Franse Bulldog Karakter: Wat je moet weten over deze hond

Franse bulldogs zijn schattig, minzaam en zullen je dag opvrolijken. Ze hebben breed geplaatste, liefdevolle ogen en schattige puntige oren. Ze hebben een persoonlijkheid die zo vermakelijk is dat je niet anders kunt dan glimlachen in hun aanwezigheid.

Franse Bulldog karakter

Een ding om op te merken is dat de franse bulldog een bijzonder intelligent ras is. Het is bekend dat ze hun eigenaren choqueren door een verrassende intuïtie te laten zien, en ook door hoe goed ze zich kunnen aanpassen aan hun omgeving. 

Persoonlijkheidskenmerken

Hun persoonlijkheidskenmerken variëren op deze afdeling, aangezien ze kunnen variëren van de kalme, aandachtige toeschouwer tot de zeer energieke avonturier, welke constant gestimuleerd wordt door alles om hen heen (hoewel hun avonturen meestal niet meer zijn dan op en van de bank springen).Net als mensen worden de persoonlijkheden van honden gevormd door hun omgeving en hun genetica. Hoewel we patronen in bepaalde hondenpersoonlijkheden kunnen generaliseren en tekenen, zal elke hond verschillen. De waarheid is dat hun persoonlijkheid van alles afhangt, van het temperament en de persoonlijkheden van hun ouders, hun opvoeding, fokkerij en de hoeveelheid training die ze in hun jeugd hebben genoten. 

Ontwikkelingsjaren

De ontwikkelingsjaren van een hond zijn ongelooflijk belangrijk, omdat het juist die wortel is die hun persoonlijkheid en temperament op volwassen leeftijd zal vormen.Over het algemeen is de kleine franse bulldog een van de meest dynamische ‘appartementshonden’ die er zijn. Zo erg zelfs dat ze in de top tien staan ​​van de meest populaire lijst van 155 hondenrassen. Hun openlijke schattigheid en vleermuisvormige oren, gecombineerd met hun liefdevolle rapport, maken ze tot fantastische huisdieren.

Ze zijn vaak gewild omdat ze niet alleen in de meeste leefomgevingen passen, omdat ze klein zijn en weinig beweging nodig hebben, maar ze zijn ook geen enthousiaste blaffers zoals de meeste kleine honden.Als puppy zou je een ongelooflijk energieke hond moeten verwachten die graag in de problemen komt. Hoewel dit heftige enthousiasme zal afnemen, zijn ze, terwijl ze puppy’s zijn, gewoon een handjevol met energie. Dit komt vooral omdat ze graag ruig spelen, wat betekent dat ze door hun speelgoed kauwen en in hierdoor in de problemen komen.

Volwassen worden

Naarmate de franse bulldog-puppy volwassen wordt, verliezen ze behoorlijk wat van hun energie, maar blijven ze meestal actieve gezelschap. Ze nemen elke gelegenheid om op iemands schoot te gaan zitten, zijn niet onaardig tegen andere honden en houden ervan om bemind te worden. Een goed opgeleide franse bulldog moet het middelpunt van de aandacht zijn in het huishouden, de actieve minnaar en de waardige volwassene. En zelfs als volwassenen verliezen ze nooit hun ondeugende gedrag waardoor ze zulke begeerde huisdieren zijn. Ze zullen nog steeds graag in huis spelen of wat aandacht trekken wanneer ze dat nodig achten.

Karakter

Het karakter van de franse bulldog is misschien wel het leukste karakter van elke kleine hond. Ze zijn leuk, liefdevol en absoluut schattig en zullen goedgemanierde en charismatische volwassenen worden. Maar zonder de juiste opvoeding kunnen ze teruggetrokken, agressief en blaffend worden. Dit fenomeen komt voor bij elk ras, en dit is wat hun puppyjaren zo belangrijk maakt.

Karakterverschillen tussen mannelijke en vrouwelijke Franse Bulldogs

Je zult een verscheidenheid aan verschillen vinden tussen mannelijke en vrouwelijke Franse bulldoggen.Over het algemeen is er een vuistregel die moet worden gevolgd: mannetjes zijn meer vatbaar voor onstuimige, speelse en assertieve dieren. Vrouwtjes aan de andere kant zijn vaak wat timide, maar ongelooflijk aanhankelijk tussen de twee. Vrouwtjes zouden ook volgzamer zijn, terwijl reuen er langer over doen om te trainen.Evenzo, vrouwtjes hebben de neiging om een ​​stuk nippiger te zijn. Ze zijn sneller agressief als ze in de verleiding komen, en vaak een beetje temperamentvoller in hun vroege jeugd, maar ontgroeien dit naarmate ze ouder worden. Mannen kunnen hetzelfde probleem hebben, meestal wordt meestal al snel beperkt door een goede training, maar ze zijn meestal niet zo agressief.

Franse Bulldog temperament

Over het algemeen zijn franse bulldogs goedgehumeurde, vriendelijke dieren waarvan de ergste temperamentvolle fout is dat ze een koppige streak kunnen hebben. Ze zijn van nature minzaam, en ze zijn niet snel agressief, en hun verlatingsangst komt uitsluitend voort uit hoeveel ze van hun baasjes houden.Net als hun persoonlijkheid hangt het temperament van franse bulldogs grotendeels af van hun vroege jeugd, hoe ze zijn gefokt en dat van hun ouders. 

Pluspunten

Laten we beginnen met op het goede te wijzen. Ten eerste zijn frenchies relatief volgzaam, wat betekent dat het gemakkelijke honden zijn om te trainen. Hoewel ze een extreem korte aandacht spanne hebben, zijn ze over het algemeen in staat om snel te leren en hebben ze het vermogen om tijdens hun puppyjaren kalm te blijven.Ze zijn geen agressief ras, hoewel ze de neiging hebben om te smoren, en in plaats daarvan liever genegenheid uitstralen dan een voorbehoud of wantrouwen jegens de wereld. Dit betekent dat ze goed kunnen omgaan met kinderen. Ze zijn constant op zoek naar validatie, maar niet op een ongezonde of obsessieve manier.

Minpunten

Deze honden verlangen naar genegenheid tot het punt dat ze, hoewel ze algemeen bekend staan ​​als de perfect aanpasbare huishond, vaak angstig of depressief kunnen worden als ze te lang thuisblijven. Het zijn over het algemeen zelfverzekerde dieren, maar dat maakt ze niet ongevoelig om extreem afhankelijk te worden van de aanwezigheid van hun eigenaren. Hierdoor passen ze slecht bij een eigenaar die constant weg is van zijn of haar huis, en passen ze beter bij een eigenaar die meer tijd over heeft.Niet alleen dat, maar een frenchie kan destructief worden in een huis zonder de juiste begeleiding. 

Ze zijn ‘ruige spelers’ voor hun formaat, en ze houden ervan om dingen door te kauwen, touwtrekken te spelen tegen levenloze objecten en te graven als de omgeving het toelaat. Hoewel je frenchie misschien wel de meest waardige en zelfverzekerde couchpotato is die je ooit hebt gezien, wil dat nog niet zeggen dat je hem lange tijd alleen moet laten, want hij kan bijzonder vatbaar zijn voor extreme verlatingsangst.Waar het franse bulldog-temperament een probleem wordt, is vaak als het gaat om hun koppigheid. Naarmate ze ouder worden, worden ze opvallend koppiger, en als dit niet met zorg wordt behandeld, wordt het een probleem. Ze kunnen zo eigenwijs zijn dat ze simpelweg weigeren te leren of de regels die voor hen zijn opgesteld te volgen, in welk geval ze ook agressief kunnen worden. Als deze koppigheid niet vroegtijdig wordt aangepakt, manifesteert dit zich in slecht gedrag in andere facetten van hun temperament.

Tips voor het opvoeden voor een brave Franse Bulldog

Puppytrainingslessen zijn erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond goedgemanierd is. Het leert je hond gehoorzaamheid en werkt om de best mogelijke franse bulldog-persoonlijkheid te produceren. 

Cursussen

Cursussen kunnen duur zijn, maar de franse bulldog is niet zo moeilijk te trainen, wat betekent dat er geen specialisatie bij komt kijken.Vanwege hun aangeboren koppigheid, de mix tussen gehoorzaamheidscursussen en vervolgens je eigen ‘thuistraining’, moet je eraan werken om die overdreven waardige aanwezigheid te beteugelen en af ​​te dwingen wat je wilt dat ze leren. Ze zijn volgzaam, waardoor ze geneigd zijn te reageren op zowel hun leraren als jou als hun eigenaar, en als bonus zijn ze intelligent genoeg om bij te blijven.Wees thuis bevestigend, maar uiterst gevoelig voor de gevoelens van je franse bulldog.

Ontdeugende neigingen

Hij zal ondeugende neigingen hebben, en hoewel deze schattig of gewoon vermakelijk kunnen zijn, is het belangrijk om een ​​grens te trekken en ervoor te zorgen dat hij de verschillen kent tussen wat wel en niet gepast is. Positieve bekrachtiging en een vast beloningssysteem zijn de meest effectieve technieken, omdat ze de gevoelens van je frenchie niet schaden.

Socialisatie

Vroege socialisatie is ook ongelooflijk belangrijk als het gaat om hun persoonlijkheden. Stel ze vroegtijdig bloot aan de wereld, andere mensen en andere honden om het sociale aanpassingsvermogen waar ze bekend om staan ​​aan te wakkeren. Wees hier actief mee, want een franse bulldog die al vroeg aan de wereld gewend raakt, is vaak een heel andere volwassene dan degene die binnen blijft.Buiten de vroege socialisatie en training, is het essentieel om je franse bulldog fokker te kennen. 

Onderzoek naar goede fokker

Als je inderdaad besluit een franse bulldog niet te redden, maar in plaats daarvan een raszuivere hond wilt, doe dan het juiste onderzoek. Zorg ervoor dat je een gerenommeerde fokker kiest die kwaliteitshonden produceert, en dat de ouders de juiste gezondheidsverklaring hebben gekregen voordat je de puppy gaat kopen.Maak kennis met de ouders van de hond, aangezien hun persoonlijkheid vaak een invloed heeft op de persoonlijkheid van hun kroost. Vaak zijn sommige persoonlijkheden eenvoudigweg erfelijk en aangeboren, en als je een puppy koopt van slecht gehumeurde ouders, kan dit een effect hebben op jouw hond.

Eigenschappen

Franse bulldogs zijn kleine, flexibele en absoluut leuke huisdieren voor het huishouden. Ze zijn waardig, kunnen koppig zijn, maar meestal willen ze gewoon liefhebben en bemind worden. Franse Bulldogs zullen hun manier vinden om aandacht te krijgen wanneer ze die willen, en ze zullen het aan bijna iedereen geven.Frenchies snurken en kunnen een beetje luidruchtig zijn. Omdat ze zulke enorme harten hebben, is verlatingsangst gebruikelijk bij frenchies. Ze zijn ondeugend in hun jeugd, en worden daarna vaak rustiger op volwassen leeftijd.Als koppigheid niet goed gesocialiseerd en getraind is, kan het een groot probleem worden in hun volwassenheid, waardoor het des te belangrijker wordt om ze vroeg in hun jeugd de juiste aandacht te geven. Over het algemeen zijn franse bulldoggen verbazingwekkende gezelschapshonden en zullen ze een heel nieuw licht in elk huishouden brengen.

Speciaal voor Franse Bulldog eigenaren

Franse Bulldogs hebben een speciale handleiding nodig omdat elk hondenras anders is. Het “Franse Bulldog Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie