Hoe kies je Franse Bulldog bij een fokker?

Honden zijn de beste vriend van een man. Die harige pootjes zijn zeker iets waar iedereen van houdt. Ik bedoel, waar valt er niet van te houden? Ze zijn waanzinnig schattig en vraatzuchtig loyaal. Ze zijn de perfecte vriend om te hebben. Voor sommige mensen maakt het niet uit wat voor soort of hondenras ze krijgen. Anderen zijn uiterst voorzichtig en kieskeurig over de soort en het ras van de hond waarin ze investeren. Bulldogs, vooral Franse bulldogs, zijn vrij gewone huisdieren. Een ideale Franse bulldog moet klein en compact zijn met grote vleermuis vormige oren en een dikke botstructuur. Ze zijn meestal erg speels en gemakkelijk in de omgang. Dit specifieke kenmerk van de Franse Bulldog maakt ze ideaal om een ​​huisdier te zijn.

Het kiezen van de juiste Franse bulldog

Franse bulldogs kunnen op grote schaal worden onderverdeeld in twee categorieën: sneeuw honden en metgezellen. Sneeuw Honden zijn een beetje moeilijk te krijgen en zijn duurder. Dit komt omdat er meer vraag naar is dan naar huisdieren. Voordat je doorgaat en er een voor aanschaft, moet je de fokker vragen of de hond geen potentiële genetische aandoeningen heeft. Genetische aandoeningen zoals heupdysplasie en patella luxatie komen veel voor bij Franse bulldogs. Wees daarom voorzichtig dat genetische problemen voor het fokken werden opgelost. Het is beter om er een te kopen bij een erkende fokker, omdat ze honden van betere kwaliteit zullen hebben.Voordat je een aankoop doet, krijgt je een kamer vol puppy’s te zien en kunt je een van hen kiezen. Communiceer met de puppy die je leuk vindt en kijk hoe goed hij omgaat met menselijk contact. Vraag de fokker al je vragen voordat je hem koopt. Nadat je klaar bent met de betaling, maakt je een afspraak met een dierenarts en laat je je nieuwe metgezel controleren.

Hier zijn enkele handige tips die je kunnen helpen bij het kiezen van een Franse Bulldog:

Kies een gerenommeerde fokker

Het is erg belangrijk dat je een goede fokker kiest. Goede en gerenommeerde soorten fokken meestal de beste honden en baren zuiver bloedige puppy’s. Het is het beste om voor een ​​fokker te kiezen die deel uitmaakt van enkele van de andere nationale fokker clubs. Doe wat onderzoek naar de potentiële fokker die je gaat kiezen en ken het soort puppy’s dat ze leveren. Je kunt ook contact opnemen met sommige Franse bulldog clubs en hen om aanbevelingen vragen.

Menselijk contact

Je hebt tal van opties voordat je een beslissing neemt. Niet elke puppy zal hetzelfde reageren op je aanwezigheid; verschillende pups hebben verschillende tolerantieniveaus als het gaat om menselijk contact. Vraag je fokker om je te helpen bij het kiezen van een puppy. Je fokker helpt je graag verder. Zoek ten slotte naar de puppy die het meest comfortabel en vriendelijk bij je is. Een rare en ongemakkelijke puppy zal alleen maar bijdragen aan de ellende van jou en je huisdier.

Garantie

Dit is geen koelkast of een plasma-tv die wordt gedekt door een levenslange garantie. Maar een gerenommeerde hondenfokker geeft je een garantie, afhankelijk van je aankoop. Het is niet de verantwoordelijkheid van de fokker als de puppy kort na de verkoop ziek wordt door iets dat de eigenaar doet. Als de oorzaak van de ziekte echter een soort genetische aandoening is, is de dealer volledig aansprakelijk voor de situatie. Een gereputeerde hondenfokker zal voor het fokken altijd een Franse bulldog van elke genetische aandoening zuiveren en zal je hiervan een bewijs geven.

Registratie

Een gerenommeerde fokker zal je altijd de stamboom van de ouders van de pup laten zijn. Daarnaast zullen ze ook de registratiepapieren of eigendomsoverdracht papieren verstrekken. Als de fokker niet bereid is je papieren of certificaten te verstrekken, kan worden aangenomen dat de hond illegaal is gefokt of is gesmokkeld. Beide scenario’s kunnen je in de problemen brengen met de wet, daarom is het beter om daar niet voor te kiezen.

Fysieke kenmerken

– Een gezonde Franse bulldog kan worden geïdentificeerd als je de fysieke kenmerken goed bekijkt. Hier zijn enkele dingen die je zullen helpen bepalen of de puppy die je gaat kopen gezond is of niet: 

  • Controleer de neus van de puppy en kijk of deze sluit terwijl hij in- en uitademt. Pups kunnen in een vroeg stadium problemen hebben met ademhalen en zijn uiterst kwetsbaar en moeilijk te verzorgen.
  • Zorg ervoor dat de ondertanden van de puppy verder dan de boventanden uitsteken in een uitgesproken ondervoorbeet.
  • Controleer het tandvlees van de pup; als ze roze zijn, is dat een positief teken van een goed gefokte puppy.
  • Masseer zachtjes het hoofd van de hond. Zoek naar zachte plekken, als je er een vindt, betekent dit dat die gebieden extreem gevoelig zijn en ernstig kunnen worden gekwetst als ze verkeerd worden behandeld.
  • Zorg ervoor dat de ogen helder en helder zijn en geen ingegroeide wimpers hebben.
  • Zoek naar knapperige plekken of oormijten in de oren van een puppy. Als de oren schoon zijn, is dat een duidelijke indicatie van een goede gezondheid bij een pup.
  • Zoek naar vroege tekenen van een genetische aandoening. Heup Dyspepsie is een veel voorkomende genetische aandoening bij puppy’s en kosten je behoorlijk wat geld om voor te zorgen.

Nadat je de Franse bulldog pup hebt vastgehouden, moet je eraan denken de stappen te volgen die nodig zijn voor een goede instructie en verzorging van de pup. 

Neem de tijd

Een hond houden is niet eenvoudiger dan een baby houden. Het heeft constante zorg nodig en veel liefde en aandacht direct nadat je het hebt gekocht. Een Franse Bulldog puppy heeft ook wat tijd nodig om met de nieuwe omgeving om te gaan en aan jou en jouw gezin te wennen. Wees geduldig en schrik niet als het zich een paar dagen raar of ongemakkelijk gedraagt. Geef het wat tijd. Vraag de fokker om schriftelijke instructies over verzorging, voeding, verzorging en training van je nieuwe puppy. Volg de instructies woord voor woord, althans de eerste paar dagen. Zorg er vooral voor dat je je nieuwe familielid met veel liefde en genegenheid overspoelt.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie