de lekkernijen waarschijnlijk van de bovenkant opeten en het voer laten staan.

Hoewel ze je misschien anders proberen te overtuigen, kunnen honden niet alleen van snoepjes leven, vooral rashonden, omdat ze vatbaar zijn voor obesitas.

Iets beters aanbieden

Als honden na een paar maaltijden weigeren te eten, zullen sommige eigenaren zich zorgen maken dat ze niet eten en zullen ze iets anders aanbieden om iets in hun buik te krijgen.

De meeste honden vinden het heerlijk als hun eigenaren dit doen. Maar ze leren dat als ze brokken weigeren, er iets beters zal worden geserveerd. Dit versterkt het selectieve eten en veroorzaakt spijsverteringsproblemen.

Op lange termijn draagt ​​deze praktijk bij aan ongezond gewicht en ondervoeding als de zelfgemaakte maaltijden niet door de dierenarts zijn goedgekeurd als evenwichtige en gezonde maaltijden. Als je hond langer dan een dag weigert te eten, moet je een afspraak maken met een dierenarts.

Grazen

Sommige eigenaren laten de hele dag voer in de bak van hun hond staan, zodat ze kunnen eten zoals ze willen, dit wordt grazen genoemd. Een hond die kieskeurig is, zal minder snel eten als hij altijd toegang heeft tot zijn voer.

In plaats van je hond te laten grazen, kun je het beste de maaltijden instellen. Bereid en serveer hun maaltijd op een bepaald tijdstip van de dag, en als ze hun eten niet binnen een uur eten, neem dan het gerecht weg en bied het voedsel opnieuw aan tijdens de volgende maaltijd.

Houd er rekening mee dat natvoer gemengd met droogvoer niet lang houdbaar is, dus als je natvoer mengt en de maaltijd wordt niet gegeten, moet het worden weggegooid en moet het nieuw worden bereid wanneer het tijd is om het volgende te serveren.

Frustratie tonen

Hoewel het frustrerend kan zijn als je hond weigert te eten, zal boos worden ervoor zorgen dat je hond bang en gestrest wordt, wat het probleem verder zal verergeren.

Een hond die weigert te eten, zal niet eten als iemand tegen hem schreeuwt dat hij moet eten of als hij voedsel in zijn mond probeert te stoppen. Als een hond je tijdens het serveren associeert met enge ervaringen, is de kans groter dat hij kieskeurig blijft of helemaal niet gaat eten.

Probeer geduldig en kalm te zijn, en als dat niet lukt, loop dan weg en neem een ​​pauze, en probeer er dan mee om te gaan als je eenmaal gekalmeerd bent.

Verleid de kieskeurige eter

Hier zijn enkele beproefde trucs om kieskeurige prinsessen en prinsen aan te moedigen om te eten wat wordt geserveerd:

Natvoer erdoor mengen

De sleutel hier is het mengen van het natvoer, niet het volledig vervangen van droge brokjes door natvoer. Alleen natvoer eten verhoogt de calorieën die je hond binnenkrijgt aanzienlijk, wat kan leiden tot overgewicht.

Hoewel het geen vervanging is voor het poetsen van de tanden van je hond en het regelmatig plannen van professionele gebitsreinigingen, is knapperig droogvoer een manier om bij te dragen aan een goed gebit.

De volgende sleutel tot deze strategie is het kopen van het juiste soort natvoer. Natvoer in paté- of broodstijl is moeilijk te mengen met brokjes en zal je hond in staat stellen selectief te eten. Zoek naar natvoer met jus en versnipperd vlees om de brokjes te bedekken.

Honden zijn sterk afhankelijk van hun reukvermogen, dus zoek naar interessante smaken om de interesse van hun neus op te wekken, zoals vis, die een sterke geur heeft. 

Voeg wat bouillon toe

Toen onze hond weigerde gezonde brokken te eten, stelde onze dierenarts voor om wat warme runder- of kippenbouillon aan zijn eten toe te voegen. Het werkte als een zonnetje. Dus probeer dit als je hond weigert te eten. Als het werkt, voeg dan bij elke maaltijd wat minder bouillon toe totdat je helemaal geen bouillon meer nodig hebt. Let er wel op dat je bouillon kiest zonder zout, dit is namelijk slecht voor honden

Voeg wat kruiden toe

Dit is ideaal voor inactieve honden die een gezond gewicht moeten behouden, aangezien natvoer veel calorieën bevat. Er zijn kruiden die speciaal voor hondenvoer zijn gemaakt.

Gebruik nooit menselijke kruiderijen die niet specifiek voor honden zijn ontworpen, aangezien deze giftig kunnen zijn of je hond ziek kunnen maken.

Laat ze ervoor werken

Als het eten van een hele maaltijd problematisch is, doe dan de minimale portie van het voedsel in een bak die je gemakkelijk met je door het huis kunt meenemen. Vraag je hond de hele dag om trucjes te doen en bied brokjes aan als beloning.

Zonder een vaste maaltijd hebben ze meer kans om te snacken. De meeste honden eten ook vaker als ze een of ander soort werk moeten doen om hun voedsel te verdienen. Deze minitrainingssessies zijn ook geweldig om een ​​band op te bouwen en zijn een kans om je hond veel trucjes te leren.

Laat ze jagen

Verdeel de dagelijkse minimale portie voer van je hond over kleine schaaltjes en verstop ze in je huis zodat je hond ze kan vinden.

Als alternatief kun je hun eten in een puzzelspeelgoed of een snuifmat doen. Dit zorgt ervoor dat ze op zoek gaan naar voedsel, wat hen mentaal stimuleert en hen kan motiveren om te eten wanneer ze het vinden.

Voor honden met overgewicht is dit een geweldige manier om hen te helpen hun gezonde gewicht terug te krijgen, omdat het hen dwingt om een ​​beetje te bewegen.

Als je hond wordt gemotiveerd door inspanning, kunt je hem helpen bij het zoeken naar het eten en er ook een leuke ervaring van maken.

Nawoord

Als een hond weigert te eten, moet zijn gezondheid in overweging worden genomen, omdat veel medische aandoeningen hun eetlust beïnvloeden.

Hoewel het belangrijk is dat honden dagelijks eten, is wat ze eten even belangrijk. Honden moeten gezonde, uitgebalanceerde voeding eten om de langst mogelijke levensduur te hebben.

Om een ​​gezonde spijsvertering te behouden, is het belangrijk dat honden consequent hetzelfde voer krijgen. Dit betekent dat eigenaren van kieskeurige honden moeten vermijden “iets beters aan te bieden” om hun kieskeurige hond aan het eten te krijgen voor hun gezondheid.

Omgaan met een kieskeurige eter kan moeilijk en frustrerend zijn, maar het is zeker goed te doen door enkele van de bovengenoemde aanbevelingen uit te voeren en een vertrouwde dierenarts te raadplegen.

Plaats een reactie