Hond nemen: Wat je moeten weten

 Veel mensen hebben tijdens de coronatijd besloten om een hond te nemen. Misschien is dat bij jou ook wel het geval. Of het nu is dat je je eenzaam voelde, of omdat je altijd al een hond wilde maar er geen tijd voor had, het maakt eigenlijk niet uit. 

Misschien was je sowieso al van plan een hond te nemen, corona of niet. Het gaat erom dat je een hond hebt of wilt aanschaffen en dat je je hierop goed wilt voorbereiden. Maar wat komt er allemaal bij kijken? Hoe doe je dat, een hond nemen? 

Hieronder vind je 10 tips voor het succesvol adopteren van een hond:

Tip 1 Je levensstijl

Overweeg je levensstijl. Dit is de allerbelangrijkste factor om te bepalen wat voor soort hond het beste bij jou of bij je gezin past. 

Hoeveel tijd moet je met een hond doorbrengen? Bent je een druk, alleenstaand persoon met een actief sociaal leven, of ben je juist een huisgenoot met veel tijd om aan je hond te besteden? 

Alle soorten levensstijlen zijn geschikt voor een hond, maar er is een enorm verschil tussen het adopteren van een puppy die niet zindelijk is en veel beweging nodig heeft, versus een ouder huisdier dat meer bereid is om rond te hangen en te slapen terwijl je weg bent. 

Denk aan energieniveaus, grootte en, natuurlijk, kosten. Voedsel, verzorging en routinematige veterinaire zorg, evenals noodgevallen, kloppen allemaal. 

Ook belangrijk om op te merken: sommige honden zijn gemakkelijker te trainen dan andere. Terriërs staan ​​bijvoorbeeld bekend als vasthoudend en eigenwijs. Voor een nieuwe hondeneigenaar zonder hondenervaring kan dat nogal een uitdaging zijn. 

Het is dan verstandig een hond te nemen die wat gematigder is in zijn vereisten.

Tip 2 Denk aan je kinderen 

Bij het besluit om een hond te nemen is het verstandig aan je kinderen te denken. Voor gezinnen met kinderen onder de 7 jaar is het aan te raden om je door een ​​professionele trainer te laten begeleiden.

Deze zal je helpen bij het uitkiezen van een hond met het juiste temperament. Ook kan hij of zij bijvoorbeeld een asiel of reddingsgroep aanraden. Kinderen tussen de 2 en 7 jaar de hebben de meeste kans op hondenbeten.

Tip 3 Kies verstandig de je hond.

Idealiter wil je de tijd en ruimte om te communiceren met een hond die je overweegt mee naar huis te nemen. 

Bezoek je plaatselijke opvangcentra of asiel en probeer een faciliteit niet van buitenaf te beoordelen. 

Kijk goed rond en kijk in elke kennel. Zelfs als je denkt dat je verliefd bent geworden op een hond in kooi nummer vier, loop dan helemaal naar achteren naar en bekijk ook hond nummer 50.

Tip 4 Beoordeel het temperament van een hond. 

Een hond die naar je terugkijkt met zachte, knipperende ogen, lage, kwispelende staart, een ontspannen voorhoofd, oren naar achteren en een ruggengraat die niet stijf is, is een vriendelijke hond. 

Probeer ook deze test: sluit je hand in een losse vuist, bied de achterkant van je knokkels aan de hond ter hoogte van zijn hoofd en beweeg je vuist in een vierkantje, ongeveer 10 cm in elke richting. Houd je vuist op elk punt ongeveer twee seconden vast. 

De vriendelijkste honden zullen je knokkels knuffelen of likken op drie van de vier hoeken van je vierkant.  De meest waarschijnlijke problemen zijn honden die helemaal niet naar je vuist komen of naar je vuist komen en snuffelen en wegspringen.

Vraag ook naar de geschiedenis en het gedrag van de hond.

Tip 5 Maak je huis ‘hondproof’. 

Bekijk je huis vanuit het uitkijkpunt van een hond en verwijder draden, snoeren, schoenen en kinderspeelgoed. Puppy’s grijpen, kauwen en proberen alles wat ze tegenkomen te vernietigen. 

Onthoud dat grote honden op het aanrecht kunnen komen en als je van plan bent je nieuwe hond in je tuin te laten, zorg er dan voor dat deze volledig is afgesloten. Voorkom ook dat de hond zich een weg naar buiten kan graven.

Tip 6 Sla een voorraad basisbenodigdheden in. 

Zorg ervoor dat je voer- en drinkbakken, riem en halsband bij de hand hebt. Een reismand is ook handig als je een puppy of kleine hond mee naar huis neemt. 

Het is ook erg belangrijk om een ​​ID-tag op de halsband van je nieuwe huisdier te hebben met je gegevens. Zelfs als je de naam van je huisdier nog niet hebt bepaald, moet je je naam en telefoonnummer op de ID-tag zetten.

Zoek uit welke voeding je nieuwe hondje heeft gekregen op de plaats waar je deze vandaan haalt. Je wilt met dat voedsel beginnen en dan langzaam naar een ander voedsel overschakelen om maagklachten te voorkomen. Als je tenminste ander voer wilt gaan geven.

Houd speelgoed, zoals een Kong, en lekkernijen bij de hand, evenals schoonmaakbenodigdheden. 

Oxyfresh is een geur neutraliserende reiniger die de geur verwijdert van eventuele ongelukken die je hond in huis heeft.

Tip 7 Maak tijd vrij

Adopteer je nieuwe hond aan het begin van een weekend of neem wat tijd vrij van je werk. Breng tijd door met je nieuwe vriend wanneer je hem voor het eerst naar huis brengt. Als je een werkende eigenaar wordt, probeer dan een dag vrij te nemen. Zet je hond de eerste paar dagen in het gedeelte van het huis waar hij zal verblijven terwijl je aan het werk bent en oefen als test een korte periode om weg te gaan en terug te keren. Dit zal je hond helpen eraan te wennen je te zien gaan en te weten dat je altijd terug zult komen.

Tip 8 Plan een bezoek aan een dierenarts. 

Schuilplaatsen en reddingsgroepen hebben vaak documentatie over de veterinaire zorg die je hond al heeft gekregen, inclusief vaccinaties. Toch is het belangrijk dat je hond een relatie opbouwt met een dierenarts en een basisbeoordeling krijgt.

Tip 9 Bouw een band met uw hond. 

Een goede band met je hond zorgt voor een veel leukere relatie met je hond. Spelen met je hond en thuis trainingsoefeningen doen met traktaties is een geweldige manier om je pup te leren kennen. 

Wat betreft waar je nieuwe vriend zou moeten slapen, honden zijn roedeldieren. Dus slapen in de buurt van een familielid (jij!), in een bench of in een hondenbed, is ideaal.

Het is ook oké om een ​​hond op je bed te laten slapen, maar dit moet je zelf natuurlijk ook willen.

Tip 10 Train je hond en blijf niet in het verleden hangen. 

Je wilt natuurlijk een leuke, brave hond. Een die is opgeleid en die basismanieren heeft leren kennen. 

Als je hond zich zou gaan misdragen, weersta dan de neiging om iedereen om je heen te vertellen dat hij een redding is en waarschijnlijk is misbruikt.  Dit is namelijk geen excuus.

Als de hond eenmaal bij je in huis is, blijft hij niet op zijn achtergrond hangen. Als je hond agressief is, blaft of bang is, is dat geen reden om medelijden met de hond te hebben. Dat helpt namelijk niemand.

Het is Je taak om zelfverzekerd en op de beste manier die je hebt leren kennen, proberen hun gedrag aan te passen en ze te trainen om de dingen te doen die we zouden willen dat ze doen.  

Op deze site vind je al veel informatie voor het vinden van informatie die je kunt gebruiken.

Heb ten slotte ook veel geduld. Mogelijk vind je niet de juiste metgezel bij het eerste asiel dat je bezoekt en het proces van het aanvragen van een hond uit een reddingsgroep kan traag zijn. 

Maar houd moed: zoals veel andere hondenbezitters die hun huisdieren hebben geadopteerd, eindigden ze met de perfecte hond voor hen, alsof deze hond en zij zo bedoeld waren. Je kunt dit bijna niet beschrijven. Er is geen andere relatie zoals deze. Je kijkt ze gewoon op de bank aan en je raakt bijna tot tranen aan toe over hoeveel je van ze houdt.

Plaats een reactie