Hoe je een chihuahua die bang is in de auto kunt helpen

De meeste honden genieten van elke autorit. Dit komt omdat onze hondenvriendjes van nature gevoelig en nieuwsgierig zijn.

Ze raken vooral enthousiast over autoritten, omdat ze tijdens het reizen nieuwe informatie over hun omgeving krijgen.

Maar als je chihuahua eerder ineenkrimpt of zeurt terwijl je op pad gaat, dan is de kans groot dat je baby last heeft van angst of autoziekte. 

Je huisdier helpen zich veilig te voelen tijdens het reizen is essentieel voor zijn gezondheid en ieders veiligheid. 

Om je vriendje te helpen zich beter te voelen, is hier een handleiding om de angst voor de auto te overwinnen.

Vraag een iemand om voor je chihuahua te zorgen

Als je naar de dierenarts gaat of boodschappen gaat doen, dan is het waarschijnlijk prima om alleen met je hondje te rijden. Maar als je uren rijdt of een roadtrip maakt, dan heb je misschien een reismaatje nodig om voor je chihuahua te zorgen terwijl je achter het stuur zit.

Alleen op weg

Je metgezel kan je huilende of jammerende huisdier troosten, zodat je je volledig op de weg kunt concentreren. Als je niemand kunt vinden om met je mee te gaan, moet je een aantal maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je veilig blijft terwijl je tijdens je reis in de behoeften van je huisdier voorziet.

Navigatie

Als je bijvoorbeeld altijd vertrouwt op navigatie-apps op je telefoon om naar plaatsen te komen en je weg te vinden tijdens autoritten, overweeg dan om een ​​gps-navigatiesysteem in je auto te installeren. Met dit apparaat kun je handsfree routes plannen, zodat je je huisdier een geruststellend schouderklopje kunt geven als ze tijdens je lange rit onrustig worden.

Controleer je huisdier op tekenen van misselijkheid

De meeste chihuahua’s janken of huilen tijdens autoritten vanwege misselijkheid, dus het kan een goed idee zijn om je dierenarts te vragen een medicijn tegen misselijkheid voor te schrijven om de buik van je huisdier te kalmeren. Misschien wil je je chihuahua wat pompoen uit blik geven voordat je van huis gaat, omdat dit kan helpen om maagklachten of indigestie te verlichten.

Overgeven

Als je chihuahua in de auto overgeeft, stop dan aan de kant van de weg zodat je kunt opruimen en geef je huisdier dan een beetje water om uitdroging te voorkomen.

Geef je chihuahua ook wat frisse lucht

Hete auto

Reizen in een hete auto kan je huisdier ook angstig maken, dus houd de binnentemperatuur koel en leg geen deken over je chihuahua tenzij ze die nodig hebben.

Frisse lucht

Open om de twee uur de ramen om wat frisse lucht binnen te laten, maar laat het niet zo ver zakken dat er genoeg ruimte is voor je hondje om eruit te springen.

Pauze

Overweeg om te stoppen in een park of een rustplaats, zodat jij en je chihuahua de benen kunnen strekken en een korte wandeling kunnen maken.

Spelen

Als je chihuahua er zin in heeft, probeer dan ten minste 20 minuten apport te spelen, zodat je hond wat van die nerveuze energie kan vrijmaken. Als je dit doet, zal je chihuahua de rest van je reis meer ontspannen zijn.

Autoritten moeten leuk zijn voor je huisdier, dus probeer deze tips om de auto-angst van je chihuahua te verminderen. Na verloop van tijd zal je hondje uitkijken naar meer uitstapjes, en jullie zullen allebei een plezierige tijd onderweg hebben.

Speciaal voor Chihuahua-eigenaren

Als je je Chihuahua goed wilt opvoeden zodat hij gezond en gehoorzaam is, dan is het belangrijk om te begrijpen dat elk hondenras verschillende behoeften heeft. Het “Chihuahua Handboek” is een uitgebreide gids die alle informatie bevat die je nodig hebt om je Chihuahua goed op te voeden. De auteur van het boek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van honden, vooral Chihuahua. Je kunt het boek met een speciale korting kopen, waardoor je het volledige pakket inclusief bonussen kunt krijgen voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie