Hoe je je Duitse herder bezig kunt houden terwijl je van huis bent

Hoewel we allemaal niets liever willen dan de hele dag thuis blijven bij onze Duitse herders en de hele dag spelen, is dit voor veel mensen helaas niet mogelijk. Omdat de meesten van ons het grootste deel van de week moeten werken of naar school moeten, zullen we onze Duitse herders af en toe thuis moeten laten. Daarom is het noodzakelijk om een ​​lijst met dingen te hebben die je voor je hond kunt doen terwijl je weg bent. Deze suggesties zullen niet alleen je hond vermaken, maar ze zullen ook helpen om je hond uit de problemen te houden.

Waarom je je Duitse herder moet vermaken terwijl je aan het werk bent

Niemand verveelt zich graag, dus ook honden niet. Als mens kun je het huis verlaten en helemaal alleen op zoek gaan naar spannende nieuwe avonturen als verveling de kop opstak. Je hond zit echter waarschijnlijk thuis vast als je naar werk of school moet. Hoewel het misschien prima is om elke dag een dutje te doen terwijl hij wacht tot je terugkomt, zijn er nog vele uren op de dag waarin een verveelde Duitse herder zichzelf in problemen kan brengen. Soms kan dat onheil leiden tot dure schade aan je huis en/of je bezittingen!

Duitse herders hebben stimulatie nodig

Als werkhond heeft de Duitse herder een sterke behoefte aan activiteiten die zijn geest en zijn lichaam trainen. Hij moet zich nuttig, behulpzaam en gewaardeerd voelen. Duitse herders zijn ook een van de intelligentste en meest sociale hondenrassen die je kunt bezitten. Vanwege deze aspecten kunnen verveelde Duitse herders veel schade aanrichten aan een huis als ze tijdens je afwezigheid niet genoeg worden gestimuleerd. Ze proberen niet stout of ongehoorzaam te zijn, ze zijn gewoon verveeld. Gelukkig is het vrij eenvoudig om je hond passende activiteiten en interessante puzzels te bieden terwijl je weg bent. Met een beetje voorbedachtheid en enkele eenvoudige toevoegingen aan je huishouden of routine, kun je je pup of oudere hond gelukkig, gezond en uit de problemen houden totdat je weer thuiskomt.

Ervaren Duitse herders verlatingsangst?

Het is waar dat de meeste schade die Duitse herder’s aanrichten terwijl je op het werk bent, wordt veroorzaakt door verveling, maar er is nog een ander probleem dat wellicht dringender is. Als sociale dieren kunnen honden vatbaar zijn voor verlatingsangst. 

Wat betekent dat?

Afscheidingsangst komt vrij vaak voor bij Duitse herders. Wanneer een Duitse herder, of een andere hond, last heeft van verlatingsangst, worden ze verdrietig, bang of anderszins overstuur over de afwezigheid van hun menselijke metgezellen. Dit kan leiden tot gedragsproblemen zoals blaffen of urenlang huilen, wat storend kan zijn voor buren. Verlatingssangst kan er ook voor zorgen dat een hond begint te vernielen door op je spullen te gaan kauwen.  Schoenen, kleding en zelfs je meubels bijvoorbeeld. Het kan ook zo stressvol zijn voor een Duitse herder dat hij (plas/poep) ongelukken in huis begint te krijgen.

Hoe stop je verlatingsangst?

Afscheidingsangst komt vrij vaak voor bij jonge puppy’s, hoewel het niet noodzakelijk een natuurlijk probleem is. Het gebeurt meestal bij puppy’s die in de eerste weken in hun nieuwe huis in de watten zijn gelegd en “verwend” zijn geraakt met alle aandacht. De pups wennen aan deze koninklijke behandeling en buien van liefde en genegenheid. Hoewel er niets mis is met het liefhebben van je puppy, is het verstandig om te onthouden dat het honden zijn en deze dus ook getraind moeten worden. Het is belangrijk op te merken dat veel pups hun verlatingsangst uiteindelijk ontgroeien, alleen of met de hulp van liefhebbende mensen en een goede training. De vervelende waarheid is dat sommigen dat nooit doen. 

Een volwassen hond met verlatingsangst kan een handjevol zijn, maar wat nog belangrijker is, het is eng en stressvol voor de hond om zich zo te voelen. Ze kunnen zich als een ‘niet-brave-hond’ gaan voelen en kunnen tekenen van depressie gaan vertonen. Ze kunnen de scheiding zien als een straf, of ze maken zich misschien overdreven zorgen om je. De Duitse herder is tenslotte erg trots en geniet ervan om je metgezel en beschermer te zijn. Wat gebeurt er tenslotte als hij er niet is om je te beschermen?

Er is hoop voor Duitse herders met angst voor scheiding

Verlatingsangst is stressvol voor mensen en honden. Gelukkig is er hulp bij verlatingsangst en het is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Door je Duitse herder actief en bezig te houden, kun je op zichzelf veel angst verlichten. De onderstaande tips zijn bedoeld om je hond te vermaken, te onderwijzen en te stimuleren, zelfs als je niet thuis bent. Maar het zijn ook geweldige manieren om angstige honden te helpen zich veiliger te voelen en meer controle te hebben terwijl je weg bent. Kortom, je geeft ze een baan totdat je terugkomt. En dat is precies waar Duitse herders het meest van houden: werken!

Hoe een Duitse herder bezig te houden

Er zijn veel gezonde manieren om een ​​Duitse herder bezig te houden. Sommige vereisen wat extra inspanning van jouw kant en voor sommige heb je misschien nieuw speelgoed of een speciale uitrusting nodig. Het belangrijkste aspect is echter dat je je inspanningen afstemt op de behoeften van je specifieke hond. Niet elke suggestie werkt voor elke hond of elk huishouden. Wees dus bereid om verschillende benaderingen uit te proberen om de perfecte mix voor jouw Duitse herder te vinden.

Een Duitse herder bezig houden begint voordat je van huis vertrekt

Een Duitse bezig houden terwijl je op het werk of op school bent, begint eigenlijk al terwijl je nog thuis bent. In deze fase begin je je puppy te leren dat het oké is om alleen te zijn en welk gedrag van haar wordt verwacht als je weg bent. Er zijn veel manieren om dit te doen, maar hier zijn enkele suggesties om je op weg te helpen. Bench train je Duitse herder vroeg, dus vanaf het moment dat je deze in huis hebt. Benchtraining helpt honden te leren dat de bench hun veilige plek is. Gebruik de bench niet voor straf. Maak benchtijd altijd leuk met speelgoed, lekkernijen, zacht beddengoed en complimenten. 

Als holdieren waarderen Duitse herders het hebben van een privé, veilige ruimte zoals een bench om te helpen ontspannen en stress te verminderen. Sluit een deel van je huis af voor tijd alleen. Je Duitse herder moet worden geleerd dat bepaalde delen van je huis veilig zijn. Dit lijkt veel op de suggestie van de bench hierboven, maar het biedt meer ruimte om te spelen en uit te rekken. Dit kan bijvoorbeeld een badkamer, wasruimte of slaapkamer zijn. Begin met het gebruik van een babyhekje, niet door de deur direct te sluiten. Hierdoor kan je pup je nog steeds zien, zelfs als deze je niet kan bereiken. Begin langzaam en laat je Duitse herder slechts een paar minuten alleen in een bench of veilige zone. Laat een traktatie of nieuw speeltje bij je hond, wat eten, water en zacht beddengoed, en loop dan 3-5 minuten weg. Doe dit meerdere keren achter elkaar, waarbij je doet alsof er niks is gebeurd wanneer je terugkeert. Verleng na een paar dagen de tijd dat je je Duitse herder met rust laat, maar kom altijd rustig terug. Vermaak of praat niet altijd met je Duitse herder terwijl je thuis bent.

Als je je hond vroeg laat zien dat het oké is om veilige en geschikte manieren te vinden om zonder jouw hulp bezig te blijven, zal hij zich minder snel slecht gedragen als je toch moet vertrekken. Door jong met deze training te beginnen, leer je je Duitse herder om zichzelf te vermaken terwijl je voor korte periodes weg bent. Als je speelgoed, voedsel, water en zacht beddengoed bij je Duitse herder in zijn veilige omgeving achterlaat, leer je hem ook welke objecten van hem zijn.

Speel hard voordat je vertrekt

Een goede manier om verlatingsangst te voorkomen en om je hond gelukkig te houden terwijl je weg bent, is door hard te spelen voordat je vertrekt. Dit kan een lange wandeling of baan zijn, een spannend spelletje apporteren of een paar rondes op een behendigheidscursus. Wat je Duitse herder ook leuk vindt om voor je plezier met je te doen, doe dat voordat je naar je werk of school moet. Door hard te spelen, train je het lichaam en de geest van je hond, waardoor deze klaar is voor een lang dutje en een ontspannende dag terwijl je weg bent. Begin deze routine ruim voordat je je Duitse herder een dag met rust moet laten. Vervolg je harde speeltijd met tijd alleen en je zult een bericht naar je hond sturen dat dit een goede, gezonde en positieve manier is om je te gedragen.

Blijf kalm als je weggaat

Als de grote dag aanbreekt en je echt moet vertrekken, is je hond misschien niet de enige die van streek of bezorgd is. Omdat honden roedeldieren zijn, kunnen ze je stressniveau en je angstgevoelens voelen. Probeer kalm te blijven. Doe niet alsof het het einde van de wereld is als je door de deur loopt. Als je in tranen bent, zal je hond zich ook zo gaan gedragen. In plaats van er dramatisch over te doen, geef je hond gewoon een normale hoeveelheid genegenheid, plaats hem in zijn veilige zone of bench en ga dan weg. Kijk niet achterom, open de deur niet om hem te controleren, maar ga gewoon. Hoe rustiger je bent tijdens het vertrek, hoe kleiner de kans dat je hond angstig wordt.

Hoe je een Duitse herder bezig kunt houden terwijl je weg bent

Met de juiste training en voorbereiding is het veel gemakkelijker om een ​​Duitse herder bezig en gelukkig te houden terwijl je weg bent. Als je enkele van de bovenstaande suggesties hebt gevolgd, zou je goed op weg moeten zijn om het nirvana van de hondenouder te bereiken. Je bent nu klaar om je te verdiepen in de details van het bezig houden van je Duitse herder terwijl je een tijdje weg bent, niet slechts een paar minuten per keer.

Rouleer speelgoed

Het is van vitaal belang om je Duitse herder bezig te houden met nieuwe en opwindende dingen terwijl je weg bent. Als je dat niet doet, zullen ze hun eigen nieuwe en opwindende dingen vinden om mee te spelen. Denk aan spullen zoals je dure hardloopschoenen, je nieuwe gamingheadset of dat mooie nieuwe vloerkleed voor de douche. Start een speelgoedrotatiesysteem om je Duitse herder bezig te houden terwijl jij aan het werk bent. Het kan zo simpel zijn als een doos met speelgoed in de kast die elke week of maand wordt vervangen. Pak gewoon het oude speelgoed op en stop deze in een doos, en breng dan de nieuwe doos naar beneden. Over een maand kun je de overstap opnieuw doen. Het is hetzelfde speelgoed in de rotatie, maar je hond zal het als nieuw en opwindend zien nadat hij zo lang buiten het snuffelbereik is geweest. Houd het interessant door elke week een gloednieuw speeltje toe te voegen, gewoon om je hond scherp te houden.

Verwaarloos de favorieten niet

Regelmatige rotaties van speelgoed zijn de gemakkelijkste, goedkoopste en eenvoudigste manier om een ​​Duitse herder bezig te houden terwijl je weg bent. Maar we kunnen de aantrekkingskracht van oude favorieten niet negeren. Als je Duitse herder aan een of twee specifieke speeltjes is gehecht, houd ze dan uit de rotatie. Dat zijn de perfecte comfortobjecten en moeten altijd beschikbaar en binnen handbereik zijn. Enkele veel voorkomende favoriete speelgoed zijn touwspeelgoed, knuffels en hervulbaar traktatiespeelgoed. Houd je hond in de gaten en kijk naar welk speelgoed ze zich aangetrokken voelt tijdens slaperige, ontspannen tijden. Dat zijn degenen die kalmerende hormonen en gelukkige gedachten zullen helpen opwekken terwijl je weg bent.

Tijd voor televisie

Als je hond gewend is om de televisie te horen gaan of een computer de hele dag en nacht video’s te horen afspelen, is dit waarschijnlijk een geruststellend geluid voor hem. Laat de tv of computer aanstaan ​​terwijl je weg bent. Sommige honden houden van spannende shows met veel lawaai, terwijl anderen de voorkeur geven aan ontspannende shows met kalme menselijke stemmen of natuurgeluiden. Zorg ervoor dat je iets selecteert waardoor je hond niet overprikkeld raakt. Geloof het of niet, maar sommige honden houden er echt van om televisie te kijken, niet alleen om te luisteren.  Als je Duitse herder eraan gewend is om elke avond bij je te zitten en tv te kijken, zal deze die geruststellende activiteit waarschijnlijk waarderen als je weg bent.

Radio is misschien beter

Sommige honden geven niet om televisie, en dat is oké. Als ze nog steeds genieten van het achtergrondgeluid, probeer dan de radio. Je kunt gewone radiostations inschakelen, online stations gebruiken met speciaal gemaakte afspeellijsten, of je kunt je eigen afspeellijst aan zetten om naar te luisteren. De opties zijn grenzeloos, en de vertrouwdheid helpt een verstoorde of eenzame hond te kalmeren. Het gaat in op de voordelen van het spelen van muziek voor je Duitse herder en hoe verschillende soorten muziek je hond beïnvloeden.

Verberg verrassingen

Veel Duitse herders houden van verstoppertje spelen met hun mensen. Er is geen reden waarom ze deze game ook niet alleen kunnen spelen. Verberg kleine traktaties, speciaal speelgoed of andere opwindende verrassingen in huis of in de veilige zone van je Duitse herder. Maak ze niet te makkelijk: het doel is om de verrassingen over de hele dag te verspreiden. Maar maak ze ook niet te moeilijk om te vinden. Een te moeilijke puzzel en je Duitse herder kan gefrustreerd en ongelukkig worden. Zorg er wel voor dat je geen lekkernij verstopt in of onder een object waarmee je je hond normaal gesproken niet zou laten spelen. Dat betekent dat je het beste geen lekkers onder je kussen kunt verstoppen, maar verstop het onder zijn deken in zijn bench.

Interactief speelgoed

Er is tegenwoordig een heleboel geweldig interactief speelgoed op de markt. Je kunt ballen vinden die bewegen wanneer je er tegenaan stoot, speelgoed dat snoepjes uitdeelt, puzzelkommen of -dozen, en zelfs door beweging geactiveerd speelgoed dat reageert op het gedrag van je hond. Dit soort speelgoed houdt intelligente Duitse herders alert en gelukkig. Je kunt bijvoorbeeld interactief puzzelspeelgoed gebruiken. Ik en mijn hond zijn dol op dit interactieve puzzelspeelgoed en als je je hond er eenmaal mee ziet omgaan, weet je precies waarom. 

Installeer een camera

Een manier om verbonden te blijven met je Duitse herder terwijl je weg bent en hem bezig en tevreden te houden, is door een camera op zijn niveau te installeren. Bij sommige kan de hond de camera activeren en een bericht van je horen of een foto weergeven, bij andere kun je de camera en microfoon activeren zodat je je pup van veraf kunt bekijken of spreken. Hoewel veel honden van dit soort activiteiten genieten, zijn er enkele die dat niet doen. Als je pup meer gestrest lijkt om je te horen of te zien, gebruik dan geen camera. Je kunt altijd met hem werken als je thuis bent, zodat hij eraan went en het leuk begint te vinden.

Andere honden kunnen leuk zijn

Als je Duitse herder eraan gewend is je enige hond te zijn, dan is deze tip misschien geen goed idee. Als je Duitse herder echter van het gezelschap van andere honden houdt, waarom zou je hem dan geen speelafspraakje geven? Nog beter, als je de ruimte en de liefde hebt, neem dan een andere hond om je Duitse herder gezelschap te houden terwijl je weg bent. Deze tip werkt het beste met zeer gesocialiseerde honden en honden die zijn opgegroeid met andere honden. Als je Duitse herder het grootste deel van zijn leven als enige hond heeft doorgebracht, kan het meenemen van een andere hond meer stress dan geluk veroorzaken.

Hondenopvang

Of je dit nu dagelijks doet of gewoon als een traktatie een keer per maand of zo, hondenopvang is een geweldige optie om actieve Duitse herders gelukkig en bezig te houden. Zorg ervoor dat het verblijf de ruimte heeft die nodig is voor actieve speeltijd, hardlopen en verkennen. Er moeten ook speelmogelijkheden binnen en buiten beschikbaar zijn. Een goede opvang heeft getraind personeel, schoon speelgoed en schoon terrein en een vast schema, zodat je weet wat je hond de hele dag gaat doen. Als je geluk hebt, kun je misschien een hondenopvang vinden met camera’s in de speelruimtes, zodat je kunt inloggen en je hond plezier kunt zien maken.

Huur een vriend in voor je hond

Als je het je kunt veroorloven, is een hondenuitlater inhuren als vriend van je hond, een of twee keer per dag terwijl je weg bent een goede optie. Zelfs als ze maar een paar minuten blijven, kan dat kleine beetje menselijk contact precies zijn wat je hond nodig heeft om gelukkig en vermaakt te blijven totdat je terugkomt. De sleutel tot het huren van een vriend of een hondenloper is om ervoor te zorgen dat je je hond van tevoren introduceert. Niets is zo verontrustend voor een Duitse herder als een vreemdeling die zijn huis binnenkomt.

Toegang buiten

Als je een huis hebt met een omheinde tuin, kun je je Duitse herder toegang geven tot de tuin terwijl je weg bent. Dit is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je hond overtollige energie kan verbranden op een veilige en geschikte locatie zonder je gordijnen open te scheuren of op je bank te kauwen. Houd leuk speelgoed in de tuin dat je hond kan rollen, springen, duwen, schudden, kauwen en jagen. Je kunt zelfs overwegen om een ​​kleine hindernisbaan te maken die je hond kan verkennen terwijl je weg bent. Zorg er wel voor dat je geen obstakels opneemt die een risico op letsel kunnen opleveren, zoals hoge platforms of sprongen. Cursussen in behendigheidstrainingen mogen alleen onder jouw toezicht worden gebruikt.

Open de gordijnen

Als je geen veilige tuin hebt voor je Duitse herder om alleen in te spelen, en je pup is niet van direct van streek door vreemde mensen die voorbij lopen, overweeg dan om de gordijnen open te laten. Veel honden zitten graag voor een raam en kijken naar vogels die rondvliegen, auto’s die voorbijrijden en mensen die hun gang gaan. Deze optie is veel gemakkelijker als je je hond vroeg leert om niet door het raam naar mensen te blaffen.

Veiligheidsopmerkingen voor alleen gelaten Duitse herders

We geloven graag dat onze honden slim genoeg zijn om veilig te blijven en goede beslissingen te nemen als we er niet zijn. Helaas kunnen zelfs de slimste en meest brave Duitse herders ongelukken overkomen. Om die reden is het absoluut noodzakelijk dat je deze veiligheidskwesties in overweging neemt terwijl je niet thuis bent.

  • Kijk snel rond in je huis voordat u vertrekt.
  • Zijn de kabels veilig?
  • Heb je alle touwtjes van jaloezieën en gordijnen vastgebonden?
  • Is het speelgoed van je hond in goede staat, zonder losse of mogelijk kapotte onderdelen?
  • Zijn alle ramen en deuren dicht en op slot?

Zware kauwers kunnen genieten van een goed kauwspeeltje als je weg bent, maar er is een kleine kans op verstikking.  Puppy’s en oudere honden zijn hier meer vatbaar voor, maar alle honden lopen een risico op verstikking. Om deze reden wil je misschien sommige kauwspeeltjes buiten bereik houden terwijl je weg bent. Goede alternatieven zijn onder meer stevig speelgoed dat snoepjes afgeeft.

Nawoord

Duitse herders krijgen soms een slechte reputatie als ondeugende pups als ze alleen worden gelaten. Het is waar dat het nieuwsgierige, actieve en intelligente honden zijn, maar ze veranderen die geweldige eigenschappen niet direct naar slecht gedrag als je de deur uit stapt. Met de juiste training, voorbereiding en aandacht van jouw, kan je Duitse herder behoorlijk druk bezig blijven terwijl je aan het werk bent, zonder dat deze je favoriete stoel hoeft op te eten. Heb jij nog meer tips & tricks voor het thuislaten van je Duitse herder? Deel deze dan hieronder in de reacties.

Speciaal voor Duitse Herder eigenaren

Hoewel deze trainingsgids al redelijk compleet is om je Duitse Herder te trainen om thuis te blijven, bevat deze nog lang niet alle informatie die je nodig hebt om alles uit je Duitse Herder te halen wat mogelijk is.

Duitse Herders hebben namelijk een speciale handleiding nodig, omdat het een zeer gedreven type hond is. Het “Duitse herder Handboek” is een boek dat alles bevat wat je moet weten om je Duitse Herder op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het handboek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Duitse Herders en deelt alle informatie en tips in het boek. Als je het boek via onderstaande speciale kortingscode koopt, krijg je het volledige pakket voor een verminderde prijs van €37,-, inclusief bonussen in plaats van de normale prijs van €96,75 .

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie