Tekenen van Franse Bulldog koorts: hoe je erachter komt en wat hun normale lichaamstemperatuur is

Net als mensen krijgen Franse Bulldoggen koorts. De redenen voor hoge koorts of hoge temperatuur bij een Frenchie zijn gevarieerd, maar zijn voornamelijk te wijten aan infecties (alle redenen kun je verderop de pagina lezen). Maar hoe weet je precies of je Frenchie hoge koorts of uberhaupt koorts heeft en wanneer moet je je zorgen maken?

Hoe weet ik of mijn Franse Bulldog koorts heeft? 

De beste manier om erachter te komen of een Frenchie koorts heeft, is door te controleren op een hoge temperatuur. De normale temperatuur van de Franse Bulldog moet variëren van 38,3 tot 39.2 graden Celcius. Hoge koorts is 39.5 graden of meer, waarbij 41 graden erg gevaarlijk is.

Hoe weet je of je Franse Bulldog koorts heeft?

Er is een traditionele manier om te controleren op hoge koorts bij een hond, misschien heb je er eerder van gehoord. Het is door hun neus aan te raken. Als de neus van je Frenchie koud en nat is, zal hij geen koorts hebben. Als zijn neus heet en droog is, kan dit betekenen dat hij koorts heeft. Soms kan dit eruitzien als een klassieke verkoudheid zoals mensen die krijgen. Hoewel dit een snelle manier is om te controleren op een hoge temperatuur, is het niet de meest nauwkeurige of wetenschappelijke manier om erachter te komen of je Franse Bulldog-puppy of volwassen hond hoge koorts heeft. De meest nauwkeurige manier is om een ​​digitale thermometer te gebruiken en de temperatuur van je Franse Bulldog rectaal te meten. Ja, net als dierenartsen!

Tekenen van een Franse Bulldog-koorts

Afgezien van het voor de hand liggende meten van de temperatuur, zijn er andere manieren waarop je kunt zien of je Franse Bulldog hoge koorts heeft. Hier zijn de meest voorkomende symptomen van hoge koorts om op te letten:

 • Hoesten: Je Frenchie kan hoge koorts hebben door kennelhoest. Dit is een zeer besmettelijke infectie die zich zeer snel tussen honden kan verspreiden.
 • Depressieve stemming: het is niet altijd zo gemakkelijk om te zien of je Frenchie verdrietig is (hier vindt 13 manieren) vanwege hun vaste gezichtsuitdrukkingen. Maar je moet je hond beter kennen dan één gezichtsuitdrukking, dus een neerslachtigheid kan koorts zijn.
 • Lethargie: als je Frenchie minder energiek is en een hoge temperatuur heeft, is dit een klassiek teken van koorts. Als we ons slecht voelen, hebben we ook geen zin om veel te bewegen; het is hetzelfde voor honden.
 • Verlies van eetlust: als je Frenchie weigert te eten, kan dit te wijten zijn aan een reeks dingen, dus probeer dit uit te sluiten, tenzij het gepaard gaat met een hoge temperatuur.
 • Neusafscheiding: een loopneus betekent niet altijd dat je Frenchie koorts heeft (hier zijn andere redenen voor loopneus), maar het is een veel voorkomend symptoom in combinatie met andere symptomen.
 • Rode ogen: Pijnlijke ogen kunnen een reeks ziekten betekenen, maar staan ​​ook op de lijst met dingen waar je op moet letten als je hoge koorts vermoedt.
 • Rillen en beven: een Franse Bulldog met hoge koorts zal rillen. Het rillen gebeurt als hun lichaam samentrekt en de spieren ontspant om warmte te genereren, wat leidt tot rillingen.
 • Braken: Ziekte kan een teken van hoge koorts zijn als het verband houdt met een infectie na iets dat je Frenchie heeft gegeten.
 • Warme en droge neus: dit symptoom gaat meestal gepaard met een ander koortsteken uit de lijst. Raak de neus van je Frenchie aan om te zien of deze warmer aanvoelt dan normaal.
 • Warme oren: ook kunnen warme oren een teken zijn dat je Frenchie een hoge temperatuur en koorts heeft.

Wat kun je een Frenchie met koorts geven?

Als je denkt dat je Franse Bulldog koorts heeft, bel dan de dierenarts. Koorts wordt beschouwd als elke meting van de lichaamstemperatuur die hoger is dan 39,5 graden Celsius. Terwijl je wacht om de dierenarts te zien, kun je je Frenchie een kleine hoeveelheid water laten drinken om ze gehydrateerd te houden. Geef ze geen medicijnen die bedoeld zijn voor mensen. Als de lichaamstemperatuur hoger is dan 40,5 graden, maar nog geen 41 graden, kun je koud water op zijn lichaam doen om de warmte te verminderen. Concentreer je vooral rond de voeten en oren, want je wilt de temperatuur niet te snel verlagen. Hier zijn nog enkele koelingstips. Voor Frenchie-temperaturen hoger dan 41 graden, moet je dringend hulp van een dierenarts zoeken. Dit is een gevaarlijk hoge temperatuur en vereist onmiddellijke aandacht. In ernstige gevallen van hoge koorts kunnen dierenartsen Frenchies IV-vloeistoffen en ontstekingsremmende medicatie geven. Ze zullen ook bloedonderzoeken doen om erachter te komen wat de oorzaak van de hoge temperatuur is.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Waarom krijgen Franse Bulldogs koorts?

Er zijn veel redenen waarom je Frenchie verhoging en koorts heeft. Enkele van de meest voorkomende redenen, afgezien van bredere gezondheidsproblemen, kunnen zijn:

1. Infecties

Je Frenchie heeft mogelijk een ernstige infectie die tot hoge koorts leidt. Infecties hebben meerdere oorzaken die elk deel van het lichaam van de hond kunnen aantasten, inclusief de nieren, longen, hersenen en huid. De soorten infectie kunnen bacterieel, schimmel en viraal zijn, en omvatten:

 • Oorontstekingen (lees meer)
 • Tandheelkundige infecties.
 • Geïnfecteerde wonden en snijwonden.
 • Interne infecties.
 • Urineweginfecties (UTI’s).

De meeste minder ernstige infecties kunnen snel worden behandeld met een antibioticakuur en zullen de koorts en hoge temperatuur van je Frenchie snel verminderen.

2. Chemicaliën en giftige stoffen

Als je Frenchie iets giftigs heeft gegeten of gedronken, kan zijn temperatuur stijgen en koorts veroorzaken. Giftige stoffen zijn zeer uiteenlopend en kunnen bepaalde voedingsmiddelen, menselijke medicijnen, chemicaliën, planten en insecten omvatten. Ik heb eerder een enorme artikel gepubliceerd met de 25 meest giftige voedingsmiddelen voor Frenchies die je kunt controleren in geval van hoge temperatuur.

3. Vaccinaties

Franse Bulldog-puppykoorts komt heel vaak voor nadat ze hun injecties hebben gehad. Je Frenchie-puppy kan gedurende 1 tot 2 dagen na de opnamen hoge koorts hebben.

4. Tekenbeten

Als je met je Frenchie door lang gras en bosrijke gebieden loopt, loopt deze het risico door teken te worden gebeten. Als je onlangs teken op je Frenchie hebt opgemerkt en deze hebt verwijderd, kan hoge koorts volgen. Dit is een potentieel gevaarlijke infectie (mogelijk de ziekte van Lyme) en moet zo snel mogelijk door je dierenarts worden behandeld. In deze andere post lees je meer over het behandelen van vlooien- en tekenbeten.

5. Ontsteking

Een andere oorzaak van hoge koorts is een ontsteking. Je moet je dierenarts laten testen om erachter te komen waarom er een ontsteking is opgetreden, met de mogelijkheid van een auto-immuunziekte.

Wat is de gemiddelde temperatuur van een Franse Bulldog?

De normale lichaamstemperatuur van de Franse Bulldog moet tussen de 38,3 tot 39,2 graden Celsius zijn. Sommige Frenchies zullen iets hoger of iets lager zijn. Als de temperatuur van je Franse Bulldog zo hoog wordt als 40 graden Celsius als hoge koorts of zo laag als 37,2 graden Celsius daalt, betreedt hij gevaarlijk gebied.

Hijgen honden als ze koorts hebben?

Frenchies kunnen hijgen als ze hoge koorts hebben, maar het is geen nauwkeurige barometer om dit vast te stellen. Franse Bulldogs zullen meestal hijgen na overmatige inspanning. Hijgen kan echter soms gepaard gaan met hoge koorts, omdat je de manier bent waarop je Frenchie probeert zijn lichaamstemperatuur te verlagen. Hoe meet je de temperatuur van een Franse Bulldog? Er zijn twee manieren om de temperatuur van een Franse Bulldog te meten. Onder de oksel of rectaal. De meest nauwkeurige methode is de rectale manier. Je kunt een thermometer kopen bij de drogist. Het hoeft geen gespecialiseerde hond of dierenarts thermometer te zijn, een digitale thermometer voor mensen zal net zo goed werken.

Nawoord

Gelukkig heb ik de temperatuur van mijn Franse Bulldog nooit hoeven op te nemen, aangezien hij nog nooit hoge koorts heeft gehad in de tijd dat ik hem heb. Ja, hij is oververhit geraakt door te warm weer, maar is nog niet getroffen aan een hoge koorst.Als je Franse Bulldog koorts heeft, kan hij een, enkele of een selectie van de symptomen van hoge koorts vertonen die in dit artikel worden vermeld.Waar het op neerkomt is dit:

Je moet altijd een dierenarts bellen als je Frenchie ziek blijkt te zijn en je je ergens zorgen over maakt. Verspil dus geen tijd als hun temperatuur hoog is opgelopen!

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie