Franse Bulldog ontwormen: Waarom dit zo belangrijk is

We willen natuurlijk allemaal graag dat onze Franse bulldog fit en gezond is. Het is erg vervelend wanneer ze last hebben van parasieten. Parasieten kunnen het leven van de Frenchie erg ellendig maken. Daarom is het erg belangrijk om onze kleine Frenchies tegen deze parasieten te beschermen door ze te ontwormen. Ontwormen is de sleutel tot gezondheid van onze kleine Franse bulldog. Darmparasieten zoals haakwormen, zweepwormen, rondwormen en lintwormen, vlooien en teken kunnen het welzijn van je Franse bulldog bedreigen. We moeten ze dus beschermen en voorkomen dat de parasieten ze infecteren.

Hoevaak je Franse Bulldog ontwormen?

Ontwormen moet maandelijks of driemaandelijks worden gedaan om de gezondheid van je Franse bulldog te beschermen. Dit betekent dat door het ontwormen dat je preventief hond wordt beschermt tegen ziekten die parasieten in het lichaam kunnen veroorzaken.

Soorten parasieten die je Franse bulldog kunnen infecteren

Laten we eens kijken naar de verschillende soorten parasieten die je Franse bulldog kunnen infecteren en manieren die er zijn om ze te bestrijden:

Darm parasieten

Darmparasieten zijn wormen die in het lichaam van je Franse bulldog leven en in het darmkanaal groeien. Deze parasieten kunnen worden gecontracteerd via uitwerpselen, rauw vlees of geïnfecteerde grond. Sommige darmparasieten kunnen vele jaren inactief blijven voordat ze je Franse bulldog infecteren. Het is ook mogelijk dat de parasieten worden overgedragen van een zwangere of zogende moeder op haar puppy’s. Om deze reden adviseren dierenartsen hondenbezitters om hun puppy’s te ontwormen nadat ze zijn geboren en de maanden die daarop volgen.De vier meest voorkomende darmparasieten die Franse bulldogs infecteren zijn: rondwormen, haakwormen, zweepwormen en lintwormen

Rondworminfectie

Het komt vaak voor dat je Franse bulldog op een of ander manier wordt geïnfecteerd door rondwormen. Deze infectie kan worden veroorzaakt door het inslikken van eieren of larven uit de geïnfecteerde omgeving of dierlijke weefsels. Ziektes veroorzaakt door rondworminfectie bij jonge puppy’s kunnen ernstig zijn. Deze infectie kan resulteren in het onvermogen om aan te komen, een doffe vacht en een dikke buik.

Rondwormen kunnen worden overgedragen van zwangere of zogende moeders. De eieren ontwikkelen zich tot larven die een andere hond kunnen infecteren. Deze eieren kunnen ook regenwormen, ratten en muizen infecteren en wanneer ze worden geconsumeerd door je Franse bulldog, groeien ze uit tot volwassen rondwormen in de hond.

Zodra je Frenchie is geïnfecteerd, kunnen er wormeieren in zijn ontlasting meekomen en kunnen ze vele maanden in de omgeving overleven. Deze eieren kunnen niet worden gedood door chloorbleekmiddel. Ze kunnen alleen worden gedood door een waterige jodiumoplossing. Het is een daar goede gewoonte om de ontlasting van je Frenchie in je eigen omgeving dagelijks op te ruimen om te voorkomen dat de eieren infecties verspreiden.

Haakworminfectie

Haakwormen kunnen Franse bulldogs infecteren door de larven uit de besmette omgeving op te nemen. De larven kunnen de huid van de Frenchie binnendringen als ze over de geïnfecteerde grond rollen. Een haakworminfectie kan in sommige gevallen bloedarmoede, diarree en zelfs de dood veroorzaken. Het dagelijks opruimen van de ontlasting kan deze infectie tot op zekere hoogte helpen voorkomen.

Zweepworm-infectie

Franse buldoggen kunnen worden geïnfecteerd door zweepwormeieren uit de getroffen omgeving in te nemen. Zweepworminfecties kunnen diarree, uitdroging en zelfs de dood tot gevolg hebben. Deze wormeieren kunnen meer dan een jaar in het milieu overleven. Zweepwormen kunnen worden gedood door milbemycine, maar kan niet worden gedood door andere preventieve medicijnen. Zweepwormen zijn moeilijker te doden in vergelijking met rondwormen en haakwormen.

Lintwormen

Lintwormen kunnen worden opgelopen door vlooien en knaagdieren te consumeren die al zijn geïnfecteerd. Vlooien bestrijdingsmaatregelen kunnen lintworminfectie elimineren. Echter kan het moeilijk kan zijn om je Franse bulldog onder controle te houden wanneer ze op knaagdieren met vlooien jagen.

Oplossingen tegen parasieten van je Franse Bulldog

Gelukkig zijn er goede behandelingen voor parasitaire infecties van je Franse bulldog

Hartworm invloed bij een Franse Bulldog

Een Franse bulldog kan een hartwormziekte krijgen als een geïnfecteerde mug deze bijt. De parasiet kan via het weefsel de hond binnendringen en vervolgens de bloedbaan bereiken. Van daaruit kan het hart en de longenaantasten. Deze ziekte wordt via muggen van de ene hond op de andere overgedragen. Het kan levensbedreigend zijn als het niet op tijd wordt behandeld. Symptomen zijn onder meer hoesten, ademhalingsmoeilijkheden en traagheid. Hart en longen kunnen ernstig beschadigd raken zonder de juiste behandeling.Hartwormen kunnen zich gedurende vijf tot zeven jaar in de geïnfecteerde hond ontwikkelen. De wormen kunnen al die jaren in het lichaam broeden en sterven. Gedurende deze tijd zal je hond vechten tegen de schade veroorzaakt door de hartwormen.Tabletten kunnen de hartwormen doden, voordat ze volwassen zijn geworden.

Hoe kun je voorkomen dat je Franse Bulldog worminfecties oploopt?

Om te voorkomen dat je Frenchie door al deze parasieten wordt besmet, is hygiëne de sleutel.

  • Ruim de uitwerpselen van je Franse bulldog buiten op
  • Voorkom dat je Franse bulldog de uitwerpselen van andere honden eet
  • Zorg voor een hygiënische en schone omgeving waar je Frenchie kan spelen. Zo kun je voorkomen dat de parasieten je Franse bulldog infecteren.

Begin een jaarlijkse ontwormingsroutine waarin je je Franse bulldog regelmatig ontwormt en houd je hieraan. Houd daarbij rekening met de leeftijd van je Frenchie en het ontwormingsproduct om te beslissen over je ontwormingsbehandeling. Jonge Franse bulldogs vanaf dat ze twee weken oud zijn, moeten elke twee tot drie weken ontwormd worden tot ze twaalf weken oud zijn. Vervolgens moet je je Frenchie eenmaal per maand ontwormen tot ze de leeftijd van zes maanden bereiken. Ten slotte moet de Franse bulldog één keer in de drie maanden worden ontwormd om te voorkomen dat ze parasieten ontwikkelen.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie