Een Jack Russell nemen? Lees eerst dit!

Als je erover denkt Jack Russell-eigenaar te worden, dan moet je elk detail over het ras weten voordat je definitieve beslissingen neemt. Laat het uiterlijk van dit schattige kleine puppy hondje je niet misleiden door te geloven dat wanneer je een Jack Russell neemt, dit het type hond is waarin hij zal opgroeien. Jack Russell-honden vragen veel tijd en energie. Als je bereid bent deze tijd hierin te steken, dan is het essentieel dat je weet wat je in huis haalt.

Dit is wat je moet weten over Jack Russell-honden:

Grootte

De jack russell’s is ongeveer 40 cm hoog tot de schouders. Ze wegen ongeveer 5 tot 7 kilo.

Temperament 

Jack russels zijn vriendelijk, moedig en dapper. Jack russell’s zijn zeer intelligent, hebben een one-track-mind en zijn onafhankelijk. Ze hebben veel aandacht van je nodig.

Levensduur

De gemiddelde levensverwachting van Jack Russell-honden is 13 – 15 jaar of langer.

Gezondheid 

De Jack Russell is een gezond ras en is niet erg vatbaar voor grote erfelijke gezondheidsproblemen. Het enige gezondheidsrisico dat de neiging heeft om in het ras te verschijnen, is staar.

Verzorging

Jack russels zijn er in drie verschillende vachtstructuren: glad, gebroken en ruw. De gladde en gebroken vacht vereist minimaal borstelen tijdens het wisselseizoen. De ruige vachthonden zullen daarentegen regelmatig moeten worden geplukt. Je kunt dit zelf leren, of je moet de hond naar een professionele trimmer brengen.

Sociale vaardigheden

Jack russell honden zijn behoorlijk sociaal en zijn meestal vriendelijk tegen iedereen, inclusief vreemden. Ze vinden kinderen niet erg, maar worden niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 6 jaar, omdat Jack russels niet tolereren dat ze worden gepest of onbedoeld worden misbruikt door kinderen die niet weten hoe ze met ze moeten spelen.

Thuisleven

Hoewel ze klein zijn, zijn Jack Russell’s geen goede honden voor in een appartement. Ze hebben veel beweging nodig. Dit ras doet het goed in het land of in een huis met een mooie achtertuin. Beschouw een Jack Russell als een grote hond in een klein hondenlichaam.

Oefening

Een Jack Russell zit vol energie die nooit op lijkt te raken! Hij moet de hele dag door regelmatig worden gestimuleerd, anders zal hij andere manieren vinden om zijn frustraties te luchten. 2 – 3, 20 – 30 minuten wandelen per dag, plus speeltijd en de vrijheid om rond te rennen in de achtertuin houdt een jack russel gelukkig.

Opmerking: zorg ervoor dat wanneer je met je jack russel loopt, hij aan de lijn is. Als je hem los laat loop je het risico dat je hond achter een eekhoorn of ander wild knaagdier aan rent. 

Mocht het knaagdier onder de grond leven, dan zal de Jack Russell het achtervolgen en onder de grond blijven totdat deze het dier vangt.

Training

Jack Russell honden zijn gemakkelijk te trainen omdat ze snel leren. Ze proberen hun slimheid ook te gebruiken om de dingen op zijn manier te doen. Je moet vastberaden zijn in je training en laat je niet voor de gek houden door zijn charmante manier van doen.

Hondenras

De Jack Russell is een officieel hondenras. Terriërs zijn energieke en natuurlijk geboren jagers. Deze instincten blijven altijd bij de hond, dus vergeet zijn oorsprong niet!

Andere huisdieren

Jack russells hebben de neiging om goed met andere honden om te gaan, maar ze kunnen vaak niet goed opschieten met katten en mogen nooit in een huis met knaagdieren worden geplaatst. Als je dus een hamster, gerbil, konijn of een ander knaagdier hebt, is een jack russell uitgesloten, omdat hij dit als spel zal beschouwen.

Nawoord

Jack russell terriërs kunnen niet goed overweg met hetzelfde geslacht van hun eigen ras omdat ze extreem competitief zijn. Laatste opmerking voor eerste hond eigenaren Een Jack Russell Terriër is niet het ras voor jou. Zijn hoge energie en intelligentie zullen je overweldigen en frustreren. Laat je adviseren door een hondentrainer of fokker over welke hond geschikt is. Heb jij een jack russel? Heb jij nog tips of opmerkingen voor nieuwe jack russel eigenaren? Laat het weten in de reacties hieronder!

Speciaal voor Jack Russel eigenaren

Hoewel deze veelgestelde vragenlijst al redelijk compleet is, zijn er veel meer zaken die nodig zijn om een Jack Russel te houden.

Elk hondenras heeft zijn eigen specifieke behoeften en daarom is het belangrijk om een speciale handleiding te hebben voor het opvoeden van je Jack Russel. Het “Jack Russel Handboek” is een uitgebreid boek dat alle benodigde informatie bevat om je Jack Russel op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het boek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van honden, vooral Jack Russels. Het boek is beschikbaar voor aankoop met een speciale kortingscode, waardoor het volledige pakket inclusief bonussen verkrijgbaar is voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie