Hoe Je Je Border Collie Zindelijk Maakt in 4 Stappen

Als je denkt aan een hondenras die vol met energie zit, hardwerkend en intelligent is, dan moet het wel een Border Collie zijn. Ze worden nooit moe en met hun pure intelligentie maakt het dan ook een prachtig ras om gemakkelijk te trainen. Het is een ras met meer dan 100 jaar geschiedenis. Het ras werd ontwikkeld om schapen te hoeden door boeren in Noord-Europese landen zoals Schotland, Engeland en Ierland. Hun intelligentie en gretigheid om nieuwe dingen te leren, maakt Border Collies een ras dat gemakkelijk te trainen is. Ze kunnen op elke leeftijd zindelijk worden gemaakt, maar het is beter om ze te trainen als ze puppy’s zijn. Zorg dat je onderstaande hulpmiddelen bij de hand hebt om je Border Collie puppy zindelijk te trainen:

 • Traktaties om je pup te belonen
 • Riem + halsband
 • Bench

Stap voor stap trainingsinstructies:

Stap 1: De bench

Zorg om te beginnen dat je je Border Collie pup tijdens het trainen in huis in de bench houdt, zodat hij leert dat dit de grens is welke hij deze niet mag overschrijden. Volg strikt het vaste schema waarbij je je pup elke 1-2 uur uit de bench haalt Houdt deze daarna aan de lijn wanneer deze uit de bench is.

Stap 2: Naar buiten

Als je je Border Collie wilt leren zindelijk te worden, zodat deze alleen buiten je huis of in je achtertuin zijn behoefte doet, breng hem dan naar het gebied waar je hem wilt zindelijk maken. Gebruik vervolgens het commando dat je hebt gekozen voor je pup om te plassen of poepen. Zorg ervoor dat je je aan één commandohoudt en niet overschakelt op andere woorden of zinnen. Dit zal je pup alleen maar in verwarring brengen en hierdoor zal het trainingsproces van het zindelijk maken verlengen. Populaire commando’s voor zindelijkheidstraining zijn “Plasje!”, “Poepje!” of “Schiet op!”. Deze kunnen worden gebruikt om je Border Collie te vertellen dat het tijd is om naar het toilet te gaan. Het gaat niet om specifieke woorden of zinsdelen, omdat ze allemaal werken zolang je je eraan houdt en consequent volgt.

Stap 3: Belonen

Zodra je Border Collie pup je bevelen gehoorzaamt en je ziet dat hij ermee klaar is, beloon hem dan onmiddellijk met een traktatie en door te zeggen “Goedzo” of “Braaf” en geef je pup een aai. Dat zal hem doen begrijpen dat het volgen van het commando van zijn eigenaar hem een ​​traktatie en lof oplevert, wat hem uiteindelijk helpt om sneller zindelijk te zijn.

Stap 4: Naar binnen en herhalen

Als je Border Collie pup niet binnen 5-10 minuten zijn behoefte doet nadat je naar buiten bent gegaan, breng hem dan terug naar binnen en stop hem terug in de bench. Je kunt hetzelfde proces na een paar uur weer proberen. Je kunt deze bovengenoemde stappen zo vaak als nodig herhalen. Net zolang totdat je Border Collie pup leert je commando en plassen of poepen buiten te gehoorzamen. Consistentie is de sleutel tot succes, als het gaat om zindelijkheidstraining van uw border collie-puppy’s. En wanneer je deze stappen strikt en consistent volgt, zal je je pup in een week zindelijk kunnen trainen.

Suggestie & Tips:

Als je Border Collie pup op de een of andere manier niet bereid is om uw zindelijkheid commando’s te leren en te gehoorzamen, ga dan nooit slaan of schreeuwen uit frustratie. Dit zal op de lange termijn nooit helpen en kan er ook voor kan zorgen dat je Border Collie koppig wordt en slecht ontwikkelt gedrag gaat aanleren.

Veelgestelde vragen over je Border Collie pup zindelijk maken

Tijdens het zindelijk maken van je Border Collie puppy kan het zijn dat je hier meer vragen over hebt. Ik heb hieronder geprobeerd de meeste vragen te beantwoorden.

Op welke leeftijd kan ik beginnen met het zindelijk maken van mijn Border Collie?

Je kunt beginnen met het zindelijk maken van je Border Collie als hij ongeveer 8 weken oud is. Het is belangrijk om te beginnen met de zindelijkheidstraining zodra je de puppy in huis hebt. Zindelijk maken vereist consistentie en geduld en het kan enkele weken of maanden duren voordat je Border Collie volledig zindelijk is. Het is ook belangrijk om te beseffen dat de zindelijkheidstraining kan variëren afhankelijk van de individuele puppy en zijn omgeving. Het is belangrijk om de puppy regelmatig uit te laten en hem te belonen voor het buiten doen van zijn behoefte. Het is ook belangrijk om de puppy’s signalen te leren herkennen wanneer hij moet plassen of poepen en hem te leren waar hij zijn behoefte moet doen. Met de juiste training en geduld kan je Border Collie-puppy zindelijk worden.

Hoe lang duurt het gemiddeld om een Border Collie zindelijk te maken?

Het duurt gemiddeld tussen de 4 en 6 maanden om een Border Collie volledig zindelijk te maken. Dit kan variëren afhankelijk van de individuele puppy en zijn omgeving. Het is belangrijk om de zindelijkheidstraining consistent te houden en geduldig te zijn, omdat het enige tijd kan duren voordat je Border Collie de gewoonte heeft om buiten zijn behoefte te doen. Het is ook belangrijk om de puppy regelmatig uit te laten, vooral na het eten, slapen en spelen, en hem te belonen voor het buiten doen van zijn behoefte. Het kan helpen om een routine te creëren en de puppy’s signalen te leren herkennen wanneer hij moet plassen of poepen. Met de juiste training en geduld kan je Border Collie uiteindelijk volledig zindelijk worden.

Wat is de beste manier om een Border Collie zindelijk te maken?

De beste manier om een Border Collie zindelijk te maken is door middel van een positieve en consistente training. Hier zijn enkele tips om te helpen bij het zindelijk maken van je Border Collie:

 1. Zorg voor een routine: Creëer een schema voor het uitlaten van je puppy en houd je hieraan. Laat hem uit na het eten, slapen en spelen, en elke paar uur daarna.
 2. Houd de puppy in de gaten: Houd de puppy in de gaten en let op tekenen dat hij moet plassen of poepen, zoals snuffelen, rondlopen en piepen.
 3. Beloon het goede gedrag: Beloon de puppy elke keer als hij buiten zijn behoefte doet. Dit kan een traktatie, lof of een combinatie van beide zijn.
 4. Negeer slecht gedrag: Negeer ongelukjes binnen en straf de puppy niet. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de puppy te begeleiden om buiten te plassen of poepen.
 5. Maak gebruik van een bench: Een bench kan helpen bij het zindelijk maken van de puppy door hem te leren om zijn behoefte buiten te doen en hem te leren om zijn bench schoon te houden.
 6. Wees geduldig en consistent: Het kan enige tijd duren voordat je Border Collie volledig zindelijk is, dus wees geduldig en blijf consistent met je training.

Door deze tips te volgen, kun je je Border Collie op een positieve manier zindelijk maken.

Hoe vaak moet ik mijn Border Collie uitlaten tijdens het zindelijk maken?

Tijdens het zindelijk maken van een Border Collie is het belangrijk om hem regelmatig uit te laten. Over het algemeen moet je een puppy elke 2-3 uur uitlaten, vooral na het eten, slapen en spelen. Naarmate de puppy ouder wordt en beter controle heeft over zijn blaas, kun je de tijd tussen uitlaten geleidelijk verlengen.

Als vuistregel geldt dat een puppy ongeveer 1 uur kan ophouden per levensmaand. Dus als je puppy 2 maanden oud is, moet je hem elke 2 uur uitlaten. Als hij 4 maanden oud is, kan hij ongeveer 4 uur ophouden.

Het is ook belangrijk om de puppy uit te laten wanneer hij tekenen vertoont dat hij moet plassen of poepen, zoals snuffelen, rondlopen en piepen. Door een consistente routine te creëren en de puppy regelmatig uit te laten, kun je hem helpen om zindelijk te worden.

Moet ik mijn Border Collie belonen als hij buiten zijn behoefte doet?

Ja, het is belangrijk om je Border Collie te belonen wanneer hij buiten zijn behoefte doet. Positieve bekrachtiging is een belangrijk onderdeel van het zindelijk maken van je Border Collie. Elke keer dat je hond buiten zijn behoefte doet, beloon hem dan met lof, een knuffel of een traktatie. Het is belangrijk om snel te handelen en je hond direct te belonen, zodat hij de verbinding legt tussen het buiten doen van zijn behoefte en de beloning die hij krijgt.

Door je Border Collie te belonen voor goed gedrag, moedig je hem aan om dit gedrag te blijven vertonen. Positieve bekrachtiging helpt ook om de band tussen jou en je Border Collie te versterken en maakt de training leuk en aangenaam voor beide partijen. Zorg ervoor dat je je Border Collie alleen beloont als hij buiten zijn behoefte doet en niet binnen in huis, anders kan hij in de war raken en het verkeerde gedrag vertonen.

Wat moet ik doen als mijn Border Collie binnen zijn behoefte doet?

Als je Border Collie binnen zijn behoefte doet, is het belangrijk om kalm te blijven en niet boos of gefrustreerd te worden. Straf je hond niet en gebruik geen fysieke straf, zoals slaan of schreeuwen. Dit kan ervoor zorgen dat je Border Collie bang wordt en zijn vertrouwen in jou verliest.

In plaats daarvan moet je de puppy direct meenemen naar buiten en hem aanmoedigen om zijn behoefte daar te doen. Als de puppy buiten zijn behoefte doet, beloon hem dan met lof, knuffels of traktaties.

Als je merkt dat je Border Collie vaak binnen zijn behoefte doet, kun je het beste teruggaan naar de basis van de zindelijkheidstraining. Dit betekent dat je je hond vaker moet uitlaten en hem in de gaten moet houden om tekenen te herkennen dat hij moet plassen of poepen. Het kan ook helpen om je Border Collie in een bench te laten zitten als je niet thuis bent om ongelukjes te voorkomen.

Onthoud dat het zindelijk maken van een Border Collie tijd en geduld vergt. Blijf consequent en positief trainen, beloon goed gedrag en negeer slecht gedrag. Met de juiste aanpak zal je Border Collie uiteindelijk zindelijk worden.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn Border Collie binnen plast als ik weg ben?

Om te voorkomen dat je Border Collie binnen plast als je weg bent, moet je ervoor zorgen dat hij voldoende uitgelaten wordt voordat je vertrekt. Zorg ervoor dat je je hond voldoende tijd geeft om te plassen en te poepen voordat je vertrekt.

Het kan ook helpen om je Border Collie te trainen om te verblijven in een afgebakend gebied, zoals een bench, als je weg bent. Honden houden van geborgenheid en veiligheid, dus zorg ervoor dat de bench groot genoeg is voor je hond om comfortabel te liggen, te staan en te draaien. Leg er een deken of kussen in om het comfortabel te maken.

Verder is het belangrijk om je Border Collie voldoende beweging en mentale stimulatie te geven voordat je weggaat. Honden hebben dagelijks beweging en interactie nodig om gezond en gelukkig te blijven. Geef je Border Collie speeltjes en kauwbotjes om hem bezig te houden als je weg bent.

Tot slot is het belangrijk om een consistente routine te hebben voor het uitlaten van je Border Collie. Door regelmatig en op dezelfde tijden je Border Collie uit te laten, kan hij zijn behoeften beter voorspellen en zal hij minder snel binnen plassen.

Hoe kan ik een Border Collie zindelijk maken als ik in een appartement woon?

Het zindelijk maken van een Border Collie in een appartement kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk. Hier zijn een paar tips:

 1. Plan regelmatige uitlaatbeurten: Plan regelmatige uitlaatbeurten om je Border Collie de kans te geven om zijn behoefte te doen. Afhankelijk van de leeftijd en grootte van je hond, moet je hem mogelijk om de 2-4 uur uitlaten. Maak een schema en houd je er zo veel mogelijk aan.
 2. Leer je hond aan de lijn te lopen: Leer je Border Collie om aan de lijn te lopen, zodat je hem gemakkelijk kunt uitlaten. Begin met korte wandelingen en bouw langzaam op tot langere wandelingen. Dit kan ook helpen om je Border Collie te socialiseren met andere honden en mensen.
 3. Maak gebruik van puppy pads: Als je Border Collie nog niet volledig zindelijk is, kun je overwegen om puppy pads te gebruiken in huis. Plaats de pads op een vaste plaats en leer je hond om ze te gebruiken. Dit kan vooral handig zijn als je geen tijd hebt om je Border Collie uit te laten.
 4. Wees geduldig: Het kan langer duren om een Border Collie zindelijk te maken in een appartement dan in een huis met een tuin. Wees geduldig en blijf consequent met je training. Gebruik positieve bekrachtiging om goed gedrag te belonen en geef geen straf voor fouten.
 5. Overweeg een hondenuitlaatservice: Als je lange dagen werkt, overweeg dan om een hondenuitlaatservice in te schakelen. Een professionele uitlaatservice kan je Border Collie uitlaten en hem genoeg beweging en interactie geven terwijl je weg bent.

Wat moet ik doen als mijn Border Collie ’s nachts binnen zijn behoefte doet?

Als je Border Collie ’s nachts binnen zijn behoefte doet, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen:

 1. Neem hem ’s avonds nog een keer mee naar buiten: Probeer je Border Collie ’s avonds laat nog een keer uit te laten voordat je naar bed gaat. Hierdoor heeft hij de kans om nog een keer zijn behoefte te doen voordat hij gaat slapen.
 2. Beperk de toegang tot water: Beperk de toegang tot water ’s avonds, zodat je Border Collie minder snel moet plassen ’s nachts. Zorg ervoor dat je hond nog steeds voldoende water binnenkrijgt gedurende de dag.
 3. Maak gebruik van een bench: Als je Border Collie ’s nachts nog niet zindelijk is, kan een bench helpen om ongelukjes te voorkomen. Honden houden van een veilige en comfortabele slaapplaats, dus zorg ervoor dat de bench groot genoeg is voor je hond om comfortabel te liggen, te staan en te draaien.
 4. Zet een wekker: Als je Border Collie nog niet zindelijk is, overweeg dan om een wekker te zetten om hem ’s nachts uit te laten. Stel de wekker in om ongeveer 2 uur na het slapengaan af te gaan en neem je hond mee naar buiten om te plassen en te poepen.
 5. Wees consequent: Het is belangrijk om consequent te zijn met je training en je Border Collie niet te straffen als hij binnen plast. Gebruik positieve versterking om goed gedrag te belonen en moedig je hond aan om buiten te plassen en te poepen.

Met geduld, consistentie en een goede routine kun je je Border Collie ’s nachts zindelijk maken. Als je problemen blijft ondervinden, raadpleeg dan een dierenarts of een professionele hondentrainer voor verdere begeleiding.

Wat moet ik doen als mijn Border Collie tijdens het wandelen steeds wil stoppen om te plassen of poepen?

Als je Border Collie tijdens het wandelen steeds wil stoppen om te plassen of poepen, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen:

 1. Houd een regelmatig schema aan: Houd een regelmatig schema aan voor het uitlaten van je Border Collie, zodat hij zijn behoeften kan doen voordat je begint met wandelen. Op deze manier heeft je hond minder de neiging om te stoppen tijdens de wandeling.
 2. Geef je Border Collie voldoende tijd om te plassen en poepen: Als je Border Collie tijdens de wandeling stopt om te plassen of poepen, geef hem dan voldoende tijd om zijn behoeften te doen. Het kan zijn dat je hond niet zijn hele behoefte in één keer doet en nog een tweede keer moet stoppen.
 3. Geef je Border Collie genoeg beweging: Zorg ervoor dat je Border Collie voldoende beweging krijgt, zodat hij zijn behoeften kan doen voordat je met de wandeling begint. Honden die niet genoeg beweging krijgen, hebben de neiging om vaker te moeten plassen of poepen.
 4. Vermijd afleidingen: Als je Border Collie tijdens de wandeling te veel wordt afgeleid, kan hij de neiging hebben om te stoppen en te snuffelen. Vermijd afleidingen en moedig je hond aan om door te lopen.
 5. Beloon goed gedrag: Beloon je Border Collie wanneer hij zijn behoeften doet op de juiste plaats en op het juiste moment. Gebruik positieve versterking, zoals een lekkere traktatie, om hem aan te moedigen om zijn behoeften te doen voordat je gaat wandelen.

Met geduld, consistentie en een goede routine kun je je Border Collie leren om minder te stoppen tijdens het wandelen. Als je problemen blijft ondervinden, raadpleeg dan een professionele hondentrainer voor verdere begeleiding.

Kan ik een Border Collie zindelijk maken met behulp van een bench?

Ja, het is mogelijk om een Border Collie zindelijk te maken met behulp van een bench. Een bench kan een handig hulpmiddel zijn om je puppy te helpen wennen aan een regelmatig schema voor het uitlaten en kan het zindelijkheidsproces versnellen.

Hier zijn een paar tips voor het gebruik van een bench bij het zindelijk maken van je Border Collie:

 1. Kies de juiste maat bench: De bench moet groot genoeg zijn voor je Border Collie om rechtop te staan, te draaien en zich uit te strekken, maar niet zo groot dat hij binnenin kan plassen of poepen zonder het als een ongemak te ervaren.
 2. Introduceer de bench langzaam: Laat je Border Collie wennen aan de bench door hem geleidelijk aan steeds langere periodes in de bench te laten doorbrengen, beginnend met korte intervallen van enkele minuten. Beloon je hond voor goed gedrag in de bench, zoals rustig zijn en niet janken of blaffen.
 3. Laat je Border Collie regelmatig uit: Zorg ervoor dat je je Border Collie regelmatig uitlaat en hem de gelegenheid geeft om zijn behoeften te doen. Een puppy kan gewoonlijk de leeftijd in maanden plus 1 uur zijn plas ophouden. Dus als je puppy bijvoorbeeld 3 maanden oud is, kan hij ongeveer 4 uur zonder plassen of poepen.
 4. Gebruik de bench niet als straf: Gebruik de bench nooit als straf, omdat je Border Collie de bench dan als een negatieve plek kan gaan zien.
 5. Wees geduldig: Het kan even duren voordat je Border Collie volledig zindelijk is. Wees geduldig en consequent met het trainen van je hond.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond uniek is en verschillende trainingsmethoden en tijdschema’s vereist. Raadpleeg een professionele hondentrainer of dierenarts als je vragen hebt over het gebruik van een bench of andere zindelijkheidsmethoden voor je Border Collie.

Wat moet ik doen als mijn Border Collie op bepaalde plekken in huis blijft plassen?

Als je Border Collie op bepaalde plekken in huis blijft plassen, moet je dit probleem zo snel mogelijk aanpakken om verdere gewoontevorming te voorkomen. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om dit probleem aan te pakken:

 1. Maak de plek grondig schoon: Gebruik een speciale enzymatische reiniger om de geur van urine volledig te verwijderen. Zo voorkom je dat je hond dezelfde plek blijft herkennen als een plek om zijn behoefte te doen.
 2. Zorg voor meer uitlaatmomenten: Zorg ervoor dat je Border Collie regelmatig genoeg uitgelaten wordt zodat hij zijn behoeften buiten kan doen. Neem hem mee naar buiten na elke maaltijd, na het slapen en na elke speelsessie.
 3. Geef positieve bekrachtiging: Beloon je Border Collie met veel lof, aandacht of een kleine traktatie elke keer als hij zijn behoeften buiten doet. Dit helpt hem te begrijpen dat hij buiten hoort te plassen en niet binnen.
 4. Houd je Border Collie in de gaten: Houd je Border Collie altijd in de gaten wanneer hij binnen is en let op tekenen dat hij moet plassen, zoals snuffelen of ronddraaien.
 5. Beperk de toegang tot bepaalde ruimtes: Beperk de toegang van je Border Collie tot de ruimtes waar hij vaak plast. Zorg er bijvoorbeeld voor dat hij niet in de slaapkamer komt waar hij in het verleden heeft geplast.
 6. Train je Border Collie om te gaan zitten: Leer je Border Collie om te gaan zitten op een commando. Dit kan helpen om hem te kalmeren en hem minder snel te laten plassen.

Het is belangrijk om consistent te zijn in je training en niet te straffen of te schreeuwen tegen je Border Collie als hij binnen plast. Dit kan de zindelijkheidstraining belemmeren en de angst van je hond verhogen. Geef hem in plaats daarvan veel positieve bekrachtiging en geduld tijdens het proces.

Kan het zindelijk maken van een Border Collie worden belemmerd door medische problemen?

Ja, het zindelijk maken van een Border Collie kan worden belemmerd door medische problemen. Urineweginfecties, blaasproblemen, diarree en andere aandoeningen kunnen leiden tot ongecontroleerd plassen en moeilijkheden bij het zindelijk maken van je Border Collie. Het is belangrijk om eventuele medische problemen uit te sluiten voordat je met de zindelijkheidstraining begint.

Als je merkt dat je Border Collie vaak ongecontroleerd plast of symptomen vertoont zoals bloed in de urine, pijn bij het plassen, frequent urineren of ongewoon gedrag, neem dan contact op met je dierenarts om mogelijke medische problemen uit te sluiten.

Als medische problemen zijn uitgesloten, kun je doorgaan met de zindelijkheidstraining. Blijf consequent en geduldig tijdens het proces en geef je Border Collie veel positieve bekrachtiging en beloningen wanneer hij zijn behoeften buiten doet. Het kan ook nuttig zijn om een ​​regelmatig schema aan te houden voor uitlaatmomenten en maaltijden, zodat je Border Collie weet wanneer hij kan verwachten dat hij naar buiten gaat om zijn behoeften te doen.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn Border Collie binnen plast als er bezoek komt?

Als je merkt dat je Border Collie binnen plast als er bezoek komt, kan dit worden veroorzaakt door angst of stress. Het is belangrijk om je Border Collie te laten wennen aan bezoek en hem te leren dat er niets is om bang voor te zijn.

Hier zijn enkele tips om te helpen voorkomen dat je Border Collie binnen plast als er bezoek komt:

 1. Begin met het socialiseren van je Border Collie op jonge leeftijd. Laat hem wennen aan nieuwe mensen en situaties, zodat hij minder angstig of gestrest is als er bezoek komt.
 2. Laat je Border Collie kennismaken met bezoek voordat ze binnenkomen. Als het mogelijk is, laat je bezoek dan eerst buiten wachten terwijl je Border Collie ze kan zien en ruiken. Dit kan hem helpen zich veiliger te voelen als ze binnenkomen.
 3. Geef je Border Collie een veilige ruimte om naar toe te gaan als er bezoek komt. Dit kan bijvoorbeeld een bench zijn of een aparte kamer waar hij zich terug kan trekken als hij gestrest raakt.
 4. Geef je Border Collie voldoende beweging en mentale stimulatie voordat er bezoek komt, zodat hij minder gestrest is.
 5. Beloon je Border Collie voor goed gedrag als er bezoek is. Geef hem bijvoorbeeld een traktatie als hij rustig blijft terwijl er bezoek binnenkomt.
 6. Blijf kalm en geduldig tijdens het proces. Als je gestrest of angstig bent, kan dit worden overgedragen op je Border Collie en kan het probleem verergeren.

Door deze tips te volgen en geduldig te blijven, kun je je Border Collie helpen om minder gestrest te zijn als er bezoek komt en te voorkomen dat hij binnen plast.

Hoe lang duurt het voordat een Border Collie zindelijk is als hij steeds binnen zijn behoefte doet?

De tijd die het kost om een Border Collie zindelijk te maken, hangt af van verschillende factoren, waaronder de leeftijd van de hond, de consistentie van de training en de gezondheid van de hond. Als je Border Collie regelmatig binnen plast, kan het langer duren voordat hij volledig zindelijk is.

Het is belangrijk om te blijven werken aan de zindelijkheidstraining en consistent te zijn met de trainingstechnieken. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een routine, waarbij je Border Collie op vaste tijden naar buiten gaat om zijn behoefte te doen. Het kan ook nuttig zijn om te werken aan het verminderen van stress en angst bij je Border Collie, omdat dit kan bijdragen aan het probleem.

Het kan enkele weken tot enkele maanden duren voordat een Border Collie volledig zindelijk is. Het is belangrijk om geduldig te blijven en je hond positief te blijven belonen voor goed gedrag. Als je merkt dat je Border Collie regelmatig binnen plast, is het ook verstandig om een dierenarts te raadplegen om mogelijke medische oorzaken uit te sluiten.

Speciaal voor Border Collie eigenaren

Elk hondenras heeft zijn eigen specifieke behoeften en daarom is het belangrijk om een speciale handleiding te hebben voor het opvoeden van je Border Collie. Het “Border Collie Handboek” is een uitgebreid boek dat alle benodigde informatie bevat om je Border Collie op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het boek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van honden, vooral Border Collies. Het boek is beschikbaar voor aankoop met een speciale kortingscode, waardoor het volledige pakket inclusief bonussen verkrijgbaar is voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie