De eerste nachten van je Border Collie pup

Het eerste dat je moet begrijpen wanneer je border collie mee naar huis neemt, is dat deze ervaring van verwijderd zijn van zijn broers en zussen en niet te vergeten zijn moeder, erg traumatisch voor hen zal zijn. De eerste dagen moet een delicate hand worden gebruikt. Je wilt je puppy niet met te veel mensen overweldigen. Dit is een dier met gevoelens en daar moet rekening mee gehouden worden. Houdt dus rekening met deze gevoelens wanneer ze in een nieuwe omgeving worden geplaatst. Dus ook wanneer de pup in een nieuw huishouden komt dat kinderen en voorwerpen kan hebben die het nog nooit eerder heeft gezien.

Je huis voorbereiden op je nieuwe puppy

Het eerste dat je moet doen, is je huis puppybestendig maken. Verplaats jezelf in de geest van de puppy als je kunt, dit kan betekenen dat je op de grond moet gaan liggen en probeert te zien wat hem zal verleiden. We willen puppy’s in deze vroege dagen veilig houden totdat ze aan het huis wennen, dus het is van vitaal belang om de tijd te nemen om dit te doen. Verwijder vooral alles waar ze op kunnen bijten of kauwen, de border collie is een energieke puppy en ze vinden het leuk om te ontdekken, dus bepaalde meubels weghalen is een goed idee. Al deze meubelen kun je terugplaatsen als ze ouder worden en als ze meer aan het huis gewend zijn.

De eerste nacht thuis met je Border Collie-puppy

Dit zal een zeer verontrustende tijd zijn voor de border collie-puppy, dus er zijn dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je ze in bed legt. Als je een bench als hun bed gebruikt, is het waarschijnlijk het beste om ze een tijdje zo dicht mogelijk bij je te plaatsen. Je puppy zal ook veel willen plassen, dus afhankelijk van hoe je hem zindelijk wilt maken, zal je dichtbij moeten zijn. Leg hun eten en drinken niet bij ze, het wordt omgestoten en veroorzaakt gewoon een rommeltje. Behandel je puppy als hij ’s nachts in de bench gaat, met misschien een bijbehorend commando zoals “In je bench” of “In bed”. De border collie-puppy is erg slim en zal binnen korte tijd begrijpen wat je bedoelt en zal je leven ’s nachts een stuk eenvoudiger maken. Probeer je best om het gejammer en geblaf in het begin met je border collie te negeren, vooral wanneer deze in de bench zit en de deur dicht is. Dit is een cruciale tijd voor zowel jou als je puppy, de collie zal natuurlijk jou en de mensen om je heen willen domineren, je moet grenzen stellen en ze laten zien, ze zijn niet de baas over het huis. Na verloop van tijd zullen je Border Collie-puppy zich realiseren dat het niet gaat werken en gaan ze gewoon slapen.

Speciaal voor Border Collie eigenaren

Elk hondenras heeft zijn eigen specifieke behoeften en daarom is het belangrijk om een speciale handleiding te hebben voor het opvoeden van je Border Collie. Het “Border Collie Handboek” is een uitgebreid boek dat alle benodigde informatie bevat om je Border Collie op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het boek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van honden, vooral Border Collies. Het boek is beschikbaar voor aankoop met een speciale kortingscode, waardoor het volledige pakket inclusief bonussen verkrijgbaar is voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie