Hoe zorg je ervoor dat je Franse Bulldog langzamer eet?

Het valt niet te ontkennen dat alle honden van verschillende rassen dol zijn op voedsel. Helaas hebben ze de neiging om op hoog tempo het eten te verorberen. Maar te snel eten kan verschillende problemen veroorzaken voor honden, vooral voor puppy’s. De problemen kunnen variëren van verstikking tot braken, en vele andere. Daarom wil ik je enkele tips geven die je kunt gebruiken om het eetritme van je hond te vertragen. Het is echter het vermelden waar dat dit artikel volledig gericht is op de Franse bulldog.

Een kort overzicht

De Franse bulldog is een populair hondenras dat uitzonderlijk goed en snel eet. Als zodanig kan de Franse bulldog problemen ervaren die kunnen ontstaan ​​door zo snel te eten. De meest effectieve methode om het tempo van het eten voor je Franse bulldog te vertragen, is door het voor hen een uitdaging te maken om hun voedsel te eten.

Kom veranderen

Een manier om dit te bereiken is door de kommen te veranderen. Geef ze minder vrijheid om het voedsel weg te schransen. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten voerbakken voor Franse bulldogs. Elk met specifieke functies en voordelen. Het verwisselen van de voerbakken voor je Franse bulldog lijkt in een oogopslag onlogisch. Maar het kan een aanzienlijke impact hebben, tenzij je bulldog gedragsstoornissen heeft. In dit geval moet je hulp zoeken bij een dierenarts. Het gebruik van de juiste soorten kommen voor je Franse bulldog zal de consumptiesnelheid vertragen. Hierdoor worden eventuele complicaties voor je hond verminderd.

Trucs

Een andere manier om dit te bereiken is door verschillende trucs te gebruiken wanneer ze hun eten hebben. Ik zal je een aantal tips geven die je kunt gebruiken bij het voeren van je Franse bulldog. Maar het kan variëren van het serveren van verschillende kleine maaltijden tot het gebruiken van een slow feeder-kom, en vele andere. Het gebruik van verschillende creatieve methoden zal je Franse bulldog aanzienlijk vertragen tijdens het eten.

Trucs om Franse Bulldog langzamer te laten eten:

De ervaring om je hond langzamer te laten eten, verschilt van hond tot hond. Hier zijn echter enkele trucs die je moet overwegen tijdens je zoektocht om het eetritme van je hond te vertragen:

Kies voor een Slow Feeder kom:

Er zijn verschillende soorten kommen voor Franse bulldosg verkrijgbaar. Maar kies het liefst voor een slow feeder-kom gemaakt van roestvrij staal. helemaal als je hond een snelle eter is. Dit soort container zal het eetritme aanzienlijk vertragen, omdat het wordt geleverd met patroonontwerpen in de bodem van de kom. Deze ontwerpen maken het voor je Franse bulldog moeilijk om het voedsel op te slokken. Hierdoor wordt het eetritme vertraagd.

Muffin bakvorm:

Een van de praktische trucs om je Franse bulldog langzamer te laten eten, is door een muffin bakvorm te gebruiken. Hiermee kunt je op in elke individuele vakje een kleine hoeveelheid eten serveren. Als gevolg zal je Franse bulldog pauzeren terwijl de hond van de ene portie naar de andere gaat. Verder voorkomt het slikken, wat een van de kenmerken is van te snel eten.

Bakplaat:

Het gebruik van een bakplaat voor je hond is een andere handige truc om ze langzamer te laten eten. Omdat de bakplaat een plat oppervlak heeft, zal het verspreiden van het voer op de plaat je hond dwingen om veel te likken in plaats van direct te slikken. Deze truc zou je met je Franse bulldog moeten proberen.

Koop een verhoogde hondenkom:

Een andere truc is gebruik maken van een verhoogde hondenkom. Een verhoogde hondenkom vermindert de spanning op de nek en rug van je Franse bulldog en zorgtvoor een perfecte houding die het eten vertraagt.

Verander het in leuke activiteiten:

Deze truc kan handig zijn als het weer geschikt is voor buitenactiviteiten. Je kunt het voedsel in je tuin verstoppen door het in kleine porties te verdelen. Je kunt je hond laten zoeken met behulp van zijn reukvermogen. Deze truc zal niet alleen het eetritme vertragen, maar het zal ook het reukvermogen van je Franse bulldog versterken.

Eigen Slow Feeder kom maken:

Het kopen van een slow feeder-kom kan soms een aanzienlijk bedrag kosten. Dit is afhankelijk van de kenmerken en ontwerpen. Je kunt je eigen fantasie gebruiken bij het maken van een slow feeder kom. De taak bij het maken van dit soort is eenvoudig ervoor zorgen dat je hond langzamer eet. Je kunt bijvoorbeeld een zwaar voorwerp in het midden van de kom plaatsen. Zorg er wel voor dat dit niet te klein is, omdat dit verstikkingsgevaar voor je hond kan veroorzaken. Dit object zal een barrière vormen wanneer je hond het voer begint te eten, wat het eetritme verder zal verminderen.

Verschillende kleine maaltijden:

Een andere truc om je Franse bulldog langzamer te laten eten, is door het voedsel in kleine hoeveelheden te verdelen en de hele dag met een intervaltempo te geven. Het gebruik van deze truc zal het eetproces enorm vertragen. Helaas werkt deze trucminder goed voor mensen met drukke schema’s.

Koop een automatische Franse Bulldog-feeder:

Dit type hondenvoerbak werkt met een app die het voerproces aanzienlijk eenvoudiger maakt. Verder heeft het planningsfuncties met veranderlijke maaltijden en porties. Dit apparaat laat je Franse bulldog langzaam eten en zorgt het tegelijkertijd voor een goed dieet.

Je hond met de hand voeden:

Deze truc is het laatste redmiddel als alle andere methoden om je Franse bulldog langzamer te laten eten mislukt zijn. Deze truc vereist dat het hondenvoer handmatig wordt gegeven, wat voor sommige mensen uitdagd en tijdrovend kan zijn. Toch is dit de beste optie om je Frenchie langzamer te laten eten.

Conclusie

Samenvattend, de hierboven genoemde punten zijn enkele essentiële trucs die je zou moeten overwegen om het eetritme voor je Franse bulldog te vertragen. Je kunt verschillende manieren gebruiken om dit probleem aan te pakken. Het probleem aanpakken is belangrijk, omdat het verschillende complicaties kan veroorzaken. Dit is variërend van braken tot verstikking. Houd er echter rekening mee dat de trucs en methode om het eetritme te vertragen van hond tot hond zullen verschillen. Desalniettemin zal het gebruik van de vermelde trucs je aanzienlijk moeten helpen dit probleem aan te pakken.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie