Franse Bulldog: Temperament en persoonlijkheid

Franse Bulldogs zijn vriendelijk en schattig. Ze zullen je gelukkig maken en je dag opfleuren. Franse Bulldoggen trekken iedereen aan met zijn mooie, lieve, brede ogen en schattige stekelige oren. De persoonlijkheid van de Franse bulldog brengt een glimlach op je gezicht wanneer je dicht bij de hond bent of wanneer je in de buurt komt.

Franse Bulldog gedrag

Net als mensen ontwikkelen honden ook hun persoonlijkheid door hun omgeving en door hun genetica. Je kunt patronen in bepaalde persoonlijkheden van een hond vastleggen en illustreren en je kan zien dat het gedrag van elke hond anders zal zijn. Het feit is dat de persoonlijkheid van een hond afhangt van de persoonlijkheid en het temperament van hun menselijke ouders, hun fokkerij, opvoeding en de hoeveelheid training die ze krijgen als ze jong zijn. De ontwikkelingsjaren voor een hond worden als erg belangrijk beschouwd. Dit komt omdat dat dit wortel is die hen helpt hun temperamenten en persoonlijkheden op volwassen leeftijd te ontwikkelen en vorm te geven.

Franse Bulldog Puppy Temperament

De Franse bulldog is als pup erg energiek en komen hierdoor vaak in de problemen. Deze vurige gretigheid zal echter verdwijnen wanneer ze opgroeien. Maar in de puppyfase zijn ze gewoon een grote hoofdpijn. Dit komt omdat ze graag gewelddadig en ruw spelen. Ze vinden het leuk om op hun speelgoed te kauwen en een manier te vinden om in de problemen te komen.Een ding dat je moet weten is dat deze prachtige Franse Bulldogs een zeer intelligent ras zijn. Het is bekend dat deze honden hun baasjes verrassen door een verbazingwekkend instinct over te brengen.

En hoe gemakkelijk ze zich in hun omgeving kunnen nestelen. Echter, hun persoonlijkheid kwaliteiten verschillen op dit gebied, aangezien ze kunnen variëren van de zeer actieve avonturier tot kalm nadenkende toeschouwer. Dit verschil kan worden bereikt, omdat ze voortdurend door alles worden gestimuleerd. Maar maak je maar geen zorgen over hun avonturen, omdat ze wanneer ze op en af  de bank springen ze dit vaak al als een energiek avontuur beschouwen.Over het algemeen zullen ze als puppy zeker een manier vinden om in de problemen te komen. Daarom moet je puppylessen en bepaalde trainingstechnieken leren. Hiermee train je jeje puppy om niet in de problemen te komen.

Als Franse Bulldogs opgroeien

De Franse Bulldog kan hun energie verliezen als ze oud worden, maar normaal gesproken blijven ze energieke sociale honden. Ze zitten graag op schoot wanneer ze de kans krijgen.Ze zijn ook erg vriendelijk tegen andere rassen en ze houden van volledige aandacht. Als je je Franse bulldog goed hebt opgeleid, dan zal het de totale aandacht van iedereen in huis vragen. Hij zal een waardige volwassen en actieve minnaar worden. Zelfs als ze volwassen worden, blijven ze hun ondeugende gedrag voortzetten. Dit is ook waardoor ze meer gewilde huisdieren zijn. Ze vinden het heerlijk om aandacht te krijgen en daar doen ze alles voor. Ze spelen graag wanneer ze de kans vinden.

Het gedrag van de Franse Bulldog wordt als het beste gedrag beschouwd in vergelijking met elke kleine hond. Ze zijn absoluut leuk, schattig en kunnen uitgroeien tot charismatische en welgemanierde volwassenen. Als er echter geen goede opvoeding is, kunnen ze agressief, blaffend en teruggetrokken worden. Dit aspect gebeurt bij elk ander ras en daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens hun puppy jaren.

Persoonlijkheidsverschillen tussen vrouwelijke en mannelijke Franse Bulldogs

Je zult veel verschillen vinden tussen een vrouwelijke en mannelijke Franse bulldog. Het algemene criterium dat je moet volgen is dat mannelijke buldoggen speelser, energieker en assertiever zijn. Vrouwelijke bulldogs zijn echter iets aanhankelijker, timide en vriendelijker in vergelijking met reuen. Ook worden vrouwelijke honden ook als passiever beschouwd, terwijl mannelijke honden veel tijd nodig hebben om te trainen.Ook hebben vrouwelijke bulldogs de neiging dingen te bijten en worden ze soms agressief als je dan in de buurt komt. Ze zijn ook agressiever in hun puppytijd, maar naarmate ze groeien, zullen ze waardige volwassenen worden. Mannelijke franse bulldogs hebben ook een soortgelijk probleem, maar ze kunnen worden beheerst door een goede training.

Het temperament van een Franse bulldog komt vooral voor tijdens hun puppy dagen, hoe ze zijn gefokt en die van hun ouders. Begin met de positieve noot. Ze zijn ten eerste relatief onderdanig, wat betekent dat ze gemakkelijk de honden kunnen trainen. De honden hebben echter een zeer korte aandachtsspanne, maar al met al kunnen ze snel leren en hebben ze het vermogen om de hele pup jaren kalm te blijven.

Franse Bulldogs thuis laten

Franse Bulldogs zijn niet gewelddadig, maar ze vinden het leuk om op dingen te bijten. Ze tonen hun genegenheid volledig en houden zich niet in. Dit gedrag bewijst dat ze goed zijn met kinderen en ze zoeken altijd steun, maar niet op een obsessieve of schadelijke manier.Zoals eerder gezegd, deze honden willen graag tot op zekere hoogte genegenheid. En hoewel ze algemeen bekend staan ​​als de ideale en verstelbare huishond, kunnen ze gemakkelijk depressief of angstig worden als ze te lang alleen thuis blijven. Franse honden zijn zeer zelfverzekerde honden, maar dat maakt ze niet resistent om erg afhankelijk te worden van het bestaan ​​van hun eigenaren. Als je een Franse bulldog wilt, zorg er dan voor dat je vaker thuis blijft en meer tijd met je hond doorbrengt. Maar als je veel reist, dan is het niet de juiste hond om voor te zorgen.

Het is ook belangrijk om te weten dat Franse Bulldoggen erg destructief worden als ze niet de juiste begeleiding hebben. Ze zijn agressieve spelers vanwege hun grootte en ze vinden het leuk om op dingen te kauwen. Ook een touwtrekwedstrijd met objecten aan gaan en kuilen graven doen ze graag als de omgeving dit toelaat. Als je echter een Franse bulldog hebt gezien die het meest een couch potato is, dan moet je de hond ook niet te lang alleen laten. Dit komt omdat deze honden gemakkelijk intense verlatingsangst krijgen.

Laat je Frenchie niet koppig zijn

Het temperament van een Franse bulldog wordt een probleem als ze zich koppig gedragen. Naarmate ze ouder worden, worden ze nog koppiger en als je in de beginperiode niet goed voor je hebt gezorgd, kan het een groot probleem worden. Ze handelen op een gegeven moment koppig en proberen de regels te weigeren. Wanneer ze stoppen te volgen of te leren dan kan dit verder leiden tot agressiviteit. Als je dit niet vroegtijdig wordt verzorgd of afleert, zal het zichtbaar zijn in andere aspecten van hun temperament.Over het algemeen zijn Franse Bulldoggen vriendelijke en goed gehumeurde dieren met een slecht temperament dat ze een hardnekkige uitval kunnen krijgen. Ze zijn van nature sociaal en ze zijn niet snel vijandig, en ze krijgen de verlatingsangst alleen als ze veel van hun baasjes houden.

Tips voor het opvoeden van een gehoorzame Franse Bulldog

Puppytrainingen zijn erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond gehoorzaam is. Ze leren je hond hoe hij zich goed moet gedragen en helpen je hond de beste persoonlijkheid op te bouwen. Deze trainingslessen kunnen erg duur zijn, maar de Bulldogs hebben geen specialisatie nodig omdat ze gemakkelijk te trainen zijn.

Franse Bulldogs socialiseren

Vanwege hun natuurlijke koppigheid kan de combinatie tussen trainingslessen en je eigen thuis training goed werken. Je kunt hen helpen een zeer waardige gebeurtenis te worden door op te leggen wat je hen wilt leren. De franse bulldogs zijn zodat ze reageren op zowel hun trainers als jij als hun eigenaar en ze zijn slim genoeg om door te gaan.

Thuis is het erg belangrijk om een ​​lijn te trekken en ervoor te zorgen dat je bulldog het verschil begrijpt tussen wat toegestaan is en wat niet. Een stabiel beloningssysteem en positieve bekrachtiging zijn de beste en effectieve technieken, omdat ze hen kunnen helpen zich correct te gedragen zonder hun gevoelens te kwetsen.

Voor franse bulldogs is vroege socialisatie erg belangrijk om hun persoonlijkheid te verbeteren. Haal ze eruit en laat ze de wereld, andere honden en andere mensen ontdekken. De vroege socialisatie zorgt ervoor dat ze gemakkelijk aan de wereld wennen als ze volwassen worden en het kan veel verschil maken op hun volwassen leeftijd. Ook zie je veel verschil bij de honden die binnen blijven en de honden die aan de wereld worden blootgesteld.

Voordat je een Franse Bulldog neemt

Voordat je een Franse bulldog-puppy koopt, is het belangrijk om de fokker te kennen. Als je een raszuivere hond wilt, moet je goed onderzoek doen. Zorg ervoor dat je een eerlijke fokker vindt die honden van topkwaliteit produceert. Waarvan de ouders van de puppy een passende gezondheids verklaring hebben gekregen. Krijg de details van de ouders van je puppy, aangezien de persoonlijkheden van de ouders een invloed zullen hebben op de persoonlijkheden van hun puppy’s. Meestal is enig gedrag van de hond meestal natuurlijk en erfelijk, en als je een puppy koopt van slecht gehumeurde ouders, dan is de mogelijkheid dat jouw hond ook soortgelijke neigingen heeft.

Franse Bulldogs zijn verstelbare, kleine en absoluut lieve huisdieren. Ze zijn fatsoenlijk en kunnen een beetje koppig zijn, maar over het algemeen houden ze veel van en willen ze veel geliefd worden. Ze vinden manieren om aandacht te krijgen wanneer ze die nodig hebben, en ze willen het graag aan iedereen geven. Franse Bulldogs kunnen een beetje luidruchtig zijn en snurken. Maar ze kunnen gemakkelijk verlatingsangst krijgen omdat ze onvoorwaardelijk van hun baasjes houden. Ze zijn erg speels op hun puppy-dag, maar nadat ze oud zijn geworden, worden ze rustig.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie