Franse bulldog trainen

Franse Bulldogs zijn berucht om hun koppigheid en onwil om te trainen, wat soms kan zorgen voor stress en frustratie bij zowel de hond als de eigenaar. Hoewel ze speels en zachtaardig zijn, is hun koppigheid op een ander niveau dan andere hondenrassen en kan het soms lastig zijn om ze te trainen.

Gelukkig zijn er manieren om je Frenchie te leren om jouw commando’s op te volgen. Hier zijn enkele simpele strategieën om je schattige Bulldog te trainen.

Begin op tijd met zindelijkheidstraining

Begin zodra je je Frenchie in huis haalt. Fokkers plaatsen hun Frenchie Bulldog meestal al vanaf 8 weken oud in een nieuw huis. Direct na thuiskomst kun je beginnen met het zindelijk maken van je puppy.

Bepaal een speciale plek voor de behoefte van je hond en houd je daaraan. Neem je puppy elke 2 uur mee naar buiten, omdat Frenchie-puppy’s op die leeftijd niet langer dan dat hun behoeften kunnen ophouden.

Je wilt dat de hond zo vroeg mogelijk zindelijkheidsmanieren leert om toekomstige problemen te voorkomen. Laat je Franse Bulldog de plek zien waar je wilt dat hij/zij de behoefte doet totdat ze vertrouwd raken met de plek en deze associëren met toiletzaken.

Als je je Frenchie elders zijn behoefte laat doen, kan dit later problemen opleveren. Franse Bulldogs zijn uiterst intelligent en zullen hun eigen manier van dingen doen zoeken als ze niet anders worden getraind.

Zorg voor positieve bekrachtiging met verbale en fysieke beloningen

Franse Bulldogs zijn zeer emotioneel en kunnen verdrietig worden als ze berispt worden. Deze honden zijn gefokt om te behagen, dus elke negatieve feedback raakt hen hard. Om te voorkomen dat je hond sip wordt, zorg ervoor dat je hem/haar beloont met veel verbale en fysieke complimenten zoals lof, aaitjes en lekkernijen.

Beloon je Frenchie overvloedig wanneer hij/zij het juiste doet zonder jouw begeleiding. Als dingen niet gaan zoals gepland, schreeuw of berisp je Frenchie dan niet. Blijf altijd positief om een betrouwbare en positieve relatie op te bouwen.

Socialiseer je franse bulldog met andere honden

Je wilt dat je pup zo snel mogelijk volledig geïntegreerd wordt in je gezin. Begin de hond te integreren in je huishouden vanaf de dag van aankomst. Laat hem/haar wennen aan de aanraking van gezinsleden en sta vrijelijk interactie toe met je huishouden. Franse Bulldogs houden van lawaai en activiteit, dus laat ze spelen en verkennen. Tegelijkertijd is het cruciaal dat je hond vroeg in zijn leven socialiseert met andere honden. Je wilt dat je Frenchie kan spelen en omgaan met andere honden zonder agressie of problemen die later in de volwassenheid kunnen ontstaan als ze niet goed gesocialiseerd zijn.

Gebruik de juiste hulpmiddelen

Franse Bulldogs zijn brachycephale honden en dit maakt hen vatbaar voor ademhalingsproblemen. Om deze reden zouden we nooit een halsband aanraden. Het wandelen met een halsband kan de luchtstroom verstoren en zelfs de ogen van de honden uit hun oogkas laten springen of mogelijk andere luchtwegletsel veroorzaken.

Het veiligst is om een tuig te gebruiken om je Frenchie aan te lijnen. Een harnas stelt de hond in staat om vrij te ademen met weinig of geen obstructies. Een goed tuig is speciaal ontworpen voor brachycephale honden. Het is een uitstekend hulpmiddel zonder de gevaren die gevonden worden in gewone huisdieraccessoires.

Een veiligheidstuig is ontworpen om een veilige, niet-wurgende, niet-trekkende wandeling te bieden. Het tuig maakt het ideaal voor het trainen van honden die graag trekken, samen met die welke agressie en dominantie problemen hebben.

Als je wilt dat je hond een comfortabel leven heeft, is een kwalitatief hoogwaardig Frenchie tuig een uitstekende investering. Leer je hond vanaf het begin naast je te lopen om frustratie in de toekomst te voorkomen. Zelfs als je hond volwassen is, kan een speciaal ontworpen tuig het verschil maken in de wereld.

Franse Bulldogs zijn een van de meest populaire hondenrassen op de planeet. Miniatuur, maar met reusachtige karakters, deze schattige honden zijn speels, intelligent en extreem koppig. Wij geloven dat als je deze 4 eenvoudige tips volgt om je Frenchie te trainen, je een gezonde en positieve relatie met je hond kunt hebben.

Plaats een reactie