Hoe vaak moet je je franse bulldog wassen?

Zoals alle hondenbezitters weten, blijft hun viervoetige metgezel niet vaak lang schoon. Daarom is een van de meest gestelde vragen door hondenbezitters: “Hoe vaak moet ik mijn hond wassen?”. Dit is een goede vraag omdat het antwoord afhankelijk is van vele factoren: het ras van de hond, de grootte, medische aandoeningen en hoe actief de hond is. Als je een Franse Bulldog hebt, de op één na populairste hond in de VS, wordt het antwoord veel interessanter.

De Franse Bulldog is een kruising tussen Toy Bulldogs uit Engeland en Ratters uit Frankrijk.Franse Bulldogs hebben een enkele korte vacht. Ze krijgen snel kou. Tijdens de zomer zijn ze vatbaar voor oververhitting omdat het voor hen moeilijk is om hun temperatuur efficiënt te reguleren. Bovendien is hun huid te dun en kan regelmatig baden hun huid van zijn natuurlijke olie strippen. Daarom is het essentieel om alle informatie te hebben die je nodig hebt om te bepalen hoe vaak je je Franse Bulldog moet baden. Je moet ook weten hoe je je Franse Bulldog goed moet wassen en schoon houden tussen baden door. Volg dit artikel voor een uitgebreide handleiding.

Algemeen advies

Frenchies moeten eens in de 3 tot 4 maanden worden gewassen. Hoewel veel eigenaren zeggen dat ze hun French Bulldog ongeveer 3 of 4 keer per jaar wassen, of indien nodig, komen de meeste eigenaren erachter dat wassen vaker voorkomt dan 3 of 4 keer per jaar. Je wilt Frenchies niet te vaak wassen, anders loop je het risico dat je hun vacht van hun natuurlijke oliën ontdoet. Als je een Frenchie hebt die graag in het vuil rolt, zul je misschien merken dat frequenter wassen noodzakelijk is; elke Frenchie is immers anders.

Houdt rekening met hoe vies je Frenchie daadwerkelijk is

Houdt jouw hond ervan om in het gras te rollen? Gedraagt hij zich net als een klein varkentje? Als je niet alleen zijn poten, maar ook zijn vacht moet schoonmaken wanneer je terugkomt van buiten, dan heb je je handen vol. Aangezien het niet gezond is om je Frenchie elke dag met water en shampoo te wassen, zou je andere opties moeten overwegen om hem schoon te maken. Als alternatief kun je een droge shampoo en een vochtige handdoek gebruiken die je helpen om al het vuil uit hun vacht te verwijderen. Gebruik producten die geschikt zijn voor een gevoelige huid en rijk zijn aan kruiden die essentiële en gezonde vochtigheid bieden.

Houdt rekening met het vacht type van je Franse bulldog

Een ander belangrijk feit dat helpt bij het beantwoorden van de vraag ‘Hoe vaak moet ik mijn Franse Bulldog wassen?’ is het huidtype van je hond. Heeft jouw hond een droge en schilferige huid? Is de huid gevoelig? Als je hond een van de genoemde problemen heeft, is het raadzaam om eerst met je dierenarts te overleggen voordat je de frequentie van baden bepaalt. Als je hond geen ernstige problemen heeft, kun je hem een keer per maand met shampoo en water wassen. Franse Bulldogs hebben talloze plooien die in de tussentijd schoongemaakt moeten worden. Ze kunnen vuil, vocht en restjes voedsel verzamelen die ernstige irritaties kunnen veroorzaken. Het keerzijde is dat Franse Bulldogs oliën in hun huid hebben, net als alle honden. Het houdt hun vacht gezond en hun huid gezond. Echter, omdat Franse Bulldogs korte vachten hebben, is het heel gemakkelijk voor die natuurlijke oliën om weggespoeld te worden door baden en schoonmaakproducten.

Houdt rekening met huid allergieën

Als je Frenchie reeds bestaande huidallergieën heeft, is het het beste om je te richten tot je dierenarts. Zij kunnen de oorzaak en behandeling vaststellen en bepalen wat het beste werkt voor jouw specifieke hond.

Tips voor het baden van je franse bulldog

Als je net als de meeste hondeneigenaren bent, dan is het badtijd niet je favoriete tijd. Maar als je eenmaal hebt besloten om je Frenchie te wassen, wil je dat het de moeite waard is en wil je ervoor zorgen dat het goed verloopt.Hier zijn enkele tips voor een succesvolle badtijd. Gebruik een hondenshampoo voor gevoelige huid. Neem de tijd en haast je niet. Maak de oren schoon en was eventueel vuil rond de ogen weg. Til voorzichtig de huid op en maak binnenin de rimpels van je Frenchie schoon. Zorg ervoor dat je het rimpelgebied goed droogt. Als je Frenchie traanstrepen heeft, kun je deze verwijderen met een geschikte crème. Was de neus van de hond en breng een beetje vaseline aan als deze droog lijkt. Was en knip de nagels van de hond. Was ook het achterwerk van de hond bij de staart.

Hoe houd je je franse bulldog schoon in het dagelijkse leven

Fun fact: jouw Franse Bulldog heeft net zo’n hekel aan baden als jij aan het baden ervan. Met dat in gedachten, wil je ze zo schoon mogelijk houden tussen de baden door, om ze zo min mogelijk te hoeven wassen.

Hier zijn enkele methoden om ze schoon te houden en de noodzaak van baden tot een minimum te beperken.

  • Regelmatig borstelen – Hoe vaker je je Frenchie kamt/borstelt, hoe beter hij eruit zal zien. De meeste eigenaren denken dat Franse Bulldogs vanwege hun korte vacht niet geborsteld hoeven te worden, maar het is een essentieel onderdeel van het verzorgingsproces.
  • Maak hun oren schoon – Dit voorkomt geuren en pijnlijke infecties.
  • Maak hun mond schoon – Om te voorkomen dat je hond stinkende “hondenadem” heeft, geef je ze tandheelkundige kauwsnacks en overweeg je hun tanden te poetsen met hondentandpasta.
  • Maak hun staartgebied schoon – Maak het gebied rond de staart schoon, vooral als het ruikt.
  • Hondensprays – Hondensprays zijn als menselijke parfums, maar speciaal gemaakt voor hondenhaar. Ze werken geweldig om je Frenchie lekker te laten ruiken.
  • Droogshampoo – Breng hondvriendelijke droogshampoo aan op de hond en borstel het uit. Dit is geweldig om ze lekker te laten ruiken. Een zelfgemaakte combinatie van maïzena en baking soda werkt net zo goed.
  • Houd hun beddengoed schoon – Je kunt niet verwachten dat je Frenchie er goed uitziet en lekker ruikt als ze in een vies, stinkend bed slapen.
  • Huisdierendoekjes – Huisdierendoekjes zijn een uitstekende optie om je Franse Bulldog op te frissen. Deze zijn uitstekend om het lichaam en de rimpels van je Franse Bulldog schoon en lekker ruikend te houden. Koop er met natuurlijke ingrediënten om allergieën of huiduitslag bij je Franse Bulldog te voorkomen.
  • Vermijd ook dat ze in de ogen van de hond komen. Let op rimpels en poten – Rimpels kunnen een prima gebied zijn voor infecties als ze vochtig zijn, dus je moet ze droogwrijven met doekjes of tissue. Zorg ervoor dat je geen vocht achterlaat op deze gebieden! Zorg er ook voor dat je de openingen tussen hun tenen droogt.

Conclusie

Om af te sluiten hangt het af van een geval tot geval basis hoe vaak je jouw Frenchie moet wassen. Als jouw Franse Bulldog onder de modder zit en stinkt, heeft hij een bad nodig .Maar met lichtere vervuiling kun je het er gewoon afborstelen en eventueel een goed droogshampoo-product gebruiken. Hoe minder vaak je jouw Franse Bulldog wast met water en reinigingsproducten, hoe minder hun natuurlijke oliën, huid en vacht zullen lijden.Ook hoeft het baden van jouw Frenchie en het schoon houden van hem niet zo moeilijk te zijn als veel eigenaren denken. Frenchies zijn trainbaar. Door hen op jonge leeftijd te beginnen kan het verschil maken in hoe ze het badproces accepteren.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie