Hoe groot worden golden retrievers?

Golden Retrievers zijn een groot ras met nog grotere harten. Ze hebben oneindige liefde en toewijding naar hun baasje, waardoor ze een van de meest medelevende en loyale hondenrassen zijn die ze hebben. Golden Retrievers vergeten vaak hun grote gestalte en zullen hun best doen om schoothondjes te zijn, die zich van dichtbij nestelen als je gaat zitten na een lange dag. Het ras is niet bang om in het middelpunt van de belangstelling te staan ​​en zal hun grote lichaamsbouw gebruiken om liefde te stelen van iedereen in de kamer.

Grootte van Golden Retriever

Gezonde mannelijke Golden Retrievers wegen tussen de 30 en 35 kilo en worden 23 tot 24 centimeter lang. Vrouwtjes zijn meestal iets kleiner, wegen tussen de 35 en 30 kilo en zijn 21,5 tot 22,5 centimeter lang. De grootte van het ras varieert afhankelijk van het specifieke nest, maar over het algemeen valt de Golden Retriever ergens rond deze afmetingen. Hoewel Golden Retrievers als grote honden worden beschouwd, komen ze in vergelijking met andere rassen niet in de buurt van rassen zoals Duitse Doggen en Sint-Bernards. Dit maakt ze veel beter beheersbare gezinshonden, vooral als je kinderen hebt. Omdat het ras zo zachtaardig en speels is, zou je, eenmaal goed getraind, geen probleem moeten hebben om je kind af en toe aan de riem te laten houden. Omdat ze echter vol energie en opwinding zitten, wilt je er zeker van zijn dat je ze goed in de gaten houdt.

Hoe lang duurt het voordat golden retrievers hun volledige grootte bereiken?

Terwijl Golden Retrievers hun hele leven de energie en persoonlijkheid van een puppy behouden, duurt het slechts ongeveer een tot twee jaar voordat ze volledig fysiek volwassen zijn. Op dat moment zijn hun botten volgroeid en hebben ze dezelfde hoeveelheid lichaamsbeweging nodig als een volwassen hond. Aan de andere kant kan hun mentale volwassenheid tot drie jaar duren voordat ze volledig ontwikkeld zijn.

Golden Retrievers Trainingsbehoeften

Omdat Goldens wordt beschouwd als een groot hondenras, hebben ze veel lichaamsbeweging nodig om gezond en gehoorzaam te blijven. Golden Retrievers staan ​​bekend als een energiek ras vanwege hun geschiedenis als retrievers voor jagers, dus ze genieten van nature van het buitenleven. Hoewel sommige hondenrassen prima zijn met een avondwandeling om de hoek, hebben Golden Retrievers wat meer aandacht nodig. Dit ras heeft krachtige lichaamsbeweging nodig, waaronder apporteren, interactie met andere honden en dagelijks lange wandelingen of hardlopen. Zonder dit soort aandacht en lichaamsbeweging neigen Golden Retrievers terug naar hun puppy-neigingen. Dit betekent dat ze dingen gaan doen zoals meubels kauwen, vaker blaffen en de achtertuin opgraven. Bovendien zal Goldens snel aankomen, wat verderop kan leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen.

Veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij obese golden retrievers

Omdat Goldens zo’n groot ras zijn, moet je voorzichtig zijn als ze extra gewicht gaan dragen. Alleen al hun grote formaat, plus de toevoeging van extra kilo’s, zorgt voor veel druk op hun gewrichten. Deze extra druk kan leiden tot de vorming van zweren en eelt, waardoor je hond een deel van zijn mobiliteit verliest en vaker gaat liggen. Helaas kan dit leiden tot andere gezondheidsproblemen, zoals artritis, diabetes, hoge bloeddruk en lever- en nieraandoeningen, die allemaal jaren van het leven van je hond kunnen kosten. Ondanks deze gezondheidsproblemen met obesitas, zou je met de juiste hoeveelheid aandacht geen stress moeten hebben om je Golden fysiek fit en gelukkig te houden. Goldens hunkeren naar gezelschap en zijn gemakkelijk te vermaken, waardoor ze een van de beste trainingspartners zijn om te hebben.

Zijn golden retrievers gehoorzaam?

Een ding waar eigenaren het meest bang voor zijn bij grote rassen, is dat ze van nature moeilijker fysiek te sturen zijn. Golden Retrievers zijn echter eigenlijk een van de meest gehoorzame hondenrassen, waardoor ze minder snel dominant en agressief zijn. Het ras streeft er typisch naar om een ​​onderdanige metgezel te zijn, die hunkert naar lof en liefde van hun eigenaar. Ondanks de natuurlijke neiging van de Golden Retriever om gehoorzaam te zijn, vereist het ras nog steeds een goede training en socialisatie met andere honden om dit stadium te bereiken.

Nawoord

Golden Retrievers zijn ontzettend trouwe metgezellen, mits ze voldoende tijd en aandacht krijgen. Ze hebben hun dagelijkse beweging nodig, maar zijn snel tevreden. Het hebben van een Golden Retriever kan een waardevolle toevoeging zijn aan je leven, zolang je voldoet aan hun behoeften.

Speciaal voor Golden Retriever eigenaren

Op deze pagina vind je al veel informatie over Golden Retrievers. Toch is er veel meer te leren over dit hondenras.

Om je Golden Retriever op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van het ras.

Het “Golden Retriever Handboek” is een uitgebreide gids die alle benodigde informatie bevat voor het opvoeden van je hond. Het boek is beschikbaar voor aankoop met een speciale kortingscode, waardoor je het volledige pakket inclusief bonussen kunt krijgen voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie